Savarine

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se am

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 5 oua
  • 100 gr jeleu
  • 20 gr drojdie de bere
  • 50 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 2 pachetele vanilie
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, drojdia si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici. Se asaza un servet deasupra si se lasa la crescut, la cald. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 gr, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduc la cuptor apoi pentru 20 de minute. Se scot, se lasa la racut, dupa care li se taie cate un capacel, in partea de sus. Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei. Cu siropul facut din 100 gr zahar si 1 pachet de vanilie se insiropeaza savarinele. Cu frisca batuta se umplu savarinele.
Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tiramisu

Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!