Reply to this topicStart new topic
> Sufleu de branza de capra, Reteta Montignac
mon
mesaj Apr 16 2008, 04:08 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



(reteta din Retete Montignac - vol I , poza de pe net)

Imagine Atasata


Succes! Cine o face sa ne spuna impresii si sa ne puna poze.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Feb 21 2010, 07:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,520
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173




Făcui şi io un sufleu, că mi-au făcut poftă formele lui Sheng laugh.gif
Cum eu sînt mai puturoasă, am simplificat reţeta: am amestecat bine 6 gălbenuşuri cu vreo trei linguri zdravene de smîntînă, cu o lingură (cu vîrf) de făină de năut şi cu nucşoară, am adăugat aproape 300 g telemea de capră, apoi albuşurile bătute băţ, am uns o formă din ceramică (26x13) cu unt (care s-a copt pe marginile formei, după cum se vede-n poză) şi am dat la cuptor 30 de minute.
Imagine Atasata

Secţiune n-am, că n-am mai apucat, a dispărut în cîteva minute! mad.gif

Acest mesaj a fost editat de onaf: Feb 21 2010, 07:04 PM


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Feb 21 2010, 08:54 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,691
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



QUOTE(onaf @ Feb 21 2010, 09:03 PM) *
Făcui şi io un sufleu, că mi-au făcut poftă formele lui Sheng laugh.gif

Deci formele mele sunt vinovate ? laugh.gif Asta ma obliga sa le umplu si eu cu asa ceva smile.gif

Superb ti-a iesit ! love10.gif
Felicitari !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Feb 21 2010, 10:32 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,520
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173




QUOTE(Sheng @ Feb 21 2010, 08:54 PM) *
Deci formele mele sunt vinovate ?

Dadadadada! De cînd le-am văzut mi-au rămas ochii la ele şi, uite, în poza pusă de Mon tot de ele am dat... biggrin.gif
Aşa că am jurat că tre' să fac sufleu.


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauuura
mesaj Feb 21 2010, 10:41 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 46
Inregistrat pe: 10-November 09
Membrul Nr.: 55,170



QUOTE(onaf @ Feb 21 2010, 10:32 PM) *
Dadadadada! De cînd le-am văzut mi-au rămas ochii la ele şi, uite, în poza pusă de Mon tot de ele am dat... biggrin.gif
Aşa că am jurat că tre' să fac sufleu.



vaaai ce frumos ti-a iesit. incerc si eu cu o cantitate mai micuta neaparat! mincacios.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Feb 22 2010, 12:56 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,520
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173



QUOTE(lauuura @ Feb 21 2010, 10:41 PM) *
vaaai ce frumos ti-a iesit. incerc si eu cu o cantitate mai micuta neaparat! mincacios.gif

E simplu ca bună ziua! Te-aşteptăm cu dovada, cînd o fi. smile.gif


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauuura
mesaj Feb 23 2010, 03:48 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 46
Inregistrat pe: 10-November 09
Membrul Nr.: 55,170



cum am zis am executat sufleul si a iesit suuuuper bun biggrin.gif
l-am facut din 2 oua, 1 lg smantana, 1 lgt faina de naut si aproape 100 gr de branza de caprita. chiar simplu ca buna ziua! smile.gif
pun si dovada si multumirile de rigoare floare.gif
Imagine Atasata

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Feb 23 2010, 05:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,520
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173




Ah, Laura, al tău a ieşit şi mai frumos, şi unde mai pui că ai pozat şi secţiunea! eusa_drool.gif


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
teonamon
mesaj Feb 23 2010, 09:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 13-October 09
De la: constanta-romania
Membrul Nr.: 54,330



Fetelor, bag seama ca voi v-ati scolit bine in tara sufleului , ca sa ne dati gata pe noi , profanele unsure.gif Mie nu mi-a iesit niciodata sufleul , se dezumfla mintenas , cu toate ca respect regulile ( lasat la racit in cuptor, neumblat la usa in timpul coacerii, etc) . ONAF, sa nu mai spui ca nu te pricepi la bucatarie , sufleul arata ca un cozonac , asa este de rumenit si crescut occasion14.gif

Edit - O fi din cauza ca nu am pus niciodata brinza de capra, cred ca asta este secretul tongue.gif

Acest mesaj a fost editat de teonamon: Feb 23 2010, 09:20 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Feb 23 2010, 10:21 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,691
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



QUOTE(lauuura @ Feb 23 2010, 05:48 PM) *
cum am zis am executat sufleul si a iesit suuuuper bun biggrin.gif

S-u-p-e-r-b !!
Sectiunea ta e formidabila ! Felicitari floare.gif

Am si eu o intrebare pentru tine si Onaf : de ce cu faina de naut in plus fata de reteta si fara branza de vaci ?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
antzuka
mesaj Feb 23 2010, 11:02 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,594
Inregistrat pe: 29-March 08
Membrul Nr.: 42,358



vaii fetele dar voi nu aveti mila pentru cel mai inrait fan al branzei adica eu:))..la cum arata astea as fii in stare sa pacatuiesc cu asa bucata occasion14.gif


--------------------
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho



Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauuura
mesaj Feb 23 2010, 11:31 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 46
Inregistrat pe: 10-November 09
Membrul Nr.: 55,170



QUOTE(Sheng @ Feb 23 2010, 10:21 PM) *
S-u-p-e-r-b !!
Sectiunea ta e formidabila ! Felicitari floare.gif

Am si eu o intrebare pentru tine si Onaf : de ce cu faina de naut in plus fata de reteta si fara branza de vaci ?



Rodica, drept sa-ti spun nici nu am citit reteta originala. am vazut "cozonacelul" Onei dupa care procesul de fabricatie smile.gif si am trecut la treaba. asa ca "vina" cade asupra ei biggrin.gif
Onaaaa la vorbitor, te rog director.gif
Multumesc pentru aprecieri floare.gif, sa o faci ca e foarte buna. am sa o incerc si cu branza de vaci sa vedem eusa_think.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Feb 24 2010, 02:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,520
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173



QUOTE(Sheng @ Feb 23 2010, 10:21 PM) *
Am si eu o intrebare pentru tine si Onaf : de ce cu faina de naut in plus fata de reteta si fara branza de vaci ?


Pen'că brînză de vaci n-am avut, am avut doar ouă şi telemea de capră, n-am mai făcut în viaţa mea sufleu, am văzut pe net că mulţi pun amidon, una peste alta m-am gîndit că poate nu se încheagă ca lumea şi am mai pus făina aia pentru consistenţă. Dar probabil că mergea bine-mersi şi fără ea. Aşa-i cu nepricepuţii. smile.gif


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fata_cu_fluturi
mesaj Feb 25 2010, 02:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,762
Inregistrat pe: 4-August 08
De la: romania
Membrul Nr.: 44,554



Mvai fetelor, dar e adevarat cozonac ce ati facut aici biggrin.gif iar Ona tb sa primesti de la mine un icon_love.gif si o floare.gif pentru ca ai (re)descoperit acest desert simplu ca buna ziua biggrin.gif parca ma incearca si pe mine dorinta tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Apr 7 2010, 08:30 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Soufle-ul meu de branza s-a transformat in mici muffins. Nu va recomand insa sa faceti ca mine, pentru ca s-au lipit teribil si se pot manca doar tragand cu spor de hartie. laugh.gif laugh.gif

Am avut vreo 250 gr telemea de vaca, f putin sarata. I-am adaugat 3 galbenusuri si piper. Intre timp am gasit chimenul si am pus si din ala...
La sfarsit se pun albusurile batute bine, pale-pale.

Branza faramitata...
Imagine Atasata


Adaugate galbenusurile...

Imagine Atasata


Apoi albusurile...

Imagine Atasata


Se pun in forme...

Imagine Atasata


Si se coc la foc mijlociu...

Imagine Atasata


Stiu, ele arata foarte bine, dar nu se dezlipesc... laugh.gif


Imagine Atasata


Daca faceti muffins, as zice sa folositi forme de silicon, unse cu unt.

Acest mesaj a fost editat de bulinuta: Apr 7 2010, 08:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st September 2014 - 02:05 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare