Intr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minut
Intr-un vas se pune drojdia, care se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minute, pana cand maiaua incepe sa se umfle.
Intr-un vas mai mare se pune faina, sarea, zaharul, uleiului si chimenul si se amesteca bine. Se adauga si maiaua si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul se lasa la crescut timp de o ora. Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se rupe in patru bucati, pe care le intindem bine cu sucitorul. Cococile se prajesc in tigaie fara ulei, deoarece deja am adaugat ulei in compozitie. Este de preferat sa folositi o tigaie de teflon. Coacerea nu dureaza foarte mult, doar 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste.
Se pot manca in loc de paine cu diferite mancaruri sau ca gustare in diverse combinatii.
Alte retete de paine recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeVegane...si irezistibile!
Prajiturele cu cocos si lamaieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii