34 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> cornuri moi moi moi, asa pufosenii n-ati mai vazut :P
meLuce
mesaj May 15 2006, 02:26 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Mai, dragele mele, pt ca m-a apucat o obsesie iesita din comun de a face intr-un a paine si de a incerca diferite, am cautat si iar am cautat pe net retete care mai de care. Si okii mi-au cazut pe una bucata reteta se batoane cu branza si verdeata( de pe un site francez) pe care am vrut s-o fac, dar pt ca branza pe care o aveam io in frigider, nu-mi placea, am renuntat la ea si verdeturi, si ce sa vezi? Am dat de cornurile alea moi de la magazinele de paine, cu sau fara rahat inauntru, moi tare moi. Iar azi ca sa va incant privirea si nu numai si voua, m-am apucat sa le fac cornuri, cu imagini, pas cu pas (de fapt am sa pun o groaza de poze, sa vedeti culm le-am facut eu). Si zau, daca nici reteta asta n-o incercati, ma supar tongue.gif Pe langa faptul e extraordinar de usor de facut, e EXTRAORDINAR DE BUNA. Ramane preferata mea pe veci. Si cred ca iese un cozonac din ea....mmmmm.Cu siguranta am sa incerc Gata cu polologhia, trecem la treburi mai serioase

Avem deci, nevoie de

un plic drojdie uscata
o lingurita rasa de sare
2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita, merge, a mea a fost, si nu s-a intamplat nimic), daca nu aveti miere, cred ca merge si cu zahar, dar cred ca mai mult de doua linguri, si dizolvat in lapte)
250ml lapte cald
500-550 gr faina
25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)


Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut. Apoi se fac cornurile si se vara la cuptor. Na, e greu?????
acu, pas cu pas

ingredientele



Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine)





Apoi se amesteca toate ingredientele



apoi maiaua



si incepe sa se mestece bine cu o lingura. Se obtine asa ceva



Se trece la "lucru manual" laugh.gif pana se curata castronul, si devine omogen



Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la min,e a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.



Acest mesaj a fost editat de Luciana.m: May 15 2006, 02:49 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj May 15 2006, 02:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Abia astept restul pozelor si deja salivez de pofta,precum catelul lui Pavlov! icon_biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 02:38 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



continuam cu framantatul. Ca sa va arat stadii de "aerisire" a aluatului, am pus poze, sper sa nu va plictisesc. Cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat ies mai pufoase cornurile.

Dupa 5 minute



dupa alte 5 (vedeti diferenta, cum se "rupe" aluatul in fishiutze, daca intindeti de el? eee, asa sa va iasa si voua tongue.gif




Aluatul e super misto de lucrat cu el, ba chiar mie mi-a placut si l-am framantat mai mult decat zicea acolo pe site, l-am si dat cu capul de masa..laugh.gif numai sa-mi iasa acelasi lucru ca ieri, de care am fost incantata la maxim. Nu trebuie sa fie tare, si sa nu se mipeasca, daca se lmipeste, adaugati un pic de faina.
Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumushel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati intre o ora si o ora jumate (as scria, io l-am lasat 45 de minute)



Dupa un sfert de ora arata asa




dupa alt sfert de ora



si in sfarsit dupa cele 45 de minute


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj May 15 2006, 02:44 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023




Lucia, ce inseamna un plic de drojdie proaspata?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 02:49 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Boon, dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc, pana obtineti triunghiuri, io cred ca am avut 16, numarati-le voi, io n-am avut rabdare laugh.gif




Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful




Si va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc



Apoi pusi in tava (io am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt)




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 02:49 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



drojdie uscata fetelor, imi cer scuze, viteza, am sa modific. E vba de uscata


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 02:54 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor, eu n-am mai facut-o pt ca nu mai am oo in casa laugh.gif
Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade

Si cornurile gata facute






si sectiuneaaaaaaaaaa



Si inca una si gata


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 02:56 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Unse cu ou, cred ca arata si mai bine. E pacat sa nu le incercati, sunt asa de buneeeee si e asa de simplu de facut..., hai la treaba tongue.gif

Acest mesaj a fost editat de Luciana.m: May 15 2006, 02:57 PM


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj May 15 2006, 02:59 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Frumoase rau..trebuiesc ncercate,neaparat.Arata pufoase,pufoase icon_smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 03:06 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



QUOTE(MAYA @ May 15 2006, 12:59 PM) [snapback]217303[/snapback]

Frumoase rau..trebuiesc ncercate,neaparat.Arata pufoase,pufoase icon_smile.gif



Pe cuvantul meu de pionier laugh.gif, Maya, nu arata, ci sunt, se rup suvitze suvitze asa de pufoase sunt
TREBUIE SA LE INCERCATI ,nu ca sa-mi faceti mie reclama, da-o-n ma-sa de reteta, ci pt ca meritati asa o reteta super faina, pe care sa o impartasesc cu voi. Uitati retetele toate pe care vi le-am dat io pana acum, si incercato negresit pe asta.
La un mic dejun, cu un pahar cu lapte....sau fierbinti si mancate cu unt....mmmmmmm cred ca-s o minunatie.
Pacat ca n-am mai avut un ou sa le fi uns icon_frown.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj May 15 2006, 03:11 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Nu stiu unde sa gasesc iconul care imita pofticiosul,dar eu salivez rau de tot!
Multumesc mult de reteta si cu siguranta am sa o fac cit de repede!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 03:26 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



QUOTE(chrissy @ May 15 2006, 01:11 PM) [snapback]217312[/snapback]

Nu stiu unde sa gasesc iconul care imita pofticiosul,dar eu salivez rau de tot!
Multumesc mult de reteta si cu siguranta am sa o fac cit de repede!



Chrissy, jur ca n-ai sa fii dezamagita deloc. Garantez zambete pe fatele tuturor celor care o sa-i incerce


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 15 2006, 03:54 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



La cate persoane citesc subiectul tau, cred ca o sa fie o nebunie cel putin la fel de mare ca la coronitele fragede ale Pocai!
O sa faca senzatie, nu?
Foarte bine arata, presupun ca si gustul este ok. Merg umplute cu diverse chestii...
Intr-adevar, trebuiau unse cu ou ca sa fie mai estetice.

Strict interzise celor ca mine, adica cu cateva kg in plus... mad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj May 15 2006, 03:56 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Luciana,eu ca un fan al aluatului cu drojdie sigur o voi incerca...chiar azi daca gemenii nu sunt neastamparati...sti eu in fiecare dimineata scot din frigider cateva oua,drojdie sa fie gata in caz de semnal...si simnalul azi a fost dat1
Crezi ca pot omite mierea sau zaharul si sa pun putina umplutura cu branza FETA?


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 04:01 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



QUOTE(Theodora @ May 15 2006, 01:56 PM) [snapback]217335[/snapback]

Luciana,eu ca un fan al aluatului cu drojdie sigur o voi incerca...chiar azi daca gemenii nu sunt neastamparati...sti eu in fiecare dimineata scot din frigider cateva oua,drojdie sa fie gata in caz de semnal...si simnalul azi a fost dat1
Crezi ca pot omite mierea sau zaharul si sa pun putina umplutura cu branza FETA?




Teo, nu cred , SIGUR poti, dar ia incearca matalutza 2-3 cornuri dulci, TOCMAI pt gemeni, sa vezi cum o sa mai faci tu, tot azi daca gemenii vor fi cuminti laugh.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 04:05 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



QUOTE(bulinuta @ May 15 2006, 01:54 PM) [snapback]217333[/snapback]

La cate persoane citesc subiectul tau, cred ca o sa fie o nebunie cel putin la fel de mare ca la coronitele fragede ale Pocai!
O sa faca senzatie, nu?
Foarte bine arata, presupun ca si gustul este ok. Merg umplute cu diverse chestii...
Intr-adevar, trebuiau unse cu ou ca sa fie mai estetice.

Strict interzise celor ca mine, adica cu cateva kg in plus... mad.gif



Bulinutza, imi pare rau ca prin cuvinte nu pot descrie asa cum trebui, cat de bune sunt. Daca eu ieri, am mai facut o tura, la 6 seara, si azi dimineata nu mai erau...si nu suntem decat 2, iti dai seama, ca am mancat ca prostii. Am mancat eu deja 5 laugh.gif
Sigur ca merg umplute, m-am gandit si eu sa pun rahat, dar pt ca mergeam la aluat din 3 in trei minute de pofta, am uitat.Merge inlocuita drojdia uscata cu cea prospata, dar nu stiu proportiile. Merge sa puneti branza, sau verdeturi, gem, sau mai stiu eu ce.Nu are nimic de-a face cu aluatul. Am sa fac un cozonac, si am sa va spun cum se comporta aluatul.


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj May 15 2006, 05:02 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Luciana, draga, te-ai reprofilat rau pe aluaturi icon_smile.gif ... ti-au iesit foarte frumoase, felicitari floare.gif ... intr-adevar, pt. micul dejun sunt super si nu numai.



--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj May 15 2006, 05:07 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



QUOTE(Rebella @ May 15 2006, 03:02 PM) [snapback]217359[/snapback]

Luciana, draga, te-ai reprofilat rau pe aluaturi icon_smile.gif ... ti-au iesit foarte frumoase, felicitari floare.gif ... intr-adevar, pt. micul dejun sunt super si nu numai.



bai, deci io am o pata neagra pe cozonac. Vreau neaparat sa gasesc o reteta care nu tre sa o dai doo ore cu capul de pereti,si am zis ca nu ma las pana n-o gasesc. Cred ca am gasit-o, cu cateva modificari, pun pariu ca va iesi un cozo, super.va tin la curent.Maine il si fac, ce credeti voi? laugh.gif



--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj May 15 2006, 05:10 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



M-ai convins sa le fac si eu!Arata bestial! thumbsup.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj May 15 2006, 05:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



da, arata pufoase si chiar as infuleca si eu vreo 10-15 icon_biggrin.gif, am sa le fac si eu, peste vreo doua luni cand am sa fiu o silfida tongue.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

34 Pagini V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 08:38 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare