Rugaminte postare la topicul "Ce gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Jan 3 2010, 01:03 PM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 940 Inregistrat pe: 13-April 03 De la: Weltstadt mit Herz - M - Membrul Nr.: 7,350 |
Zilele astea am fost invitati la fiica mea la prinz si printre altele a servit si aceasta supa.Cu mina pe inima a fost deosebit de buna. A fost prima oara ca am mincat asa ceva ,eu fiind cam conservator in ceea ce priveste bucataria..... Poate reteta este unora cunoscuta,altii poate ar fi interesati Deci iat-o : Ingrediente 500g praz 200g brinza topita fara verdeturi (din cea care e moale si curge ca o smintina groasa) 200ml vin alb sec 150g costita afumata taiata cubulete mici 1,5 l de supa (de legume,de pasare,din vegeta....) 100ml smintina Preparare -se prajeste costita -prazul se taie f.f.fin -in grasimea de la costita se caleste prazul f. putin.la nevoie se mai poate adauga un pic de ulei -se stinge cu vinul si se adauga supa; se fierbe totul ca.5 min. -se adauga brinza si smintina si se fierb toate citeva minute. -eu am pus deasupra in farfurie un pic de piper.... Pofta buna! in cazul ca pare un pic prea lichida se poate ingrosa cu putina faiana -------------------- Cine se scoala de dimineata......
<BR>cade singur in ea ! |
|
|
|
Jan 25 2010, 11:26 AM
Trimis la
|
|
|
Big Chef Grup: Membri Postari: 940 Inregistrat pe: 13-April 03 De la: Weltstadt mit Herz - M - Membrul Nr.: 7,350 |
SUPA DE COD (20min)
400g cod zeama de la 1 lamiie 1 foaie de dafin sare,piper,simburi de piment 2 felii de toast(integrala) 40g unt 2 cepe 1 conserva de rosii cojite 3 linguri de intariroe de sosuri(gen faina de cartof) boia de ardei dulce 1 lingurita de zahar 100g smintina marar pt ornament Preparare -se taie in bucati pestele si se stropeste cu zeama de lamiie -0,5l apa,foaia de dafin,sare,piper,simburii de piment se pun pe foc -cind fierbe se pun bucatile de peste si se reduce focul lasindu-se sa fiarba incet ca. 10min -se taie feliile de piine in cubulete si se prajesc in unt (20g) -restul de unt se pune intr-o oala ,se infierbinta si se pune in el ceapa taiata marunt la calit -se adauga peste ceapa usor calita continutul conservei de rosii(850g) pasate -se adauga intaritoru si se lasa sa mai fiarba ca. 2 min -se potriveste la gust cu sare,piper,zahar si boia -bucatile de peste se scurg si se dau in supa -supa se serveste cu smintina,crotoane si se orneaza cu marar.. -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
|
|
|
Jan 29 2010, 06:07 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic chef forever Grup: Membri Postari: 1,469 Inregistrat pe: 22-November 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 35,009 |
-------------------- Elena Malec
art stepping stones |
|
|
|
Jan 29 2010, 07:51 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 26 Inregistrat pe: 6-September 07 Membrul Nr.: 38,784 |
|
|
|
|
Jan 29 2010, 03:25 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,968 Inregistrat pe: 12-July 07 De la: DE-Hessen Membrul Nr.: 38,257 |
-------------------- Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum. |
|
|
|
Jan 30 2010, 06:12 PM
Trimis la
|
|
|
fredi, ce sunt "simburii de piment"? Aici gasesc sub acest nume .....Dupa Wikipedia mai are si alte denumiri....Cel mai bine explica in : http://de.wikipedia.org/wiki/Piment -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
Jan 30 2010, 06:17 PM
Trimis la
|
|
|
cred ca sunt semintele de ardei iute Nu,pe nemteste una din denumiri in afara de "piment" este "Jamaikapfefer"-piper jamaica sau "Nelkenpfefer"- ar insemna cuvint cu cuvint cuisoare-piper (Nelken-cuisoare) -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
Jan 30 2010, 06:20 PM
Trimis la
|
|
|
piment in germana inseamna enibahar , cred ca la asta s-a referit Fredi ,mai degraba. gimber,ghimbir,enibahar-ingwer -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
Feb 1 2010, 11:21 AM
Trimis la
|
|
|
SUPA DE BROCOLI SI BRINZA (20min)
500g brocoli 1 legatura ceapa verde 2 linguri ulei 1 l de supa de legume (chiar si de vegeta) 100g smintina sare,piper, zahar 150 g cascaval ras (Emmentaler -Schweitzer) Preparare -brocoli se curata si de sface in buchete.coditele mai groase se taie felii -ceapa verde se taie rondele -se incinge uleiul si se calesc legumele stingindu-se cu supa.Se las mai departe ca. 10min sa fiarba -se ia supa de pe foc si cu mixerul se fac piure legumele -se adauga smintina si se potriveste la gust cu care,piper si zahar -supa se imfierbinta si se adauga cascavalul ras lasindu-se sa se topeasca -se serveste cu bagheta -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
Feb 17 2010, 12:22 PM
Trimis la
|
|
|
Am fost zilele trecute la un restaurant asiatic si am mincat o supa care mi-a placut fantastic....Poate nu e noua....pentru mine o surpriza placuta
SUPA DE PUI CU LAPTE COCOS (TOM KHA GAI) 200g supa de pui 800ml lapte de cocos 40g galgant sau ingwer taiat felii subtiri 2 fire de lemongras(in thai magazine se gaseste) 2 salote 1 ardei gras proaspat 400g piept de pui 100g champinions 5 frunze de kaffirlemon (In thai magazine) 3 linguri de zeama de lamiie 2 linguri de sos de peste (la borcan) 1 lingura de zahar Preparare -supa de pui cu laptele de cocos se da in clocot -galgant(ingwe),zitronenlemon(se zdrobeste un pic),salotele, frunzele de kaffirlemon,se lasa sa clocoteasca ca. 5 min -se adauga carnea si ardeiul si se lasa sa fiarba pina carnea e moale -se adauga ciupercile,taiate in sferturi si se potriveste la gust cu sosul de peste(ca o supa concentrata),zeama de lamiie si zahar Exista si variaanta vegetariana cind carnea se inlocuieste cu ciuperci sau tofu -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
Feb 17 2010, 01:45 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,396 Inregistrat pe: 24-November 06 De la: Bucovina Membrul Nr.: 35,063 |
Supa cu brocolli e pe lista scurta,ba n-aveam branza, ba n-aveam brocolli. Promit c-o fac si revin cu poze! Deocamdata, brocolli pe care il am va ajunge salata
-------------------- Don't drink and drive, smoke and fly!
|
|
|
|
Feb 17 2010, 02:55 PM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Membri Postari: 29 Inregistrat pe: 29-March 06 De la: Austria Membrul Nr.: 31,244 |
Fredi, merci mult!
Vad ca esti in Germania, sau asa ceva. Stii cumva reteta si de supa crema de usturoi? Sunt moarta dupa ea, o tot mananc pe aici, dar inca nu am reusit sa-i aflu secretul! Oricum cea de brocoli cu branza e mortala!! Txs! -------------------- |
|
|
|
Feb 17 2010, 11:54 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Administratori Postari: 8,001 Inregistrat pe: 7-February 06 De la: cu curca la raze Membrul Nr.: 30,225 |
Fredi, merci mult! Vad ca esti in Germania, sau asa ceva. Stii cumva reteta si de supa crema de usturoi? Sunt moarta dupa ea, o tot mananc pe aici, dar inca nu am reusit sa-i aflu secretul! Oricum cea de brocoli cu branza e mortala!! Txs! Uite aici o varianta: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ema-de-usturoi/ -------------------- Guvi's
Fan n_puiu Lord, grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pushed me too far |
|
|
|
Feb 19 2010, 03:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Peculiar State of Mind Grup: Membri Postari: 6,115 Inregistrat pe: 26-January 09 De la: here and there Membrul Nr.: 48,438 |
SUPA DE PUI CU LAPTE COCOS (TOM KHA GAI) 2 fire de lemongras(in thai magazine se gaseste) 5 frunze de kaffirlemon (In thai magazine) Lemongrass = Citronela, Iarba lamaioasa se gaseste in mai toate supermarketurile, nu numai la magazinele asiatice kaffirlemon = lamaia verde, lime -------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 05:18 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
roxanica, Lemongrass (asta din poza de mai jos) nu se gaseste aici peste tot
![]() si kaffirlemon, mai exact flunzele plantei (ca ele se folosesc la thom yum) is un soi diferit de lime, adica asta: ![]() are frunza asa: ![]() eu asa stiu, asta am adus de la tailandezi, aici nu am vazut edcat o singura data lemongrass la Real. si galagant e galangal (se poate inlocui cu ghimbirul dar nu e acelasi lucru, de fapt nici ceapa rosie de la tailandezi nu seamana cu salota decat la culoare). oricum se poate ajunge aproape ca gust si cu ce nu e conform cu originalul, eu citeam ca nu gaseam traduceri in romana la cele de mai sus cand pun retete de tom yum. -------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 05:29 PM
Trimis la
|
|
![]() Peculiar State of Mind Grup: Membri Postari: 6,115 Inregistrat pe: 26-January 09 De la: here and there Membrul Nr.: 48,438 |
roxanica, Lemongrass (asta din poza de mai jos) nu se gaseste aici peste tot si kaffirlemon, mai exact flunzele plantei (ca ele se folosesc la thom yum) is un soi diferit de lime, adica asta: are frunza asa: eu asa stiu, asta am adus de la tailandezi, aici nu am vazut edcat o singura data lemongrass la Real. si galagant e galangal (se poate inlocui cu ghimbirul dar nu e acelasi lucru, de fapt nici ceapa rosie de la tailandezi nu seamana cu salota decat la culoare). oricum se poate ajunge aproape ca gust si cu ce nu e conform cu originalul, eu citeam ca nu gaseam traduceri in romana la cele de mai sus cand pun retete de tom yum. ai dreptate, aici lemongrass se gaseste mai peste tot, 2-3 fire (depinde cat sunt de mari/groase) = $1.99 iar frunzele de keffirlemon sau lime ridat se gasesc numai in magazilele asiatice, eu am cerut frunze de lamaie ca uitasem cum se numesc, dar ei stiu despre ce e vorba 1 frunza normala = 2 frunzulite uoff m-am incurcat -------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 06:59 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Culinareasa lunii Postari: 14,857 Inregistrat pe: 28-February 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 2,618 |
da, da si eu tot asa pun, doua frunze si un batz de lemongrass. le-am congelat si se mentin excelent.
-------------------- |
|
|
|
Feb 19 2010, 07:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
SUPA DE BROCOLI SI BRINZA (20min) -supa se imfierbinta si se adauga cascavalul ras lasindu-se sa se topeasca Fredi, cascavalul se adauga doar in momentul servirii (in supa fierbinte) sau se adauga in momentul prepararii? Ptr cazul in care de adauga la preparare: pp ca rezulta mai multa supa decat s-ar consuma o data, cum se comporta cascavalul ramas in supa? se disperseaza in lichid (topindu-se) sau devine granulat si se simte in supa rece? sper c-ai inteles ce vreau sa zic. multumesc! |
|
|
|
Feb 20 2010, 04:06 PM
Trimis la
|
|
|
Fredi, cascavalul se adauga doar in momentul servirii (in supa fierbinte) sau se adauga in momentul prepararii? Ptr cazul in care de adauga la preparare: pp ca rezulta mai multa supa decat s-ar consuma o data, cum se comporta cascavalul ramas in supa? se disperseaza in lichid (topindu-se) sau devine granulat si se simte in supa rece? sper c-ai inteles ce vreau sa zic. multumesc! Noi am facut supa si am si....ras-o Liana a infierbintat-o bine si a pus cascavalul ras asteptind un pic pina s-a topit si.....tin-te pirleo!N-a mai ramas si pe alta data! -------------------- Cine se scoala de dimineata......
|
|
|
Feb 20 2010, 09:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|