> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cremes cu 4 foi
liana
mesaj Feb 10 2006, 08:07 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Rasfoind caietul de retete am dat peste aceasta reteta de cremes pe care o faceam des in Romania. Reteta o am de la o matusa de a mea din Turda. Deci reteta este urmatoarea:

150 g faina,100g smantana, 2 galbenusuri. Se pun toate intr-un castron si se framanta bine, apoi se presara masa de lucru cu faina si se intinde o foaie nu foarte subtire, care apoi se unge uniform cu 80 g margarina,iar apoi se presara peste margarina 80 g faina. Se face foaia sul si se taie in 4 parti egale. Se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii(tava neunsa) cuptorul la 375 F.
Crema: 5 galbenusuri se amesteca bine cu 14 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, apoi se adauga 5 linguri de faina si o lingura de amidon, alternand cu 800 ml lapte rece. Apoi se fierbe crema la foc mic amestecandu-se,intre timp se bat bine,bine albusele cu 50-75 g zahar(eu am pus 75) si apoi dupa ce crema este fiarta se adauga putin cate putin asa calda peste albusele batute spuma.
Se pune crema intre foi si se da la rece pentru cateva ore.


Acest mesaj a fost editat de liana: Feb 11 2006, 12:49 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 08:17 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Intr-un castron se amesteca faina cu smantana si cele 2 galbenusuri


Acest mesaj a fost editat de liana: Feb 10 2006, 09:32 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 08:27 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



din aluatul rezultat se face o foaie nu prea subtire , ca re se unge cu 80 g margarina si se presara apoi peste margarina 80 g faina

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 08:41 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275




Se face foaia sul si se taie in 4 parti egale, se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii(neunse) te temp.375 F 10-15 min sau pana foaia este maronie avand grija ca apoi la urmatoarele foi fiind cuptorul incins timpul de coacere sa fie intre 8 -12 min.



Acest mesaj a fost editat de liana: Feb 10 2006, 09:33 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Feb 10 2006, 08:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Sunt cu un ochi pe reteta ta, si cu unul la tv,ca incepe festivitatea de deschidere a Olimpiadei de la Torino (Turin cum zic englezii aici....oare de or traduce si numele proprii,nu stiu blink.gif ...da' nici francezii nu-s mai breji, ca si aia traduc tot).Astept cu interes finalul..ca de cand vrea si al meu barbat sa il fac...


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 08:55 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



[attachmentid=35900
]


Acest mesaj a fost editat de liana: Feb 10 2006, 09:28 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lia.R
mesaj Feb 10 2006, 09:00 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 1-February 06
Membrul Nr.: 30,135



mie de francezi imi place cum ii zic lu maical gecson: mishel jacson(cu n pierdut) icon_scratch.gif da las ca putem sa-i zicem si noi lu nicholas cage nicolae cushca nu cred ca s-ar supara ca e baiat de treaba icon_smile.gif
si io-s cu okii pe cremes si deja imi ploua in gura
scandez: po-ze! po-ze! blob6.gif blob6.gif blob6.gif blob6.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 09:07 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Cred ca sunt pozele prea mari si se incarca foarte greu si acum nu am timp sa le micsorez, de aceea o sa puno poza finala cu crema si una finala cu foile

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 09:15 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Am presarat putin zahar pudra deasupra si am pus-o la frigider o ora


Acest mesaj a fost editat de liana: Feb 10 2006, 09:30 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 09:22 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Si poza finala

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Feb 10 2006, 11:07 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Liana, arata tare fain Cremesul tau..... icon_smile.gif

Foile le coci imediat dupa ce ai facut aluatul sul si l-ai taiat in 4, sau il pui putin la frigider inainte de a-l taia si coace ?
Crema o pui intre foi asa calda ? Are consistenta suficienta si calda? Nu curge ?
Nu aluneca foile de la cremes cu atita crema ?

Multumesc Liana pentru raspuns !
pupic.gif









--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 11:30 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Mersi Monica,

da, foile le intind imediat dupa ce am terminat de facut aluatul, nu l-am lasat deloc la frigider si le-am copt imediat.
Crema o pun asa calda , imediat cum am luat-o de pe foc, amestecand-o cu albusurile crema s-a mai racit si am intins-o imediat pe foi ,crema nu curge arata foarte bine foile nu aluneca deloc de la crema, mai tarziu o sa pun o poza cu sectiunea si cum arata crema mai de aproape. M-am grabit cand am postat reteta, trebuia sa merg dupa fetita mea la scoala.
Si am uitat sa specific ca in momentul cand se intind foile sa se intinda usurel sa nu se rupa aluatul,chiar daca mai iasa pe margini putina margarina si faina nu ii nici o problema.

Acest mesaj a fost editat de liana: Feb 10 2006, 11:33 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 10 2006, 11:51 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



O poza cu crema ramasa se vede cat de cat consistenta ei

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 11 2006, 12:45 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Si sectiunea

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Levkic Ana 13334
mesaj Feb 11 2006, 01:12 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 509
Inregistrat pe: 7-April 04
De la: Australia - Sydney
Membrul Nr.: 13,329



CE POFTA MI-ATI FACUT CU CREMESULLLLLLLLLLLLLL ESTE EXCELENT.CRED CA AM SA-L EXECUT SI EU AZI.FELICITARIIIIIIIII


--------------------
Ana - fericita bunica
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Feb 11 2006, 02:29 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



QUOTE(liana @ Feb 10 2006, 02:45 PM) [snapback]185644[/snapback]

Si sectiunea




Multumesc Liana MULT de tot pentru reteta, o sa o incerc si eu, in felul in care il prepari tu e crema mai multa si are si "suport" mai mult si mai bun din cauza foilor. ! Arata ca din revista !! Ideea e grozava !

Sint tare curioasa cum o sa-mi iasa aluatul (am o reteta asemanatoare, primita recent, pentru cornulete rulate facute tot cu aluat uns cu margarina fierbinte inainte de copt !)

Poate il fac saptamina viitoare ca pentru week-end am promis ca fac altceva icon_razz.gif .

Un week-end minunat si insorit. icon_smile.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liana
mesaj Feb 11 2006, 03:02 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 22-April 02
De la: USA - Virginia
Membrul Nr.: 3,275



Cu mare placere Monica!

Eu cred ca o sa-ti iasa perfect aluatul, este foarte usor de lucrat in faza de inceput apoi trebuie putina atentie doar cand se intind foile. Sun curioasa cum sunt cornuletele tale, cand ai timp pune te rog si reteta ta.
Bye!
Un we placut!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sasha
mesaj Feb 11 2006, 05:06 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 26-April 04
De la: U.S.A.
Membrul Nr.: 13,800



Mmmmm ce bine arata!!! mincacios.gif Felicitari!!! Oare in loc de margarina, pot sa folosesc unt? Eu incerc ca stau cat mai departe de ea ca este foarte nociva pt. organism!!! Ce zici, se poate? rolleyes.gif


--------------------
Viata este un trandafir, la care fiecare petala este o iluzie si fiecare spin e o realitate!
(Alfred de Musset)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamaruta
mesaj Feb 11 2006, 05:24 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 241
Inregistrat pe: 21-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,426



vai ce m-ai nimerit ,ca de cand tot caut reteta asta.o sa-l execut astazi!
multumesc.am uitat sa-ti spun ca arata bestial cremesul tau.


--------------------
Sarbatori Fericite!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicole c
mesaj Feb 11 2006, 07:30 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 645
Inregistrat pe: 21-October 05
De la: it
Membrul Nr.: 28,416



Liana eusa_clap.gif sigur este foarte bun cremesul tau,merita incercat!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 16th September 2014 - 06:53 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare