> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura cu aluat ras
mon
mesaj Mar 20 2006, 11:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Dragii mei,

Soacra-mea facea o prajitura foarte buna cu gem, nuci si aluat ras deasupra. Tinea foarte bine 2 saptamani (poate si mai mult, dar nu mi s-a intamplat sa mai ramana ceva dupa termenul asta icon_biggrin.gif) la temperatura camerei. O stie cineva?

Multumesc pentru ajutor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Mar 21 2006, 01:00 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Mon da-mi un pic de timp si o intreb pe mama, are ea prajitura asta in caietul ei , o faceam si noi demulta vreme. Daca nu cumva o gaseste altcineva mai repede wink.gif !!!





--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Mar 21 2006, 03:33 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Multumesc Simona mult de tot. Astept... I-a apucat pe ai mei copii dorul de "prajiturile lui buni" icon_smile.gif.

Am s-o rog si pe ea sa mi le scrie, dar mai dureaza....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 21 2006, 09:28 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743




vreau si eu reteta , please icon_smile.gif
iar daca o executa cineva si in imagini , va raman vesnic recunoscatoare icon_biggrin.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa_s
mesaj Mar 21 2006, 09:23 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 581
Inregistrat pe: 27-February 06
Membrul Nr.: 30,555



eu am o reteta dintr-una din carticelele practic, am facut-o si mi-e placut cum a iesit si intr-adevar nu se usuca, daca doresti asta e reteta:

ingrediente: 300g faina, 250g margarina, 200g zahar, gem, miez de nuca, un praf de sare, 2-3 linguri de ulei

Se face un aluat din faina, sare, margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider. Se framanta aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Se unge foaia cu gem, daca se doreste deasupra se pot pune si fructe (eu nu am pus). Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura. Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj peste prajitura. Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la foc potrivit.

oricum pentru reteta originala am sa o sun si eu pe mama icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Mar 21 2006, 11:13 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Crisa, mii de multumiri. Cred ca asta e.
Nu pot sa bag mana-n foc pentru ingrediente, dar modul de lucru asta e.
Am s-o incerc si va spun ce a iesit.
Stiu ca soacra mea ii mai punea si coaja de portocala taiata cubuletze mici, dar putea fi contributia ei, pentru ca ea pastra coaja cu zahar (la borcan) si o cam punea la toate prajiturile...

Multumesc floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 22 2006, 08:24 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



multumesc icon_biggrin.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa_s
mesaj Mar 22 2006, 08:26 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 581
Inregistrat pe: 27-February 06
Membrul Nr.: 30,555



eu am pus coaja de lamaie si niste zahar vanilat pentru arome
sper sa fii multumita de cum va iesi icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Mar 23 2006, 01:36 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Ieri i-am trimis mamei un email si azi am primit raspunsul. Supereficienta mama mea icon_smile.gif

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)

Intrebare: cat are un pachetel de praf de copt (in Ro.)? Parca s-a mai discutat dar nu stiu unde sa caut...

Acest mesaj a fost editat de mon: Mar 23 2006, 01:38 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 23 2006, 02:07 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



Mon pliculetul meu de praf de copt are 10 gr .


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azurlica
mesaj Mar 23 2006, 09:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 434
Inregistrat pe: 1-August 05
De la: Targu Jiu (Gorj)
Membrul Nr.: 26,097



Am facut si eu aceasta prajitura cu gem de caise. Foarte buna!




Si ceva mai de aproape:


Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Mar 23 2006, 09:53 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE(mon @ Mar 22 2006, 03:36 PM) [snapback]199424[/snapback]

Ieri i-am trimis mamei un email si azi am primit raspunsul. Supereficienta mama mea icon_smile.gif

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)

Intrebare: cat are un pachetel de praf de copt (in Ro.)? Parca s-a mai discutat dar nu stiu unde sa caut...


Ce sa mai zicem de la zi cu tehnologia
icon_smile.gif

Multumim de reteta (tie si desigur mamai tale...!)


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Mar 23 2006, 11:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Multumesc tuturor de ajutor.

Azurlica exact asa trebuie sa iasa. Felicitari.

Maine am sa ma duc si eu la magazinul romanesc sa iau gem de prune sau de altceva, pentru ca asta canadian e cam "jeleu" si nu am incredere in el. In weekend o fac si eu.

PS: am uitat sa va spun ca pe vremea lui Ceau, pentru ca untul era cam rar, soacra mea o facea cu margarina (aceiasi cantitate) si iesea la fel de buna.

Acest mesaj a fost editat de mon: Mar 23 2006, 11:27 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 24 2006, 02:14 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Si eu obisnuiam sa fac prajitura asta chiar si dupa ce-am venit aici. La mine in reteta da si cantitatea de nuci adica 25 de nuci taiate cu cutitul, un borcan de dulceata(de caise in cazul nostru). Albusurile ramase de la coca se bat bine si se amesteca cu dulceata si nucile icon_smile.gif .


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Mar 27 2006, 12:03 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



QUOTE(mon @ Mar 22 2006, 06:36 PM) [snapback]199424[/snapback]
Ieri i-am trimis mamei un email si azi am primit raspunsul. Supereficienta mama mea icon_smile.gif

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)

Intrebare: cat are un pachetel de praf de copt (in Ro.)? Parca s-a mai discutat dar nu stiu unde sa caut...




Asta era reteta de o am si eu , dar eu vad ca am fost tare inceata de data asta , mutarea bat-o vina. icon_biggrin.gif



--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Stoicea...
mesaj Oct 28 2006, 07:15 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 28-October 06
Membrul Nr.: 34,615



Am facut si eu aceasta prajitura si a iesit intr-adevar minunata. O recomand din tot sufletul. Crema, insa, am facut-o putin diferit fata de reteta care s-a vehiculat pe forum. Cele 3 albusuri ramase de la oua se bat spuma, dupa care se amesteca cu 100 gr. nuci, 150 gr. zahar, o lingura cu cacao si 4 linguri cu gem de caise pana se omogenizeaza. Puteti adauga si alte arome, insa gemul de caise oricum da cremei un parfum frumos. Crema rezultata se intinde uniform peste foaia de pe fundul tavii, iar deasupra se da prin razatoare aluatul ramas. Atasez si niste poze ca sa va convingeti cat de frumoasa a iesit. De gustoasa nici nu mai zic tongue.gif




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elaine_marley
mesaj Oct 28 2006, 08:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 299
Inregistrat pe: 21-October 06
De la: Melee Island
Membrul Nr.: 34,490



Gabriela esti grozava!!! Si bunica mea facea prajitura din asta si cautam reteta de mult!
pupic.gif


--------------------
"Your lips look like they belong on the catch of the day.
When Iím done with you, youíll be a boneless filet"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elaine_marley
mesaj Oct 28 2006, 08:09 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 299
Inregistrat pe: 21-October 06
De la: Melee Island
Membrul Nr.: 34,490



Mon, tu esti, de fapt, principalu' responsabil pentru retzeta, asa ca iti multumesc pentru ea !


--------------------
"Your lips look like they belong on the catch of the day.
When Iím done with you, youíll be a boneless filet"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mocca
mesaj Oct 28 2006, 08:14 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 459
Inregistrat pe: 15-May 05
De la: undeva pe aici
Membrul Nr.: 24,155



Am si eu reteta asta un pic modificata dar tot atat de buna cu morcovi in aluat, ideala pt prichindei, o faceam des cand era fii-mea mai micuta si papa cu mare placere.

Bine ca mi-ati adus aminte de ea merita facuta. rolleyes.gif


--------------------

mocca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Nov 2 2006, 07:41 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



(mon @ Mar 23 2006, 01:36 AM) [snapback]199424[/snapback]

PRAJITURA CU GEM .

4oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
25o gr.unt.
25ogr.zahar pudra
5oogr faina,
1 praf de copt
coaja de lamiie.

Se amesteca toate se face o coca.
1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
Se pune deasupra gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari)



am facut-o si eu cu urmatoarele modificari: am pus 2 oua intregi, 200 gr unt si o lingurita iaurt. gem am pus prea putin, trebuia sa-l pun mai gros sa ramana mai mult dupa copt. am avut probleme cu rasul aluatului deasupra. data viitoare cred ca am sa fac sub forma de grilaj. tot data viitoare o sa fac si poze ca de data asta n-am mai apucat icon_smile.gif

mon, ma gandeam cum s-o montific, da e muuuult prea multa faina ca sa o inlocuiesc cu alte fainuri, nu cred ca ar iesi consistenta asta.

(Mocca @ Oct 28 2006, 08:14 PM) [snapback]261620[/snapback]

Am si eu reteta asta un pic modificata dar tot atat de buna cu morcovi in aluat, ideala pt prichindei, o faceam des cand era fii-mea mai micuta si papa cu mare placere.

Bine ca mi-ati adus aminte de ea merita facuta. rolleyes.gif

ne dai si noua reteta? ca si noi avem prichindei icon_smile.gif

Acest mesaj a fost editat de boni: Nov 2 2006, 07:43 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th April 2014 - 08:41 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
ParolńÉ
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare