> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Tort crema Ganache, deloc sofisticat
karmenn
mesaj Oct 16 2008, 09:35 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 23
Inregistrat pe: 1-October 08
De la: Constanta
Membrul Nr.: 45,471



TORT CREMA GANACHE

Se pregateste mai intai crema, pentru ca in timp ce ea se va raci, vom pregati blatul. Folosim doua creme, una din ciocolata neagra, iar alta din ciocolata alba.

INGREDIENTE CREMA CACAO:
400 g ciocolata cu minimum 70 % cacao (eu am folosit Heidi amaruie Dark Coffee 55% cacao)
400 ml frisca lichida
50 g unt gras, la temperatura camerei
arome: vanilie, cafea, dupa preferinte.
INGREDIENTE CREMA ALBA:
400 g ciocolata alba (sa nu fie aerata)
400 ml frisca lichida
50 g unt gras, la temperatura camerei.


Mod de pregatire: (din pacate nu am poze, decat cu partea finala, dar ramane pe o data viitoare)
- Ciocolata se taie cubulete mici si se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie;
- 200 ml de smantana date in clocot se toarna peste ciocolata, se lasa 1 minut (nu mai mult caci se va raci si se va intari ciocolata), dupa care se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie;
- Se adauga untul moale si aromele si se amesteca din nou, dupa care se lasa sa se raceasca;
Din restul de smantana, scoasa de la congelator se bate frisca la mixer; Se incorporeaza delicat frisca in compozitia de ciocolata si ganache-ul este gata.

Crema ganache alba :

Se procedeaza ca la crema de cacao, numai ca dupa la sfarsit, cand se incorporeaza frisca si compozitia de ciocolata topita in smantana lichida, se foloseste mixerul, turnand putin cate putin ciocolata topita in vasul cu frisca deja batuta, amestecand la viteza medie.

INGREDIENTE BLAT:

Ingredientele sunt pentru un tort mare, eu am folosit pentru copt un vas de sticla de dimensiuni aprox 15/30, au rezultat 3 blaturi in forma dreptunghi.
-8 oua
-8 linguri de ulei
-11 linguri de apa
- o cana si jum. de faina
- o cana si jum. de zahar
- un plic praf de copt

Mod de preparare

Mai intai se face un sirop fiert din 11 linguri de apa si cantit. de o cana si jumatate de zahar, dupa care o lasi sa se raceasca bine.
Se bat bine albusurile spuma tare cu putina sare, apoi adaugam siropul treptat, galbenusurile (cate unul),cele opt linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt si la urma arome, dupa preferinta.

Cantitatea rezultata se imparte in trei parti egale. O parte reprezinta blatul de cacao, deci vom adauga doua linguri de cacao in compozitie. Celelalte doua se pun pe rand in tava acoperita cu foaie pergament unsa cu unt si se introduc la cuptor timp de 15-20 min. Primele 5-8 minute nu deschideti cuptorul.

Dupa coacerea blaturilor, se aranjeaza pe platou:

Blatul de cacao va fi cel din mijloc, iar tortul se umple cu crema de cacao. Se aranjeaza primul blat, se insiropeaza, se adauga crema si se continua pana la final. (Pentru insiroparea blaturilor se face un sirop din zahar si coniac, lichior, dupa gustul fiecaruia. Eu prefer sa nu insiropez foarte tare blaturile.)
Se imbraca tortul in crema alba si se decoreaza dupa preferinta.

Se lasa la frigider 3-4 ore. Pofta buna!

Mentiune: Pentru cine nu cunoaste crema Ganache, este crema folosita pentru trufe, mascote, tigarete, etc.


Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
karmen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Oct 17 2008, 03:01 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



foarte eleganta prezenatrea, felicitari!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
karmenn
mesaj Oct 17 2008, 07:08 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 23
Inregistrat pe: 1-October 08
De la: Constanta
Membrul Nr.: 45,471



Multumesc ! rolleyes.gif Nu fac deseori bunatati, dar atunci cand o fac, imi place sa arate delicat, cu atat mai mult cu cat si tortul asta este unul asemenea.


--------------------
karmen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
armeana
mesaj Nov 9 2008, 07:57 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 52
Inregistrat pe: 17-September 06
Membrul Nr.: 33,844




Karmen poti sa-mi spui ce fel de frisca ai folosit ?Ai folosit frisca vegetala?Te rog.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
claudia angela
mesaj Nov 11 2008, 08:38 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 602
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: galati
Membrul Nr.: 38,963



Foarte bine arata tortul tau. Felicitari pt. maiestrie!


--------------------
ANGY
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vicky81
mesaj Nov 11 2008, 08:40 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 248
Inregistrat pe: 6-October 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 34,203



As manca si eu o felie din tortul tau, felicitari.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
karmenn
mesaj Nov 12 2008, 12:40 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 23
Inregistrat pe: 1-October 08
De la: Constanta
Membrul Nr.: 45,471



am sa atasez imaginea...Imi place cum se lucreaza cu aceasta frisca, nu este nici foarte grasa, nici prea consistenta, iar gustul este foarte aproape de natural. Scuza-ma ptr intarziere, dar nu am mai avut timp sa intru pe culinar de cateva zile.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
karmen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th November 2014 - 01:59 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare