2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Meniu pentru parastas.
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 04:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



In fiecare an , de cand bunicii mei nu mai sunt printre noi, parintii mei si matusa organizeaza o masa in curtea bunicilor, la care invita toti vecini si rudele, cam 40 - 50 de persoane.
De obicei pregatim bucate traditionale, asa cum se obisnuieste in zona noastra. Ele se pregatesc de seara si se fierb toata noaptea in tuciuri la foc de lemne. Gustul bucatelor este de neegalat.
Prima data se serveste tuica si coliva.


Urmeaza sarmale cu mamaliguta sau carne fripta cu varza calita si mamaliguta.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 04:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



sarmale

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 04:48 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



portie sarmale

urmeaza supa de curcan cu taietei de casa, servita cu paine proaspata in cosuri cu stergar tesut de bunica


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 04:51 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966




portie supa

urmeaza orezul cu lapte si dulciurile


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 04:53 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



portie dulciuri

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:04 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



cozonac

Acest mesaj a fost editat de elena-simona: Oct 20 2007, 05:05 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:07 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



cornuri si chec cu visine(reteta doamnei Chiu Georgeta, multumesc frumos, e gustos si nemaipomenit de pufos)


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



placinta cu mere

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:10 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



negresa Pocai, care s-a terminat rapid ( doamne da cate oua ai pus in asta de a crescut asa biggrin.gif )

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:16 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



dinte de negustor

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



si greta garbo

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 20 2007, 05:21 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



Meniul a fost simplu asa cum era si traiul lor, dar prin bucatele acestea, prin farmecul lor simplu, prin lumanarile aprinse la mormantul lor in aceasta zi, se mai duce putin din dorul acela mare care a ramas in urma lor. Greu e sa pierzi pe cineva drag care te-a crescut atatia ani cu multa dragoste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 20 2007, 06:19 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Sa fie primit. sarmalele ( galushte cum zic in nordul moldovei,) arata suculent.
si restul la fel, dar mie sarmalele imi fac cu ochiul.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
cae
mesaj Oct 21 2007, 02:09 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 588
Inregistrat pe: 5-November 05
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 28,696



in zona mea adica in Bucuresti se intra cu aperitive bogate, apar sarmalele, apoi friptura si la urma coliva cu dulciuri. Te faci de ras daca servesti supa, te critica lumea pe la colturi ca esti chitros si-ai vrut sa-i umflii cu zama. Si daca e in post se merge pe aceeasi schema doar ca friptura se inlocuieste cu soia sau cu un alt fel de mancare de post.

Bravo voua ca inca pastrati traditia zonei dar mai ales ca-i pomeniti pe bunici. Bucatele pregatite te fac sa-ti para rau ca n-ai fost la parastas


--------------------

Carmen M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 21 2007, 04:15 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



QUOTE(stella @ Oct 20 2007, 07:19 PM) *
Sa fie primit. sarmalele ( galushte cum zic in nordul moldovei,) arata suculent.
si restul la fel, dar mie sarmalele imi fac cu ochiul.


Multumesc frumos Stella.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Oct 21 2007, 04:29 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



QUOTE(cae @ Oct 21 2007, 03:09 AM) *
in zona mea adica in Bucuresti se intra cu aperitive bogate, apar sarmalele, apoi friptura si la urma coliva cu dulciuri. Te faci de ras daca servesti supa, te critica lumea pe la colturi ca esti chitros si-ai vrut sa-i umflii cu zama. Si daca e in post se merge pe aceeasi schema doar ca friptura se inlocuieste cu soia sau cu un alt fel de mancare de post.

Bravo voua ca inca pastrati traditia zonei dar mai ales ca-i pomeniti pe bunici. Bucatele pregatite te fac sa-ti para rau ca n-ai fost la parastas

Acum cativa ani am facut si noi aperitive si am constatat ca lumea este mai multumita atunci cand faci o pomana ca a lor, cu bucate gustoase pregatite cu drag.
Dupa ce s-a terminat masa, parintii mei, matusa si unchiul s-au dus si au impartit mancarea la cei bolnavi sau foarte batrani, iar dulciurile la copiii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Oct 21 2007, 12:32 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Draga elena -simona ,un parastas facut asa cum se cuvine , cu un meniu bogat si traditional.Foarte frumos si laudabil faptul ca pastrati traditia si ii pomeniti pe cei disparuti.Toate pregatirile pe care le-ati facut sunt grozave .
Dumnezeu sa-i odihneasca pe bunicii tai !
Iar voua, sa va dea sanatate si putere sa mai faceti asemenea lucruri.


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Oct 21 2007, 07:18 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,768
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Dumnezeu sa-i odihneasca!

dar bucatele sunt atat de apetisante! as vrea sa pot gusta dint toate cate putin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca_teodora
mesaj Oct 23 2007, 04:37 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,049
Inregistrat pe: 18-April 07
De la: Arad
Membrul Nr.: 37,420



Elena, Dumnezeu sa ii ierte pe cei morti si sa ii odihneasca!
Am intrat la acest meniu pentru ca este mai rar intalnit pe culi. Si mie mi-au murit anul trecut doi bunici si am cautat meniuri pe culi, dar n-am mai gasit decat inca unul.
In mare, si la noi este cam aceiasi desfasurare de forte. In mod traditional, la aperitive s-ar impune mezelurile proaspete de casa, ceea ce inseamna un porc taiat. Si atunci pe farfurie isi gasesc locul caltabosi, ficatul (asa numitul maiosh), jumari, si in functie de anotimp, legume - rosii, ardei, castraveti, o telemea buna, eventual niste chifetlute din carnea proaspat tocata.
Spre deosebire de cele spuse de Cae, la noi ar fi o rusine sa nu dai supa, mai bine zis - zama cu taietei de casa, obligatoriu zama de gaina. Nelipsitele sarmale, si daca e post - facute cu ciuperci, vinete sau mai nou cu soia. Si in locul fripturii si a altor carneturi, in post se mai facea (mai demult, ce-i drept) mancare de fasole uscata, groasa, cu mult rantas, cu zarzavaturi multe prin ea, asezonata cu garnitura de varza acra.... o nebunie....
Iar dulciurile erau coliva si cozonacii.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Levkic Ana 13334
mesaj Oct 24 2007, 10:57 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 509
Inregistrat pe: 7-April 04
De la: Australia - Sydney
Membrul Nr.: 13,329



Sa fie primit! Foarte mult mi-a placut ce atzi facut! Este asa de important sa-i pomenim nici nu va imaginatzi! Este si mai deosebit faptul sa nu uitam de unde am plecat sa invatzam copii si nepotzi traditzia noastra minunata!
La noi - cum spunea Raluca la fel era o rusine sa nu pui supa cu taitzei, sarmale sau ardei umpluzi chiar si de post si fasole batuta cu multtttttttttta ceapa si boia langa o salata de varza! Doamne ce gustoase erau mancarurile si de Post! Coliva si prajiturile la urma impreuna cu cafeaua.


--------------------
Ana - fericita bunica
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th July 2014 - 12:09 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare