> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Vine Pastele ! Cum se face cozonacul care se jupoaie?
Pocahontas
mesaj Mar 22 2004, 01:36 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



fetelor, de curind am facut cozonac dupa o reteta de pe "culinar", a iesit foarte bun, a crescut (exagerat de mult), l-am ratat putin la umplutura pentru ca am pus prea multa, iar cind a inceput sa creasca , din laterale i-au iesit toate organele afara (nuci, cacao, si alte alea), si a iesit un cozonac, asa..m-ai abstract. rugamintea mea e daca stie cineva ce trebuie sa fac , pentru ca la final, cand este gata, felia de cozonac , cand maninci, sa iei asa...suvite, fasii din ea, ca si cum l-ai jupui, exprimarea mea e varza, dar cred ca intelegeti ce vreau eu sa spun . apropo, dupa ce creste aluatul, inainte sa-i dau forma finala ca sa-l pun in forma de cozonac, aluatul mai trebuie batut, omorit, zicea cineva ca trebuie sa-l invart pe maini, daca stiti ceva, luminati-ma
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Mar 22 2004, 03:33 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



nu stie nimeni? :???
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Mar 22 2004, 05:22 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



incredibil...m-am nevrozat si ma duc chiar acum sa mai trantesc un cozonac (sper sa-mi iasa jupuibil). frumoasaaaaaaaaaaaa exprimare am...
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Mar 22 2004, 05:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002




dupa cat vad ai 2 probleme:
1) cozonacul sa nu se crape si sa i se vada umplutura. pentru aceasta intinzi cu mainile o foaie dreptunghiulara de aluat groasa de 1 cm. cel putzin si mai lunga decat tava.se unge uniform umplutura care trebuie sa fie cremoasa dar nu lichida. se ruleaza nu prea strans iar marginea la care ai ajuns cu sulul se lasa fara umplutura. eu mai adun si caperele sulului astfel ca umplutura sa nu se vada. se aduna sulul intre palme astfel ca sa-ncapa n tava de preferat cu marginea aluatului n jos. se pot si rasuci capetele sau sulul taiat in 2 bucati si rasucite. cand l tai ai o dubla spirala pe felie.
2) problema cu "jupuitul" adica desfacerea suvitze : se spune ca "framantatul nu se face cu degetele ci cu pumnii" (pastorel) dar si cu podul palmei se framanta pana face basici mici si apoi se bate de 10-15 ori tot aluatul. daca este cantitate mare se-mparte n doua sau rei bucati si se procesdeaza pentru fiecare la fel framantatul se face in acelasi sens mereu. sper sa ai succes!!!
[addsig]


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FBOJI
mesaj Mar 23 2004, 11:27 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 31
Inregistrat pe: 23-March 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 12,944



pentru ceea ce vrei ( sa se desfaca fisii cozonacul) trebuie sa-l framanti mai special. adica grasimea (untul moale aproape topit+ cateva linguri ulei), care se adauga ultima in orice tehnica, nu mai trebuie amestecata pur si simplu cu aluatul. se pune cate putina si se "impatureste" aluatul peste ea ( cam ca la aluatul frantuzesc) pana este adaugata toata. deci nu mai framanti ci impaturesti (cu palmele, cu pumnul, cum poti). sper ca ti-am fost de ajutor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Mar 23 2004, 03:55 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



higeia, nu crezi ca cam putin sa intind aluatul doar de 1 cm? mi-e ca se crapa, sau "infloreste " iar umplutura pe-afara...fboji, interesant chestia cu impaturitul in ultima faza, cu unt si alte alea, cred ca asta e solutia, o sa incerc asa, mersi pt sfat.
[addsig]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd July 2014 - 03:25 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare