![]() ![]() |
Mar 21 2008, 08:53 AM
Trimis la
|
|||||||||||
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 315 Inregistrat pe: 22-February 08 De la: Nord catre nord vest, Romania Membrul Nr.: 41,709 |
Bunicii mei stau dincolo de un lac, iata-l: lacul si vaporasul ce ne duce la bunica Casa si catelul Clinton (da il cheama ca pe fostul presedinte, si tata inspirat l-a botezat pe al nostru Bush) tot casa... si un interior cuptorul Joiana Oitele Ziduri in ruina... Case parasite |
||||||||||
|
|
|||||||||||
Mar 21 2008, 09:03 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 315 Inregistrat pe: 22-February 08 De la: Nord catre nord vest, Romania Membrul Nr.: 41,709 |
|
|
|
|
|
|
|
Mar 21 2008, 09:15 AM
Trimis la
|
||||||
O citez "Daca s-ar vedea la cate mamaligi invarte o femeie in viata..." scara de la pod si sopronul Clinton...again ziduri, case, fanare parca simti privindu-le gloria satului pur romanesc, pe vremea cand era bogat, caci a fost un sat bogat, forfota, prospetimea, iarba proaspata cosita, talangile, sunetul gresiei ascutind coasa... Acest mesaj a fost editat de maria ramona: Mar 21 2008, 09:19 AM |
|||||
|
|
||||||
Mar 21 2008, 09:21 AM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 147 Inregistrat pe: 4-December 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 29,237 |
|
|
|
|
Mar 21 2008, 09:29 AM
Trimis la
|
|
maria ramona, este superb la bunicii tai!! mi-ar placea si mie sa stau intr-un loc ca asta Multumesc, ma bucur ca iti place. e vorba de un lac de acumulare, cel mai mare din Prahova |
|
|
|
Mar 21 2008, 09:35 AM
Trimis la
|
|
![]() uuummmm Grup: Membri Postari: 2,126 Inregistrat pe: 2-June 04 De la: Biucarest - Tara Miticilor Membrul Nr.: 14,757 |
mariutz' mi'ai inseninat ziua asta rece si mohorata
-------------------- kill all my demons, and my angels might die too
|
|
|
|
Mar 21 2008, 09:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 299 Inregistrat pe: 21-October 06 De la: Melee Island Membrul Nr.: 34,490 |
e foarte frumos, Maria, la bunicii tai!!! sa stii c-am "furat" o poza: pe cea cu ulita si bancuta.
-------------------- "Your lips look like they belong on the catch of the day.
When I’m done with you, you’ll be a boneless filet" |
|
|
|
Mar 21 2008, 12:08 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Splendid
|
|
|
|
Mar 21 2008, 12:22 PM
Trimis la
|
|
Va multumesc pentru aprecieri! Va astept si pe voi cu fotografii si nu numai, cu impresii despre locurile voastre dragi.
Adriana Nicoleta multumesc, te adimr de mult pentru tot ceea ce faci, eu sunt noua pe forum va urmaresc cu mult drag, de cand am descoperit Culinarul stau cu mult drag in bucatarie. Profit, sa urez aici, tuturor celor care isi serbeaza Sfintele Paste duminica, sa aiba parte de Sarbatori Frumoase, alaturi de cei dragi, sa aveti parte de vreme frumoasa si sa va bucurati cat mai mult de natura![color="#FF0000"][/color] |
|
|
|
Mar 21 2008, 12:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Pescar cu diploma !! Grup: Membri Postari: 3,927 Inregistrat pe: 19-August 06 De la: XXX Membrul Nr.: 33,373 |
Frumoase poze de la tara, merci de urari.
Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Mar 21 2008, 12:37 PM
Trimis la
|
|
Frumoase poze de la tara, merci de urari. Peter Mulumesc si eu pentru aprecieri .V- am vazut ieri fotografiile cu concediul de anul trecut din zona Timisoarei, fff mult mi-au placut, ce mancaruri, ce descrieri, asa-i ca-i frumoasa tara asta a noastra, eu tot ma invart pe aici pe la Jurnal de calatorie si ma minunez de ce vad, oare voi avea ocazia sa vizitez si eu atatea locuri minunate... Sper ca da si cat mai curand si tot asa va doresc si voua. |
|
|
|
Mar 21 2008, 01:34 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Va multumesc pentru aprecieri! Va astept si pe voi cu fotografii si nu numai, cu impresii despre locurile voastre dragi. Adriana Nicoleta multumesc, te adimr de mult pentru tot ceea ce faci, eu sunt noua pe forum va urmaresc cu mult drag, de cand am descoperit Culinarul stau cu mult drag in bucatarie. Profit, sa urez aici, tuturor celor care isi serbeaza Sfintele Paste duminica, sa aiba parte de Sarbatori Frumoase, alaturi de cei dragi, sa aveti parte de vreme frumoasa si sa va bucurati cat mai mult de natura![color="#FF0000"][/color] Multumesc din suflet, bine ai venit la noi, n-ai pozat-o niciodata pe bunica cind face vreo reteta de-a ei buna tare de tot, cum numai o bunica poate face? E totul aiti de simplu si de curat si de primitor, mult lemn care e cald, imi place foarte mult. Imi imaginez ce piine buna iese in cuptorul acela Eu pe bunicul din partea tatei nu l-am cunoscut, amindoua bunicile au murit cind eu aveam 7 ani si ultimul bunic cind aveam 11 asa ca amintirile verilor petrecute la bunici sunt putine si foarte vechi. In 2001 cind am fost in Romania i-am dus pe Marco si Stefano la casa care fusese a bunicilor, dar am ramas dezamagita pentru ca nu mai era ce a fost in amintirile mele, a fost lasata de toti fratii mamei celui mai mic care cum e si normal a amenajat-o pe placul lui. Deci n-am mai regasit nimic, numai dudul din care am mincat iar dude ca atunci cind era mica, cam atita, multi copaci din pomat (asa ii zicea livezii) erau cam batrinei, inclusiv plopul foarte inalt care se vedea de la mare distanta si care era punctul nostru de reper mi s-a parut cam batrin. Asta e, am incercat sa uit si in mare parte am si reusit, ceea ce am vazut in 2001, prefer sa ramin cu ce stiu de cind eram mica Multumesc frumos pentru urari, am in masina de piine o piine cu brinza si dupa-masa ma duc sa iau mielutu de la macelar, ouale rosii sunt deja vopsite. Multumesc |
|
|
|
Mar 21 2008, 01:57 PM
Trimis la
|
|
![]() Vedeta culinara Grup: Membri Postari: 4,583 Inregistrat pe: 27-September 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 17,284 |
Doamne, MARIA, nu este frumos la bunicii tai, este pur si simplu MIRIFIC!!!!
Mi-ar place sa-mi petrec concediu intr-o astfel de zona, eu nu am avut parte de bunici sa stea undeva la tara. Sa traiasca bunicii, sa mai ai unde sa te duci multi ani de aici incolo!!!! Imi place totul, casa, curtea, Joiana, sopronul, casa Joianei, peisajele din jurul casei, cuptorul unde sigur bunica face numai bunatati si bineinteles "domnul presedinte" Clinton. Multumim de urarile de PASTE FERICIT, la mine in familie se va sarbatori putin pastele asta, mama fiind evanghelica (unguroaica, mai pe intelesul tuturor). Si urez si eu la randul meu celor care sarbatoresc Sfintele Pasti duminica aceasta, un PASTE FERICIT si PLIN DE BUCURII. -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 21 2008, 02:03 PM
Trimis la
|
|
Multumesc din suflet, bine ai venit la noi, n-ai pozat-o niciodata pe bunica cind face vreo reteta de-a ei buna tare de tot, cum numai o bunica poate face? E totul aiti de simplu si de curat si de primitor, mult lemn care e cald, imi place foarte mult. Imi imaginez ce piine buna iese in cuptorul acela Din pacate nu am fotografii cu bunica gatind, decat cand invarte in mamaliga, fotografiile sunt facute anul trecut in septembrie, aparatul foto il aveam de putin timp atunci. Si as merge chiar acum sa o fotografiez facind mancaruri delicioase, dar eu nu mai stau in aceeasi localitate cu bunicii si parintii mei, m-am casatorit (la bunici eram in concediu la ceva vreme dupa nunta) si m-am mutat la peste 500 de km, acolo unde se agata harta in cui, asa ca ... Dar la vara o sa merg din nou si atunci voi veni sa continui povestea. Ii multumesc si Giorgianei si tuturor celor care imi vor mai scrie, o sa am un weekend prelungit si nu voi avea acces la internet. Pina atunci va pup si sa aveti un weekend frumos sau Sarbatori frumoase dupa caz. Va pup! Vai ce fata frumoasa are Culinarul. Bravo, mooa ce fain ii! Acest mesaj a fost editat de maria ramona: Mar 21 2008, 02:13 PM |
|
|
|
Mar 21 2008, 02:34 PM
Trimis la
|
|
![]() zen Grup: Membri Postari: 3,241 Inregistrat pe: 13-October 06 De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala Membrul Nr.: 34,351 |
Apoi cu topicul asta,m-a apucat dorul de locurile unde am copilarit,de imi vine sa ma sui in primul avion sa aterizez direct acolo....Eu am avut parte de bunici pana la 14 ani,si fiecare vacanta mi-o petreceam acolo..........era de vis.Casuta era inconjurata de niste delusoare line,pe culmile carora se vedeau seara in asfintit caprioare,care veneau noapte pana in gradina.De multe ori ne aminteam cu sora mea ce buna era mamaliga cu laptele fiert in ceaunul putin afumat in care a fiert mamaliga,stateam pe treapta de la conie(bucataria de vara)si mancam ca spartele,si orice papica,cat de simpla era,avea un gust pe care nu am sa il uit niciodata.Cand facea painea in cuptor,intotdeauna facea si coca cu varza(coapta pe frunza de varza,mmmmnnnnnnnn yamy yamy),cu branza,cu ceapa,cu prune.....de nici un dulce din comert nu le egala.Din pacate nu am mai fost prin locurile alea de vreo 12 ani,casa nici nu cre ca mai e in picioare,ca afost din chirpici ,totul e pustiu,si putinii vecini care ii mai avea s-au dus,dar amintirea e atat de vie in mintea mea,de parca azi dimineata as fi fost acolo.Imi pare tare rau ca nu am poze de pe acolo sa va arat si eu ce frumos era.Mai imi amintesc tare bine de porcii priponiti pe rat(malul firului de apa ce trecea prin sat)cum dormitau la soare si era crapat malul si noroiul pe ei,ratustele si gastele balacindu-se,de vacile ce veneau seara d ela ciurda si noi mergeam la CAP dupa laptic cald,proaspat muls(bunica era singura si nu avea vacutza)...of,of si iarasi of.Pacat ca copiii nostrii nu apuca toti sa iaba parte de asemenea amintiri.Socrii stau la tzara,la 25 de km de Bucuresti,e frumos si acolo,dar nu are farmecul ala de la tzara cu care am fost noi obisnuiti.Am sa pun poze de acolo,in numele lui tero al meu mic si prapadit,la bunicii lui adica.fetele care mai aveti poze de la tzara,va rog si eu sa puneti sa ne mai rascolim amintirile.
-------------------- Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
|
|
|
Mar 21 2008, 02:41 PM
Trimis la
|
|||||||||||
na, ca m-am intors, nu m-am putut abtine sa nu mai postez inca cateva fotografii, deci:
interioare ca bunica are multe camere vedeti ce frumos stau oalele in cui, isi asteapta randul sa fie folosite si asternuturile sunt albe ca laptele, desi nu e apa curenta si nici curent electric, totul e ca pe vremuri asta e o camera care nu e folosita deloc usa de la magazie, in spatele careia vei gasi borcane cu dulceata, cas dulce, branza, lapte in sustar proaspat muls, eeee baiatul Joianei, ce mumos sta el la pozat si ce ochi albastri are Curtea vazuta de sus, adica din gura podului |
||||||||||
|
|
|||||||||||
Mar 21 2008, 02:44 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
Zici ca-s in vizita la Muzeul Satului, foarte frumoase pozele! Sarbatori fericite si tzie si bunicilor
|
|
|
|
Mar 21 2008, 02:48 PM
Trimis la
|
||||
si inca (virgula) cateva:
Clinton sta la umbra o alta casa in ruina si povestile ei frumoase, cu istoria ei, pe care peretii nu ni le poate dezvalui, ramine sa le banuim noi... Bunica ramine pe mal cu Clinton, iar noi ne indepartam pe vaporasul cu care am ajuns, bucurosi ca am fost si tristi ca deja trebuie sa plecam |
|||
|
|
||||
Mar 21 2008, 02:50 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Mar 21 2008, 03:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,491 Inregistrat pe: 9-March 08 De la: Membrul Nr.: 42,003 |
frumoase poze ! totul pare de poveste mai ales casuta pare desprinsa din povestiile lui IOn Creanga , stiu nu e Moldova dar asa imi imaginez eu ....
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|