> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Afinele
tuti_suhan
mesaj Aug 30 2004, 12:28 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



Ce putem face din afine,in afara de afinata?


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Aug 30 2004, 12:44 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



Eu am facut dulceata este f. buna. Cred ca sunt si retete de prajituri eu le conbin la prajitura cu prune adaug si afine in compozitie. Dar desigur sunt mai sanatoase mancate prospete pudrate cu putin zahar.


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cassia
mesaj Aug 31 2004, 05:33 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,403
Inregistrat pe: 23-January 04
De la: Aproape de ocean
Membrul Nr.: 11,328



Cred ca aici afinele sunt blueberry.
Afinele sunt cotate ca fiind fructul cel mai complex, antioxidant.. ca atare se consuma foarte mult aici.
Am o multime de retete pe care le pot lista; imi cer scuze anticipat pentru numele engleze, voi incerca pe cit posibil sa traduc si am sa adaug cantitatile in sistem metric si american.

Blueberry Cornmeal Muffins/ Muffins cu afine si faina de malai

Reteta cere afine congelate, deci este perfecta pentru iarna.

Ingrediente

1 1/4 cup/ 155 g faina
1/2 cup/ 60 g faina de malai
1/2 cup/ 70 g zahar brun... cred ca se poate folosi si cel normal
1/2 lingurita/3 g sare
1 lingura/10 g praf de copt
1 cup/235 ml lapte
1/2 cup/115 g unt topit
1 ou
1 cup/155 g afine congelate

1. Se preincalzeste cuptorul la 375F/190C; se unge tava de muffins sau se tapeteaza cu hirtie pentru copt
2. Se amesteca ingredientele uscate: faina alba, faina de malai, zaharul, sarea si praful de copt.
Se introduc afinele congelate in amestecul uscat.
Intr-un bol mic se bate oul, se adauga laptele si untul topit.
Ingredientele lichide se adauga la amestecul uscat si se amesteca usor pina cind se incorporeaza. Se pune cu lingura in forma de muffins.
3. Se coace circa 20 de minute. Dupa coacere se lasa muffins sa stea circa 10 minute la temperatura camerei inainte de a fi scosi din tava.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 31 2004, 10:15 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Of, Lulu, as putea sa le fac ca sa consum faina aceea fina de porumb pe care o am dar n-am afine! icon_cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Sep 1 2004, 08:01 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



QUOTE(LuluR)
Cred ca aici afinele sunt blueberry.
Afinele sunt cotate ca fiind fructul cel mai complex, antioxidant.. ca atare se consuma foarte mult aici.
Am o multime de retete pe care le pot lista; imi cer scuze anticipat pentru numele engleze, voi incerca pe cit posibil sa traduc si am sa adaug cantitatile in sistem metric si american.

Blueberry Cornmeal Muffins/ Muffins cu afine si faina de malai

Reteta cere afine congelate, deci este perfecta pentru iarna.

Ingrediente

1 1/4 cup/ 155 g faina
1/2 cup/ 60 g faina de malai
1/2 cup/ 70 g zahar brun... cred ca se poate folosi si cel normal
1/2 lingurita/3 g sare
1 lingura/10 g praf de copt
1 cup/235 ml lapte
1/2 cup/115 g unt topit
1 ou
1 cup/155 g afine congelate

1. Se preincalzeste cuptorul la 375F/190C; se unge tava de muffins sau se tapeteaza cu hirtie pentru copt
2. Se amesteca ingredientele uscate: faina  alba, faina de malai, zaharul, sarea si praful de copt.
Se introduc afinele congelate in amestecul uscat.
Intr-un bol mic se bate oul, se adauga laptele si untul topit.
Ingredientele lichide se adauga la amestecul uscat si se amesteca usor pina cind se incorporeaza. Se pune cu lingura in forma de muffins.
3. Se coace circa 20 de minute. Dupa coacere se lasa muffins sa stea circa 10 minute la temperatura camerei inainte de a fi scosi din tava.


Blueberry nu sunt murele?


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Sep 1 2004, 08:21 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Murele sint blackberries .
Afinele sint blueberries.
Agrisele sint gooseberries.
Coacazele sint black curant or redcurrant.
icon_smile.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Sep 1 2004, 08:27 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE(Adriana Nicoleta)
Of, Lulu, as putea sa le fac ca sa consum faina aceea fina de porumb pe care o am dar n-am afine!  :cry:


Adriana, poti sa inlocuiesti afinele cu orice fruct mai tare, taiat cubulete, cu nu prea multa zeama, (prune nu prea coapte, piersici, capsuni tari, mere aromate, acrisoare) dar in aceeasi cantitate de 1 cupa... smile.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 1 2004, 09:29 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Ma innebuniti cu cupele astea ale voastre icon_lol.gif
am niste prune destul de tari care n-au nici un gust icon_cry.gif
multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Sep 1 2004, 10:09 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



Adriana,

Nu demult ai spus ca ai "dat gata"niste prune.Ce ai facut din ele:gem sau dulceata?Se poate sa imi dai si mie reteta?
Eu nu stiu sa fac dulceata de prune icon_redface.gif (mi se pare ca trebuie prune de un anumit soi).


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 1 2004, 10:48 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Cele pe care le am acum care n-au nici un gust sunt cele care eu stiu ca la Piatra-Neamt se cheama perje
Cele pe care le-am facut dulceata erau din soiul acela din care exista atit galbene cit si maro sau mov inchis si care sunt rotunde cu un simbure mai mic, nu stiu cum se numesc.
Mama face in stil clasic dulceata punind la un chilogram de fructe 800 de grame de zahar.
Eu tura asta a trebuit sa ma fac totul repede pentru ca m-am trezit cu lada de prune duminica la ora 7 seara, asa ca luni dimineata mama a spalat prunele si le-a rupt in doua scotind simburii si pe urma eu cind m-am intors de la serviciu am facut dulceata dar am folosit pectina. Am inteles ca se gaseste acum si in Romania, de la dr. oetker mi se pare.
Daca folosesti pectina fructele trebuie amestecate la rece cu praful acesta, trebuie puse la fiert un minut adaugat zaharul, fiert 3 minute si pus la borcane care apoi sunt invelite in patura si lasate sa se raceasca, de fapt tot acest lucru il vei gasi scris si pe cutiuta, tot acest timp se refera la un chilogram de fructe.
Metoda clasica pe care am folosit-o este sa amestec un chilogram de fructe cu 800 de grame de zahar si sa stau sa fierb la ele si sa mestec pina ce vad ca se leaga. Cum eu sunt un om normal care trebuie sa mai si mearga, din pacate, la serviciu, trebuie sa fac ceea ce pot cite putin in fiecare dupa-amiaza asa ca am folosit o data si metoda fierberii dulcetii sau marmelatei cite putin in fiecare zi adaugind suc de mere care contine pectina care este cea care ajuta sa se lege dulceata.
Nu stiu daca am reusit sa fiu clara, parerea mea este ca daca tu n-ai mai facut niciodata sa incerci sa cauti pectina asta si sa faci asa ca e mai rapid.
Eu cred ca am facut dulceata pentru ca am lasat fructele intregi icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Sep 1 2004, 11:14 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



QUOTE(Adriana Nicoleta)
Cele pe care le am acum care n-au nici un gust sunt cele care eu stiu ca la Piatra-Neamt se cheama perje  
Cele pe care le-am facut dulceata erau din soiul acela din care exista atit galbene cit si maro sau mov inchis si care sunt rotunde cu un simbure mai mic, nu stiu cum se numesc.
Mama face in stil clasic dulceata punind la un chilogram de fructe 800 de grame de zahar.
Eu tura asta a trebuit sa ma fac totul repede pentru ca m-am trezit cu lada de prune duminica la ora 7 seara, asa ca luni dimineata mama a spalat prunele si le-a rupt in doua scotind simburii si pe urma eu cind m-am intors de la serviciu am facut dulceata dar am folosit pectina. Am inteles ca se gaseste acum si in Romania, de la dr. oetker mi se pare.
Daca folosesti pectina fructele trebuie amestecate la rece cu praful acesta, trebuie puse la fiert un minut adaugat zaharul, fiert 3 minute si pus la borcane care apoi sunt invelite in patura si lasate sa se raceasca, de fapt tot acest lucru il vei gasi scris si pe cutiuta, tot acest timp se refera la un chilogram de fructe.
Metoda clasica pe care am folosit-o este sa amestec un chilogram de fructe cu 800 de grame de zahar si sa stau sa fierb la ele si sa mestec pina ce vad ca se leaga. Cum eu sunt un  om normal care trebuie sa mai si mearga, din pacate, la serviciu, trebuie sa fac ceea ce pot cite putin in fiecare dupa-amiaza asa ca am folosit o data si metoda fierberii dulcetii sau marmelatei cite putin in fiecare zi adaugind suc de mere care contine pectina care este cea care ajuta sa se lege dulceata.
Nu stiu daca am reusit sa fiu clara, parerea mea este ca daca tu n-ai mai facut niciodata sa incerci sa cauti pectina asta si sa faci asa ca e mai rapid.
Eu cred ca am facut dulceata pentru ca am lasat fructele intregi   icon_rolleyes.gif

Am inteles,dar tu nu ai cojit prunele de coaja(pentru dulceata)?


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 1 2004, 11:56 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Vai de mine, da tu crezi ca mai aveam timp si de asta?
Nu, nu le-am cojit!
Uite cum arata cele care eu stiu ca se numesc perje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anutza
mesaj Sep 9 2004, 11:17 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 162
Inregistrat pe: 21-May 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 14,421



[quote=Monika@USA]Murele sint blackberries .
Afinele sint blueberries.
Agrisele sint gooseberries.
Coacazele sint black curant or redcurrant.
icon_smile.gif[/quote]

Uite ca, chiar ma intrebam unde gasesc aici (USA) afine. Eu am mancat blueberries, dar nu sunt mai ca afinele noastre. Astea de aici mi se par grosolane, mai mari si nu asa negre ci albastre, cum le zice si numele.
Am cautat pe net sa ma lamuresc. Cica blueberries astea fac parte din aceeasi grupa cu afinele, dar sunt varianta Americana. Afinele Europene sunt cunoscute aici sub numele de BILBERRY. Eu nu am vazut bilberries aici dar tare mult as vrea ca imi e pofta de ele.
Imi amintesc cu ce pofta le mancam asa nespalate cum erau cand mergeam in tabere si le cumparam de la tiganci icon_smile.gif

[b][/b]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Sep 10 2004, 01:41 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Lulur multumesc pentru reteta, am facut si au fost bune, acuma vreau sa incerc cele cu mere a lui Karmen, am prea multe mere icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cassia
mesaj Sep 10 2004, 06:07 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,403
Inregistrat pe: 23-January 04
De la: Aproape de ocean
Membrul Nr.: 11,328



Cristina- cu mare placere!
Anutza- vezi ca se gasesc uneori afine salbatice congelate; ele sunt mici si mai negre comparativ cu blueberry din plantatii care sunt intr-adevar destul de mari.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Sep 10 2004, 09:06 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



[quote=Adriana Nicoleta]Vai de mine, da tu crezi ca mai aveam timp si de asta?
Nu, nu le-am cojit!
Uite cum arata cele care eu stiu ca se numesc perje[/quote]


La prunele acestea (ca ale tale din fotografie ) le zice aici Italian Plums smile.gif icon_wink.gif dar in Romania le stiam de "prune Bistrite"....
Sint bune ca se desprinde simburele usor si miezul e destul de tare si pentru Galuste (gomboti) si pentru prajituri.


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 10 2004, 10:56 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=Monika@USA][Italian Plums [/quote]
misto icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aida_42
mesaj Sep 11 2004, 01:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 222
Inregistrat pe: 12-June 04
De la: Australia
Membrul Nr.: 15,016



Eu una nici nu as face dulceata din alt fel de prune decit din cele Bistrite. Galuste fac si cu altele ca n-am incotro.
Cind ne faci pofta si cu dulceata, Adriana?
Dupa parerea mea daca dai coaja jos ar iesi marmelada. Dar magiun mai face cineva?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Sep 11 2004, 06:44 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Acum ma duc sa pun magiunul in borcane, iar dupa aceea sa sterg.... "picturile abstracte cu magiun" de pe cuptor.... laugh.gif laugh.gif
Ce dor imi e de o caldare de arama in curte....unde putea sa stropeasca "magiunul" cit poftea, ca nu era nici un bai... icon_cry.gif

Stie careva un secret sa nu mai stropesca in ultima faza, cind se ingroasa ? icon_rolleyes.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st October 2014 - 08:47 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare