> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura "Capriciu"
Cristina75
mesaj Oct 21 2007, 02:46 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 275
Inregistrat pe: 16-January 06
De la: Tg.Mures
Membrul Nr.: 29,850



In copilarie eram topita dupa aceasta prajitura, insa demult nu am mai gasit in cofetarii prajitura numita "Capriciu". Are cineva reteta acestei prajituri?
Merci.


--------------------

Criss
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Oct 21 2007, 02:55 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Eu cred ca te referi la prajitura "spumoasa" pe care o mancam eu in Cluj, cu aluat de foetaj si cu crema muulta roz, nu? Daca despre ea vorbesti, eu am cautat zile in sir pe net reteta ei, dar e mister total tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina75
mesaj Oct 21 2007, 04:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 275
Inregistrat pe: 16-January 06
De la: Tg.Mures
Membrul Nr.: 29,850



QUOTE(Samara @ Oct 21 2007, 03:55 PM) *
Eu cred ca te referi la prajitura "spumoasa" pe care o mancam eu in Cluj, cu aluat de foetaj si cu crema muulta roz, nu? Daca despre ea vorbesti, eu am cautat zile in sir pe net reteta ei, dar e mister total tongue.gif


Da, despre aceasta prajitura e vorba. Si eu am tot cautat reteta pe net si n-am gasit-o, de aceea m-am gandit sa le intreb pe culinarese tongue.gif


--------------------

Criss
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Oct 21 2007, 04:16 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853




Fetelor eu am in caietul cu retete o prajitura "Capriciu",dar nu cred ca e ceea ce cautati voi.Daca vreti,o pot scrie totusi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amalia aa
mesaj Oct 21 2007, 08:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,603
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Cluj-Napoca
Membrul Nr.: 16,276



QUOTE(petunie @ Oct 21 2007, 05:16 PM) *
Fetelor eu am in caietul cu retete o prajitura "Capriciu",dar nu cred ca e ceea ce cautati voi.Daca vreti,o pot scrie totusi.


Petunie , scrie te rog reteta , eu am mancat mai demult la cofe si nu gaseam reteta, mi-am amintit acum dupa denumire.

Cristina , eu cred ca crema e ca si compozitia pentru bezele, adica albus de ou batut cu mult zahar pana devine ca o crema lucioasa si se adauga aroma de gust si culoare.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 21 2007, 10:21 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



Am reteta primita de la shiraz.sa(Geta)incercata,mancata si super buna.
cind am mai mult timp,vin si cu poza.pina atunci Petu scrie si reteta ta.

iata reteta Getei (shiraz.sa )sub denumirea de SPUMOASA.


2 FOI DE FOETAJ MARIME LA DORINTA TA.
0.500ML. SIROP CONCENTRAT [PREFERINTA TA]

ZAHAR0.350MG.

SE FERBE SIROPUL DE CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA
[DEPINDE SI DE CONCETRATIA SIROPULUI DACA ESTE TARE ATUNCI SCADEM DIN
ZAHAR]SA SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA APOI CU
MIXTER O SPUMEZ TARE. ADAUGI PUTINA SARE DE LAMAIE. O INTINZI INTRE FOI
TREBUI SA FIE INALTA APROX.20CM. SE DECOREAZA CU FRISCA.

SUCCES.

Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Oct 21 2007, 10:22 PM


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina75
mesaj Oct 22 2007, 06:29 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 275
Inregistrat pe: 16-January 06
De la: Tg.Mures
Membrul Nr.: 29,850



QUOTE(PARADIS @ Oct 21 2007, 11:21 PM) *
Am reteta primita de la shiraz.sa(Geta)incercata,mancata si super buna.
cind am mai mult timp,vin si cu poza.pina atunci Petu scrie si reteta ta.

iata reteta Getei (shiraz.sa )sub denumirea de SPUMOASA.


2 FOI DE FOETAJ MARIME LA DORINTA TA.
0.500ML. SIROP CONCENTRAT [PREFERINTA TA]

ZAHAR0.350MG.

SE FERBE SIROPUL DE CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA
[DEPINDE SI DE CONCETRATIA SIROPULUI DACA ESTE TARE ATUNCI SCADEM DIN
ZAHAR]SA SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA APOI CU
MIXTER O SPUMEZ TARE. ADAUGI PUTINA SARE DE LAMAIE. O INTINZI INTRE FOI
TREBUI SA FIE INALTA APROX.20CM. SE DECOREAZA CU FRISCA.

SUCCES.


Merci. Nu prea am inteles totusi cum se face crema huh.gif ? Doar sirop concentrat de ceva fructe? si zahar? si cum iese crema aceea multa si pufoasa?


--------------------

Criss
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Oct 22 2007, 10:31 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Reteta pe care o am eu de la o prietena.Nu am incercat-o niciodata,asa ca nu stiu cum iese.

ALUAT:250 g unt,80 g zahar pudra,500 g faina,1 ou,1 vf de cutit de sare.Se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.

CREMA:4 oua,250 g zahar pudra,250 g nuci macinate,2 citrice la alegere.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga coaja de la cele doua citrice sau/si ceva esenta,nucile si albusurile batute spuma.Se pune crema peste aluat ,iar deasupra se fac gratii din aluatul ramas.Intre ele se pune cate o visina din compot.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
micul
mesaj Oct 22 2007, 01:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,390
Inregistrat pe: 22-August 06
Membrul Nr.: 33,415




Nu stiu daca asta cauti, dar eu asta am gasit.




http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/6094/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-6094/


--------------------
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chipotle
mesaj Oct 22 2007, 04:00 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 963
Inregistrat pe: 9-August 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 33,228



QUOTE(petunie @ Oct 22 2007, 04:31 AM) *
Reteta pe care o am eu de la o prietena.Nu am incercat-o niciodata,asa ca nu stiu cum iese.

ALUAT:250 g unt,80 g zahar pudra,500 g faina,1 ou,1 vf de cutit de sare.Se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.

CREMA:4 oua,250 g zahar pudra,250 g nuci macinate,2 citrice la alegere.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga coaja de la cele doua citrice sau/si ceva esenta,nucile si albusurile batute spuma.Se pune crema peste aluat ,iar deasupra se fac gratii din aluatul ramas.Intre ele se pune cate o visina din compot.



Petunie... reteta asta este pentru "Capriciul Doamnelor" o prajitura super buna pe care mama o face tot mereu


Cristina cauta insa reteta pentru Spumoasa cum se cheama in Cluj cel putin - buna buna.... A facut-o si mama o data dar ea a facut o spuma din capsuni si a adaugat putina gelatina ca sa stea si a umplut foile. Super si asa


Paradis - poti sa-mi spui ce ai folosit exact ca sa o pot face si eu. Eventual chiar si denumirea siropurilor ca sa caut
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Oct 22 2007, 05:36 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Paradis, da oare nu tebuie puse si albuse in crema? In rest, suna bine, cred ca asta e reteta. Parca prajitura din Cluj avea o crema chiar un pic zaharisita, deci cred ca era din albuse amestecate pe foc...!?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Oct 22 2007, 06:50 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE(PARADIS @ Oct 21 2007, 01:21 PM) *
SPUMOASA.
2 FOI DE FOETAJ MARIME LA DORINTA TA.
0.500ML. SIROP CONCENTRAT [PREFERINTA TA]

ZAHAR0.350MG.

SE FERBE SIROPUL DE CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA
[DEPINDE SI DE CONCETRATIA SIROPULUI DACA ESTE TARE ATUNCI SCADEM DIN
ZAHAR]SA SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA APOI CU
MIXTER O SPUMEZ TARE. ADAUGI PUTINA SARE DE LAMAIE. O INTINZI INTRE FOI
TREBUI SA FIE INALTA APROX.20CM. SE DECOREAZA CU FRISCA.

SUCCES.



Paradis,
siropul nu se face cumva ca serbetul (daca nu se adauga- fierbinte- in albusurile batute tare) cind incepi sa-l bati cu mixerul ?
Si prajitura are 20 de cm inaltime ? rolleyes.gif
Daca da, cu ce mixer si cam cit bati siropul ? smile.gif

thank you ! smile.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 27 2007, 11:43 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



scuze fetelor ca n-am dat pe la subiect,dar promit ca o sa revin cu mai multe informati despre prajitura Capriciu(spumoasa)..pina una alta uite aici poza(video)

Maria,Samara,Monika,revin cu explicati.

Samara,am adaugat 3 albusuri batute spuma,desi in reteta nu prevede,dar revin cu amanunte.











poza.smile.gif

Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Oct 30 2007, 02:22 AM


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina75
mesaj Oct 28 2007, 06:25 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 275
Inregistrat pe: 16-January 06
De la: Tg.Mures
Membrul Nr.: 29,850



QUOTE(PARADIS @ Oct 27 2007, 11:43 PM) *
scuze fetelor ca n-am dat pe la subiect,dar promit ca o sa revin cu mai multe informati despre prajitura Capriciu(spumoasa)..pina una alta uite aici poza(video)

Maria,Samara,Monika,revin cu explicati.

Samara,am adaugat 3 albusuri batute spuma,desi in reteta nu prevede,dar revin cu amanunte.

poza. smile.gif



Waaaaaw. Felicitari, arata super. Reteta, te rog.


--------------------

Criss
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 30 2007, 02:13 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



reteta Getei modificata si reusita. icon_love.gif

3 foi de foietaj
500 Ml< sirop concentrat zmeura >f.foarte gros..<eu cupar foarte des de la magazinele europene>
trece la noi foarte mult cu apa minerala
350 gr zahar,
3 albusuri de ou.

Se fierbe siropul cu jumatatea de cantitate de zahar<175 gr> "CONSISTENTA NU PREA TARE NU PREA SLABA "l-am adus la punctul de fierbere,am stins focul si l-am lasat sa se raceasca atit cit simti la deget ca nu te arde<sa fie cit de cit caldut bine>
si sa SE LEGE BINE CA UN FIR SA FIE INTRE DEGETE CAND IEI PROBA .
Cu mixerul "kitchen Aidul"
mixezi cele 3 albusuri de ou cu 175 grame zahar..am adaugat un virf de cutit de sare de lamaie,iar cind albusurile devin teapene ca la bezele, cu mixerul pornit adaugi in fir subtire siropul concentrat aproape fierbinte peste albusurile spuma. O bati bine pina se intareste,am bagat la frigider pentru 30 minute si INTINZI INTRE FOI
. <scrie ca trebuie sa fie inalta de 20 cm,spun sincer ca nu am masurat <capriciu>SPUMOASA
SPER CA AM EXPLICAT CIT SE POATE DE BINE,revin daca ceva nu se intelege.Nu prea am timp la dispozitie si mereu dau cu privirea si dispar.



--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 30 2007, 02:21 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(Chipotle @ Oct 22 2007, 02:00 PM) *
Paradis - poti sa-mi spui ce ai folosit exact ca sa o pot face si eu. Eventual chiar si denumirea siropurilor ca sa caut

Maria,eu cupar siropul concentrat(zmeura) foarte f. gros de la magazinele Europene <grecesti,polonezi,iugoslavi,arabesti>tu ai prin zona?
Daca nu ma insel cred ca am vazut si la magazinele mari..<kmart,kroger,maijer> daca nu gasesti da-mi mp ca-ti trimit eu pupic.gif


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 30 2007, 02:26 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(Monika@USA @ Oct 22 2007, 04:50 PM) *
Paradis,
siropul nu se face cumva ca serbetul (daca nu se adauga- fierbinte- in albusurile batute tare) cind incepi sa-l bati cu mixerul ?
Si prajitura are 20 de cm inaltime ? rolleyes.gif
Daca da, cu ce mixer si cam cit bati siropul ? smile.gif

thank you ! smile.gif


Monika,am modificat reteta Getei.Am scris mai sus exact cum am facut Spumoasa.


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Oct 30 2007, 02:28 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(petunie @ Oct 22 2007, 08:31 AM) *
Reteta pe care o am eu de la o prietena.Nu am incercat-o niciodata,asa ca nu stiu cum iese.

ALUAT:250 g unt,80 g zahar pudra,500 g faina,1 ou,1 vf de cutit de sare.Se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se pune in tava unsa si tapetata cu faina.

CREMA:4 oua,250 g zahar pudra,250 g nuci macinate,2 citrice la alegere.Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Se adauga coaja de la cele doua citrice sau/si ceva esenta,nucile si albusurile batute spuma.Se pune crema peste aluat ,iar deasupra se fac gratii din aluatul ramas.Intre ele se pune cate o visina din compot.


Petu,suna bine prajitura asta.
Am salvat reteta .thank you.


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
hairnails
mesaj Jan 5 2010, 09:31 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 28
Inregistrat pe: 1-January 10
Membrul Nr.: 56,079



Cand mergeam la cofetarie, imi alegeam tot timpul acelasi fel de prajiturica, cu crema multa si spumoasa de culoare roz! Hmm, oare aia sa fie? Abia astept sa fac dupa reteta voastra!!!! Era foarte buna aia!!!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd August 2014 - 03:56 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare