> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Crema de branza dulce pentru tort
janet
mesaj Sep 24 2009, 10:13 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 138
Inregistrat pe: 21-February 08
De la: Galati
Membrul Nr.: 41,686



Buna fetelor!Se apropie aniversarea de 2 ani a puiului meu si anul acesta as vrea sa fac un tort cu crema de branza dulce si fructe,iar blatul sa fie normal,de chec,eventual cu niste nuca prin el...Am tot rasfoit culinarul,dar nu am gasit nici o reteta pentru astefl de crema,in sensul ca prajiturile sau torturile pe care le-am gasit eu si erau cu branza,presupuneau coacere...Ori eu as vrea reteta unei creme care doar sa fie pusa pe blatul gata copt si care sa stea suficient de ferm atunci cand voi taia tortul...deci probabil ca ceva cu gelatina...si cum cu gelatina e mare...chichit....parca nu m-as arunca sa experimentez eu....Asa ca daca este pe undeva o astfel de reteta si eu n-am vazut-o...va rog sa ma ajutati cu un link...Multumesc!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Sep 24 2009, 10:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Janet , sa-ti traiasca puiul !
La capitolul "Retete in imagini " , este postat de pitt , o reteta tocmai cum cautzi tu .Cu siguranta ii poti adauga si fructe , iar blatul este foarte potrivit pentru orice varsta .
SUCCES !


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
janet
mesaj Sep 24 2009, 10:50 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 138
Inregistrat pe: 21-February 08
De la: Galati
Membrul Nr.: 41,686



Multumesc,acum merg sa caut!Tocmai asta e si ideea,sa fac un tort din care sa poata manca si sarbatoritul occasion14.gif Multumesc inca o data!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Sep 24 2009, 10:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023




......ai gasit ?
Pitt4 , tort cu branza si frisca .....
Sper sa gasesti repede...


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonacris
mesaj Sep 24 2009, 11:18 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,142
Inregistrat pe: 9-September 07
De la: to the moon and back
Membrul Nr.: 38,811



Janet, eu fac doua astfel de creme. Una mai acrisoara, de vara cu branza dulce, smantana, zahar dupa gust si gelatina(merge foarte bine cu fructe dulci) si una cu branza dulce, frisca, zahar dupa gust si gelatina. Pentru weekend voi face cea de-a doua crema si ii voi adauga si eu nuci.

Edit:Nu necesita coacere si dupa cateva ore la frigider e teapana bine.

Acest mesaj a fost editat de simonacris: Sep 24 2009, 11:19 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adi-edi
mesaj Sep 24 2009, 11:39 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 95
Inregistrat pe: 28-June 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 15,319



Mai este tortul Amico al Dorei, e cu branza crema, frisca, gelatina si fructe, foarte simplu si foarte bun (eu nu am folosit gelatina la prajituri pana anul asta cand am rasfoit culinarul, mi se parea ca e cine stie ce filozofie, dar daca urmezi instructiunile de pe pachet nu ai cum sa dai gres).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gloxinia
mesaj Sep 24 2009, 11:43 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,439
Inregistrat pe: 15-November 06
De la: undeva prin Nord-Vest..
Membrul Nr.: 34,884



Eu fac in toate torturile cu branza reteta asta de care m-am indragostit:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...rema-de-lamaie/

e superba!


--------------------
Mami de



si

Go to the top of the page
 
+Quote Post
janet
mesaj Sep 25 2009, 03:10 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 138
Inregistrat pe: 21-February 08
De la: Galati
Membrul Nr.: 41,686



Multumesc fetelor pentru ajutor....Inca sunt la capitolul cautari si trebuie sa o gasesc pe cea care imi place pana la urma...o sa caut acum si tortul dorei de care mi-ati zis...Simona,daca ai putea sa-mi treci si cantitatile...in special la gelatina...Multumesc!O zi frumoasa tuturor!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonacris
mesaj Sep 25 2009, 03:35 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,142
Inregistrat pe: 9-September 07
De la: to the moon and back
Membrul Nr.: 38,811



CITAT(janet @ Sep 25 2009, 04:10 PM) *
Multumesc fetelor pentru ajutor....Inca sunt la capitolul cautari si trebuie sa o gasesc pe cea care imi place pana la urma...o sa caut acum si tortul dorei de care mi-ati zis...Simona,daca ai putea sa-mi treci si cantitatile...in special la gelatina...Multumesc!O zi frumoasa tuturor!


Daca e compozitia mai lichida, inmoi un plic de gelatina de la dr oetker, la 500 grame de crema in 50 ml de lapte si apoi o dizolv punand cateva secunde la microunde laptele. Ai grija la partea asta. Eu pun 10 secunde, o scot, amestec, iar pun 5 secunde si continui asa pana se topeste. Vezi ca daca e fierbinte laptele, gelatina e distrusa. Daca e mai tare, pun mai putina gelatina. Nu stiu sa iti spun cu siguranta niste cantitati, dar cred ca de obicei folosesc jumatate de kg de branza dulce si jumatate de litru de frisca(pentru un gust bun, foloseste frisca din smantana, gen La Dorna), doua plicuri de gelatina iar in privinta zaharului mereu pun dupa gust.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kroko
mesaj Sep 25 2009, 06:50 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 313
Inregistrat pe: 13-May 07
De la: prin Bayern, cu capu'n nori si inima "am rechten Fleck"
Membrul Nr.: 37,721



Eu am o reteta de Tort Philadelphia de la o prietena, fac copy si paste:

Tort Philadelphia


Blat:
- 3 oua
-3 linguri faina
-1 lingura suc de fructe
-3 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet
Se prepara blatul: albusurile batute spuma, zaharul frecat cu galbenusurile....stii tu


Crema 1:
-200 gr. branza Philadelphia se freaca cu 200 gr. zahar pudra si coaja de la o lamaie
Crema 2:
-500 ml frisca, plus intaritor de frisca

Se amesteca crema 1 cu 2.
Se toarna peste blatul racit.
Se orneaza cu visine din compot.
Peste visine:
- un plic de gelatina rosie( pt. prajituri) se amesteca cu 250 ml suc de fructe, 2 linguri de zahar si se prepara conform instuctiunilor de pe plic.
Se toarna peste visine.


Eu am simplificat crema si mi-a iesit mereu: crema philadelphia o frec cu miere, bat spuma si le amestec ... daca mi se pare prea lichida, adaug intaritor (de la Dr.Oetker se gaseste si un praf ptr. astfel de creme) ... de mai vreau si usor gust de fructe, pun zeama de fructe, in care dizolv gelatina ...
E usor de facut, si experimentezi putin dupa care il faci din ochi smile.gif ... adauga pe langa fructe si o dulceata, gen: ai fructe dulci, folosesti o dulceata acrisoara ... de ai fructe acrisoare, folosesti o dulceata dulce.
Nu am dat gres niciodata ... si mama, cum prinde ocazia, cum ma roaga sa-i mai fac un "tort din ala bun cum stiu doar eu sa-i fac" wink.gif
Sanatate si sa-ti traiasca puiul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kroko
mesaj Sep 25 2009, 06:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 313
Inregistrat pe: 13-May 07
De la: prin Bayern, cu capu'n nori si inima "am rechten Fleck"
Membrul Nr.: 37,721



alt tort, tot de la aceasi prietena:

Tort pt.copii cu iaurt

1 1/2 cutii mari iaurt cremos (de la ce firma gasiti, dar sa fie cu mai multa grasime), iaurtul poate fi simplu sau cu fructe

1 plic gelatina Dr. Otker

Frisca (2 plicuri sau facuta din lapte, sau de cumparat facuta, frisca sa fie)

Blatul: Pandishpan


Se inmoaie gelatina in putina apa rece (cativa ml), se pune pe foc si se incalzeste un pic. Sa nu fie nici fierbinte nici rece, asa calduta. Se toarna peste iaurt si se da la rece pana se intareste (30min-1h). Se amesteca apoi compozitia cu frisca pana ce devine destul de moale pt. o crema de tort. Restul de frisca se foloseste la ornat.

Blatul se face ca un pandispan normal. Se insiropeaza cu compot sau sirop de zahar. Se pune crema intre folie blatului si se orneaza dupa preferinte. Se pot pune fructe in tort sau pe afara. Este o reteta la care se poate improviza mult si pot manca si puiutii din ea.
pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th November 2014 - 08:38 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare