9 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete Montignac - Tort pufos si cremos, repede si usor de facut
Sheng
mesaj Oct 16 2006, 02:10 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



TORT PUFOS SI CREMOS
reteta a fost postata de Micu Livia http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/9477/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-9477/

Pentru ca astazi l-am facut din nou m-am gandit ca nu strica sa-l scriu si aici (este dincolo la retetele inchise)

BLATUL
4 oua
120 gr. fructoza
40 gr. cacao
putina aroma de migdale (daca va place, mie nu-mi place)
Nu mai adaugati faina nici un gram, e destul numai cu cacao.

Galbenusurile se amesteca cu fructoza, apoi se adauga cacao, si la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna ( este destul de lichid) in tava pe hartie de copt unsa si tapetata cu faina.Se tine in cuptor f.f. putin cca 10 minute.
Mare atentie !

Tava mea este 27cm. x 28cm.

Asa ca tai exact in 3 parti egale, pe latura de 27. Am si farfuria in care incape la fix prajitura :)

Daca aveti tava ceva mai mare , mai adaugati un ou.

Nu mai scriu ce trebuie facut, pt.ca Livia a pregatit "pas cu pas" si nu are rost sa reiau. Mi s-a parut important timpul in care sta tava in cuptor.

CREMA :

250 gr. branza Philadelfia sau Mascarpone
80 gr. fructoza (eu pun 2-3 lg.rase de fructoza)
300 gr. frisca (batuta din smantana dulce Dorna)

Crema, o fac in 2 variante :
1. Adaug coaja si zeama dela 1 si 1/2 lamaie ( gustati pana va place cat e de acra) si iese o crema de lamaie foarte buna ; sau
2. Adaug 2 fiole de esenta de vanilie dr. Oetker si iese o crema de vanilie.

Azi am facut cu esenta de vanilie .
Si acum dovada muncii mele de astazi
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa_s
mesaj Oct 16 2006, 02:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 581
Inregistrat pe: 27-February 06
Membrul Nr.: 30,555



mmmm ce bine arata, cred ca o sa il fac si eu cat de curand ca deja salivez pe toata tastatura
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Oct 16 2006, 03:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Superb 2heng. Felicitari! Tort de zile mari, ce mai... floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Oct 16 2006, 04:03 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302




Ma bucur ca va place ! Daca-ati stii cat se face de usor . . . . . Este prajitura care se face la repezeala cand nu mai ai ceva dulce prin casa .
Cineva m-a intrebat daca este cumva tiramisu icon_biggrin.gif blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Oct 30 2006, 07:27 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



in sfarsit am reusit sa-l fac si eu, ca taaaare de mult il aveam pe lista.
am facut varianta lui 2heng cu crema de lamaie.
este bestial!!!!!! pufos si cremos, asa cum il cheama icon_smile.gif
cred ca se poate jongla cu o gramada de arome.

am reusit sa pozez o felie in farfurie icon_smile.gif



m-am cam chinuit cu blatul, s-a cam lipit de hartia de copt si cum e asa de pufos e mai greu de desprins. da' a meritat chinuiala.


as avea o intrebare referitoare la crema. am facut de multe ori crema din frisca amestecata cu crema de branza si totdeauna m-a mirat cum se imbatoseaza frisca cand pun crema de branza in ea. e foarte bine ca se intampla asa icon_smile.gif dar as vrea sa inteleg de ce. poate cineva sa imi explice?
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 22 2006, 12:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,776
Inregistrat pe: 10-September 06
Membrul Nr.: 33,714



Am facut si eu tortul asta! E foarte bun!
Daaaaaaar...nu prea mi-o crescut blatul iar in crema am pus nitzcaia suc de lamaie...si s-o cam inmuiat! In rest e foarte bun!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Nov 22 2006, 01:31 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Blonde , spune-mi rogu-te ce dimensiune are tava in care ai facut blatul si cam cat l-ai tinut la cuptor ?
Zeama de lamaie ai turnat-o toata in produsul final ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 22 2006, 05:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,776
Inregistrat pe: 10-September 06
Membrul Nr.: 33,714



2heng...apai sa vezi ca am facut-o in tava de la aragaz de-ala normal. Am pus 5 oua pt ca ouale mele erau outze (adica mici). icon_biggrin.gif
Am stors o lamaie si jumatate..si sucul l-am turnat,aproape tot, ca era cam mult, peste ingredientele pentru crema, apoi am amestecat totul cu telul de la mixer.
O iesit buna...dar cam pleostita! icon_biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 22 2006, 05:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,776
Inregistrat pe: 10-September 06
Membrul Nr.: 33,714



Aaah...am verificat blatul cu o scobitoare dupa 10 minute...si parca mi s-o parut ca ar mai trebui sa se coaca...asa ca l-am mai lasat 5 minute.
Nu s-o ars deloc....dar n-o crescut la fel de mult ca al tau icon_biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Nov 22 2006, 07:08 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Tu ai facut exact asa cum l-a facut si Livia iar al ei a iesit super. Ai citit mai intai reteta ei, nu ?
Zeama de lamaie , eu o pun in branza si fructoza si abea apoi adaug frisca batuta. Daca mai trebuie , mai pun putina zeama si dupa ce pun frisca dar de obicei nu mai trebuie.
Data viitoare o sa-ti reuseasca precis.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blonde
mesaj Nov 22 2006, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,776
Inregistrat pe: 10-September 06
Membrul Nr.: 33,714



Hmz...pai am citit si reteta liviei...
Dar daca pui fructoza in branza...mai pui si in frisca ori nu?! nu iasa prea dulce?!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Nov 22 2006, 07:50 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Nu. Eu pun fructoza doar in branza. Tot asa zice si Livia.Cred ca nu ai citit atenta reteta ei.
Frisca o bat singura si separat si apoi o rastorn peste branza si fructoza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Dec 4 2006, 01:07 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Tot ieri am facut si tortul acesta. Ca de obicei mi-a iesit foarte bine. Am fost mai multe persoane la masa.
Boni , nu stiu de ce ti s-a lipit de hartie.
Eu il rastorn asa cald pe o alta hartie de copt ,rastorn tava cu totul, adica o intorc cu fundu'n sus pe alta hartie. Apoi incep si dezlipesc coala (care a fost pe tava) si se dezlipeste imediat.
Nu am fost prea inspirata cu ornamentul.



Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PUIULETU
mesaj Dec 13 2006, 05:52 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 36
Inregistrat pe: 22-November 06
Membrul Nr.: 35,035



Multumesc pentru reteta!
Raportez: am facut-o si a iesit super!
Singura problema pe care am avut-o a fost ca nu am putut dezlipi usor foaia, dar, dupa lupte seculare am reusit. happy.gif
Ce sa va mai spun de viteza cu care s-a terminat! icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Dec 13 2006, 06:39 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Ma bucur mult , Puiuletu .
Nu inteleg de ce a trebuit sa te lupti cu hartia. . .si Boni a patit la fel. Poate data viitoare, cand vei avea deja mai multa experienta biggrin.gif o sa te lupti mai putin. . . . .
Nu-i asa ca se face "una-doua" ? Eu o fac fooooarte des mai ales ca nu are pic de faina.
Cineva m-a intrebat (mai de mult) daca este cumva tiramisu unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PUIULETU
mesaj Dec 13 2006, 06:54 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 36
Inregistrat pe: 22-November 06
Membrul Nr.: 35,035



Da! E super rapid (la fel si la mancat!).
Nu stiu ce o fi fost cu lipitul pe hartie... Poate ar fi trebuit s-o mai ung nitelus cu ulei? Zic si eu!?
Este pe lista pentru sarbatori! biggrin.gif
Pacat ca eu nu le am nici in clin nici in maneca cu foto. icon_frown.gif Trebuie sa ma credeti pe cuvant! icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Dec 13 2006, 07:24 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Eu nu o ung !
Dar daca te tenteaza poti s-o ungi. Poate ai dreptate.
Cu ce ai facut crema ? Cu lamaie ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Dec 13 2006, 07:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,521
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173



si eu am facut-o, saru'mina frumos! foarte buna a iesit, in ambele variante:
in prima, am lasat-o foarte putin la cuptor, astfel incit aluatul a iesit moale de se topea in gura - asta a fost oleaca mai greu de dezlipit de pe foaia de copt, dar nu nenorocire.
in a doua varianta, am lasat-o in cuptor o jumatate de ora, sa se mai intareasca - asta s-a desfacut de pe foaia de copt parca singura! si, spre fericirea mea, a iesit grozava, nu gumoasa, nu sfarimicioasa, nimic!
neavind nici un fel de frisca, am facut crema din smintina batuta cu un pic de lamiie si fructoza. adica o crema din nimic biggrin.gif , care, dupa ce a stat la frigider o vreme, a mai stat acolo si impreuna cu aluatul, si-a iesit o prajitura de s-au batut turcii la gura tuturor care au mincat din ea.
bucatarasul n-a mai apucat decit o feliuta mica...
poze? ha! n-am atita iuteala!
tare buna, o sa fac un tort urias din reteta asta de craciun, multumiri, multumiri!!
floare.gif


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PUIULETU
mesaj Dec 13 2006, 08:07 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 36
Inregistrat pe: 22-November 06
Membrul Nr.: 35,035



O sa incerc si eu sa o las mai mult in cuptor, poate se desface mai usurel.
Am facut crema cu vanilie. Nu am avut branzica Philadelphia (sper ca am scris corect) si am pus branza grasa de vaca de la ProdLacta. Era bine scursa. N-am avut ce sa-i reprosez! icon_razz.gif
Una peste alta: SUPER!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Dec 13 2006, 08:32 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,792
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Fetelor, imi cer scuze !!
Chiar acum am citit reteta dupa care ne-am inspirat (Micu Livia) . De altfel eu am atasat-o chiar la inceput.
Ei bine, ea zice ca unge foaia si o da cu faina . . . . . . .
Eu, nu am uns deloc si am facut-o de nenumarate ori.
Imi pare rau ca am omis asta in reteta. Mai bine merg acum sus si adaug ca trebuie uns si farinat. OK ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

9 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st November 2014 - 12:18 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare