> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Pasca cu ciocolata
Higeia
mesaj Apr 8 2003, 06:58 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Pasca(Prajitura traditionala de Paste .Se face mai ales în Moldova)


Am gasit 7 –sapte – retete de pasca în cartea de Sanda Marin:

Pască cu smântână,
-- cu brânză de vaci,
--cu brânză de oi,
--cu brânză zburată(o varietate de brânza de vaci obtinută din lapte prins amestecat cu lapte dulce) ,
--cu orez,
--cu griş
--cu ciocolată -2 retete.
Voi scrie acum reteta , pe care o folosesc si eu., de

PASCA CU CIOCOLATA (1)

400gr. aluat de cozonac
Umplutura:
6 ouă, 150 gr. zahar farin , 50 gr. cacao , 3 linguri lapte, vanilie sau zahar vanilat.

Se asează într-o tava lata,unsă cu unt sau ulei aluatul de cozonac in strat de 1 cm. Se trage aluatul si pe peretii formei (ca la tarte) Se pune de jur împrejur un snur împletit de aluat. Se lasă la crescut.
Pentru umplutură se freacă bine gălbenusurile cu zahăr farin si zahărul vanilat. Când s-a format o cremă se adaugă cacoa înmuiată în 2 linguri lapte. Se amestecă bine si la sfârsit se pun albusurile spumă. Se toarnă umplutura peste aluatul din tavă si se presară deasupra migdale curătite si tăiate pe lung. <<Eu pun si stafide sau fructe confiate: coaj&#259; de portocale, ciresi albe, gutui sau pere din dulceată. Fructele scurse de sirop se vor da prin făină pentru a nu cădea la fund. Compozitia nu trebuie sa depăseasca marginile de aluat.
Se coace la cuptorul încălzit în prealabil , întâi la foc mic deoarece compozitia cu albus batut trebuie sa crească.>>

P.S. Textul din crosete este relatarea modului cum o fac eu.
Deoarece s-au mai dat si alte retete de pasca eu am dat-o pe aceasta ceruta de Tzuchka.Succes la reusita ei !!! Higeia.
[addsig]


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Apr 8 2003, 08:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



In Germania a aparut deja in magazine Piinea de Pasti, care de fapt e pascuta, dar cu stafide. Se face aluat de cozonac, se adauga stafide, si se coace in forma rotunda. Dar se pot face si impletituri. Vecina zicea ca si la rusii e traditionala cu stafide si ca obligatoriu facuta in casa, nu cumparata.
Cu ciocolata, trebuie avut grija, recomandabil ciocolata menaj, sau bilutze de ciocolata speciala pt. aluat copt in cuptor, altfel se topeste si se imprastie.
[addsig]


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st November 2014 - 02:22 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare