11 Pagini V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Mirobolantul concurs a cuvîntului mirobolant, Concurs cu obiecte mirobolante din bucataria ta
aLAndala
mesaj Sep 30 2006, 07:40 PM
Trimis la #1

Nevasta lui Lance

Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561

Draga Poca, doamne, domnisoare si domni care indragiti acest cuvat,

Am deschis acest topic pentru ca de o vreme incoace cuvantul de mai sus nu-mi da pace si pace! Imi bazaie in timpane, imi apare in ganduri, nu-mi apare in dictionare, intr-un cuvant ma obsedeaza tongue.gif
Il iubesc si n-am ce-i face! love10.gif wub.gif

Daca unii dintre voi s-au intrebat vreodata, pur si simplu, ce inseamna "mirobolantul" asta dom'le?
cool.gif DEX ne spune ca este ceva extraordinar, incredibil; minunat, magnific;
Parerea experta a Domnului Pruteanu:
"Înseamnă: ceva fantasmagoric, trăznit, aiurit, din cale-afară de bizar, incredibil.
(…) Noi l-am luat gata făcut, cu sensul pe care l-am spus, din franceză. Dar franceza, cum l-a zămislit? Existau nişte fructe exotice, de tip uscat, provenite din India sau Egipt şi folosite fie ca plante medicinale, fie în farmacie ca materie primă pentru unele medicamente. Aceste fructe se numeau mirobolan. Denumirea le venea din cuvintele greceşti "myron", adică parfum (asupra căruia voi insista puţin mai tîrziu), şi "balanos"=ghindă, fruct.
Un dramaturg francez, Hauteroche, a născocit un personaj, un doctor care pretindea că vindecă totul pe bază de pilule. Acest super-vraci purta numele de Mirobolan - şi de aici s-a răspîndit sensul de "minunăţie, bizarerie, ciudăţenie" pe care l-a căpătat cuvîntul, devenit adjectiv sub forma mirobolant.
Povestea s-ar termina aici, dar mai are un adaos nostim. Toata lumea cunoaşte numele "Mirabela": ei bine, acest nume, care în franceză desemnează banalul "corcoduş", vine din italiană şi nu e decît o deformare a vechiului "mirobolan", prin apropiere de adjectivul mirabilis = minunat şi adjectivul bella = frumoasă, creîndu-se astfel o aparenţă de etimologie, o falsă etimologie. De fapt, Mirabela şi mirobolant sunt ramuri ale aceluiaşi trunchi."

Mi-am facut un calcul ca daca i-as deschide un topic, eu impreuna cu alti iubitori ai sai, l-am putea folosi cel putin de cateva ori (pe zi rolleyes.gif ) si am initia un concurs despre cele mai mirobolante exemplificari ale adjectivului in cauza.

Desigur mi-as dori sa am parerea de experta a Pocai hello.gif pentru ca ea ni-l aduce aminte din cand in cand si trudeste la pastrarea ridicata a frecventei cuvantului pe forum.

Asa ca daca vreti sa participati si sa deveniti membru in fan-culinar-clubul cuvantului MIROBOLANT trebuie sa va aduceti contributia cu cel putin un exemplu mirobolant (poza e dovada clara).

Pen' ca suntem pe un forum culinar, pozele trebuie sa fie DIN BUCATARIA VOASTRA (nu din baie, garaj, pivnitza, etc) si mai ales ALE VOASTRE (nu copiate de pe net).

Chestii care v-au incantat, sedus, shocat, emotionat, in legatura cu ce aveti voi: ustensile, decoruri, oale, farfurii, dispozitive, masinarii. Daca "produsul" are calitati mirobolante ne-evidente, ne trebuie o scurta sau foarte scurta explicatie ca sa intelegem cu totii ce e mirobolant despre respectiva chestie.

Poca, pentru ca este deja o fidea admiratoare a cuvantului in discutie, are vechime in domeniu si "trademark'ul adjudecat" va fi unul dintre cei care are dreptul sa aprecieze nivelul de mirobolanta al pozelor voastre si care vor fi exemplarele demne de a participa la concurs.
Te rog sa ne informezi public daca preferi sa accepti functia de consultant in materie de mirobolantza unsure.gif.

Premiul pentru ocupantul locului 1 este (evident) o chestie mirobolanta care va ocupa cu onoare un loc in bucataria voastra.
Asa ca fetelor, puneti mana pe aparatele de fotografiat, scormoniti dupa idei si veniti repejor cu poza. Concursul se incheie Vineri 13 Oct. (ati observat data!?) astfel incat toata lumea are vreme sa-si ia baterii (pt aparatul de fotografiat nu pentru...icon_redface.gif altceva)

Gata?
START

Eu una, am plecat sa fac o poxa mi-ro-bo-lan-ta walk.gif

Acest mesaj a fost editat de aLAndala: Sep 30 2006, 08:13 PM

--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!â€
Go to the top of the page

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Sep 30 2006, 07:50 PM
Trimis la #2

in coltzul advers

Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709

"Chestii care v-au incantat, sedus, shocat, emotionat, in legatura cu ce aveti voi: ustensile, decoruri, oale, farfurii, dispozitive, masinarii. Daca "produsul" are calitati mirobolante ne-evidente, ne trebuie o scurta sau foarte scurta explicatie ca sa intelegem cu totii ce e mirobolant despre respectiva chestie. "

imi place asta
laugh.gif

daca io o sa pun o poza cu facaletzul meu si o sa va zic cat e de mirobolant si ce bine intinde el aluatu', voi tre' sa ma credeti.

alandala, chiar daca folosesc mai des cuvantul "mirobolant" si ca-mi place, consultant nu tin neaparat sa fiu, cred ca voi concura, dar faza e ca am atatea kestii mirobolante in bucatarie ca nu stiu cu care sa concurez, toate sant atat de... normale .
cred ca va trebui sa ma screm de-o prezentare capabila a obiectului respectiv icon_biggrin.gif
ma duc sa fac un tur prin bucatarie sa vaz .......

+Quote Post
aLAndala
mesaj Sep 30 2006, 08:05 PM
Trimis la #3

Nevasta lui Lance

'ai Poca, la cate chestii mirobolante ai tu pe acolo... taman facaletzu'?
Daca ne convingi cu explicatia, cine stie, poate are sanse si facaletzu'... ai d'ala de silicon ???tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Otti
mesaj Sep 30 2006, 08:32 PM
Trimis la #4

Otti

Postari: 3,662
Inregistrat pe: 12-February 04
De la: Berlin
Membrul Nr.: 11,851

da,fain..sa apara mirobolismele icon_biggrin.gif ...Poca mie in buc ta mi se par indienii mirobolanti...nu te simti singura cand esti singura in bucatarie,vorbesti cu indienii si-ti raspund papagalii care si ei sant mirobolanti doar ca nu pot apare in concurs ca nu stau doar in bucatarie laugh.gif

--------------------
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

+Quote Post
aLAndala
mesaj Sep 30 2006, 10:58 PM
Trimis la #5

Nevasta lui Lance

Otti, faci si tu poze, da??
si o alegi pe cea mai cea...wink.gif

--------------------

+Quote Post
stella
mesaj Oct 1 2006, 09:41 AM
Trimis la #6

Ajutor de bagator de seama

Postari: 10,110
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088

citez din dico: sinonime

> mirobolant
extraordinaire, exceptionnel, inhabituel, étonnant, insolite, rare, bizarre, étrange, extravagant, abracadabrant [fam], incroyable, invraisemblable, époustouflant [fam], merveilleux, fabuleux, fantastique, féerique, surnaturel.
admirable, magnifique, miraculeux, mirifique, prodigieux, stupéfiant.

cred ca nu e nevoie de traducere.
singura mea problema e ca nu stiu ce poate fi mirobolant in bucataria mea, si care din sinonime e cel mai indicat???!!!

--------------------
Fan n_puiu for ever

+Quote Post
aLAndala
mesaj Oct 1 2006, 10:08 AM
Trimis la #7

Nevasta lui Lance

Asa, dupa cateva gandiri si razgandiri am venit cu poza exprimand "mirobolantele" podoabe ale frigiderului meu - o colectie de magneti adunati din locuri pe unde am umblat.
Acu' nu stiu daca e sau nu miro(bolant) si frigiderul imbracat asa, da' e colorat !
Pe stanga locuri de skiat, pe dreapta alte locuri, in afara sezonului (de ski) icon_smile.gif
Acu' va intrebati daca sunt folositoare gigilicile alea acolo pe frigider?
eee, pai sigur ca sunt, nu va ganditi ca in lungile momente imi cad ochii din cand in cand pe un magnetzel si mi-aduc aminte ce mancaruri... ce frumuseti...

La cererea spectatorilor poze detaliate pot fi adaugate...icon_smile.gif

ei, haideti...stiu ca aveti fiecare cate ceva mirobolant sau macar mirobolantzel prin bucatariile voastre...doar ca tineti numai pentru voi...
nu fiti egoist(i)e... va zic eu, premiul merita, pe cuvantu meu de fost pionier...wink.gif
Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata

Imagini Atasate
Imagine Atasata

--------------------

+Quote Post
Otti
mesaj Oct 1 2006, 11:22 AM
Trimis la #8

Otti

Postari: 3,662
Inregistrat pe: 12-February 04
De la: Berlin
Membrul Nr.: 11,851

(aLAndala @ Sep 30 2006, 10:58 PM) [snapback]252505[/snapback]

Otti, faci si tu poze, da??
si o alegi pe cea mai cea...wink.gif

laugh.gif cea mai mirobolanta "chestie" din bucataria mea,sant eu,mai ales de cand e culinarul fac manutzele mele niste chestii tare mirobolante care inainte nu existau laugh.gif ...deci zau ca nu am ce poza mirobolant de aceea m-am bagat in bucataria lui Poca laugh.gif

wow,pai tu cand faci o praji zau ca ai la ce te gandi,la cate amintiri ti-ai asezat la locul pregatirii icon_biggrin.gif ...imi plac toate si e o chestie mirobolanta icon_smile.gif

PS:chestie de chestie,da am folosit cuv la greu,scuzati laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de Otti: Oct 1 2006, 11:23 AM

--------------------
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Oct 1 2006, 02:16 PM
Trimis la #9

in coltzul advers

alandala, mirobolanti rau magnetii tai laugh.gif
moama cati sant ! eu pe frigider (pe langa cateva zeci de magneti ) am obiceiul sa-mi lipesc post-ituri cu ce tre' facut, cu hartiile de la scoala ale fetelor, cu urgente, etc.. cand deskid usa la frigider se falfaie toate alea, magnetii se balangane (am cativa cu arcuri) icon_smile.gif

cu facaletzu' a fost o gluma, nu al mai mirobolant lucru din bucataria mea... al mai mirobolant lucru eeeeeeeeeeee.....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ( inca nu stiu ce e) . Poate aspiratorul-vaca, poate indienii.
Bine ca tine concursul mai mult, sa am timp.
p.s.- daca era concurs cu chestii mirobolante din baie va bateam pe toti, si nu va ganditi la chestii cu bateriii sau fara laugh.gif , e vorba de o colectie de bile (spumante !!!!!!!!!!!!, nu ..d-alea ), arome, alea , alelalte, tot felul de chestii de imbalsamat.
hai ca ma duc sa mai dau o raita prin bucatarie
tongue.gif

+Quote Post
stella
mesaj Oct 1 2006, 04:11 PM
Trimis la #10

Ajutor de bagator de seama

Postari: 10,110
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088

ca si poca, eu folosesc magnetii pe frigo ca sa am la indemana diverse hartii mai mult sau mai putin importante.
nu am asa o colectie ca aLAndala, dar cateva faine, dar n-o sa punem toti magneti, asa ca in marea mea nedumerire, va pun un ceai de jasmin, facut initial dintr-o bila, care sub caldura apei, se deschide intr-o mirobolanta floare de jasmin.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

--------------------
Fan n_puiu for ever

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Oct 1 2006, 06:29 PM
Trimis la #11

in coltzul advers

mirobolant icon_smile.gif

am gasit cu ce sa concurez, acu-i pieptan tongue.gif

in curand o sa va fac cunostinta cu ping si pong, chestiile mele mirobolante de prin bucatarie.

+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Oct 1 2006, 06:32 PM
Trimis la #12

Academic Chef

Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498

Frumoasa floricica. Imi place mult. icon_smile.gif

+Quote Post
aLAndala
mesaj Oct 1 2006, 06:50 PM
Trimis la #13

Nevasta lui Lance

(Otti @ Oct 1 2006, 02:22 AM) [snapback]252590[/snapback]

laugh.gif cea mai mirobolanta "chestie" din bucataria mea,sant eu,mai ales de cand e culinarul fac manutzele mele niste chestii tare mirobolante care inainte nu existau laugh.gif ...deci zau ca nu am ce poza mirobolant de aceea m-am bagat in bucataria lui Poca laugh.gif

wow,pai tu cand faci o praji zau ca ai la ce te gandi,la cate amintiri ti-ai asezat la locul pregatirii icon_biggrin.gif ...imi plac toate si e o chestie mirobolanta icon_smile.gif

PS:chestie de chestie,da am folosit cuv la greu,scuzati laugh.gif

Otti, primul gand a fost sa zic baga poza ta dar atunci riscam sa traducem topicu' de la mirobolantzenii la miss culinar icon_smile.gif
nu ca nu ar fi interesant, dar mai bine rezervam un concurs viitor pt asta wink.gif

Otti in bucataria ei, inca scottoceste dupa o chestiutza mirobolanta unsure.gif

--------------------

+Quote Post
aLAndala
mesaj Oct 1 2006, 06:58 PM
Trimis la #14

Nevasta lui Lance

(Pocahontas @ Oct 1 2006, 05:16 AM) [snapback]252649[/snapback]

alandala, mirobolanti rau magnetii tai laugh.gif
moama cati sant ! eu pe frigider (pe langa cateva zeci de magneti ) am obiceiul sa-mi lipesc post-ituri cu ce tre' facut, cu hartiile de la scoala ale fetelor, cu urgente, etc.. cand deskid usa la frigider se falfaie toate alea, magnetii se balangane (am cativa cu arcuri) icon_smile.gif

cu facaletzu' a fost o gluma, nu al mai mirobolant lucru din bucataria mea... al mai mirobolant lucru eeeeeeeeeeee.....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ( inca nu stiu ce e) . Poate aspiratorul-vaca, poate indienii.
Bine ca tine concursul mai mult, sa am timp.
p.s.- daca era concurs cu chestii mirobolante din baie va bateam pe toti, si nu va ganditi la chestii cu bateriii sau fara laugh.gif , e vorba de o colectie de bile (spumante !!!!!!!!!!!!, nu ..d-alea ), arome, alea , alelalte, tot felul de chestii de imbalsamat.
hai ca ma duc sa mai dau o raita prin bucatarie
tongue.gif

...sunt convinsa ca gaseti tu ceva...ca doar ne-ai dat la exempleeee...
io magnet cu arculetze n-am icon_frown.gif
Concurs cu chestii din baie...poate urmatoru'...wink.gif ca doar vrem sa-ti vedem imbalsamatoarele, bilele....ce o mai fi ...

--------------------

+Quote Post
aLAndala
mesaj Oct 1 2006, 07:00 PM
Trimis la #15

Nevasta lui Lance

(stella @ Oct 1 2006, 07:11 AM) [snapback]252665[/snapback]

ca si poca, eu folosesc magnetii pe frigo ca sa am la indemana diverse hartii mai mult sau mai putin importante.
nu am asa o colectie ca aLAndala, dar cateva faine, dar n-o sa punem toti magneti, asa ca in marea mea nedumerire, va pun un ceai de jasmin, facut initial dintr-o bila, care sub caldura apei, se deschide intr-o mirobolanta floare de jasmin.

mi -ro -bo-lant!!!
foarte frumos stella, multumim pentru participare!!

--------------------

+Quote Post
aLAndala
mesaj Oct 1 2006, 07:02 PM
Trimis la #16

Nevasta lui Lance

(V.LIVIA @ Oct 1 2006, 09:32 AM) [snapback]252693[/snapback]

Frumoasa floricica. Imi place mult. icon_smile.gif

Livia, unde-i poza cu mirobolantu' tau?

--------------------

+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Oct 1 2006, 07:59 PM
Trimis la #17

Academic Chef

Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498

Nu stiu daca am asa ceva, dar o sa caut maine. icon_biggrin.gif

+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 1 2006, 10:37 PM
Trimis la #18

~PARADIS~

Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465

cea mai mirobolanta "chestie" din bucataria mea.
Chestia asta de "castron imi place tare mult.

particip si eu tongue.gif

icon_biggrin.gif

--------------------

"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU

+Quote Post
aLAndala
mesaj Oct 1 2006, 11:05 PM
Trimis la #19

Nevasta lui Lance

eusa_clap.gif
Bine-ai venit PARADIS !
ce dantelarii, ce arabescuri, mirobolant!!
foarte frumos castronul de supa si prezentarea cu orhidee mi-a placut foarte mult !!

(am si eu o orhidee la fel dar in baie ...poate o prezint la concursul urmator ..wink.gif )

--------------------

+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 1 2006, 11:15 PM
Trimis la #20

~PARADIS~

Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465

(aLAndala @ Oct 1 2006, 09:05 PM) [snapback]252770[/snapback]

eusa_clap.gif
Bine-ai venit PARADIS !
ce dantelarii, ce arabescuri, mirobolant!!
foarte frumos castronul de supa si prezentarea cu orhidee mi-a placut foarte mult !!

(am si eu o orhidee la fel dar in baie ...poate o prezint la concursul urmator ..wink.gif )

Ma bucur ca ti-a placut.
Si mie tare mult imi place orhideia icon_smile.gif

si sa va mai prejint si pe cei trei frati,dar nu seamana.Sint toti 3 copcii mei laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Oct 1 2006, 11:38 PM

--------------------

"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

11 Pagini V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th May 2012 - 06:28 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
ÃŽnregistrare