> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> help! reteta de prajitura cu dovleac....
sella
mesaj Sep 28 2004, 02:18 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 229
Inregistrat pe: 1-August 03
De la: In your dreams
Membrul Nr.: 8,508



Hi all,va rog daca stiti o reteta de parajitura umpluta cu dovleac.....stiu ca prin zona Bucuerestiu-lui se face asa ceva,am facut si eu cind eram nora la socara-mea dar nu mai stiu reteta asta,va rog mult daca stii ,vreau azi sa fac aceasta prajitura....ca am dovleac cu mierzul galben in casa si trebuie sa-l folosesc.Merci mult ,numai bine si multe salutarí.....Cu drag Fabya


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 28 2004, 02:32 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Fabya, eu am făcut-o o singură dată pentru că nu știu prin ce minune aveam foi de plăcintă.
Am curățat și tăiat dovleacul și apoi l-am fiert cu zahăr până ce a devenit moale, l-am rulat în foaia de plăcintă.și l-am dat la cuptor, la urmă am presărat cu zahăr pudră, a fost o invenție pe moment.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Sep 28 2004, 02:55 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



Eu am facut sambata prajitura cu dovleac.
Aluat:
1 ou un pahar ulei,un praf copt stins in felul urmator:se pune praful de copt in pahar pui 3 sferturi pahar apa si un sfert otet,un pahar zahar,faina cat inghite (astfel incat sa iasa un aluat placut care se poate intinde).
Dovleacul l-am curatat,l-am ras pe razatoarea mare,l-am stors in maini,am pus zahar si scortisoara gupa gust .Am intins o foaie din aluat,am pus duvleacul astfel pregatit deasupra,apoi iar foaie.Am intepat prajitura in mai multe locuri cu furculita,am dat la cuptor,am copt,si dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.
A iesit buna.
Alta data am calit dovleacul(ca pe mere)dar se prinde de fundul cratitei si nu mai ramane nimic,se terciuieste.
Verisoara mea a facut ca si Adriana cu dovleacul fiert si pasat dar dupa spusele ei prajitura mea era mai buna.
Tu faci cum iti place.
Succes


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 28 2004, 03:00 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Probabil eu am pus o cantitate exagerată de zahăr pentru că nu s-a lipit și au rămas bucățile întregi și au devenit transparente parcă, dar era prea dulce pentru mine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Sep 28 2004, 03:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Eu am trei retete le scriu pe toate si alegi ce iti place.

Prajitura cu dovleac ( de post)

Pt aluat ai nevoie de:
400 g faina
1 cana ulei(cana obisnuita)
1 cana apa calduta
1 plic praf copt
1 varf de cutit de sare

Pt umplutura ai nevoie de:
1,5 kg dovleac
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
2 linguri zahar pudra vanilat

Cureti dovleacul il dai pe razatoare si il amesteci cu zaharul tos,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Se amesteca intr-un vas ingradientele pentru aluat(praful de copt amestecat cu faina),amesteci si framanti bine aluatul.
Se imparte aluatul in doua si intinzi 2 foi eu la fac pentru tava de la aragaz.Asezi o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina ,umplututa de dovleac si deasupra cealalta foaie.
Se coace la foc potrivit 45 de min. se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Sep 28 2004, 03:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Placinta cu dovleac

1 kg dovleac
2 linguri pesmet
100 ml ulei
200 ml apa
400-500 g faina
200g stafide
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingurita scortisoara
sare

Din faina ,sare,apa si ulei se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie care se pune intr-o tava unsa si tapetata.
Peste foaie se pune umplutura de dovleac :dovleacul ras pe razatoarea mare se amesteca cu stafidele,scortisoara si pesmetul.
Peste umplutura se pune a doua foaie de aluat,care se inteapa cu o furculita di loc in loc.Se coace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Sep 28 2004, 03:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Placinta cu dovleac

1 pachet de foi de placinta
1,5 kg dovleac
200 g ulei sau margarina topita
200g zahar tos
100 g zahar pudra
3 plicuri de zahar vanilat
coaja de portocala si lamaie

Se da dovleacul pe razatoarea mare,apoi se amesteca cu zaharul tos,2plicuri de zahar vanilat,coaja rasa de portocala si lamaie.
Se unge tava cu ulei sau margarina,se desface cate o foaie se scutura de faina si se unge cu margarina se pune un strat de umplutura si se ruleaza.Se asaza rulourile in tava unul langa altul.Deasupra ungi cu margarina si se pune la copt 30 minute.Rece o pudrezi cu zahar si o tai bicati.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sella
mesaj Sep 28 2004, 03:31 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 229
Inregistrat pe: 1-August 03
De la: In your dreams
Membrul Nr.: 8,508



Mii de multzumiri pentru toate retetele postate in atit de scurt timp,acuma am la retete dar sa vad la care ma opresc azi sa-o fac....inca odata multumesc mult la toate fetele harnicutze.
cu drag Fabya tongue.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Sep 28 2004, 08:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331



Daca inca nu ai facut prajitura, iti mai propun si eu niste retete:

Prajitura de dovleac cu glazura

Ingrediente (pentru 12 bucati): Aluatul - 120 g biscuiti faramitati, 250 g miez de dovleac (circa 400 g cu coaja), 5 oua, 175 g zahar, 225 g migdale macinate, 25 g amidon, 1/2 plic praf de copt, 6 linguri coniac, 1 portocala, grasime pentru forma. Glazura: 150 g miez de dovleac (circa 300 g cu coaja), 250 g zahar, 12 linguri coniac, 1/4 l zeama de portocala.
Mod de preparare: Aluatul - Se faramiteaza biscuitii, se rade dovleacul si se despart albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce devin spumoase. Se amesteca migdalele, amidonul si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu coniacul, coaja rasa de portocala, biscuitii (din care se pun deoparte 3 linguri) si dovleacul. La urma se adauga si albusurile batute spuma. Se unge o forma rotunda (diametrul: 26 cm) cu peretii detasabili, se presara cu biscuitii pusi deoparte, se toarna in ea aluatul si se da circa 50 de minute la cuptorul incins la 170°C. Glazura: Se taie dovleacul felii groase de 1/2 cm. Se pun pe foc zaharul, coniacul si zeama de portocala si cand dau in clocot se introduce dovleacul si se lasa sa fiarba circa 2 minute. Se scoate dovleacul, iar zeama se mai fierbe aproximativ 8 minute, pana ce se-ngroasa ca un sirop. Se toarna siropul gros peste prajitura si se garniseste cu feliile de dovleac fiert.

Flan cu dovleac si coaja de portocala

Ingrediente (pentru 6 persoane): 800 g dovleac curatat de coaja si seminte, 2 portocale mici, 4 oua, 350 g aluat fraged, 200 ml lapte, 45 g faina, 180 g zahar tos fin, 10 g unt, 1 lingura zahar cristalizat, sare.
Mod de preparare: - Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul fraged si tineti-o la frigider o jumatate de ora. Spalati portocalele si radeti-le coaja. - Taiati miezul de dovleac cubulete, puneti-l intr-o cratita, turnati peste el laptele si lasati-l sa fiarba 10 minute, la foc potrivit. Cand incepe sa se inmoaie, zdrobiti-l pana ce obtineti un piure omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca. - Incorporati in piureul de dovleac faina cernuta, zaharul fin si sarea, amestecati bine, dupa care adaugati ouale batute si coaja de portocala. Incingeti cuptorul la 190¡C. - Turnati compozitia de dovleac in forma si coaceti flanul 30-35 de minute in cuptorul incins. Lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si presarati deasupra zaharul cristalizat. Serviti-l caldut sau rece.

Prajitura cu dovleac si cu morcovi
(Reteta frantuzeasca)
Ingrediente: 700 g dovleac, 200 g morcovi mijlocii, 300 g zahar, 4 oua, 350 g faina, 100 g stafide, 100 g samburi de nuca, 350 ml untdelemn, 2 lingurite praf de copt, o lingurita de scortisoara, fructe confiate sau din dulceata, pentru decorat.
Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in cuburi si fierbeti-l in apa clocotita vreme de 20 de minute. Strecurati-le si pasati-le (prin sita sau cu mixerul) pentru a le transforma in piure.
Ą Porniti cuptorul. Curatati morcovii de coaja si radeti-i. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le repede cu untdelemnul si zaharul. Adaugati in ele piureul de dovleac, morcovii rasi, samburii de nuca, stafidele si scortisoara. Cerneti faina cu praful de copt deasupra compozitiei. Amestecati bine.
Ą Ungeti o forma rotunda cu unt si varsati in ea compozitia. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca o ora. Verificati cand e gata, intepand prajitura cu o macaroana sau cu un pai. (Trebuie sa iasa afara uscate.) Scoateti forma din cuptor si lasati-o sa se raceasca, inainte de a rasturna din ea prajitura. Decorati-o cu fructe confiate, taiate subtiri, sau cu boabe de visine din dulceata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Sep 29 2004, 12:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



[quote=Lupu Carmen 16520]Eu am trei retete le scriu pe toate si alegi ce iti place.

Prajitura cu dovleac ( de post)

Pt aluat ai nevoie de:
400 g faina
1 cana ulei(cana obisnuita)
1 cana apa calduta
1 plic praf copt
1 varf de cutit de sare

Pt umplutura ai nevoie de:
105 kg dovleac
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie
2 linguri zahar pudra vanilat

Cureti dovleacul il dai pe razatoare si il amesteci cu zaharul tos,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Se amesteca intr-un vas ingradientele pentru aluat(praful de copt amestecat cu faina),amesteci si framanti bine aluatul.
Se imparte aluatul in doua si intinzi 2 foi eu la fac pentru tava de la aragaz.Asezi o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina ,umplututa de dovleac si deasupra cealalta foaie.
Se coace la foc potrivit 45 de min. se pudreaza cu zahar pudra vanilat.[/quote]

Carmen cred ca este gresita cantitatea de dovleac din aceasta reteta(105kg).


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd November 2014 - 07:44 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare