![]() ![]() |
Jan 12 2006, 05:25 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,957 Inregistrat pe: 4-December 03 De la: Canada(GTA) Membrul Nr.: 10,401 |
Am inceput regimul acum 3 ani, il tin pana in preajma sarbatorilor si de fiecare craciun sau paste mananc de sparg. Mai pun la loc din ce-m dat jos, dar de fiecare data mai putin dect kilogramele initiale. Vara cand sunt in concediu la fel, se duce pe apa sambetei dieta mea.... Asa ca, una peste alta, daca stau sa ma gandesc ... de cand am inceput pana acum am cam 10-15 kg pierdute ..... for ever :D Dar eu nu asta urmaresc in primul rand, pentru ca la acest regim, la o medie de 500g pierdute pe saptamana iti pierzi rabdarea daca urmaresti slabitul in prioritate. Pentru mine asta nu-i un regim de slabit ci de alimentatie sanatoasa. Cu el invatam cum sa mancam si de ce. Pentru mine este mult, mult mai important rezultatul analizelor: colesterol revenit in limite normale, glicemie ok, tensiune reglata....etc, decat slabitul. Slabitul este o reactie secundara. |
|
|
|
Jan 13 2006, 09:23 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 151 Inregistrat pe: 5-November 03 De la: Ramnicu Valcea (Valcea) Membrul Nr.: 9,841 |
Multumesc foarte mult pentru raspuns Mon si pentru efortul pe care il faci de a scrie in fiecare zi meniul tau.
Acum vreo 5 ani un coleg al meu a tinut aceasta dieta (a facut un mare seceret in ceea ce priveste sursa de inspiratie). Sotia lui ii pregatea alimentele. S-au vazut rezultatele. Apoi am luat cartea si eu, am citit-o. Mi s-a parut dificil, in primul rand sa imi fac meniul pe zile. Poate cu ajutorul tau voi reusi. Inca o data multumiri si FELICITARI! Ma gandeam ca tu esti in faza de mentinere. Corect? -------------------- atitudinea face diferenta
|
|
|
|
|
|
|
Jan 18 2006, 11:43 AM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 20 Inregistrat pe: 10-October 05 De la: Canada Membrul Nr.: 28,285 |
a mon...ma iertati ca ies si intru asa ca o bezmetica...cu toate ca e monti linte+carne si fasole+carne monti in Les Femmes recomanda la capitolul "Pranz" carnea de pui sau de peste(fara a interzice celelalte insa cat mai macre) in combinatie cu alte alimente care de preferat sa nu aibe in IG mai mare de 15%....
"Felul principal al prānzului va fi īntotdeauna alcătuit din carne, din pasăre sau din peşte şi ca garnitură, legume care figurează īn lista cu glucide foarte bune, adică cele al căror IG este sub 15. " Mi-ar face placere sa ne confruntam constructiv fara a le considera "rautati" sau "ca ma dau mare" Pupici si pe curand -------------------- |
|
|
|
Jan 18 2006, 04:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,957 Inregistrat pe: 4-December 03 De la: Canada(GTA) Membrul Nr.: 10,401 |
Lintea are IG 20, iar fasolea neagra 25. Eu zic ca merge, dar ai dreptate - daca putem evita combinatia e si mai bine |
|
|
|
Jan 18 2006, 05:15 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(Alina Anesia 28290 @ Jan 18 2006, 12:19 PM) [snapback]177952[/snapback] 13.30 mancare de bulb de fenicul cu lapte degresat partial Alina hai sa comentam putin partea asta. Laptele este interzis pentru ca este un aliment lipido-glucidic, adica are o componenta glucidica (lactoza) si una lipidica (grasimea). Daca noi il cosumam degresat complet (adica lapte 0%) ii inlaturam componenta lipidica si ramane un aliment glucidic ce se poate cosuma numai in combinatie cu glucide permise. Daca ii inlaturam componenta glucidica (adica lapte fara lactoza) il putem consuma la mesele protido-lipidice. Prin fermentare (iaurt, branza, lapte batut, kefir) laptele isi diminueaza componenta glucidica (sub 35) si din aceasta cauza poate fi consumat la mese protido lipidice ca atare, sau la mese glucidice cu 0% grasime. Acum lapte degresat partial mi se pare un aliment interzis, pentru ca nu reuseste sa scape semnificativ de nici una dintre componente. Tu ce zici? |
|
|
|
Jan 20 2006, 04:31 PM
Trimis la
|
|
Boni ce e aia paparuta, ca nu inteleg? Din ce-i facuta?
|
|
|
|
Jan 20 2006, 11:27 PM
Trimis la
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 20 Inregistrat pe: 10-October 05 De la: Canada Membrul Nr.: 28,285 |
pai daca are 0% e ok la mesele glucidice avand 0 lipide numai si numai in acest caz iar cand il luam sub aspectul de 5%(nedegresat)sau 12%(smantana)deja avem o Marie cu alta palarie....laptele asta cam umbla cu cioara vosita stiu eu ce vrei tu sa zici dar faza e ca functioneaza dieta in felul asta.
lapte 0% e glucidic iar peste e lipido proteic datorita grasimii pe care o are in compozitie....asta dupa carte si cum vad in concordanta si cu opinia cantarului meu remarca mea de fasole+carne era o idee pt a te ajuta sa depasesti pragul...sunt tot felul de restrictii in faza 1 insa alternand meniurile pe zile sau mese(dimineata,pranz,seara) poti sa iti asiguri necesarul de minerale si vitamine din respectivele legume...visez si eu la faza 2 desi in ultimul timp sunt atat de stresata ca mi-a pierit pofta de mancare desi e o rusine si nu asa se face,asta e tot ce am reusit sa mananc astazi cu mare lehamite: dimineata:mandarine pranz:salata verde cu rosii,ardei,cascaval si conserva de ton in ulei si pe la 17.00-17.30 doua mandarine am baut toata ziua ceai si am fumat ca un turc veritabil va pup -------------------- |
|
|
|
Jan 21 2006, 01:34 AM
Trimis la
|
|
Ok Alina, deci ne-am lamurit. Laptele cu grasime peste 0% este interzis.
|
|
|
|
Jan 22 2006, 12:51 PM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,038 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
QUOTE Boni ce e aia paparuta, ca nu inteleg? Din ce-i facuta? scuze. trebuia sa scriu normal. e papara sau omleta din oua. nu prea fac deosebirea intre astea doua. am fost ieri (sambata) la o nunta si totul ar fi fost superb daca nu eram asa de pofticioasa exact cum spune monti, la restaurant ai ce alege, mai ales la o nunta unde e mancare sa ti se faca rau. a fost totul frumos, am ales din toate meniurile carneturile si branzeturile, salatele si garniturile permise (ciuperci, brocoli si alte legume "bune"). sa ma fi vazut cum alegeam din garniura de amestec de legume numa' ce era voie Acest mesaj a fost editat de boni: Jan 22 2006, 12:52 PM |
|
|
|
Jan 22 2006, 12:53 PM
Trimis la
|
|
e interzis in combinatie cu paine integrala,iaurt peste 0.1% grasime,paste din faina alba,orez integral s.a.m.d. insa poti sa il folosesti in mancarurile de legume gatite cu ulei si mancate cu carne sau fara astazi am de gand sa culeg informatiile necesare si sa imi dau teza referitor la argumentul lapte
e ceva acolo cu modificarea compozitiei si naturii lui in functie de grasime pe care o contine...dar mai practic,eu laptele degresat,0% il manac cu: fulgi de orz integrali si tarate,scortisoara si fructoza orez integral in lapte cu scortisoara si vanilie paste integrale cu scortisoara si vanilie paine integrala cu gem fara zahar sau derivati cu lapte si nu iti insir mancarurile de mazare,spanac,finocchio(nu stiu cum sa ii spun decat bulb de fenicul) si alte mancaruri la care nu folosesc deloc ulei sau nu le combin cu carne si intra in grupa meniurilor glucidice iar laptele degresat partial il combin la gatit cu legume la care folosesc ulei sau urmeaza sa le combin cu carne si la sufleuri la care pun oua si nu pun faina evident zi tu ce papi si ne lamurim pe parcurs meniul de azi: dimineata salata de fructe(kiwi,mar si mandarine).cu toate ca e dificil sa obtii rezultate iarna intr-o dieta o sa imi trezesc metabolismul cu fructe si putina batzaiala pranz:spanac cu mozarella si o felie de muschi de porc(ca nu-i pasare ca porcu')la grill cina:1 iaurt natural 0.1% si fructe(in ordine inversa bineinteles) aseara m-a chinuit foamea si cum am luat drumul patului pe la 3 noapte la un moment dat am clacat cu 2 felii de cascaval.dar gata sambata,azi e duminica si o sa dorm la o ora mai decenta asa ca sper sa pacalesc foamea care ma cam incearca de cand nu mai mananc carnuri la cina va astept la confesional cu noi idei si noi meniuri...Boni te-am speriat cu noua carte? -------------------- |
|
|
|
Jan 23 2006, 11:38 PM
Trimis la
|
|
Alina multumesc pentru carte.... o studiez. Am mai citit-o si anul trecut dar imi face placere s-o recitesc si mai ales s-o am in bibliteca.
Boni multumesc pentru explicatii. Da acum imi amintesc ca papara = omleta, ca prietena fiului meu este din Fagaras si ea zicea ca pregatesc o papara cand mestereau ei o omleta prin bucatarie. Succes la Monti si o saptamana buna |
|
|
|
Jan 24 2006, 03:58 AM
Trimis la
|
|
Alina, draga mea, imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. Uite aici ce zice Monti ca se poate manca garnitura la friptura (Les femmes - pg 74)
Legumele pe care vi le putem recomanda īn faza I sunt următoarele: - dovlecei; - vinete; - roşii; - brocoli; - spanac; - ardei verde; - mărar; - ţelină; - măcriş; - fasole verde; - bette ; - ciuperci; - salsifi; - varză; - mazăre; - conopidă; - varză acră; - varză de Bruxelles. dar şi: - linte; - fasole uscată sau fasole oloagă; - năut. Şi lista nu e deloc exhaustivă... Am pus lista aici - poate ajutam lumea cu idei de garnituri |
|
|
|
Jan 24 2006, 05:38 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 24 Inregistrat pe: 23-March 05 De la: Norvegia Membrul Nr.: 22,700 |
Mon ce stii de avocado?
eu nu prea ma omoram sa maninc avocado, pina am incercat cu brinza de vaci. |
|
|
|
Jan 24 2006, 10:51 PM
Trimis la
|
|
Uite tocmai am citit acum in cartea Les femmes a lui Monti ca este voie avocado.
Iti pun aici tot contextul Crudităţile Este de departe tipul de antreu care trebuie īntotdeauna preferat. Crudităţile conţin īn general o importantă cantitate de fibre, care asigură o buna funcţionare a stomacului. Ele conţin pe de altă parte săruri minerale şi vitamine, care vor fi cu atāt mai bine asimilate cu cāt alimentul nu este gătit. Dintre ele, putem recomanda: - roşii; - castraveţi; - ţelină; - ciuperci de cultură; - fasole verde; - praz; - inimă de palmier; - varză (roşie sau albă); - conopidă; - avocado; - brocoli; - anghinare; - castraveciori cornişon; - ridichii; - morcovi raşi; - dar şi toate salatele : · lăptuci, · andive, · salata māche, · păpădie, · salata scarole, · creson. Crudităţile vor putea fi asezonate cu un sos vinegretă normal, adică făcut cu oţet, ulei, sare şi piper şi eventual puţin muştar. Īn măsura posibilului, va trebui să daţi prioritate uleiului de măsline, care asigură o bună prevenire a bolilor cardio-vasculare. Ţelina va putea fi preparată īn sos remoulade, adică un sos de maioneză. Īn acelaşi fel, se va putea adăuga castraveţilor fie puţină smāntānă proaspătă degresată, fie ceea ce e mai de preferat, brānză de vaci cu 0 % MG. Bineīnţeles, nu va trebui să consumăm maioneză şi vinegrete gata preparate, care conţin zahăr şi alţi aditivi nedoriţi, ca amidonul şi diverse făine suspecte. Printre salatele compuse, sunt ingrediente pe care le īntālnim adeseori la restaurant sau la bufet şi de care va trebui să uitam īn timpul fazei I: - cartofii; - orezul; - porumbul; - grişul sau bulgurul . Vor putea fi acceptate īn salate: nucile, alunele şi mugurii de pin . Vor trebui īn schimb refuzate categoric crutoanele şi pāinea prăjită. (Les femmes - pg 70 - Michael Montignac) Acest mesaj a fost editat de mon: Jan 24 2006, 11:33 PM |
|
|
|
Jan 26 2006, 09:10 AM
Trimis la
|
|
|
Bucataras Grup: Membri Postari: 122 Inregistrat pe: 30-December 05 Membrul Nr.: 29,639 |
-------------------- ![]() |
|
|
|
Jan 26 2006, 11:47 AM
Trimis la
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,038 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
QUOTE(boni @ Jan 16 2006, 11:15 AM) [snapback]177215[/snapback] monti zice ca nu conteaza cantitatea daca respecti disocierea. depozitele de grasime nu se formeaza din cantitati prea mari de mancare ci din asocierea lor necorespunzatoare. |
|
|
|
Jan 26 2006, 04:46 PM
Trimis la
|
|
Asa este, nu conteaza cantitatea. Trebuie sa fi mereu satul, adica 3 mese/ zi, pe masura foamei tale. 2 gustari daca este nevoie (o gustare = un fruct, de exemplu). Daca iti este foame, organismul intra in stare de alerta si cu prima ocazie depoziteaza in exces ca sa-si formeze rezerve.
Cele 3 mese principale /zi sunt absolut obligatorii. Nu ai voie sa "sari" nici una. Allain nu ai ultima carte a lui Monti (special femmes)? Da-mi o adresa de email sa ti-o trimit. Ai toate explicatiile in ea. |
|
|
|
Jan 28 2006, 01:37 AM
Trimis la
|
|
Boni sa-ti traiasca printesa si sa va aduca numai bucurii. Eh, pentru asa eveniment .... te iarta Monti
Iar painea de ce nu o faci tu singurica. Nu se face greu si este atat de gustoasa... familia mea e tare nemultumita cand trebuie sa manance paine cumparata... (eu o fac aproape zilnic) Reteta am postat-o aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete...aine-integrala/ |
|
|
|
Jan 28 2006, 10:40 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 2 Inregistrat pe: 13-March 05 De la: Focsani (Vrancea) Membrul Nr.: 22,390 |
QUOTE(mon @ Jan 26 2006, 06:46 PM) [snapback]180918[/snapback] Asa este, nu conteaza cantitatea. Trebuie sa fi mereu satul, adica 3 mese/ zi, pe masura foamei tale. 2 gustari daca este nevoie (o gustare = un fruct, de exemplu). Daca iti este foame, organismul intra in stare de alerta si cu prima ocazie depoziteaza in exces ca sa-si formeze rezerve. Cele 3 mese principale /zi sunt absolut obligatorii. Nu ai voie sa "sari" nici una. Allain nu ai ultima carte a lui Monti (special femmes)? Da-mi o adresa de email sa ti-o trimit. Ai toate explicatiile in ea. Te rog mult ,vreu si eu cartea lui Monti (special femmes) Incerc de ceva saptamani(2) sa urmez sfaturile lui. Adresa mea monikka36@yahoo.com multumesc mult! |
|
|
|
Feb 2 2006, 12:25 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 123 Inregistrat pe: 2-February 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 30,136 |
Buna noapte tuturor.Este o ora tarzie in noapte si mi-am facut curaj sa va scriu! Am inceput si eu monti de 2 saptamani si pot spune cu seninatate ca am slabit 3 kg, dar sunt momente in care nu-mi doresc sa trec singura prin asta
P.S. Pot sa ma alatur voua si sa ma corectati atunci cand gresesc? |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|