Reply to this topicStart new topic
> cum se prepara telemeaua de vaca?
ursu ralu 26593
mesaj Aug 20 2005, 12:17 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 17
Inregistrat pe: 20-August 05
De la: Koreea de Sud
Membrul Nr.: 26,588



[b]cum se poate prepara telemeaua de vaca fara cheag sau alte substante procurate de la farmacia veterinara?[b]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Aug 20 2005, 09:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Maine ma duc sa tai o oaie. Pe mine m-ar interesa daca stie cineva cum sa gasesc saculetul ala cu cheag.

Stiu ca bunicul meu culegea cheagul cu grija pt a face telemea, dar nu imi mai amintesc clar in ce parte a corpului il gasesc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pupacel
mesaj Aug 20 2005, 10:40 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 507
Inregistrat pe: 13-September 04
De la: Virginia Beach
Membrul Nr.: 16,975



Vi , la casul de oaie cheagul e uscat. Il pastreaza in nu stiu ce chestie si can fac branza pun si niste cheag. Habar nu am de cantitati. Cand vine mama la mine o sa imi aduca cheag, ca vrem atat de mult niste cas, sotul e topit dupa asa ceva. A mancat pentru prima data anul asta la tara, la inceput nu i-a placut dar dupa aceea ia- dat de gust si acum numai la asta se gandeste.. Daca descoperi tu altceva sa ma anunti si pe mine ca trebuie sa fac branza icon_razz.gif icon_razz.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Aug 20 2005, 11:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817




pupacico icon_smile.gif)

Eu nu stiu de cel uscat ... in memorie am ca era lichid, punguta arata ca gusa de gaina. O sa ma uit la gat sa vad daca nu o fi pe-acolo.
Chestia e ca stiu cert ca oaia are o punguta in care se acumuleaza cheagul... nu-i stiu locatia... o sa fiu foarte grijulie cind scot intestinele dar ar fi fost bine de stiut unde sa ma uiti cu atentie.

Luna asta am 2 oi de taiat, una maine, si alta spre sfarsit. Si neaparat vreau cheag-ul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Aug 21 2005, 12:23 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



ralu ... mi se pare ca branza de vaci se poate face si cu suc de lamaie sau otet.
Cauta pe Culinar ca s-a mai discutat ... mi se pare ca omide a facut asa. Si a dat reteta pas cu pas.

Pupacel ....te rog s-o intrebi pe mama ta care este proportia de lapte si cheag pt a face branza ...ma intereseaza in special pt lapte de vaca ... slabe sperante la mine sa gasesc lapte de oaie.

Cred ca se poate face cas si din lapte de vaca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pupacel
mesaj Aug 21 2005, 12:31 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 507
Inregistrat pe: 13-September 04
De la: Virginia Beach
Membrul Nr.: 16,975



La bunica la tara, au turme de oi si ei folosesc din cel uscat, sigur e lichid la inceput dar il usuca, habar nu am cum tongue.gif tongue.gif . Au incercat ei sa imi explice dar nu am priceput neam. Asta e.
Vi, unde stai ca sa vin sa imi dai si mie niste carnita de miel??? tongue.gif tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pupacel
mesaj Aug 21 2005, 12:34 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 507
Inregistrat pe: 13-September 04
De la: Virginia Beach
Membrul Nr.: 16,975



Vi, am intrebat-o la telefon si mi-a zis ca nu stie exact. Acuma e in Germania si doar in septembrie cand se intoarce in tara , a zis ca da o fuga pana la village si ii intreaba pe cei de acolo ce si cum ca doar sunt experti, adica din asta traiesc icon_razz.gif icon_razz.gif , cu ocazia asta imi aduce si cheagul.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Aug 21 2005, 12:50 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Ti-as da cu cea mai mare placere, dar pana la urma distanta dintre noi va face mai scumpa carnea decit ai cumpara-o local.
Orice info ar fi foarte de ajutor...chiar si in Septembrie.
Chestia e ca eu voi taia oile luna asta... poate ma descurc pana atunci.

Apropo ...poate afli cum se face si branza de burduf... mai ales ca voi avea basicile. Tare mi-e dor de o branza de burduf cu mamaliga.

Multumiri mamei tale pt informatii... asteptam cuminti pana in Sept. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pupacel
mesaj Aug 21 2005, 12:54 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 507
Inregistrat pe: 13-September 04
De la: Virginia Beach
Membrul Nr.: 16,975



Branza de burduf? Nu prea fac ei acolo dar am sa intreb. Ramane pe septembrie, pana atunci mult succes si poate descoperi si alte metode icon_razz.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Aug 21 2005, 02:50 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Vezi ca este pe undeva pe langa stomac sau pe langa intestine, nu mai stiu sigur ca de atatia ani de cand ma uitam la bunicul meu cand le taia am cam uitat. Sau este o parte a stomacului ca un sac mai lunguiet. Nu stiu sigur daca are deschizatura la ambele capete sau doar la unul. Pentru pastrare, imi amintesc ca bunicul meu il stergea bine cu un prosop uscat si il tavalea prin sare si il agata in loc uscat ferit de soare sa se usuce, el de obicei il vindea ca noi nu aveam vaci sau oi, el fiind macelar de meserie.

Nu sunt convinsa daca sigur la oi il gasesti acest cheag sau la miei si este chiar stomacelul mielului care nu a ajuns inca la iarba si in stomac nu are decat acel lapte pe care il suge de la oaie si acesta formeaza cateva bucatele de branza foarte concentrata si plina de acele bacterii de fermentatie.

Acuma vezi tu ce gasesti in oaie si zi-mi si mie apoi sa vad daca mi-am amintit bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Aug 21 2005, 03:05 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Uite ce am gasit aici Vi citeste ca am avut dreptate cu stomacul mieilor:

si ai mai multe informatii icon_wink.gif


http://fermierul.ro/modules.php?name=News&...article&sid=484
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Aug 21 2005, 03:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Si mi-am mai amitit ceva icon_lol.gif cand erau miei mai mari bunicul meu le taia stomacul adica il desfacea si scotea de acolo bucatelele de cheag si bineteles ca erau ingropate in iarba mancata. Incep sa dispara din stomacul mieilor odata cu intrarea ierbii , este normal si este eliminat rand pe rand de iarba comsumata. Acum am in fata ochilor imaginea asta cum mai gasea cate ceva bucatele in pliurile din interiorul stomacului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Aug 21 2005, 09:37 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Simonica te pup pana te albesc pt informatia data.

Oitele mele de fapt sint miei... nu au mai mult de 25 kg.
Sint foarte mari sanse sa gasesc cheagul.

Merci mult ... iti zic negresit ce-am facut si ce am gasit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 16th September 2014 - 01:25 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare