![]() ![]() |
Feb 11 2009, 07:40 PM
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Membri Postari: 6,048 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
Cred ca cel mai bine este sa suni personal la liceul din Iasi la care doresti sa te transferi. In mod normal ar trebui sa ti se dea informatii. Pentru ca nu esti cetatean roman, este posibil sa fie un drum mai complicat. Este de asemenea foarte posibil sa ti se ceara sa echivalezi examenul de capacitate. Ori, pentru ca deja ai 3 ani de liceu in Italia sa nu fie nevoie sa il dai. Nu stiu cum este cu dovada cunoasterii limbii. Banuiesc ca pentru cetatenii moldoveni nu este nevoie. Cum am spus, acestea nu sunt decat presupuneri. Cel mai bine e sa suni si sa te informezi-de regula zic eu pe la 10-11 asa cand secretarele is "relaxate", isi beau cafeaua, elevii is la ora. Ideal ar fi sa mearga cineva la secretariat si sa intrebe si sa ceara orice informatii exista, surse de informare etc. Iti urez succes! -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Feb 12 2009, 08:15 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 7,623 Inregistrat pe: 20-January 08 De la: Suceava Membrul Nr.: 41,047 |
Dor-de-casa, la tine e ceva mai dificil. In primul rand esti cetatean strain. Asta poate fi un avantaj pentru ca ai putea obtine o bursa de studii platita de statul roman.
Eu sunt director de scoala si atunci cand vine un elev din Italia sau alta tara si vrea sa se integreze in invatamantul de masa se procedeaza asa: parintii inscriu elevul la scoala, in general in clasa in care e normal sa fie conform varstei si conform continuitatii. Apoi dau actele la tradus, depun dosarul la secretariatul scolii unde este inscris copilul. Conducerea scolii inainteaza dosarul la Inspectoratul Scolar al judetului in care se afla scoala, care inspectorat il trimite la Ministerul Educatiei pentru validare si echivalare. Pana la aprobarea dosarului elevul este trecut in catalog in creion, i se pun note si absente pe un document aparte. Abia dupa ce vine documentul oficial de la Minister, elevul este inscris definitiv in catalog si se trece situatia scolara aferenta. Ai putea sa te transferi inapoi in Republica Moldova, iar la terminarea liceului sa vii in Romania ca bursier la ce facultate doresti. Sfatul meu este sa te adresezi direct Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovatiei, la Bucuresti, pentru a te lamuri asupra situatiei tale. Aceasta este adresa ministerului: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării Str. Gen. Berthelot 28-30 Sector 1, 010168, Bucureşti Tel. Centrală: 4056200;4056300 iar aceata este biroul pentru Relatii cu publicul Compartimentul pentru Informare Publică str. Spiru Haret, nr. 10 sector 1, 010176, Bucuresti tel/fax + 40 (21) 315 50 99 tel. prin centrală: 405 63 00 / int. 1423 Program de funcţionare: luni-joi, între orele 8:30-16:30; vineri, între orele 8:30-14:00. Ai mai putea incerca si aici: Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor Tel.: 021/450.62.44 / Fax: 021/317.85.17 Mai poti incerca si sa intri pe acest forum: http://forum.portal.edu.ro Are o sectiune pentru elevi si persoane competente care te-ar putea ajuta. MULT SUCCES |
|
|
|
| Reclama |
|
|
Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |