> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Reteta pt. blatul de tort (facut in casa)!!!
Danieluta
mesaj Apr 9 2003, 11:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Buna fetelor,
Vreau sa ma ajutati si pe mine cu o reteta pt. blatul de tort.Aici in America se gasesc blaturi de tort,dar sint cu gaura in mijloc,ca un colac,sint cam "ciudate" si nu-mi plac.Deci,va rog sa-mi scrieti si mie o reteta nu foarte complicata si care sa o pot face relativ usor.Am o reteta f. buna de "tort de portocale" si vreau sa-l fac.Este f.f. racoritor si bun!!!
Astept retetele voastre si va multumesc anticipat pt. ajutor!!!
Numai bine,
Danieluta
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dorina
mesaj Apr 10 2003, 02:03 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 82
Inregistrat pe: 22-December 01
De la: Adjud (Vrancea)
Membrul Nr.: 1,557



Iata reteta pe care o fac eu:
6 oua, 12 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de apa, 1/2 praf de copt, coaja de lamaie sau de portocale.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga apa pe rand si apoi treptat cate o lingura de faina. Separat se bat albusele spuma tare si se adauga in compozitia cu galbenuse amestecand foarte usor de jos in sus. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, si coaja de lamaie. Se coace la foc potrivit intr-o forma unsa si tapetata cu faina.
Daca te-a multumit aceasta reteta sa ne scri si noua reteta de tort de portocale.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rodica B
mesaj Apr 10 2003, 07:02 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 68
Inregistrat pe: 9-October 02
De la: Timisoara (Timisoara)
Membrul Nr.: 4,963



Am si eu o reteta de blat. Eu ii spun blat economic. Iata reteta: 6 galbenuse se freaca bine cu 15 linguri zahar si 9 linguri apa pina incepe sa se ingroase. Cele 6 albuse se bat bine. Se adauga , pe rind ,15 linguri faina, amestecind de jos in sus, pina se incorporeaza toata. Se mai adauga o lingurita de bicarbonat de SODIU stins cu un pic de otet. Douazeci de minute nu deschizi cuptorul. Cuptorul sa fie bine incalzit. Cind introduci blatul focul sa fie potrivit. Spor la treaba. Cele bune de la mine. Rodica B.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micuta bucatarea...
mesaj Apr 10 2003, 09:37 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 25
Inregistrat pe: 10-March 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,852




Iti scriu si eu cum fac blatul de tort fara sa pun nici praf de copt,nici bicarbonat:
Bat FOARTE bine cu telul 7 albusuri cu un pic de sare la inceputul baterii pt. a creste frumos. DUPA ce le-am batut binisor 10 ' incep sa torn PUTIN CATE PUTIN 1/2 cana MARE de zahar tos. Acum incepi sa le bati tare pana nu mai cade compozitia de pe tel si s-a topit zaharul din compozitie. De abea acum torni unul cate unul galbenusurile (tot 7), batand mereu. Adaugi faina cat permite compozitia,in asa fel incat sa ramana pufoasa. Cam 400 g faina. Pun vanilie praf, scortisoara, coaja de lamaie. Ung o cratita cu putin ulei si o tapetez cu faina. Torn compozitia si o bag in cuptorul cald (nu incins!). Se coace repede! INTOTDEAUNA MI-AU IESIT BLATURILE CRESCUTE FRUMOS SI USOARE, PUFOASE. Eu le insiropez si apoi le umplu cu ciocolata de casa facuta de mine. Sunt delicioase!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Apr 10 2003, 09:39 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Oreteta simpla pentru blat de tort cu fructe , si fara adjutanti pentru crescut(pe care nu-i agreeaza toata lumea ar fi reteta clasica de :

Pain d 'Espagne.

6 oua , 6 linguri cu vârf de zahar, 6 linguri cu vârf de faina, coaje de lamâie rasâ sau esenta de vanilie.

Se freaca bine gălbenusele cu zaharul, se adauga mirodeniile si faina punând câte o lingurâ odata si încorporând-o bine în compozitie înainte de a pune-o pe următoarea. Separat se bat spuma bine albusele si se adauga dupa ce am pus toata faina. Daca compozitia de galbenuse este prea tare se pune întâi 2-3 linguri de spuma de albus si apoi se omogenizează, apoi se pune restul de spuma amestecând cu lingura de cateva ori , de jos în sus.
Se coace în forma unsa cu unt( ulei ,nu margarina) si tapetata cu faina la foc mic , în cuptorul încalzit înainte. Dupa 20 min. se poate mări focul pentru a se rumeni putin.Timp de coacere : 45-50 min. Se lasa sa se raceasca în formâ.
Succes!!!
[addsig]


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Apr 12 2003, 06:12 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Draga mea Dorina,
Tocmai ti-am scris frumos si cu lux de amanunte reteta mea pt. "tort de portocale" si cind am terminat si am apasat pe "trimite",mi-a aparut ceva ciudat scris,adica sa introduc numele meu si parola,le-am introdus,am apasat din nou trimite,dar nu mi-au trimis-o,asa ca trebuie sa o mai scriu inca o data dar acum sint f. nervoasa si nu am chef.
Ti-o scriu maine,iti promit!!!
Nu inteleg de ce se intimpla asa ceva.......
Cred ca am sa incerc reteta "micei bucatarese" pt. blat de tort,deoarece nu vreau sa pun praf de copt,bicarbonat de sodiu sau alte chestii de genul asta.Am citit reteta ei si mi se pare f. sanatoasa si usor de facut.
Pupici,
Danieluta
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iuga
mesaj Apr 12 2003, 08:12 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 655
Inregistrat pe: 16-January 02
De la: Toplita (Harghita)
Membrul Nr.: 1,790



Daca o sa fac ,,blatul pentru tort ' ' am o rugaminte ,scriti si cum se fac ,,crema ' ',daca se foloseste unt sau margarina,de exp. o crema cu ciocolata,sau cu fructe(crude sau fierte)....zau ca ma bate gandul sa fac un tort,chek-uri fac ,chiar daca se mai intimpla sa iasa ,,turta dulce ' '...pe care o arunc,dar vina este a mea .
multumesc anticipat
iuga
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micuta bucatarea...
mesaj Apr 12 2003, 09:18 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 25
Inregistrat pe: 10-March 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,852



Draga Iuga,iti trimit si reteta mea de crema de ciocolata,explicit,pt.ca vreau sa-ti iasa.Oricum e f.usor si nu are ce sa ti se intample negativ in prepararea ei. Pui pe foc o craticioara in care ai pus:apa(200ml),cacao neagra (1 pachet) si zahar cat trebuie. O lasi pe foc mic,eventual cu o tabla dedesubtul craticioarei si amesteci pana se topeste tot zaharul. O sa iasa un sirop gros. Atat a fost greu! Acum o definitivezi asa: Intr-un castron pui lapte praf (1 cutie) pe care il amesteci cu 1 pachet UNT.Adaugi siropul gros de ciocolata (RACIT!!)si amesteci. Daca ieste prea groasa compozitia, eu adaug frisca batuta. Daca iese prea subtire mai adaugi frisca praf sau lapte praf sau zahar pudra. Gusti crema si daca nu este prea dulce (avand in vedere ca cacaoa este amaruie), adaugi zahar pudra. Succes!Astept sa-mi scrii daca ti-a placut!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Apr 13 2003, 12:52 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Draga mea Dorina,
Uite ca ma tin de cuvint si-ti scriu inca o data reteta mea pentru "tort de portocale"!!!

Un blat de tort,(cumparat din magazin sau facut in casa,cum preferi!),se taie in 4 straturi si se unge cu gem de fructe(de preferat gem de portocale).Dupa aceea,fiecare strat de blat,se inmoaie in zeama de la 4-5 portocale stoarse,rom si 7-8 linguri de zahar pe care le-am dizolvat in prealabil in putina apa.

CREMA:
4 galbenusuri se freaca bine cu 150 gr. zahar si se toarna peste ele si un pahar de lapte in care s-a fiert in prealabil coaja de la 1 portocala si zeama ei.
Se pune aceasta compozitie in baia de apa(Bain Marie),pina se face ca o smintina groasa.Se pun apoi in compozitie 6 foi de gelatina,care s-au dizolvat in prealabil in putina apa calda si se mai da un clocot.Se lasa sa se raceasca COMPLET si se amesteca cu 1/2 kg. frisca.
Se ia o forma,(cratita) si se unge f. bine cu margarina sau unt.Se pune peste forma un strat de nylon(foaie transparenta pt. bucatarie),in asa fel incit sa acopere si marginile formei respective.
Se pun apoi felii subtiri de portocala,(taiate rondele) pe fundul cratitei,dupa care se toarna un strat de crema,apoi se pune un strat de blat si tot asa,pina cind se termina cu un strat de blat.
Se acopera totul bine cu nylon si se baga la frigider pina a doua zi.Se rastoarna pe platou(a doua zi),fiind f. frumos cu rondelele de portocale deasupra.
Daca gelatina este sub forma de granule si nu foi,se pune echivalentul,tinindu-se cont ca 1 lingura de gelatina granule,este egala cu cele 6 foi de gelatina.
Eu am facut mereu acest tort in Italia si mi-a iesit intotdeauna f.f. bun,racoritor si gustos.
POFTA BUNA!!!

[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luli
mesaj Apr 13 2003, 04:57 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 114
Inregistrat pe: 15-December 02
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 5,818



Domnul Iuga, vreti si o reteta de chec care nu are cum sa iasa "turta dulce"? E incredibil de usor si delicios. E singurul chec care il fac, dupa ani si ani de experimentari (o am de la maica-mea, care, draga de ea, a incercat retete cu iaurt, smintina, untura si alte chestii, heh...) si il fac de vreo 20 de ani. O prietena a mea il face gen prajitura, in tava, si pune fructe deshidratate - eu nu am incercat, dar banuiesc ca rau nu are ce sa fie.

[addsig]


--------------------
"These are my principles. If you don't like them, I have others." Groucho
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rodica
mesaj Apr 13 2003, 06:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,648
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: usa
Membrul Nr.: 1,043



Dragelor, sunteti grozave. Am sa fac tortul Danielutei cu blatul Dorinei chiar astazi. I-am gasit si un nume: tort DaDo

Luli, te-as ruga sa pui si reteta de chec a mamei tale, daca nu e cu suparare.
Multumesc frumos



--------------------
Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Apr 13 2003, 11:46 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Draga mea Rodica,
Ti-l recomand cu draga inima acest tort!!!Repet,este f. bun si racoritor.Te rog sa-mi scrii cum ti-a iesit,ok?Astept raspunsul tau cu mare "nerabdare".Interesant "apelativul",tort "DaDo"!!!
Te pup,
Danieluta
PS:Mai am o reteta f. buna,pt. "tort cu crema de ciocolata si nuci",ce zici?Te poate interesa?
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cami
mesaj Apr 14 2003, 11:57 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 60
Inregistrat pe: 6-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,561



Danieluta, mi se pare SUPER tortul cu porocale. Vreau sa il fac si eu neaparat, dar nu stiu de unde sa cumpar foi de gelatina. Nu stiu nici cum arata... O sa intreb pe la Mega Image...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 14 2003, 01:53 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Danieluta, tortul tau de portocale e aproape identic cu al meu, cindva am spus asta in mesajul RULADA DE BISCUITI CU CREMA tot de aici, pusese reteta si Mariana din Canada cred, si tocmai l-am facut simbata, diferenta e ca eu in loc de blat pun savoiardi.
<BR>Asa arata:

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cami
mesaj Apr 14 2003, 03:28 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 60
Inregistrat pe: 6-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,561



[quote]
Pe 2003-04-13 01:52, Daniela a scris:

Un blat de tort,(cumparat din magazin sau facut in casa,cum preferi!),se taie in 4 straturi si se unge cu gem de fructe(de preferat gem de portocale).Dupa aceea,fiecare strat de blat,se inmoaie in zeama de la 4-5 portocale stoarse......

[/quote]

Danieluta, nu cumva e invers, intai insiropam blaturile si apoi intindem gemul? Daca intai ungem cu gem blaturile, cum il mai insiropam dupa aia? Lamureste-ma, te rog.

Frumos tortul tau Adriana Nicoleta. A fost si gustos? Ce fructe ai folosit: kiwi si...?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Apr 15 2003, 12:25 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Draga Cami,
Scuza-ma,cred ca ai tu dreptate!!!Deci,mai intai se insiropeaza si pe urma se unge cu gem....,etc.Eu nu l-am facut niciodata cu gem pt. ca nu-mi place si din cauza asta cred ca am gresit cum am scris.....sorry
Gelatina o gasesti la orice alimentara.
Te pup si astept sa-mi scrii cum ti-a iesit acest tort(daca te decizi sa-l faci)?
Danieluta
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Apr 15 2003, 12:28 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Cami,
Cred ca Adriana Nicoleta a folosit kiwi si capsuni!!!Trebuie sa fi fost f.f. bun acest tort,arata superb
Danieluta
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luli
mesaj Apr 15 2003, 05:53 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 114
Inregistrat pe: 15-December 02
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 5,818



Cu mare placere, Rodica. Si scuze ca nu am scris mai curind, dar ieri am fost ocupata cu consumul unui tort Richard de la coferia Nita

8 oua separate, albusurile intr-un castron mai mare
1 cana de zahar (sincer, eu pun 3/4)
un pahar (ceasca) de ulei
2 cani de faina

optional: nuca si/sau cacao
*se poate face jumatate de reteta

se freaca cu mixerul albusurile cu zaharul pina sint o spuma alba si zaharul e topit. se adauga galbenusurile, apoi uleiul in suvoi subtire ca la maioneza. se incorporeaza si faina* si mai bate 1 minut.
*optional, nuca: eu inlocuiesc 1/2 cana de faina cu aceeasi cantitate de nuca.

se imparte aluatul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina. optional, se adauga 1 lingura de cacao la aluatul ramas in castron, se amesteca si se pune aluatul de-a lungul celui din tavi, se "trage" cu furculita ca sa se marmoreze.

se coace 30-35 de minute la 350-375 F/170-190 C (dupa cum iti cunosti cuptorul - unele ard mai tare) - pina scobitoarea iese curata.

Astept sa-mi spui cum ti-a placut.


_________________
"These are my principles. If you don 't like them, I have others." Groucho

[ Acest mesaj a fost modificat de : Luli de 2003-04-15 06:56 ]


--------------------
"These are my principles. If you don't like them, I have others." Groucho
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Danieluta
mesaj Apr 15 2003, 06:14 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 426
Inregistrat pe: 5-November 02
Membrul Nr.: 5,306



Buna Luli,
Cred ca nu este prea greu de facut acest chek si am sa incerc sa-l fac si eu.Imi plac chek-urile f. mult,dar pina acum nu am avut o reteta buna si relativ usoara ca sa pot face.
Multumesc pt. reteta.......chiar daca era pt. Rodica
Pupicuri,
Danieluta
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luli
mesaj Apr 15 2003, 06:29 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 114
Inregistrat pe: 15-December 02
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 5,818



Danieluta,
daca era doar pentru Rodica, nu-l afisam la vedere, nu???
E foarte usor de facut, si foarte bun pentru cit e de simplu. Mie-mi place cald, cu unt Plugra (nu prea ma vezi pe la sectia de diete, nu-i asa? LOL)
Sper sa-l incerci si astept comentarii.
[addsig]


--------------------
"These are my principles. If you don't like them, I have others." Groucho
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th July 2014 - 10:17 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare