Se zdrobesc biscuitii pana devin ca o faina. Untul se topeste (sa nu se arda) si se amesteca incet, incet cu biscuitii, pana se formeaza o masa compac
Se zdrobesc biscuitii pana devin ca o faina.
Untul se topeste (sa nu se arda) si se amesteca incet, incet cu biscuitii, pana se formeaza o masa compacta. Masa se intinde intr-un vas pentru cuptor.
Branza se amesteca cu cele 3 galbenusuri, cu zaharul si esenta de vanilie. Se amesteca pana devine o masa compacta si se adauga stafidele.
Se adauga branza peste masa de biscuiti si se da la cuptor o ora la 120- 150 de grade.
La final se poate pune o glazura de ciocolata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCând aveți poftă de un desert rapid, de post, vă recomand să încercați aceste clătite americane cu mere....
Desert pancakes cu mere (de post)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii