![]() ![]() |
Apr 21 2006, 11:05 PM
Trimis la
|
|
![]() is de-a dreptu' pe langa Grup: Membri Postari: 4,483 Inregistrat pe: 9-February 05 De la: Onesteanca in Toronto Membrul Nr.: 21,207 |
1 lingura drojdie (eu am pus uscata) 1 lingurita sare 1/2 lingura otet 2 1/4 cani faina integrala Se dizolva drojdia se amesteca toate, se framanta, se lasa aluatul la crescut si pentru ca eu am avut emotii din cauza fainii integrale am incalzit putin cuptorul cat framantam si am pus aluatul acolo acoperit cu un prosop. A durat ceva mai mult pana a crescut dar a meritat. Am facut doua painici pe care trebuia sa le crestez dar am uitat. Le-am pus la copt la 400 F , adica 200 C cam 40 -50 de minute, pana s-au rumenit bine. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am stropit cu apa si am pus un prosopel umed sa se racoreasca. Is numai bune de Post, de dieta si barbata-miu le tot lauda de 10 minute.
Imagini Atasate
-------------------- Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea. |
|
|
|
Apr 22 2006, 09:14 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 944 Inregistrat pe: 13-April 03 De la: Weltstadt mit Herz - M - Membrul Nr.: 7,350 |
Floricico,arata super!As gusta si eu u feliuta....sau mai bine un coltisor!Si cu unt trebuie sa fie extra!
Din pacate pt. tine s-ar putea sa trebuiasca sa deschizi brutarie .....daca te lauda asa sotul ! -------------------- Cine se scoala de dimineata......
<BR>cade singur in ea ! |
|
|
|
|
|
|
Apr 22 2006, 09:25 AM
Trimis la
|
|
![]() is de-a dreptu' pe langa Grup: Membri Postari: 4,483 Inregistrat pe: 9-February 05 De la: Onesteanca in Toronto Membrul Nr.: 21,207 |
Fredi, multumesc fain de complimente si sa stii ca m-ai nimerit la fix, cu margarina le-am mancat, cat erau calde si maine tre sa mai fac o tura pentru vecini ca m-au rugat frumos
-------------------- Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea. |
|
|
|
Apr 22 2006, 10:47 AM
Trimis la
|
|
![]() mami de fluturas Grup: Membri Postari: 4,115 Inregistrat pe: 12-July 05 De la: deutschland Membrul Nr.: 25,609 |
|
|
|
|
Apr 22 2006, 11:07 AM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
-------------------- |
|
|
|
Apr 22 2006, 12:21 PM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 944 Inregistrat pe: 13-April 03 De la: Weltstadt mit Herz - M - Membrul Nr.: 7,350 |
Stind asa....si gindind.....sau mai mult stind mi-am adus aminte de piinea de pe vremuri facuta fara noile metode turcesti.Piinea neagra de 2 lei,cu crapatura,cea cu cartofi2,50,franzela de 2.20,piinea bucuresti 3,00 si mai ales cornurile de 40 de bani pe care le umplea mama cu brinza si la cuptor cu ele....
Cine nu a apucat sa le guste....a pierdut mult.Oare acum nu se incumeta nimeni sa deschida asemenea brutarie?Noroc ca mai sint Floricici care sa incerce cite ceva si culmea sa le si iasa....Bravos! -------------------- Cine se scoala de dimineata......
<BR>cade singur in ea ! |
|
|
|
Apr 22 2006, 02:21 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 20 Inregistrat pe: 17-March 06 Membrul Nr.: 30,840 |
Floricica,
Chiar nu pui deloc faina alba? Sa stii ca ma apuc de facut painea ta; arata super si este,sigur, si sanatoasa. Multam frumos! |
|
|
|
Apr 22 2006, 02:58 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Flo,vad ca te-ai încumetat la faina aia,brava,arata super pîinicile
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Apr 22 2006, 05:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
si eu fac paine cu faina completa, la 1 kg de faina, pun 2 cani de apa( cine vrea poate face 1/3 lapte), 1 lingura rasa de sare, 1 ligurita de zahar,1 cub de drojdie, ulei de masline( la ochi ).
pun totul in mixer si,apoi daca necesar mai dau doi trei pumni in aluat,il las la crescut.reframant si relas la crescut de 2-3 ori. este mai maleabila si aluatul creste mai bine. fac painicile sau una mare( eventual pun bucati de nuca in aluat). inainte de a le pune in cuptor, mai las sa creasca si apoi le *ud* cu mana data cu apa, si le pun in cuptorul preincalzit. suna mai complicat decat este de fapt. este foarte gustoasa. -------------------- |
|
|
|
Apr 24 2006, 03:45 AM
Trimis la
|
|
Multumesc fetelor pentru aprecieri.
Linda, nu am pus decat faina integrala. As incerca sa o fac cu masline sau dupa reteta Stellei, ca acum am prins curaj, dar am o intrebare, un cub de drojdie proaspata cam cat ar insemna in drojdie uscata? -------------------- Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea. |
|
|
|
Apr 24 2006, 03:50 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 20 Inregistrat pe: 17-March 06 Membrul Nr.: 30,840 |
QUOTE(Floricica @ Apr 23 2006, 09:45 PM) [snapback]211225[/snapback] Multumesc fetelor pentru aprecieri. Linda, nu am pus decat faina integrala. As incerca sa o fac cu masline sau dupa reteta Stellei, ca acum am prins curaj, dar am o intrebare, un cub de drojdie proaspata cam cat ar insemna in drojdie uscata? Multumesc pentru lamuriri, Floricica( nu am avut timp sa o fac dar o voi face "cu prima ocazie"). Daca vrei drojdie proaspata vei gasi la magazinele portugheze. Nu o au expusa, dar daca magazinele vand si paine ,poti intreba daca au si drojdie. De $1 poti cumpara o gramada (si ii poti ruga sa iti cantareasca ei cat doresti tu-daca nu ai cantar). |
|
|
|
Apr 24 2006, 06:06 AM
Trimis la
|
|
Linda, merci de instructiuni dar n-am portughezi pe langa mine. Cred ca o sa caut la polonezi ca ei tre' sa aive.
Oricum eu am copt mereu doar cu drojdie uscata si nu stiu care ar fi diferenta, dar o sa experimentez odata ca tot m-a cuprins spiritul aventurii. O fi primavara asta de vina -------------------- Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea. |
|
|
|
Apr 24 2006, 07:44 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
un cub de drojdie e grosso modo 42 gr si ei zic ca e pt 1kg. eu cred ca folosesti cat scrie pe plic ca trebuie la 1 kg de faina.
-------------------- |
|
|
|
Apr 24 2006, 08:25 AM
Trimis la
|
|
Stella, multumesc, cred ca o voi face o tentativa si dupa reteta ta desi reteta asta pe care am urmat-o eu e pe-atat de simpla, pe cat e de gustoasa. Nici a ta nu e complicata si de aceea ma tenteaza.
Si sa le dau curaj bobocelelor, sa stiti , dragelor, ca e a doua oara cand incerc o reteta de paine,dupa ce-am facut-o de nenumarate ori pe cea impletita a Elenei din Suedia, deci nu-s experta in brutarit. Mai are Maya una care mi-a picat cu tronc si cum painea de aici nu-mi place de fel o sa mai incerc sa fac dupa retetele voastre, la manuta, fara masina, ca asa se fac muschii de gospodina Hristos a Inviat si sarbatori fericite in continuare! -------------------- Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea. |
|
|
|
Apr 24 2006, 10:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
Floricica, 7 g drojdie uscata = 21 g drojdie proaspata.
Si multumesc tie si Stellei pentru retetele de paine cu faina integrala. -------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
Apr 27 2006, 06:58 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 203 Inregistrat pe: 31-January 02 Membrul Nr.: 2,008 |
am cumparat si eu faina integrala cu ideea sa fac piine negra. Un brutar mi-a zis ca nu o sa-mi iasa numai cu faina asta, doar daca amestec cu faina alba. Asa ca sunt super bucuroasa ca am dat de reteta ta.
Mooooama, atitea retete am salvat de p'aci ca nu-mi ajunge o viata sa le fac pe toate! pupici |
|
|
|
Sep 26 2008, 02:22 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Floricico a iesit tare faina pita asta, a crescut super bine, chiar nu ma asteptam sa creasca asa de fain.
Am folosit 20 g drojdie proaspata, am pus otet dublu, 2 Lg de ulei si 1lg zahar. ![]() Si sectiunea in prim plan ![]() Pozele is najpa, stiu, promit sa citesc manualul aparatului Multumiri Floricica -------------------- |
|
|
|
Sep 30 2008, 12:44 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 113 Inregistrat pe: 10-January 03 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,131 |
Mie niciodata nu mi-a crescut painea facuta din faina integrala dar o sa incerc reteta asta si poate imi iese si mie.
|
|
|
|
Oct 6 2008, 12:20 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Mie niciodata nu mi-a crescut painea facuta din faina integrala dar o sa incerc reteta asta si poate imi iese si mie. Bijou, nu o sa creasca la fel de mult ca o paine din faina alba, nu are cum A fost tare buna si pufoasa merita incercata -------------------- |
|
|
|
Oct 20 2008, 10:00 AM
Trimis la
|
|
![]() Panfortzescus Grup: Membri Postari: 3,182 Inregistrat pe: 7-September 06 De la: Auckland, Noua Zeelanda Membrul Nr.: 33,665 |
Getut pita ta neagra arata trasnet.
many thanks ca ai adus la suprafata pita floricicii . misto rau deja face parte din viata mea atita doar, ca n-am timp sa stau de ea, si o pun la masina de piine si ea biata se face singura si nelinistita acolo si deh nu creste ,nu i frumoasa , dar e exact gustul de -l stiam ( de la combinatia cu otetul ). ca sa fie mai dramatic, ultima data am adaugat 2 lingurite de cacao , dupa cum am cetit intr o reteta de pita cu secara. ![]() floricico thank you . -------------------- Fan n_puiu!
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|