> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Masine de paine - dulceata, Retete de dulceata facute la masina de paine
sadiy
mesaj Jun 5 2009, 10:39 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 44
Inregistrat pe: 24-November 07
Membrul Nr.: 39,994



Cine ma poate ajuta, sa-mi trmita si mie retete de dulceata la masina de facut paine? Eu am incercat sa fac dulceata de capsuni dar mi-a iesit prea subtire. Ce sa fac?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 5 2009, 10:40 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Cum ai facut-o?
Ai facut reteta din carte?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sadiy
mesaj Jun 5 2009, 10:43 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 44
Inregistrat pe: 24-November 07
Membrul Nr.: 39,994



Da cu 600 gr. capsuni, 200 gr. zahar si 3 lingurite de Gelfix-Dr Oetker
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 5 2009, 10:46 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




O sa ma uit diseara in retetele dintr-a mea daca te pot ajuta, eu n-am facut-o pentru ca mi-a fost suficient sa fac orez cu lapte, nu m-a mai atras si dulceata la cit a sarit laptele deja tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sadiy
mesaj Jun 5 2009, 10:51 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 44
Inregistrat pe: 24-November 07
Membrul Nr.: 39,994



Iti multumesc si astept retete
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Jun 5 2009, 06:10 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



Adriana, ai incercat sa faci orez cu lapte la masina de paine? Pentru ca sa nu trebuiasca sa stai sa invarti in el?
Te intreb asta pentru ca si mie imi era cam groaza cand mi se comanda orez cu lapte, din cauza invartitului.
Poate stii, dar scriu pentru fetele care nu stiu...O vecina mi-a zis ca daca nu umblu DELOC, niciodata in cratita, orezul nu trebuie invartit.
Am facut asa, punand la inceput la o cana de orez una de apa. Dupa ce a dat in fiert, la 5 min. am pus 3 cani de lapte. Spre sfarsit am mai pus ceva,dar nu am mai masurat.
Nu am bagat deloc lingura in cratita si mi-a iesit super.

Scuze ca am vorbit de orez in loc de dulceata.
Sadiy, eu zic ca e cam putin zaharul...iar daca tot faci cu gelfix, la ce-ti mai trebuie masina de paine? Ca doara nu trebuie fiert mult...

Acest mesaj a fost editat de Medeea.: Jun 5 2009, 06:11 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 5 2009, 08:01 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(Medeea. @ Jun 5 2009, 06:10 PM) *
Adriana, ai incercat sa faci orez cu lapte la masina de paine? Pentru ca sa nu trebuiasca sa stai sa invarti in el?
Te intreb asta pentru ca si mie imi era cam groaza cand mi se comanda orez cu lapte, din cauza invartitului.
Poate stii, dar scriu pentru fetele care nu stiu...O vecina mi-a zis ca daca nu umblu DELOC, niciodata in cratita, orezul nu trebuie invartit.
Am facut asa, punand la inceput la o cana de orez una de apa. Dupa ce a dat in fiert, la 5 min. am pus 3 cani de lapte. Spre sfarsit am mai pus ceva,dar nu am mai masurat.
Nu am bagat deloc lingura in cratita si mi-a iesit super.

Scuze ca am vorbit de orez in loc de dulceata.
Sadiy, eu zic ca e cam putin zaharul...iar daca tot faci cu gelfix, la ce-ti mai trebuie masina de paine? Ca doara nu trebuie fiert mult...

Da, am facut asa cum scria in cartea mea, uite aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=377471
daca scot paletele inseamna ca nu invirte nimic, numai sta la cald, nu? as putea incerca ca asa cum am mai zis nu mi-a placut cit a stropit in timp ce invirtea

Am in carte 3 retete, 2 de dulceata de capsuni si fructe de padure si una de marmelada de portocale. Zi pe care o vrei si scriu cantitatile, dar in toate e scris sa se foloseasca zaharu cu gelificant in el 2:1 care e cred cel mai rapid, poate de asta a ta a ramas lichida ca n-a fost suficienta cantitatea de gelificant.
La mine pentru cea de capsuni e scris asa: 900 gr capsuni bucatele sau piure, 500 gr zahar gelificant 2:1 si o lingura de suc de lamiie. Programul meu dureaza 1.20 ore.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jun 6 2009, 09:16 AM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



O prietena de-a mea face orez cu lapte la cuptor!!
Pune laptele, zaharul, orezul si la cuptor cu el. Cand e gata, il scoate! laugh.gif

Am incercat si eu, da' m-a enervat ca s-a ars oala deasupra orezului, adica pana unde fusese laptele...Am frecat la ea... dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sadiy
mesaj Jun 6 2009, 10:19 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 44
Inregistrat pe: 24-November 07
Membrul Nr.: 39,994



cum e zaharul gelifiant 2:1 ? sau cum se mai cheama . Eu am folosit gelfix de la Dr Oetker
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maru_m
mesaj Jun 6 2009, 10:42 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 162
Inregistrat pe: 11-December 07
De la: Calator pe drumul vietii ...
Membrul Nr.: 40,342



Pana pune d-na Adriana reteta iti pun eu o reteta probata de mine ,pun 580g fructe 360g zahar ,zeama de la o lamaie sau o lingurita sare de lamaie ,dau programul si gata,mi-au iesit 2 borcane mici cred ca de 400 de dulgeata plus o lingura biggrin.gif eu am facut de caise a iesit foooaarte buna de zmeura a iesit putin apoasa ,reteta e pt caise piersici capsuni zmeura ,eu la caise inainte le-am decojit ,sper sa iti fie folositoare


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Jun 6 2009, 11:35 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



Adriana, cand am povestit de orez cu lapte fara invartit, m-am referit la cel facut pe aragaz, la foc mic, nu la masina de paine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 6 2009, 12:43 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(sadiy @ Jun 6 2009, 10:19 AM) *
cum e zaharul gelifiant 2:1 ? sau cum se mai cheama . Eu am folosit gelfix de la Dr Oetker

e un zahar care are gelificantul deja in el,

Imagine Atasata

din pacate nemernicii nu scriu procente ale ingredientelor deci n-ai cum sa-l faci acasa

Imagine Atasata

Imagine Atasata

CITAT(maru_m @ Jun 6 2009, 10:42 AM) *
Pana pune d-na Adriana reteta iti pun eu o reteta probata de mine ,pun 580g fructe 360g zahar ,zeama de la o lamaie sau o lingurita sare de lamaie ,dau programul si gata,mi-au iesit 2 borcane mici cred ca de 400 de dulgeata plus o lingura biggrin.gif eu am facut de caise a iesit foooaarte buna de zmeura a iesit putin apoasa ,reteta e pt caise piersici capsuni zmeura ,eu la caise inainte le-am decojit ,sper sa iti fie folositoare

d-na Adriana e doar Adriana smile.gif
deci tu ai facut-o fara gelfix si a iesit densa? cit dureaza programul tau?

CITAT(Medeea. @ Jun 6 2009, 11:35 AM) *
Adriana, cand am povestit de orez cu lapte fara invartit, m-am referit la cel facut pe aragaz, la foc mic, nu la masina de paine.

AAA, acu am inteles rolleyes.gif dar daca tu zici sa nu se mestece si bulinuta zice de cel facut la cuptor eu as incerca iar scotind paletele, asa sta acolo linisitit o ora si 20 de minute la o temperatura mica si se face. Sper numai sa nu am de frecat si eu la cuva ca bulinuta la oala smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maru_m
mesaj Jun 6 2009, 06:58 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 162
Inregistrat pe: 11-December 07
De la: Calator pe drumul vietii ...
Membrul Nr.: 40,342



CITAT(Adriana Nicoleta @ Jun 6 2009, 01:43 PM) *
d-na Adriana e doar Adriana smile.gif
deci tu ai facut-o fara gelfix si a iesit densa? cit dureaza programul tau?
AAA, acu am inteles rolleyes.gif dar daca tu zici sa nu se mestece si bulinuta zice de cel facut la cuptor eu as incerca iar scotind paletele, asa sta acolo linisitit o ora si 20 de minute la o temperatura mica si se face. Sper numai sa nu am de frecat si eu la cuva ca bulinuta la oala smile.gif

programul meu dureaza in jur de o ora, exact o ora si 5 min din care 5 min se mesteca in ea apoi fierbe ,cea de caise a iesit foarte buna cum am mai zis si destul de deansa cea de zmeura este un pic apoasa adica daca pun pe paine tre sa am grija sa nu intorc prea tare felia ca se scurge pe cand la cea de caise nu pateam asa ,din cantitatile astea imi iese cam 800g de dulceata ,nu mai pun gelifiant in ea pt ca se pune sare de lamaie/lamaie care actioneaza ca intaritor cam asa ceva


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoazorel
mesaj Jun 16 2009, 03:16 PM


Fregmentez hevelenderu' !


Grup: Membri
Postari: 5,791
Inregistrat pe: 24-May 07
De la: Braila
Membrul Nr.: 37,851



Sper numai sa nu am de frecat si eu la cuva ca bulinuta la oala = fa-l in cuptorul de aragaz, in castron de ceramica , de portelan sau de sticla.Nu vei avea de frecat! Eu asa fac si pilaful!


--------------------
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Jun 16 2009, 08:19 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Da daca tot faci dulceata cu GelFix, de ce te mai chinui cu masina de paine, ca nu inteleg zau huh.gif ? Si eu fac dulceata cu GelFix si in 15 minute din momentul in care am pus oala pe cuptor, dulceata mi-e deja in borcane smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Jun 16 2009, 08:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Exact ca Hanna zic si eu. Eu as incerca sa fac magiun de prune la masina de paine. Problema e ca habar nu am daca o sa imi iasa, insa o sa ma risc. [biggrin.gif] Si o sa ma risc la un program luuung care invarte paletele la greu. ca asa se facea silvoizul la cazan. Ati incercat CAREVA?


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoazorel
mesaj Jun 16 2009, 10:20 PM


Fregmentez hevelenderu' !


Grup: Membri
Postari: 5,791
Inregistrat pe: 24-May 07
De la: Braila
Membrul Nr.: 37,851



QUOTE(gloxinia @ Jun 16 2009, 08:31 PM) *
Exact ca Hanna zic si eu. Eu as incerca sa fac magiun de prune la masina de paine. Problema e ca habar nu am daca o sa imi iasa, insa o sa ma risc. [biggrin.gif] Si o sa ma risc la un program luuung care invarte paletele la greu. ca asa se facea silvoizul la cazan. Ati incercat CAREVA?

silvoizul=??? ce-i???


--------------------
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 16 2009, 11:11 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(KikenHana @ Jun 16 2009, 08:19 PM) *
Da daca tot faci dulceata cu GelFix, de ce te mai chinui cu masina de paine, ca nu inteleg zau huh.gif ? Si eu fac dulceata cu GelFix si in 15 minute din momentul in care am pus oala pe cuptor, dulceata mi-e deja in borcane smile.gif

Singura explicatie ar fi ca nu tre sa stai sa invirti in ea, cred smile.gif

CITAT(gloxinia @ Jun 16 2009, 08:31 PM) *
Exact ca Hanna zic si eu. Eu as incerca sa fac magiun de prune la masina de paine. Problema e ca habar nu am daca o sa imi iasa, insa o sa ma risc. [biggrin.gif] Si o sa ma risc la un program luuung care invarte paletele la greu. ca asa se facea silvoizul la cazan. Ati incercat CAREVA?

Daca iese ceva zi-ne si noua, un program lung nu neaparat invirte la greu paletele mai sta si mult sa incalzeasca, nu stiu ce-o sa iasa smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
calimero
mesaj Jun 26 2009, 12:45 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 86
Inregistrat pe: 15-March 07
Membrul Nr.: 36,951



QUOTE(sadiy @ Jun 6 2009, 10:19 AM) *
cum e zaharul gelifiant 2:1 ? sau cum se mai cheama . Eu am folosit gelfix de la Dr Oetker


in RO(si presupun ca in toata Europa) gasesti zaharul gelifiant de la Dr.Oetker (500g suficient pentru 1 kg de fructe), care este acum la oferta 2,25lei
http://www.oetker.ro/webgate/rom/WG5_3.nsf...EBI-7CQDED-RO-p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Medeea.
mesaj Jul 1 2009, 07:09 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 339
Inregistrat pe: 23-September 05
De la: Oradea
Membrul Nr.: 27,688



Iulia,
da' arata-ne si noua cum ai facut dulceata de caise (macinate ori ne- , cat zahar, cat timp, daca nu a stropit...)
Chiar intreba cineva despre dulceata la masina, dar nimeni nu s-a laudat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 20th April 2014 - 12:06 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare