Mai, dragele mele, pt ca m-a apucat o obsesie iesita din comun de a face intr-un a paine si de a incerca diferite, am cautat si iar am cautat pe net retete care mai de care. Si okii mi-au cazut pe una bucata reteta se batoane cu branza si verdeata( de pe un site francez) pe care am vrut s-o fac, dar pt ca branza pe care o aveam io in frigider, nu-mi placea, am renuntat la ea si verdeturi, si ce sa vezi? Am dat de cornurile alea moi de la magazinele de paine, cu sau fara rahat inauntru, moi tare moi. Iar azi ca sa va incant privirea si nu numai si voua, m-am apucat sa le fac cornuri, cu imagini, pas cu pas (de fapt am sa pun o groaza de poze, sa vedeti culm le-am facut eu). Si zau, daca nici reteta asta n-o incercati, ma supar

Pe langa faptul e extraordinar de usor de facut, e
EXTRAORDINAR DE BUNA. Ramane preferata mea pe veci. Si cred ca iese un cozonac din ea....mmmmm.Cu siguranta am sa incerc Gata cu polologhia, trecem la treburi mai serioase
Avem deci, nevoie de
un plic drojdie uscata
o lingurita rasa de sare
2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita, merge, a mea a fost, si nu s-a intamplat nimic), daca nu aveti miere, cred ca merge si cu zahar, dar cred ca mai mult de doua linguri, si dizolvat in lapte)
250ml lapte cald
500-550 gr faina
25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)
Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut. Apoi se fac cornurile si se vara la cuptor. Na, e greu?????
acu, pas cu pas
ingredientele
Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine)
Apoi se amesteca toate ingredientele
apoi maiaua
si incepe sa se mestece bine cu o lingura. Se obtine asa ceva
Se trece la "lucru manual"

pana se curata castronul, si devine omogen
Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la min,e a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.
Acest mesaj a fost editat de Luciana.m: May 15 2006, 02:49 PM