![]() ![]() |
Sep 8 2006, 10:27 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 9,567 Inregistrat pe: 4-June 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 32,302 |
Eu am facut si este super. Contine : naut fiert (1 cana uscat , pus de cu seara in apa), tahina (pasta de susan bruta 2-3 lingurite) dar se poate si fara, apa (ca sa-l mai subtieze), sare, ulei masline (5 linguri - cred ca merge mai mult depinde de gust) zeama de lamaie (1/2 lamaie, se tot gusta pana va place cat e de acra) usturoi (6 catei) Totul se pune la mixer si gata. Mai greu e ca trebuie sa gusti pt. arome si zeama de lamaie (aproape ma saturasem de atata gustat). A doua zi e si mai bun pt.ca se intareste si are niste aroooome de mooooori !! Incercati daca va place gustul. Retetele (eu am combinat doua) le gasiti la http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=10490&st=0 http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...c=8883&st=0 ( #10 ) |
|
|
|
Sep 8 2006, 10:42 AM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,038 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
(2heng @ Sep 8 2006, 11:27 AM) [snapback]246616[/snapback] Daca va place gustul de naut si de susan , puteti incerca sa faceti hummus. Eu am facut si este super. Contine : naut fiert, tahina (pasta de susan bruta), apa, sare, f.putin ulei masline, zeama de lamaie, usturoi . Totul se pune la mixer si gata. Mai greu e ca trebuie sa gusti pt. arome si zeama de lamaie (aproape ma saturasem de atata gustat). A doua zi e si mai bun pt.ca se intareste si are niste aroooome de mooooori !! Incercati daca va place gustul. eu am cumparat o data humus in conserva dar nu mi-a placut deloc, bleah. culmea e ca-mi place si susanul si nautul la disperare, de aceea vreau sa incerc sa fac eu acasa. insa n-am gasit tahina de cumparat. idei pe unde as putea sa caut? n-am magazine mari la dispozitie decat "metro" si "univers all". ai putea sa-mi pui o poza cu ambalajul, sa stiu dupa ce sa ma benoclez? EDIT: al tau are asa o culoare frumoasa!!!!! ce am cumparat eu arata cam .... cacacios Acest mesaj a fost editat de boni: Sep 8 2006, 10:44 AM |
|
|
|
|
|
|
Sep 8 2006, 12:05 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatori Postari: 9,567 Inregistrat pe: 4-June 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 32,302 |
(boni @ Sep 8 2006, 11:42 AM) [snapback]246625[/snapback] ai putea sa-mi pui o poza cu ambalajul, sa stiu dupa ce sa ma benoclez? L-am cumparat de la Carrefour, scrie ca-i produs in Liban Borcanul e din plastic. Cu pozele a fost cam dificil ( pana am asezat sa se vada clar) pt. ca le fac la camera calculatorului (tel. nu mai vrea) Acest mesaj a fost editat de 2heng: Sep 8 2006, 12:54 PM |
|
|
|
Nov 14 2006, 01:42 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Nov 14 2006, 04:14 PM
Trimis la
|
|
Dimineata am schimbat apa si am pus la fiert . Am aruncat primele 2 ape (dupa ce clocotea). A fiert foarte repede. Am mixat nautul dupa ce l-am scurs si l-am impartit in doua. Prima parte am pregatit-o ca mai sus. Contine : 2-3 lgt. tahina (mai intai se amesteca bine in borcan pt. ca toata grosimea cade la fundul borcanului;am observat ca tahina are rolul de a ingrosa amestecul) 2-3 lg. ulei masline 1 dl. apa (am o cana gradata) zeama dela 1/2 lamaie mare praf de usturoi , piper si sare dupa gust |
|
|
|
Nov 14 2006, 04:25 PM
Trimis la
|
|
Pasta de naut
A doua jumatate din nautul fiert , scurs si pasat am amestecat-o cu : 2-3 lg. ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 2 lg apa praf de usturoi, piper( putin ) si sare dupa gust 2 legaturi de patrunjel (mixate - praf le-am facut) boia iute de ardei - dupa gust (eu am pus cam multicica) dar neaparat pt.ca este o mare smecherie Devine verde din cauza patrunjelului si iuteala dela boia ii da un gust deosebit. Daca nu incercati nu veti stii ce buna este !!!!! La sfarsit (brut) arata asa : |
|
|
|
Nov 18 2006, 06:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 672 Inregistrat pe: 5-June 03 De la: Suedia Membrul Nr.: 7,954 |
Incercati tahini si in salata de vinete (färä ceapä in ea) ...
|
|
|
|
Nov 18 2006, 08:55 PM
Trimis la
|
|
Multumesc Gandulici ca mi-ai adus aminte.
Am facut-o o singura data in vara si am uitat de ea, cu toate ca a fost f. buna. Este vorba de reteta lui Pupacel de a i c i , pe care o copy/paste mai jos, astfel veti putea incerca si voi , e f.gustoasa. BABA GHANNNOUGE Ingrediente : 2 vinete de marime mijlocie 2 linguri tahini 1 sau 2 catei usturoi depinde de preferintele fiecaruia o rosie taiata cubulete marunte pentru ornament 1 frunzulita patrunjel sau busuioc tot pt ornament ulei masline pt ornat Mod de preparare: Vinete se coc pe plita, se toaca marunt (exact ca la salata noastra de vinete), se dauga tahini , usturoiul si se amesteca foarte bine. La sfarsit cand se adauga in castronel cu ajutorul unei linguri se face glolul acela care se vede in poza. Chiar nu imi vine cuvantul acuma, cum sa ma exprim, imi pare rau( e inca dimineata si imi e somn) La sfarsit se pune pe mijloc rosia taiata cubulete, frunza de partunjel sau busuioc daca aveti, eu nu am avut , iar in groapa se pune ulei de masline. Se tine la frigider cam 1 ora inainte de a fii servita. ![]() Pentru Pupacel |
|
|
|
Nov 19 2006, 10:07 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Nov 19 2006, 10:52 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 672 Inregistrat pe: 5-June 03 De la: Suedia Membrul Nr.: 7,954 |
Ce rapidä esti!
Eu nu mi-am adus aminte cum ii zice (nici nu e usor!) si nici nu m-am gandit sä imi notez reteta, cäci e prea usoarä, De combinatie am aflat de aici: Baba Ganouj Scuze pt. Pupacel - nu am verificat dacä reteta este deja pusä aici. Am incercat si cu conopidä, dar nu e la fel de reusitä combinatia ... |
|
|
|
Nov 19 2006, 11:04 PM
Trimis la
|
|
Pai te rog tradu ce scrie acolo ! ! !
Am inteles doar lamaie si tahini . In reteta ei nu e lamaie. Pe a ei am copiat-o eu putin mai sus . |
|
|
|
Nov 19 2006, 11:23 PM
Trimis la
|
|
Päi e cam acelasi lucru cu exceptia lämâii:
2 vinete de märime mijlocie 3 cätei de usturoi presati 2 linguri zeamä de lämaie 2 linguri tahini 1 lingurä ulei de mäsline sare si piper dupä gust boia de ardei care se presarä deasupra pastei |
|
|
|
Nov 19 2006, 11:28 PM
Trimis la
|
|
Cand mai fac adaug si lamaie. |
|
|
|
Mar 13 2008, 04:03 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 265 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucuresti-Romania Membrul Nr.: 34,384 |
E binevenita ideea cu pateul de naut, mai ales ca si eu vreau sa tin postul Pastelui.
Fetelor, cu aceasta ocazie am revazut retetele de hummus de mai sus...si pentru ca acestea contin si pasta de susan, care are IG 40, as vrea sa stiu parerea voastra, putem considera ca se poate manca doar in cadrul unei mese glucidice? Tare as vrea sa-mi cumpar si eu tahini sa incerc combinatiile voastre foarte apetisante... -------------------- |
|
|
|
Mar 13 2008, 09:46 PM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,038 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
Fetelor, cu aceasta ocazie am revazut retetele de hummus de mai sus...si pentru ca acestea contin si pasta de susan, care are IG 40, as vrea sa stiu parerea voastra, putem considera ca se poate manca doar in cadrul unei mese glucidice? pai nu are rost sa consumi pasta de susan doar la masa glucidica pentru ca susanul are grasime. asa ca in sine pasta de susan este glucido-protidica. deci merge doar in faza II sau intr-o combinatie care sa ii mai scada IG-ul. Boni, eu pun in ulei si putina apa o rosie, un ardei gras si juma de ceapa si le las la foc mic, pana devin ca o pasta. Din compozitia asta se poate pune 2 linguri la pateul de soia. E bun bun! bine ca mi-ai dat ideea. eu asa imi fac sosul cu ciuperci pentru pastele integrale (pun foate putin ulei). rugaminte: cand il mai faci pune o poza sa le faci pofta si sa le dai idei si altor fete |
|
|
|
Mar 14 2008, 09:12 AM
Trimis la
|
|
Fetelor, cu aceasta ocazie am revazut retetele de hummus de mai sus...si pentru ca acestea contin si pasta de susan, care are IG 40, as vrea sa stiu parerea voastra, putem considera ca se poate manca doar in cadrul unei mese glucidice? Tare as vrea sa-mi cumpar si eu tahini sa incerc combinatiile voastre foarte apetisante... Doina, eu fac foarte des pentru cina si dupa ce-l pregatesc umplu jumatati sau sferturi de ardei colorati - iarna (depinde cat sunt de mari) sau umplu rosii, ardei gras, gogosari- vara, exact cum le umpli cu vinetele tocate (nu stiu daca obisnuiesti asa ceva). E foarte bun si are si un aspect apetisant. Saptamana viitoare cred ca mai fac humus si poate pun o poza (daca nu uit) sau poate pui tu . . . . :) pai nu are rost sa consumi pasta de susan doar la masa glucidica pentru ca susanul are grasime. asa ca in sine pasta de susan este glucido-protidica. deci merge doar in faza II sau intr-o combinatie care sa ii mai scada IG-ul. Pe mine ma incurca explicatia asta :) cu toate ca fetele care vor sa slabeasca trebuie sa tina cont de ea El mai da in tabele "hummus IG=25" . . . Mai este si site-ul acesta, pus de Onaf si care este foarte interesant de studiat pt.ca se refera direct la humusul facut acasa. Daca e sa ne luam si dupa el, atunci humusul se poate manca si in faza I Dupa parerea mea, acest hummus poate fi mancat numai cu cruditati (ardei, gogosar, rosii) sau cu tot ce are IG<35 Noi asa il mancam la cina :) |
|
|
|
Mar 17 2008, 05:12 PM
Trimis la
|
|||
|
Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,296 Inregistrat pe: 16-October 06 De la: Bucharest;) Membrul Nr.: 34,403 |
Daca va place gustul de naut si de susan , puteti incerca sa faceti hummus . Eu am facut si este super. Contine : naut fiert (1 cana uscat , pus de cu seara in apa), tahina (pasta de susan bruta) 2-3 lingurite (se poate si fara) apa (ca sa-l mai subtieze), sare, ulei masline (5 linguri - cred ca merge mai mult depinde de gust) zeama de lamaie (1/2 lamaie, se tot gusta pana va place cat e de acra) usturoi (6 catei) Totul se pune la mixer si gata. Mai greu e ca trebuie sa gusti pt. arome si zeama de lamaie (aproape ma saturasem de atata gustat). A doua zi e si mai bun pt.ca se intareste si are niste aroooome de mooooori !! Incercati daca va place gustul. Retetele (eu am combinat doua) le gasiti la http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=10490&st=0 http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...c=8883&st=0 ( #10 ) 2hang, merci mult pt reteta. Sotul meu e mort dupa hummus si am mai incercat odata dar n-a iesit fin din cauza nautului(nu s-a fiert si pace). Acum mi-a reusit Boni, urmatorul pe lista e pateul de soia. Merci de reteta. -------------------- |
||
|
|
|||
Mar 17 2008, 06:29 PM
Trimis la
|
|
2hang, merci mult pt reteta. Sotul meu e mort dupa hummus si am mai incercat odata dar n-a iesit fin din cauza nautului(nu s-a fiert si pace). Acum mi-a reusit Ma bucur ca a iesit bine si ti-a placut si eu fac deseori. Am pus si eu acum in apa 1 canuta si o prepar maine. Intr-adevar este foarte bun. Incearca si cu praf iute de ardei. |
|
|
|
Mar 17 2008, 08:38 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 26 Inregistrat pe: 14-February 08 Membrul Nr.: 41,557 |
eu am facut pate de naut.dupa ce a stat nautul la inmuiat ,l-am fiert a doua zi,apoi l-am pus la robot la farimitat.l-am maruntit bine,bine....peste el am amestecat un sos de bulion (cu plante verzi-busuioc si oregano)pe care l-am dizolvat in tigaie cu apa si i-am dat un clocot.cind s-a racit sosul am pus usturoi.
a iesit un pate de naut complet glucidic,si nu am simtit lipsa uleiului.l-am savurat dimineata cu painea cu tarite. |
|
|
|
Mar 18 2008, 12:41 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,340 Inregistrat pe: 5-August 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 33,173 |
Sotul meu e mort dupa hummus si am mai incercat odata dar n-a iesit fin din cauza nautului(nu s-a fiert si pace). Eu am mai invatat o smecherie de pe net: bicarbonat de sodiu. Pun in apa in care las nautul la muiat peste noapte si pun si in apa in care fierbe. Se moaie saracul naut de nu-ti vine a crede. Tot din retetele de pe net: chimion macinat (nu chimen). Ii da un gust ca la mama (lui) acasa. -------------------- all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done. |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|