Paine cu faina integrala si seminte

Din zahar drojdie, 2-3 linguri de lapte si putina faina se face maiaua si se lasa la crescut 15-20 min. Intr-un castron se pune faina, sarea si untul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Paine cu faina integrala si seminte

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 2 lingurite sare (rase)
  • 1 lingurita zahar
  • 200 gr faina alba
  • 350 gr faina integrala
  • 7 gr drojdie uscata
  • un galbenus pentru uns
  • 30 gr unt
  • seminte de in

Mod de preparare

Din zahar drojdie, 2-3 linguri de lapte si putina faina se face maiaua si se lasa la crescut 15-20 min.

Intr-un castron se pune faina, sarea si untul taiat bucatele mici si semnitele de in ( 2-3 linguri).

Dupa ce a crescut drojdia se pune in castronul cu faina si se framanta un aluat cu laptele caldut. Se lasa la crescut.

Eu am impartit aluatul in 8 si am facut bilute pe care le-am asezat intr-o tava de cozonac. Am mai lasat la crescut in tava inca 30 min, am uns cu galbenus, am presarat seminte de mac si susan si am dat tava la cuptorul incalzit. Am copt cam 45 min la 220 C
Pofta buna!

Reteta Paine cu faina integrala si seminte a fost propusa de Louisaa pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine cu orez,

Paine in ghiveci,

Paine neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!