> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> retete de pe tv paprika
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 09:37 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



haideti sa adunam aici retete de pe tv paprika, retete care ni se par deosebite, ni le-am notat, dar nu le-am executat inca. daca le executa cineva iunaintea celui care le scrie aici, poate face topic separat sau poate arata rezultatul aici (desi eu as prefera topicuri separate, nu-mi plac topicurile in care se inghesuie n retete, sint greu de gasit).

Index retete Paprika TV:

~ pag. 1 ~

Tarta cu ciocolata si pere

Briose

Briose cu lamaie

Placinta cu caramel

Placinta cu nuca de cocos

Torta di capuccino

Pecan pie


~ pag. 2 ~

Tarta cu migdale si prune uscate

Prajitura "no name"

Budinca de paine cu gem de ghimbir

Budinca cu sos caramel

Prajitura cu piscoturi si zmeura

Desert cu piscoturi si mure

Tort de ciocolata fara faina

Negresa speciala cu ciocolata alba si zmeura

Muffins

Placinta Mississippi


~ pag. 3 ~

Budinca Yorkshire

Foietaj rapid cu crema si piersici

Zmeura in jeleu de vin

Prajitura cu ciocolata

Inghetata cu sirop de chili

Spuma de ciocolata alba cu piper si menta

Baclava greceasca


~ pag. 4 ~

Smochine coapte, cu mascarpone

Pavlova cu ciocolata

Briose

Inghetata cu portocale

Ananas caramelizat

Blonde cu ciocolata alba si unt de arahide

Tarta de lamaie

Placinta cu zmeura


~ pag. 5 ~

Sekerpare





Go to the top of the page
 
+Quote Post
foxyy
mesaj Jan 28 2010, 09:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,529
Inregistrat pe: 14-September 09
De la: AP
Membrul Nr.: 53,823



CITAT(jenny_kap @ Jan 28 2010, 08:37 PM) *
haideti sa adunam aici retete de pe tv paprika, retete care ni se par deosebite, ni le-am notat, dar nu le-am executat inca. daca le executa cineva iunaintea celui care le scrie aici, poate face topic separat sau poate arata rezultatul aici (desi eu as prefera topicuri separate, nu-mi plac topicurile in care se inghesuie n retete, sint greu de gasit).



Poate face vreo moderatoare / admina un efort si indexeaza fiecare reteta la inceputul topicului - si astfel nu se mai creeaza n-spe topice (parerea mea).


--------------------




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 28 2010, 09:48 PM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



Jenny, este vb numai despre dulciuri sau si mancaruri?

Ca atunci te usuiesc de aici tongue.gif laugh.gif


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 09:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




pentru ca sint initiatoarea topicului, pun eu prima reteta.


tarta cu ciocolata si pere - anna olson


ingrediente:

1. aluat de tarta:

1/2 cana unt (cana de ceai de 250ml) - 115g
3linguri zahar
2 galbenusuri
3/4 cana faina
1/4 cana cacao
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare

din aceste ingrediente se face un aluat de tarta care se tine la frigider pentru o jumatate de ora. se puna apoi intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita si se coace la 180 de grade celsius pentru 20 de minute (eu zic sa va orientati in functie de cuptorul pe care il aveti).

2. umplutura:

3/4 cana frisca lichida
150g ciocolata de copt (menaj, sub forma de banuti, cred ca este buna, ea de aia folosea)
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom
1/4 lingurita piper negru
1 ou
vanilie

3 pere
zahar
coaja de lamiie

se incalzeste friosca lichida, se adauga ciocolata si se invirte pina se dizolva, se ia de pe foc, se adauga mirodeniile, vanilia si, dupa ce se racoreste, oul batut. se pune compozitia peste blatul copt si se coace la 160 de grade celsius pentru vreo 20 de minute. se scoate si se lasa sa se raceasca.
intre timp, curatam perele de coaja, la taiem in jumatati pe lung si scoatem casuta simburilor. se infierbinta o cana de apa cu zahar (4-5 linguri, as zice, sa iasa ca un compot), nu se fierbe, doar se infierbinta, se pun acolo jumatatile de pere, se acopera cu hirtie pergament si capac si se lasa asa vreo jumatate de ora. am dat oala la o parte de pe foc, da? atunci cind am pus perele...
se scot perele din compot si se taie pe lung in felii subtiri si se deschid ca un evantai si se asaza peste ciocolata din tarta.

mie mi s-a parat o reteta interesanta. si arata si foarte frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 09:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(droopina @ Jan 28 2010, 11:48 PM) *
Jenny, este vb numai despre dulciuri sau si mancaruri?

Ca atunci te usuiesc de aici tongue.gif laugh.gif



iubita, sintem la dulciuri, punem numai dulciuri aici biggrin.gif icon_love.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(foxyy @ Jan 28 2010, 11:44 PM) *
Poate face vreo moderatoare / admina un efort si indexeaza fiecare reteta la inceputul topicului - si astfel nu se mai creeaza n-spe topice (parerea mea).



da, se poate si asa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 28 2010, 10:06 PM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



Oki-doki, ai scapat tongue.gif

Drept pedeapsa, ca m-am gandit ca ai dresit subforumul, ma ofer voluntar sa fac indexul retetelor postate aici tongue.gif

Si cred ca o sa ma bag chiar in primul tau post, ca sa sara dom'le in ochiu' interesatului tongue.gif E ghine?


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



hai inca una mai usurica:


briose - use your loaf (nu stiu cum ii cheama pe baieti biggrin.gif )


ingrediente:

500g faina
75g zahar
75g unt
2 oua
praf de copt
200g stafide
lapte

se amesteca toate ingredientele cu o paleta, se adauga lapte cite putin pina se obtine un aluat ca de piine, poate un pic mai molcut. se adauga stafidele, se framinta putin pe masa si se intinde cam de 2cm grosime. se taie cu o forma rotunda, se asaza intr-o tava pe hirtie de copt si se dau pentru 5 minute la frigider. se ung cu ou batut deasupra (putin, ca sa nu curga pe margini) si se dau la cuptor la 180 de grade pina se coc (devin aurii). sint bune la micul dejun, cu unt si dulceata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:10 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(droopina @ Jan 29 2010, 12:06 AM) *
Oki-doki, ai scapat tongue.gif

Drept pedeapsa, ca m-am gandit ca ai dresit subforumul, ma ofer voluntar sa fac indexul retetelor postate aici tongue.gif

Si cred ca o sa ma bag chiar in primul tau post, ca sa sara dom'le in ochiu' interesatului tongue.gif E ghine?



saru'mina pupic.gif , e perfect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



hai sa mai pun una, tot mai usurica asa


briose cu lamiie - rachel allen

ingrediente:

125g unt
125g zahar
2 oua
coaja rasa de lamiie
150g faina
1 lingurita praf de copt

se bate untul cu zaharul pina se obtine o spuma. se adauga ouale pe rind, mixind dupa fiecare, se adauga coaja de lamiie, faina si praful de copt amestecind usor cu o lingura. se coc in forme de muffins in care am pus hirtiute (din cite imi amintesc, ies 8 bucati, dar depinde si de marimea formelor, bineinteles).

glazura:

50g unt
150g zahar pudra
coaja rasa si zeama de la o lamiie

se amesteca viguros toate ingredientele, pina se obtine o glazura fina. se pune pe briose dupa ce s-au racit.
in loc de lamiie se mai poate folosi portocala, rom, ness, cafea etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



mai am. mai vreti? biggrin.gif
eu o sa le scriu oricum tongue.gif , ca vreau sa le scot la imprimanta, ca sa mi le pun in dosare (am o pasarica, nu? laugh.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
foxyy
mesaj Jan 28 2010, 10:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,529
Inregistrat pe: 14-September 09
De la: AP
Membrul Nr.: 53,823



CITAT(jenny_kap @ Jan 28 2010, 09:31 PM) *
mai am. mai vreti? biggrin.gif
eu o sa le scriu oricum tongue.gif , ca vreau sa le scot la imprimanta, ca sa mi le pun in dosare (am o pasarica, nu? laugh.gif )



Io personal, mai vreau! Ca nu se stie cand imi tuna pe chelie sa trec la treaba... idea1.gif floare.gif


--------------------




In viata risipim ani, iar la batranete cersim clipe.......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



placinta cu caramel - emisiunea "easy as pie"


ingrediente:

1. aluatul de tarta:

100g faina
60g unt
1 galbenus
apa

se framinta un aluat de tarta, punind apa cu lingura, citiva stropi odata, doar cit sa se lege ingredientele putin. nu puneti prea multa apa, ca omoriti aluatul laugh.gif . se pune in forma, se indreapta marginile cu un cutit sau foarfeca, lasind aluatul cu un centimetru mai mare decit forma pentru ca are tendinta sa se micsoreze, se inteapa cu furculita si se unge cu ou, apoi se coace la 180 de grade pina se aureste pe margine. se lasa sa se raceasca.

umplutura:

30g unt
60g zahar
1/2l lapte
30g amidon
150g frisca lichida

intr-o craticioara se pune untul cu zaharul pina se caremelizeaza zaharul, se invirteste mereu, avind grija sa nu ardem zaharul. se opresc 2-3 linguri de lapte, iar restul se pune peste zaharul ars si se tine pe foc pina se dizolva zaharul. amidonul se amesteca cu cele 2-3 linguri de lapte rece oprite pina se desfac toate cocoloasele. se adauga peste laptele cu caramel din craticioara si se fierbe pina se ingroasa. se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. frisca lichida se bate usor si se amesteca cu crema caramel. se pune crema astfel obtinuta in aluatul copt si se decoreaza cu fulgi de ciocolata si/sau frisca batuta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(foxyy @ Jan 29 2010, 12:34 AM) *
Io personal, mai vreau! Ca nu se stie cand imi tuna pe chelie sa trec la treaba... idea1.gif floare.gif



eu vreau sa le fac pe toate, ca am vazut ce iese la fiecare reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 10:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



droopi, scuza-ma ca n-am mentionat, "use your loaf" este numele emisiunii de unde am scris reteta. la unele retete este numele emisiunii, iar la altele numele gazdei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 11:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



placinta cu nuca de cocos - emisiunea "easy as pie"


aluatul:

230g faina
60g untura
60g unt
1 lingura zeama de lamiie sau de portocala
25g zahar

se face un aluat nisipos care se intinde si se pune in forma de tarta. se taie pe margine si se inteapa cu furculita. se da la rece pina se face umplutura.

umplutura:

60g unt
90g zahar
1ou
1 lingura zeama de lamiie sau portocala
100g nuca de cocos macinata
200g gem de caise

se inmoaie untul cu o lingura mestecindu-l viguros. se adauga zaharul si se continua amestecatul pina se spumeaza untul. se adauga oul si zeama de lamiie/portocala amestecind in continuare. se incorporeaza si nuca de cocos. peste aluatul din forma se intinde gemul si se adauga umplutura de cocos. din resturile de aluat se face un grilaj care se pune peste umplutura. se coace la 180g pina se face aurie deasupra.

eu am facut ceva similar zilele trecute, numai ca am pus si niste bucatele de ciocolata in compozitia de cocos. a fost foarte buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 28 2010, 11:09 PM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



CITAT(jenny_kap @ Jan 28 2010, 10:51 PM) *
droopi, scuza-ma ca n-am mentionat, "use your loaf" este numele emisiunii de unde am scris reteta. la unele retete este numele emisiunii, iar la altele numele gazdei.


Oki! O sa modific. Scuze, ca io nu prea le am cu dulcegariile tongue.gif Pe Anna Olson o urmaresc cand prind (pe alt canal, ca in vaioaga mea nu se prinde ardeiul iute biggrin.gif ), dar restul imi sunt necunoscute.


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 11:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(droopina @ Jan 29 2010, 01:09 AM) *
Oki! O sa modific. Scuze, ca io nu prea le am cu dulcegariile tongue.gif Pe Anna Olson o urmaresc cand prind (pe alt canal, ca in vaioaga mea nu se prinde ardeiul iute biggrin.gif ), dar restul imi sunt necunoscute.



canal numai de bucatareala icon_bounce.gif icon_bounce.gif , mor de dragul lui biggrin.gif . sint citeva emisiuni foarte bune, de unde poti retine retete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 28 2010, 11:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



ultima reteta de asta-seara, mai postez cind mai iau notite biggrin.gif , dar nu va sfiiti si postati si voi


torta di capucino - emisiunea "toni si giorgio" (cred huh.gif )

375g biscuiti cu ciocolata
3 linguri smintina
75g unt topit

100g ciocolata
125ml cafea
3 linguri lichior
500g mascarpone
125g zahar pudra
3 oua

biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu smintina si untul topit. compozitia obtinuta se preseaza intr-o forma de tort detasabila, de 23-25cm diametru. se da la frigider pina se face umplutura.
mascarponele se bate cu telul, se adauga zaharul pudra si se amesteca bine. se bat ouale cu telul si se adauga peste brinza, se amesteca pina se incorporeaza bine. se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga cafeaua si lichiorul, se lasa sa se racoreasca si se adauga peste brinza. compozitia astfel obtinuta se toarna in forma de tort peste biscuiti si se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 170 de grade celsius.
se decoreaza cu cacao sau zahar pudra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Jan 29 2010, 08:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



am si azi 3 retete interesante, dar la 2 dintre ele nu am cantitati, nu au zis nemernicii cit biggrin.gif , dar eu va povestesc si incerc unde este posibil sa si aproximez si sigur or sa iasa.


pecan pie - emisiunea "use your loaf"


ingrediente:


aluat de tarta (uitati-va si voi pe-aci pe culinar si gasiti un aluat nisipos, poate chiar pe acest topic biggrin.gif )
1 farfurie de nuci pecan, dar pot fi si nuci de-ale noastre (daca se poate, jumatati)
200g zahar brun
200g unt
golden sirup, cam 150ml
vanilie
1/2l lapte

se asaza aluatul de tarta in forma, se taie pe margine un pic mai mare decit forma, pentru ca se stringe la copt, se inteapa cu furculita si se coace pina devine auriu pe margine. se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
intr-o oala se pune zaharul, se adauga untul, siropul, vanilie si laptele. se pune pe foc si se amesteca pina se dizolva zaharul si se topeste untul. se lasa sa se raceasca, se adauga ouale pe rind, amestecind foarte bine dupa fiecare. peste aluatul copt se pun nucile, se toarna compozitia de lapte si oua si se coace la cuptor. eu as zice la 175 de grade celsius, vreo 30-40 de minute, pina cind crema nu mai e lichida.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 04:01 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare