10 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> CONCURS DE PASTE 2010, Pregateste-te de Paste si gateste romaneste
tzunee
mesaj Mar 25 2010, 05:12 PM
Trimis la #1

Big Chef

Grup: Membri
Postari: 798
Inregistrat pe: 11-March 09
De la: Oradea
Membrul Nr.: 49,703

REGULAMENT CONCURS DE PASTE, forum culinar.ro

La concurs pot participa toti utilizatorii care au un cont valid inainte sau dupa data de incepere a concursului, fiecare participant poate posta cel mult 2 retete in fiecare categorie.

La concurs participa toate retete traditionale pregatite de Paste (miel, friptura de miel, drob, pasca, cozonaci), impartite in 3 categorii: aperitive, fel principal, si cozonaci si pasca.

Retetele se posteaza intr-un topic nou la „Retete in imagini”, insotite de maxim 7 poze, pozele cu produsul final trebuie sa contina biletelul pe care sa fie trecut „participarea la Concursul de Paste 2010 pe forum culinar” si numele utilizatorului. In cadrul acestui topic se va posta poza cu preparatul final, denumirea retetei si link catre reteta postata la „retete in imagini”, asa iti validezi participarea la concurs.

Toate retetele vor fi notate de catre membrii juriului tinand cont de complexitate, prezentare si fotografii.
Membrii juriului: radoo (din partea celor de la Pendulum.ro), Pocahontas, blutzisor1 si tzunee.

Vom oferi 3 premii pentru fiecare categorie si premiul cel mare 'o masina de facut paine'.
Premiile se vor stabili in functie de notele primite, si anume retetele cu punctajul cel mai mare castiga premiile de pe primele 3 locuri, iar in competitia pentru marele premiu intra toti utilizatorii. Calculul pentru marele premiu se va face tinand cont de notele primite de retete in cadrul catregoriei, dar pentru fiecare utilizator se va alege doar o reteta pe categorie (cu punctajul cel mai mare) si se va insuma cu celelalte 2 retete pentru fiecare categorie, iar daca se participa doar la 2 categorii se calculeaza doar pentru acestea 2.

Concursul incepe din acest moment si tine pana pe 19 Aprilie 2010, ora 23:59 (ora Romaniei)

PREMIILE sunt oferite de catre: Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata

Premiul special:
masina de facut paine Imagine Atasata cufar cadou Imagine Atasataceas Rose Imagine Atasata

Categoria Aperitive:

Premiul 1

tablou "A fine meal" Imagine Atasata Ceas Rose Imagine AtasataCufar cadou Imagine Atasata Parfait vanilie Imagine Atasata

Premiu 2:
tablou Caffe des Fleurs Imagine Atasata1 platou oua umplute Imagine Atasata 1 set forma aspic Imagine Atasata

Premiu 3 :
tablou Bisquit Imagine Atasata Cutie tabla Coca Cola Imagine Atasata Forma oua patrate Imagine Atasata

MANCARURI:

Premiu 1:

ceas Rose Imagine Atasata Tablou Fresh from garden Imagine Atasata Cufar cadou Imagine Atasata Parfait vanilie Imagine Atasata

Premiu 2:
tablou after the rain Imagine Atasata tigaie pentru mini clatite Imagine Atasata 1 platou oua umplute Imagine Atasata

Premiu 3:
tablou trattoria la spezia Imagine Atasata Cutie tabla Coca Cola Imagine AtasataForma oua patrate Imagine Atasata

Pasca si Cozonaci

Premiu 1:

Ceas perete rose Imagine AtasataTablou cucina italiana Imagine AtasataCufar cadou Imagine Atasata Parfait vanilie Imagine Atasata

Premiu 2:

Tablou boulevard cafe Imagine Atasata1 set forma aspic Imagine Atasata 1 platou oua umplute Imagine Atasata

Premiu 3 :
Tablou Orchid composition Imagine AtasataCutie tabla burjois Imagine AtasataForma oua patrate Imagine Atasata
Go to the top of the page

+Quote Post
Bianca-21
mesaj Mar 25 2010, 05:23 PM
Trimis la #2

Master of disaster

Postari: 5,389
Inregistrat pe: 11-October 06
De la: Germany
Membrul Nr.: 34,303

O gramada de cadouri biggrin.gif Foarte frumos. Notele se dau de la 1 la numarul de participanti?

+Quote Post
tzunee
mesaj Mar 25 2010, 05:32 PM
Trimis la #3

Big Chef

CITAT(Bianca-21 @ Mar 25 2010, 05:23 PM) *
O gramada de cadouri biggrin.gif Foarte frumos. Notele se dau de la 1 la numarul de participanti?

da notarea se va face de la 1 la N pentru retetele din fiecare categorie smile.gif
deci cine se pregateste sa faca parte din juriu? si cine se pregateste sa participe?
floare.gif

+Quote Post
Bianca-21
mesaj Mar 25 2010, 05:34 PM
Trimis la #4

Master of disaster

Eu as vrea in juriu, daca se poate.

+Quote Post
tzunee
mesaj Mar 25 2010, 05:35 PM
Trimis la #5

Big Chef

CITAT(Bianca-21 @ Mar 25 2010, 05:34 PM) *
Eu as vrea in juriu, daca se poate.

Bun venit, Bianca-21 deci avem cel de-al 2 membru in juriu smile.gif
cine se mai anunta ??

+Quote Post
tzunee
mesaj Mar 25 2010, 05:37 PM
Trimis la #6

Big Chef

Acesta este topicul in care voi pune toate retetele care participa la concurs, pentru a fi mai usor membrilor din juriu smile.gif

Categoria Aperitive:

1. Drob pui de DOITILI, RETETA AICI
2. Drob cu ficatei de pui, de FlorentinaG, RETETA AICI
3. Rulada festiva de mariette, RETETA AICI
4. Salata de Paste de IriA, RETETA AICI
5. Rulada aperitiv de Paste de ani67, RETETA AICI
6. Drob de miel de lorynov, RETETA AICI
7. Aperitiv cu napolitana de DOITILI, RETETA AICI
8. Drob de miel, cu carne cruda de foxyy, RETETA AICI
9. Aperitive festive cu oua si ciuperci de lorynov, RETETA AICI
10. Drob de pui cu ciuperci, de raducristina, RETETA AICI
11. Drob din miel de ani67, RETETA AICI
12. Drob a la Monica de Monica, RETETA AICI
13. Drob cu ficat de pui, de mimmmi, RETETA AICI
14. Drob de miel de mimmmi, RETETA AICI
15. Oua colorate de foxyy, RETETA AICI
16. Mmplutura de (si pentru) pui de mireloasa, RETETA AICI

Categoria Mancaruri:

1. Coasta de miel umpluta cu ficatei si ciuperci de ani67, RETETA AICI
2. Friptura de miel cu vin de ani67, RETETA AICI
3. Friptura de miel cu sos de vin si ienibahar cu garnitura de cartofi in sos de iaurt si ceapa verde de Monica, RETETA AICI
a postat cu o reteta mai mult decat cele permise de regulament si a ales ca aceasta sa nu participe in concurs.
4. Pulpa de miel in crusta de fistic de lorynov, RETETA AICI
5. Friptura de miel de mimmmi, RETETA AICI
6. Sarmalute in foi de vita cu carne de miel, de Monica, RETETA AICI
7. Stufat de Monica, RETETA AICI
8. Ciorba de miel de mimmmi, RETETA AICI
9. Costite de miel in sos de vin alb de lorynov, RETETA AICI
10. Coronita de miel de IriA, RETETA AICI
11. Ciorba de miel, de foxyy, RETETA AICI
12. Friptura de miel de foxyy, RETETA AICI
13. Stufat - my way de sophie, RETETA AICI
14. Sarmale fara carne de foxyy, RETETA AICI

Categoria Cozonaci si Pasca:
1. Cozonac de Paşte de Magdulici, RETETA AICI
2. Pasca de DOITILI, RETETA AICI
3. Cozonaci de DOITILI, RETETA AICI
4. Coronita cu visine de mariette, RETETA AICI
5. colacei de sarbatoare de mireloasa, RETETA AICI a inscris mai mult de 2 retete in categorie si pe aceasta doreste sa nu mai participe
6. pascute cu branza de mireloasa, RETETA AICI
7. cozonac bucovinean de mireloasa, RETETA AICI
8. Pasca cu branza de anielarobu, RETETA AICI
9. Cozonac cu umpluturi diferite de mimmmi, RETETA AICI
10. Cozonac Lory de lorynov, RETETA AICI
11. Pasca (adaptata) de lorynov, RETETA AICI
12. Pasca cu branza dulce de FlorentinaG, RETETA AICI
13. Cozonac simplu de FlorentinaG, RETETA AICI
14. Coronita impletita de ani67, RETETA AICI
15. Baigli - cozonacei bogati in umplutura de IriA, RETETA AICI
16. Cozonac Trandafir de Monica, RETETA AICI
17. Cozonac cu ciocolata de sophie, RETETA AICI
18. Cozonaci cu nuca si mac de foxyy, RETETA AICI
19. Pasca cu branza dulce si stafide de foxyy, RETETA AICI
20. Pasca cu ciocolata de foxyy, RETETA AICI

+Quote Post
Bianca-21
mesaj Mar 28 2010, 09:31 PM
Trimis la #7

Master of disaster

Haifeti fetelor (si baietii), curaj, sunt 9 premii de oferit, abia astept sa vad ce bunatati gatiti.

+Quote Post
julix_2007
mesaj Mar 28 2010, 09:51 PM
Trimis la #8

Master of disaster

Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,391
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047

CITAT(Bianca-21 @ Mar 28 2010, 10:31 PM) *
Haifeti fetelor (si baietii), curaj, sunt 9 premii de oferit, abia astept sa vad ce bunatati gatiti.

Sa se apropie Pastele si se executa. Deja mi-am facut planurile, ca vad ca tare norocoasa mai sunt si castig. Si platou pentru oua nu am , deci trebuie sa pun osul la munca. biggrin.gif

+Quote Post
Pocahontas
mesaj Mar 28 2010, 10:01 PM
Trimis la #9

in coltzul advers

Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709

mama, ce de premii ! succes participantelor smile.gif

+Quote Post
Bianca-21
mesaj Mar 29 2010, 12:50 AM
Trimis la #10

Master of disaster

QUOTE(julix_2007 @ Mar 28 2010, 09:51 PM) *
Sa se apropie Pastele si se executa. Deja mi-am facut planurile, ca vad ca tare norocoasa mai sunt si castig. Si platou pentru oua nu am , deci trebuie sa pun osul la munca. biggrin.gif

Bravo Julix, eu astept cu sufletul la gura tot ce veti pregati. cool.gif

+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Mar 29 2010, 01:04 AM
Trimis la #11

Master of disaster

Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594

Faine de tot premiile! Mult succes participantilor!

--------------------

+Quote Post
Luanda
mesaj Mar 29 2010, 01:25 AM
Trimis la #12

Planetareasa

Postari: 2,410
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361

Da' nu-i corect! Pai daca fac eu pasca aici, la naiba in praznic, cu branzele mele nu o sa imi iasa in veci ca pasca voastra!! sad.gif Eu as baga si categoria OO ca macar galus de acasa mi-am adus. Si va bat la oua rosii!! tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Luanda
mesaj Mar 29 2010, 01:45 AM
Trimis la #13

Planetareasa

Postari: 2,410
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361

Vazui la premii dar nu pot ca sa deslusesc. Cum adica forma de oua patrate?? blink.gif

--------------------

+Quote Post
tzunee
mesaj Mar 29 2010, 10:07 AM
Trimis la #14

Big Chef

CITAT(Luanda @ Mar 29 2010, 02:45 AM) *
Vazui la premii dar nu pot ca sa deslusesc. Cum adica forma de oua patrate?? blink.gif

pai da forma de oua patrate... daca dai click pe denumirea produsului te va duce pe site-ul sponsorului si ti se va explica cum se poate folosi.
smile.gif

+Quote Post
gurita1809
mesaj Mar 31 2010, 08:23 AM
Trimis la #15

micro Bucatar

Postari: 6
Inregistrat pe: 25-October 06
Membrul Nr.: 34,553

Pasca cu branza
Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Pasca este asteptata de toata lumea pana la sfarsit si toata lumea se inclina in fata ei. Ca asemanarea sa fie si mai mare ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare.

Pasca cu branza se face odata pe an de Paste si vine sa incoroneze masa de Paste prin bunatatea ei. De aceea prepararea ei trebuie facuta cu atentie si dragoste, pentru ca din pasca cu branza se va impartasi toata familia. Amestecul de branza, cozonacul delicios si mirosul imbietor fac din pasca cu branza una din traditiile culinare cele mai placute.
Ingrediente

Aluat pentru pasca

500 gr faina, 125 gr zahar, 50 gr unt, 2 linguri ulei, 250 ml lapte aproximativ, 3 oua, 1 lingura rom, esenta de vanilie,
25 gr drojdie instant, 1 lingurita rasa sare

Umplutura pentru pasca

1 kg branza de vaci, 200 gr zahar pudra, 50 gr unt, 2 pachetele zahar vanilat, 5 oua, 3 linguri smantana, 1 lingura rom
1 esenta de rom, 100 gr stafide, 1 lingura gris, 1 lingura faina, 1 lamaie pentru coaja, 1 lingurita rasa sare
Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca.
Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana devine ca o crema spumoasa.
Cand drojdia cu faina au crescut se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma.
Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut.
Se aduna aluatul in covata, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.
Cand a crescut aluatul se imparte odata in 2 jumatati si o jumatate in 3 bucati.
Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.
Din 2 bucati de aluat din cea de a doua jumatate, se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca.
Din bucata de aluat ramasa, se fac patru suluri mici, care se impletesc doua cate doua si se pun pe deasupra umpluturii cu branza, in forma de cruce.
Pentru umplutura se freaca branza cu untul, galbenusurile, putina sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, grisul, faina, smantana, untul, o parte din stafide, albusurile spuma, apoi se toarna peste aluat si se presara cu restul de stafide.
Se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit cam 1 ora.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
gurita1809
mesaj Mar 31 2010, 08:25 AM
Trimis la #16

micro Bucatar

Bors de miel
Ingrediente

carne de miel 500 g, 120 g telina, 50 g lamaie, 120 g morcovi, sare, patrunjel, 100g ceapa , 2 legaturi ceapa verde , ulei, 1 litru bors , patrunjel, leustean

Mod de pregatire

Carnea se curata de pielita, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.

Se adauga zarzavatul taiat marunt si ceapa.
Ceapa verde se caleste si se adauga la borsul care fierbe. Se adauga si borsul in oala in care a fiert carnea.
Se mai pune verdeata si sare dupa gust.

Imagini Atasate
Imagine Atasata

+Quote Post
gurita1809
mesaj Mar 31 2010, 08:28 AM
Trimis la #17

micro Bucatar

Drob de miel
Ingrediente
organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima); 5-7 fire de ceapa verde; 4 fire de usturoi verde; 3-4 oua; 1 legatura de patrunjel; 1 legatura marar; 1 prapure sau pesmet; sare si piper; 2-3 oua fierte, tari (optional)
Mod de preparare
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange, etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este faramicioasa. Daca cumva mai este faramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata

+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Mar 31 2010, 12:02 PM
Trimis la #18

Master of disaster

Postari: 2,530
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543

CITAT(gurita1809 @ Mar 31 2010, 09:28 AM) *
Drob de miel
Ingrediente
organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima); 5-7 fire de ceapa verde; 4 fire de usturoi verde; 3-4 oua; 1 legatura de patrunjel; 1 legatura marar; 1 prapure sau pesmet; sare si piper; 2-3 oua fierte, tari (optional)
Mod de preparare
Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange, etc. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin (cat sa le puteti lua cu mana).
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Arata ca o pasta inchegata, nu mai este faramicioasa. Daca cumva mai este faramicioasa se poate pune smantana, 2-3 linguri sau, de ce nu, inca un ou. Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Prapurele se spala in cateva ape. Daca vi se pare prea multa grasime puteti s-o inlaturati cu un cutit sau pur si simplu cu mana. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 350°F. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Fratilor, e strigator la cer, pana unde poate sa mearga lipsa de bun simt!!! angryfire.gif
Poza din stanga imi apartine, este furata de aceasta persoana de pe blogul meu personal! De altfel cred ca toate pozele puse de aceasta individa sunt furate. Si ea a venit la concurs cu munca altora. RUSINE!!!

Acest mesaj a fost editat de Gabi Cara: Mar 31 2010, 12:06 PM

--------------------

+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Mar 31 2010, 12:09 PM
Trimis la #19

Master of disaster

Postari: 2,530
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543

A mascat semnatura de pe poza cu dreptunghiul alb, pe care a scris pofta buna. angryfire.gif

--------------------

+Quote Post
rym
mesaj Mar 31 2010, 12:26 PM
Trimis la #20

Master of disaster

Grup: Moderatori
Postari: 7,554
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: Israel
Membrul Nr.: 35,433

QUOTE(Gabi Cara @ Mar 31 2010, 12:09 PM) *
A mascat semnatura de pe poza cu dreptunghiul alb, pe care a scris pofta buna. angryfire.gif

mad.gif da macar a schimbat textul?!

--------------------
Fan n_Puiu.

+Quote Post
Reclama

Google Ads

Quote Post

10 Pagini V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 4th February 2012 - 12:18 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare