Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
Atenţie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS. Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Jul 16 2010, 05:22 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 570 Inregistrat pe: 14-June 08 De la: Éire Membrul Nr.: 43,738 |
Nu e mare inginerie, dar ma gandeam ca poate mai aveti si voi idei care pot fi adaugate topicului Nu am cantarit ingredientele niciodata, dar, ca idee, folosesc o tava de 26cm x 35cm si stratul de cereale e cam de-un deget grosime ovaz nuci pecan seminte de dovleac fructe uscate (stafide si ghimbir) 1 lingurita esenta vanilie 2 linguri scortisoara 1 lingurita sare 1 lingura cu varf miere 3 linguri ulei de susan Se pune ovazul in tava si se presara cu scortisoara. Se adauga nucile si semintele de dovleac. Mierea, uleiul, sarea, vanilia se pun intr-un pahar si se incalzesc 30 secunde la microunde, ca sa se topeasca mierea. Se toarna peste cereale & seminte + nuci si se amesteca bine. Se dau la cuptor, 160 grade, 30-40 minute, pana toate cele sunt rumenite frumos. Cam o data la zece minute se amesteca pentru a se coace toate uniform. Se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu fructele uscate. Le pastrez in borcan cu capac si le mananc cu iaurt -------------------- Too old to rock'n'roll, too young to die
![]() |
|
|
|
Jul 20 2010, 06:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Crazy Bitch Grup: Moderatoare Postari: 4,852 Inregistrat pe: 26-January 09 De la: un' ma duce coasa Membrul Nr.: 48,438 |
super simplu
cred ca se poate folosi orice combinatie de nuci si fructe uscate multumim de reteta -------------------- I'm really easy to get along with once you learn to see it my way ![]() |
|
|
|
|
|
|
Jul 21 2010, 07:01 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Members Postari: 1,413 Inregistrat pe: 18-April 07 De la: unde se agata harta-n cui ! Membrul Nr.: 37,433 |
Am citit pe undeva despre efectele benefice ale semintelor de in , luate cite o lingurita seara ! Pe mine ma doare ingrozitor stomacul dupa ele ,desi am citit ca doar faina din semin te de in poate da probleme ! Ma poate ajuta cineva ??????
|
|
|
|
Jul 22 2010, 11:30 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 436 Inregistrat pe: 15-April 08 Membrul Nr.: 42,712 |
Am citit pe undeva despre efectele benefice ale semintelor de in , luate cite o lingurita seara ! Pe mine ma doare ingrozitor stomacul dupa ele ,desi am citit ca doar faina din semin te de in poate da probleme ! Ma poate ajuta cineva ?????? Acum din cite stiu eu Vrabiuta ,semintele intregi pot trece prin tubul digestiv fara a fi intotdeauna digerate si deci parte din substantele benefice se pierd.Cele risnite insa rincezesc mai repede. Semintele de in pot duce la diaree daca sunt consumate cantitati mari (mai mult de 2 linguri pe zi ) sau la constipati (si chiar obstructie intestinala zic unii) daca nu se beau suficiente lichide. 2 litri de lichid pe zi (ptr cei ce nu sufera de insuficienta cardiaca ar fi suficient sa te scape de problema constipatiei)Si Inca ceva ,semintele de in auriu (galben cum vreti voi)Linum usitatissimum se spune ca ar contine mai putin omega 3 . Noi folosim semintele de in risnite, fara probleme . Nu mai mult de 2 linguri pe zi,sotul le pune in ceai, eu le prefer dimineata in iaurt ,cereale(fie fugi de ce-or fi ei, fie in oatmeal) . Sper sa te ajute ce am scris . -------------------- Cerurile si pamantul nu-L pot cuprinde pe Dumnezeu
dar inima omului Il cuprinde. De aceea, sa nu ranesti niciodata inima omului... Nikos Kaazantzakis |
|
|
|
Jul 23 2010, 09:13 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 570 Inregistrat pe: 14-June 08 De la: Éire Membrul Nr.: 43,738 |
Vrabiuta, eu una nu stiu nimic de spre semintele de in. Nu cred ca am vazut vreodata -------------------- Too old to rock'n'roll, too young to die
![]() |
|
|
|
Jul 23 2010, 01:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 4,562 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
nu ma pricep prea bine, dar din ce-am mai citit toate semintele coapte la cuptor (si inca destul de mult timp!) isi pierd mult din nutrienti si celelalte proprietati benefice organismului. doar gustul ar avea de castigat.
-------------------- Sper sa pastrez ce-am castigat!
GS - Sp. Sf. Ioan - dr. Munteanu & co - 17 iulie 2009 ![]() 17.08 -12 kg (o luna) 17.09 -6 kg (doua luni) 17.10 -5 kg (trei luni) 17.11 -6 kg (patru luni) 17.12 -6 kg (cinci luni) 17.01 -3 kg (sase luni) 17.02 -4 kg (sapte luni) 17.03 -2.6kg (opt luni). Mi-am atins targetul si am coborat sub el cu 1.6kg. De-acum vreau mentinere! 17.04 -1.1kg (noua luni) 17.05 -1.7kg (zece luni) 17.06 -0.5kg (11 luni) 17.07 -0.8kg - 1 AN! Am ajuns la 55kg, cateodata chiar si mai putin. 30.08 nu mai stiu cat am slabit, da' am 53,7kg. |
|
|
|
Aug 13 2010, 09:43 AM
Trimis la
|
|
|
micro Bucatar Grup: Members Postari: 33 Inregistrat pe: 18-October 06 Membrul Nr.: 34,438 |
Am citit pe undeva despre efectele benefice ale semintelor de in , luate cite o lingurita seara ! Pe mine ma doare ingrozitor stomacul dupa ele ,desi am citit ca doar faina din semin te de in poate da probleme ! Ma poate ajuta cineva ?????? Semintele de in sunt bune pentru constipatie. Eu fac paine si pun seminte de in (3 lingurite). Nu se simt foarte tare la gust, dar au efect laxativ (usor). Pentru constipatie se pune o lingura de seminte intr-un pahar cu lapte seara, iar dimineata se strecoara si se bea pe stomacul gol. |
|
|
|
Aug 25 2010, 10:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Members Postari: 71 Inregistrat pe: 17-August 10 De la: szeklerland Membrul Nr.: 59,593 |
Si eu imi fac cerealele singura.De obicei pun ce gasesc prin camara,dar imi plac tare nucile. Stafide,curmale,nuca de cocos,seminte de susan.Fulgi de ovaz,grau si secara folosesc.Din pacate numai mie imi plac,nimeni din familie nu vrea.
Iaurt cu muesli si afine Este cina si micul meu dejun favorit. Calorii putine si fibre multe,iaurt si muesli facute de mine este reteta perfecta. Afinele se pot inlocui cu zmeura,capsuni sau alte fructe. Ingrediente: 1 bol cu iaurt simplu 1-2 lingurite cu miere muesli afine Pune mierea,muesliul si afinele peste iaurt. Ia o lingurita si Pofta Buna!
-------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|