Reply to this topicStart new topic
> Cum se gateste limba(de porc)?
anca13
mesaj Oct 6 2005, 08:02 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 64
Inregistrat pe: 1-December 04
De la: Canada(baimareanca)
Membrul Nr.: 19,062



Buna fetelor!
A cumparat sotul meu limba de porc dar habar nu am cum sa o fac.Imi dati vreo idee? Va multumesc!


--------------------
Anca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fedit
mesaj Oct 6 2005, 08:26 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 203
Inregistrat pe: 31-January 02
Membrul Nr.: 2,008



buna

Eu pun la fiert cu cca. 4-5 morcovi si un patrunjel curatat si taiat felii, 3-4 foi de dafin, piper boabe intregi si sare. Limba trebuie fiert mai mult, eu folosesc kukta, ca se face mai repede si gustul e aceeasi. Dupa ce s-a fiert, scot limba, curat de pielita, tai felii, iar morcovii si patrunjelul il pasez cu blenderul si cu o parte din zeama in care au fiert, pina devine o pasta (ai grija ca foile de dafin sa fie scoase inainte de aceasta operatiune). Vezi ca trebuie sa fie un sos mai gros. Amestec cu carnea si pun pe foc pentru inca 5 minute. Cel mai mult se potrivesc linga ele paste de orice fel (macaroane etc.). La servire merge un pic de smintina...
Sper ca am fost destul de explicita...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anca13
mesaj Oct 6 2005, 08:43 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 64
Inregistrat pe: 1-December 04
De la: Canada(baimareanca)
Membrul Nr.: 19,062



Mersi mult Fedit! Am pus-o deja la fiert asa singura, ma duc sa pun si restul.


--------------------
Anca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fedit
mesaj Oct 6 2005, 09:25 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 203
Inregistrat pe: 31-January 02
Membrul Nr.: 2,008




sunt curioasa de rezultat. sper sa va placa.
Spor la treaba, eu ma duc sa ma culc...
pupici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Oct 6 2005, 10:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Se poate face si snitele micute dupa ce se oparesc si scoate pielita la fel ca orice snitel- prin coca de clatita sau pesmet.


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Oct 7 2005, 09:12 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



Eu dupa ce o fierb si o tai bucati,o pun intr-un sos de rosii.Ceapa mica o calesc in ulei,pun o lingura faina,trag de-o parte torn suc de rosii/pasta de rosii dizolvata in apa,sare,piper,zahar.(E un sos marinat,ca la chiftele.) Se fierbe pana se ingroasa putin.
Se mananca cu piure de cartofi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Oct 7 2005, 09:22 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



Io o prepar aa:
- arunc limba in oala cu ap clocotit cu sare
- o scot dupa juma' de or, o cur de pieli
- n ap rece pun sare, piper, ceap, morcov, o foaie de dafin, un cuior
- cnd fierbe supa asta, pun i limba curat i o mai las cam 2 ceasuri

Imi place cu maionez.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monica
mesaj Oct 7 2005, 11:11 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 845
Inregistrat pe: 21-February 02
De la: Ploiesti (Prahova)
Membrul Nr.: 2,400



noua ne place cu sos de rosii, foi de dafin si masline. E foarte bune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IANA
mesaj Oct 7 2005, 11:12 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540



Si eu oparesc limba ca si n_puiu inainte de a o pune la fiert. Cind o pun la fiert in kukta (se fierbe intr-o jumatate de ora) trebuie sa fie deja curatata, taiata felii. Pun si o ceapa, sare si o fierb. Apoi pun un borcan de rosii in bulion, un pumn - doua de masline, cimbru, putin zahar daca este prea acrisoara si o las sa fiarba, dar trebuie atentie sa nu se zdrobeasca rosiile. Adaug putina faina sa ingroase sosul si o mai las citeva minute la fiert. La fiecare portie pun 2-3 rosii si citeva masline. Mincarea o servesc cu smintina si patrunjel deasupra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Oct 7 2005, 01:51 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



poti sa o fierbi dupa metoda lui puiu,daca nu o faci cum ti-a scris iana(reteta mea preferata),poti sa o servesti taiata felii si sa pui deasupra sos de hrean(hrean+smanatana+sare,piper).
daca ai chef si timp,cumperi limba cu capul de porc,cu tot si faci toba...dar asta mai spre craciun icon_lol.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anca13
mesaj Oct 7 2005, 03:21 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 64
Inregistrat pe: 1-December 04
De la: Canada(baimareanca)
Membrul Nr.: 19,062



Mersi fetelor pentru raspunsuri, am facut-o ieri dupa o reteta gasita pe culinar(nu pe forum) dar nu am fost incintata de rezultat, ceva ii lipsea.Acum am vazut cum o faceti voi si mi-am dat seama ce era baiu, in retata care am facut-o eu nu era nici smintina, nici cimbru, patrunjel.
Va multumesc mult, o sa stiu data viitoare. floare.gif


--------------------
Anca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th July 2014 - 11:04 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare