> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Eclere cu crema de vanilie
ANCUTA
mesaj Apr 26 2002, 09:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



Tocmai am primit reteta, si o copiez. (am scris-o si dincolo, dar la sfirsit nu mi-a aparut cum ca o verifica echipa culinar, cum imi pararea de obicei, oi fi batut ceva gresit). Dorina, glazura e si pentru amandine. Culmea ca toti stiau de aceasta prajitura, dar de reteta nu. Nu te uit! stai linistita, tot aflam noi cumva.

ECLERE:

coji: 2 cani apa
1 cana ulei
2 cani faina
8 oua
Se pune apa la fiert cu uleiul. Cind da in clocot se adauga faina sub forma de ploaie. Se amesteca pe foc pina se inglobeaza faina, dupa aceea, se ia jos, si se amesteca pina se raceste, si se adauga oualele, unul cite unul..se amesteca. Cu un cornet se fac bastonase(sau cercuri) pe o tava unsa. Se coc la foc normal, dar nu se deschide cuptorul pina sint gata.
Crema:2l lapte
faina 200 gr.
300gr. zahar
4 oua vanilie 2 pachete zahar vanilat, sau esenta de vanilie dupa gust
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se toarna doua cani de lapte cald(inainte fiert). Apoi se adauga incet lapte fierbinte si se amesteca continuu, pe foc mic,. cind e suficient de groasa, se pune la racit. Albusurile se bat spuma si se adauga la crema racita.
Bastonasele se taie in jumate si se umplu cu crema
Glazura:3linguri cacao,
3-4linguri zahar
6 linguri apa
Se pune cacao cu zahar si aapa la fiert, pina se ingroasa bine. Se lasa putin la racit , si apoi se glazureaza eclerele.Se poate pune si frisca, cum va place.
ANCUTA


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Apr 27 2002, 10:59 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Ancuta, o reteta asemanatoare ti-am scris eu mai de mult la subiectul "cremes". / Elena


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Apr 27 2002, 01:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



Corect, mi-ai scris, si am si facut cremes atunci, dar acea reteta era la cremes, eu asa am primit-o la eclere, pe care sincera sa fiu nu am apucat sa le fac, asa ca nici nu am realizat cind am scris ca ar putea fi aceasi crema.ANCUTA


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj Apr 27 2002, 02:08 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610




Mi-ai facut pofta de eclere acum. Miine asta fac. / Elena


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Apr 27 2002, 02:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



eu am chef de un tort cu bezea de lamiie. Cred ca trebuie sa chem niste prietene la mine sa le indop pe ele. Parca Mihaela(MVL) zicea ceva de praf de orez, sau...? care se foloseste la coji? MIhaela lamureste-ma, ANCUTA


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihaela
mesaj Apr 29 2002, 04:20 PM


mihuta


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: Buzau (Buzau)
Membrul Nr.: 1,134



amidonul ( praful) de orez, grau sau cartofi se foloseste la coca de eclere - iese foarte fina. Eu una am incercat o singura data sa fac eclerele dar am facut cateva greseli colosale:
- am zis ca nu mai e cazul sa pun cu forma batonase si am pus cu ...lingura rolleyes.gif
- am deschis cuptorul sa trag cu ochiul si nu au crescut foarte bine
- m-am plictisit de asteptat si am zis ca e mai simplu sa fac crem cu pudding din comert, dar a iesit prea moale.

Asa ca am mancat bucatele de ecler inmuiandu-le in umplutura lichida icon_biggrin.gif: Noroc ca sotul meu stie ca nu trebuie sa ma critice intr-ale bucatariei ca eu functionez doar pe baza de impulsuri pozitive.

Bezele n-am facut niciodata, dar te rog sa faci tu ca am nevoie de reteta smile.gif . De Paste am de gand sa fac cuiburi de bezele cu fructe de padure asa ca am sa astept sa vad cum faci tu bezelele intai...

Mihaela (MVL)


--------------------
Mihaela MVL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oana_mic24
mesaj Feb 6 2009, 01:10 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 4
Inregistrat pe: 6-February 09
De la: zalau
Membrul Nr.: 48,742



buna ancuta,vreau sa-ti zic ca am facut reteta postata de tine si mi-a iesit foarte bine,dar in loc de crema, am folosit budinca si frisca in loc de glazura biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 6 2009, 01:16 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(oana_mic24 @ Feb 6 2009, 12:10 PM) *
buna ancuta,vreau sa-ti zic ca am facut reteta postata de tine si mi-a iesit foarte bine,dar in loc de crema, am folosit budinca si frisca in loc de glazura biggrin.gif

Splendid Oana, o chem pe Ancuta sa vada smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
irinaririna
mesaj Feb 27 2009, 10:07 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 67
Inregistrat pe: 12-February 09
De la: Suceava
Membrul Nr.: 48,929



si mie mi-e pofta de eclere... drept urmare am sa fac astazi sau maine...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Feb 27 2009, 01:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



Eu de cind stau in Cluj, si mie pofta de eclere, tre sa recunosc ca le cumpar.
Cred ca mi-am iesit din mina cu culinaritul, dar daca se face primavara, precis imi fac timp de ceva gateli.


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 27 2009, 01:14 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(ANCUTA @ Feb 27 2009, 12:06 PM) *
Eu de cind stau in Cluj, si mie pofta de eclere, tre sa recunosc ca le cumpar.
Cred ca mi-am iesit din mina cu culinaritul, dar daca se face primavara, precis imi fac timp de ceva gateli.

Sorella mea iubita, la viata agitata pe care o ai tu adevarul e ca abia iti ramine timp sa sufli, darmite sa gatesti pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th December 2014 - 12:45 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare