Reply to this topicStart new topic
> Reteta Montignac - Quinoa cu diferite legume, Retete cu quinoa
inasoricica
mesaj Feb 11 2012, 09:05 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 551
Inregistrat pe: 21-February 10
De la: brasov
Membrul Nr.: 56,941



pentru ca gratie Onafului em_new_15.gif am descoperit quinoa ... mmm , asa ca am experimentat cele ce urmeaza

RETETE CU QUINOA


Acest topic cuprinde :
1. QUINOA CU CEAPA SI CIUPERCI
2. QUINOA CU DOVLECEI SI BROCCOLI
3. QUINOA CU CIUPERCI SI CASCAVAL
4. QUINOA CU LEGUME SI ARIPI DE CURCAN LA CUPTOR
5. APERITIV CU QUINOA


1. QUINOA CU CEAPA SI CIUPERCI

aveti nevoie de :

6 linguri de quinoa (foarte, foarte bine spalata)

ulei de masline

1 cutie de ciuperci (sau echivalentul in ciuperci proaspete)

1 ceapa medie

Am fiert quinoa 5 minute la foc tare (1 parte quinoa 2 parti apa), dupa care am lasat-o sa absoarba toata apa din oala . Am turnat ulei de masline pana am acoperit fundul tavii de jena (nu am pus hartie de copt) , am presarat ceapa si ciupercile si peste ele am pus quinoa. Am amestecat usor cu o lingura si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade , aprox 30 min.

Pentru prezentare am indesat preparatul intr-un castronel de sticla pe care apoi l-am rasturnat ... metoda am furat-o de la sora-mea tongue.gif

E buna de nu se poate !

mai jos dovezi D.gif

Pofta buna !
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
gata cu asteptarea ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oskkar
mesaj Feb 11 2012, 09:43 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,009
Inregistrat pe: 31-October 11
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 247,960



sigur o fac si eu, e pe gustul meu;

o sa fur ideea cu castronelul tongue.gif


--------------------
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris31
mesaj Feb 11 2012, 10:47 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,499
Inregistrat pe: 16-February 08
De la: BACAU
Membrul Nr.: 41,606



Eu nu pot sa mananc ciuperci, am exagerat odata si de atunci mi-e rau de fiecare data cand am mai incercat, dar cred ca se pot inlocui cu gulie. Am sa incerc sa vad cum ma impac si cu quinoua, ca am facut odata si nu mi-a placut. Multam de reteta!

PS Si mie imi place castronelul!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Feb 11 2012, 11:02 AM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,695
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302




floare.gif floare.gif

QUOTE(inasoricica @ Feb 11 2012, 09:05 AM) *
pentru ca gratie Onafului em_new_15.gif am descoperit quinoa ... mmm ,

Nu-i mai zice asa ca iar o sa creada toate fetele noi ca e baietel bucatar rad tare.gif

QUOTE(inasoricica @ Feb 11 2012, 09:05 AM) *
6 linguri de quinoa (foarte, foarte bine spalata)

Ina sper sa nu te superi dar am adaugat chestia cu spalatul foarte bine pentru ca e ceva foarte important

Go to the top of the page
 
+Quote Post
pop anna 25776
mesaj Feb 11 2012, 02:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 66
Inregistrat pe: 19-July 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 25,771



Si mie imi place quinoa cu legume.
Ultima data am calit ceapa, usturoi, gogosar rosu, ciuperci, dovlecel si mazare, am adaugat quinoa fiarta si 2 linguri de cascaval razuit. Iese delicios.


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
iomiralu
mesaj Feb 12 2012, 04:07 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 57
Inregistrat pe: 6-January 12
De la: de pe langa Bucuresti
Membrul Nr.: 248,884



2. QUINOA CU DOVLECEI SI BROCCOLI

Dovlecei din congelator (taiati cubulete) – aproximativ 300g
Brocoli din congelator (buchetele) – aproximativ 300g
Ramasite de branza – 100 g telemea
100 g branza de vaci
100 g cascaval
2 oua
½ ceasca de quinoa
Cam 50 ml ulei
50-60 ml smantana pentru gatit Dorna
o lingurita de seminte de coriandru proaspat macinat


Am fiert putin dovleceii si brocolii separat.
Am fiert si quinoa inainte conform instructiuni (fie o preparati putin - o parte quinoa se pune in doua parti apa clocotita, se lasa cinci minute la foc marisor, apoi se stinge focul si se acopera vasul pina se umfla quinoa si inglobeaza toata apa).
Se da pe razatoare telemeaua si cascavalul, se amesteca cu ouale, uleiul, smantana, coriandru. Se adauga dovleceii, brocoli (i-am scurs de apa si i-am lasat sa se raceasca) si quinoa se amesteca putin dupa care se da la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristinutza29
mesaj Feb 12 2012, 06:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 534
Inregistrat pe: 4-January 11
De la: constanta
Membrul Nr.: 63,060



Ioana tare frumos ti-a iesit em_new_15.gif

Acest mesaj a fost editat de cristinutza29: Feb 12 2012, 06:35 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
inasoricica
mesaj Feb 13 2012, 07:34 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 551
Inregistrat pe: 21-February 10
De la: brasov
Membrul Nr.: 56,941



Ma bucur ca va place reteta si sora-mea e in delir ca asa "mari bucatari" ca voi au apreciat ideea ei cu castronelul tongue.gif

Sheng multumesc pentru adaugire , la budinca dulce am scris dar aici am uitat em_new_03.gif

si nu-i mai spun asa "Onafei" icon_rotf.gif

Am reeditat reteta , ca mai nou mancam quinoa zilnic si trebuie sa inovez

3. QUINOA CU CIUPERCI SI CASCAVAL

Am folosit :

1/2 ceapa
1 cutie de ciuperci
2 oua
4 linguri de smantana
200 g cascaval
quinoa - am umplut un pahar de 200 siam pus-o la fiert dupa regula de mai sus
am folosit o forma rotunda de jena

am pus totul straturi staraturi si deasupra am turnat smantana amestecata cu ouale si a iesit ca mai jos , foarte gustoasa

pofta!
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
gata cu asteptarea ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
onaf
mesaj Feb 13 2012, 10:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,520
Inregistrat pe: 5-August 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 33,173



Şi Onafa, şi Onafu se declară încîntaţi. D.gif


--------------------

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
valery
mesaj Feb 14 2012, 12:03 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 782
Inregistrat pe: 4-June 11
De la: aici
Membrul Nr.: 245,742



Felicitari Ina em_new_15.gif ,e superr !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sorinadaniela
mesaj Feb 14 2012, 10:36 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,176
Inregistrat pe: 17-October 08
De la: Vicenza (Italia)
Membrul Nr.: 45,824



Iti multumesc pt ideile cu quinoa... brava!

Dar, te rog eu frumos, citeste bine pe conserva de ciuperci... nu toate sunt conforme. Sincer, eu pe aici nu am gasit multe conforme... una, maxim doua feluri.


--------------------
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
inasoricica
mesaj Feb 14 2012, 08:49 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 551
Inregistrat pe: 21-February 10
De la: brasov
Membrul Nr.: 56,941



Onaf ... ma inclin tie ca ai adus quinoa in viata mea em_new_59.gif

Valery si Sorina mci


PS Sorina ... citesc in magazine pe tot ce cumpar ... absolut pe orice em_new_15.gif


--------------------
gata cu asteptarea ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
valery
mesaj Feb 15 2012, 01:03 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 782
Inregistrat pe: 4-June 11
De la: aici
Membrul Nr.: 245,742



Iomiralu , foarte apetisant em_new_15.gif buchetelele de brocoli arata super printre restul , sunt sigura ca si la gust e grozav ! multumim ptr reteta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
inasoricica
mesaj Feb 15 2012, 07:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 551
Inregistrat pe: 21-February 10
De la: brasov
Membrul Nr.: 56,941



QUOTE(iomiralu @ Feb 12 2012, 04:07 PM) *
2. QUINOA CU DOVLECEI SI BROCCOLI

Minunat Iomi ! nu prea sunt fan brocoli ... dar acum parca ma tenteaza la cat de bine arata tongue.gif


--------------------
gata cu asteptarea ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris31
mesaj Feb 17 2012, 06:02 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,499
Inregistrat pe: 16-February 08
De la: BACAU
Membrul Nr.: 41,606



4. QUINOA CU LEGUME (PRAZ, DOVLECEL, ARDEI GRAS ROSU, TIJA DE APIO) SI ARIPI DE CURCAN LA CUPTOR

Deci am fiert si eu o cescuta de doua sute de grame de quinoa, dar nici aia plina, am spalat bine, bine, bine, bine....apoi am pus o masura de quinoa, doua de apa si un praf de sare, am fiert vre-o opt minute, ca m-am luat la vorba cu Crisu si apoi am pus capac.
In alta tigaie am pus niste aripi de curcan cu praz, dovlecel, ardei gras rosu, tija de apio si am lasat sa se imprieteneasca bine una cu alta si sa se fragezeasca carnita. Apoi trei sferturi din quinoa am pus in vas yena, am adaugat legumele, carnea si o lingurita de coriandru proaspat rasnit, am dat la cuptor vre-o 10 minute. A iesit o minunatie de papa bun. Mai avem si in seara asta. am mancat cu conopida murata.

Imagine Atasata



Imagine Atasata



5. APERITIV CU QUINOA SI PULPA DE MIGDALE

Am combinat sfertul de quinoa ramas cu pulpa de migdala de la laptele de migdale, am pus seminte de fenel si chimion macinate, sare si piper. Am mai adaugat si o lingura de ulei de masline si am amestecat pana am obtinut o pasta omogena, am mai picurat si putin lapte, evident de migdale. La gust foarte buna, cred ca mergea si putina ceapa verde, dar data viitoare. Apoi am facut bilute si am dat prin boia dulce, prin mac si prin suan. Astazi au fost o gustare pe cinste.


Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de Sheng: Feb 17 2012, 08:58 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
inasoricica
mesaj Feb 17 2012, 08:06 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 551
Inregistrat pe: 21-February 10
De la: brasov
Membrul Nr.: 56,941



woooooow Cris ce minunatii ai facut !

cred ca pun ceva quinoa la fiert si ma apuc de facut bilute tongue.gif

ma bucur ca iti place!


--------------------
gata cu asteptarea ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sheng
mesaj Feb 17 2012, 09:00 PM


Master of disaster


Grup: Moderatori
Postari: 12,695
Inregistrat pe: 4-June 06
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 32,302



Ah ce bine arata toate em_new_15.gif Ce topic super !

Cris te rog sa treci 'bilutele aperitiv' si aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris31
mesaj Feb 17 2012, 10:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,499
Inregistrat pe: 16-February 08
De la: BACAU
Membrul Nr.: 41,606



CITAT(Sheng @ Feb 17 2012, 09:00 PM) *
Ah ce bine arata em_new_15.gif
Cris te rog sa treci 'bilutele aperitiv' si aici


Imi place cum le-ai denumit! em_new_59.gif
Acu ma duc sa le trec si acolo. Ai organizat tare bine subiectul. Rodica esti o profesionista si multumom pentru modul placut in care gestionezi tot subiectul montignacelor.
Eu o sa mai testez "neste" chestii si combinatii cu quinoa, da sa vedem ce inspiratie am. Am uitat sa spun, bilutele aperitiv am incercat sa le aduc la gustul de bile din branzeturi. Eu cred ca am reusit. Cel mai interesant este chimionul. Da o savoare deosebita.
Apropo, care stiti mai bine?Chimionul este de doua feluri? Unul care se foloseste la ceaiuri si altul pentru mancare? Eu am folosit dintr-un plic pe care mi l-a adus Sandi de la Istanbul.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
valery
mesaj Feb 17 2012, 11:39 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 782
Inregistrat pe: 4-June 11
De la: aici
Membrul Nr.: 245,742



CITAT(cris31 @ Feb 17 2012, 08:49 PM) *
Imi place cum le-ai denumit! em_new_59.gif
Acu ma duc sa le trec si acolo. Ai organizat tare bine subiectul. Rodica esti o profesionista si multumom pentru modul placut in care gestionezi tot subiectul montignacelor.
Eu o sa mai testez "neste" chestii si combinatii cu quinoa, da sa vedem ce inspiratie am. Am uitat sa spun, bilutele aperitiv am incercat sa le aduc la gustul de bile din branzeturi. Eu cred ca am reusit. Cel mai interesant este chimionul. Da o savoare deosebita.
Apropo, care stiti mai bine?Chimionul este de doua feluri? Unul care se foloseste la ceaiuri si altul pentru mancare? Eu am folosit dintr-un plic pe care mi l-a adus Sandi de la Istanbul.

Pfaaai Crisukaaaa ..totul e minunat ! multumim ptr retete em_new_15.gif bilutele aperitiv sunt primele pe lista mea em_new_22.gif
- despre Chimion sau Chimen stii foarte bine , sunt de doua feluri :Chimionul: Cuminum cyminum provine din vestul Asiei se mai numeste si chimion turcesc sau cumin
-Chimenul :Carum carvi , Chimenul este o planta de origine mediteraneana , se poate folosi si radacina cand este frageda , ambele sunt folosite ca si condiment ,dar si medicament, le difera putin gustul .
- Sheng te rog din suflet daca nu e potrivita discutia aici te rog sa o stergi si sa ma ierti ca-ti tot dau de lucru em_new_15.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th September 2014 - 02:24 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare