> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Reţete cu năut
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 6 2006, 12:14 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



O fată m-a rugat să-i dau reţete pentru năut aşa că azi am făcut două lucruri cu el.
Aveam năut din Toscana adus de prietena mea Rossanina
Imagine Atasata

aşa arată deci cel uscat

Imagine Atasata

Imagine Atasata
Sau se mai găseşte de cumpărat şi la borcan in apă deci gata fiert, mai practic pentru anumite retete.

Imagine Atasata

Cel uscat insă cum il are fata care m-a intrebat trebuie pus la muiat, cam o noapte sau o zi ca să fim siguri, eu am schimbat apa de citeva ori, işi dublează volumul

Imagine Atasata

după care trebuie fiert, zice enciclopedia mea 3 ore, cum eu n-aveam atita timp că era 11 ceasul şi la 13 trebuia să mincăm, am decis să folosesc oala sub presiune cu ajutorul căreia au fost suficiente 30 de minute din momentul in care a inceput să fluiere laugh.gif
am pus năutul, am acoperit cu apă cam cit să-i acopere foarte bine şi am adăugat pentru gust: rozmarin, dafin şi o tijă de pătrunjel şi sare şi un pic de ulei.

Imagine Atasata

şi aşa erau fierţi, trebuie să fie incă intregi şi de aici se pot folosi la ce vrem

Imagine Atasata

in cazul de faţă
Pasta e ceci
am tocat mărunt un pic de rozmarin şi usturoi

Imagine Atasata

şi i-am pus intr-un strop de ulei

Imagine Atasata

apoi am adăugat citeva anşoa

Imagine Atasata

după care am pus cite un polonic bun de căciulă din oala cu năut şi pasta cite un pumn de căciulă, merge pastă mică, a mea era chiar prea mică dar alta n-aveam, fiecare poate pune cit vrea in funcţie de cum ii place

Imagine Atasata

şi acesta este rezultatul final, iar cui ii place o poate lăsa mai uscată, cui nu mai zemoasă, fiecare cum vrea

Imagine Atasata

şi m-am mai uitat eu prin enciclopedia mea şi mi-am amintit de pasta de susan pe care am cumpărat-o nu demult şi am zis să incerc să refac hummusul pentru că odată incercasem şi nu-mi plăcuse
aşa că am pus in robot pasta de susan cu un pic de usturoi şi de pătrunjel

Imagine Atasata

apoi am pus şi puţin suc de lămiie, ulei şi năutul, nu ştiu cit de exactă este reţeta pentru că in cartea mea aşa scria

Imagine Atasata

l-am amestecat cu un pic de pastă de ardei iute şi ne-a plăcut foarte mult, eu l-am mincat cu o bucată de ardei şi cu una de roşie

intorcindu-ne la năutul fiert el se poate minca şi rece in salată, amestecat cu ce vrei, sau se poate amesteca in robot sau pasa şi se poate face o cremă, totul e să-şi placă gustul pe care il are, mie una �mi place foarte mult.
smile.gif sper că ţi-am fost de folos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 6 2006, 02:29 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Eu,habar nu am cum este nautul..nu am mncat niciodata...explikeaza-mi..ce gust are..a ce aduce..cu ce se poate compara... icon_biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 6 2006, 02:41 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



n germana le zice Kichererbsen,la bobitele astea icon_biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 6 2006, 08:46 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Habar n-am cu ce seamană la gust, e din familia legumelor uscate precum fasolica boabe şi lintea, ia şi tu odată un borcan din alea deja fierte şi gustă.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
newchef
mesaj Mar 6 2006, 10:05 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 140
Inregistrat pe: 29-November 05
De la: Espaa
Membrul Nr.: 29,146



Adriana si eu pregatesc nautul, dar mai mult gen supa, uite aici l-am facut cu cartofi fierti si carnita de pui. icon_biggrin.gif Nautul l-am fiert separat si abia spre sfarsit l-am adaugat supei.




Aici in sudul Spaniei se mananca destul de des naut, mie cel mai mult imi place cand e prajit ,gen alune, asa chiar il mananc cu placere. Are numeroase proprietati nutritive, e recomandat in diferite diete, insa e adevarat e foarte dur, asa ca cel mai bine e sa fie lasat o zi in apa. Stiu ca si in Mexic se mananca mult, poate ne mai spune Yanira niste retete de pe acolo. icon_biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Mar 6 2006, 01:09 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



n francez se numeste *pois chiches* si se foloseste la retzeta de couscous.
eu des l iau n cutii, si-l folosesc pt hummus, sau dac nu am timp, deschi cutia, spl nutul,tai putzin ceap, ardei iute. sare, ulei,otzet si mrar sau ptrunjel, si e o mncare de post rapid.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Mar 6 2006, 03:27 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



eu am descoperit acum o luna nautul si sunt incantata. din ce am pregatit eu mi-a placut cel mai mult piure-ul de naut: naut fiert di dat prin robot (ca fasolea batuta) la care am adaugat smantana.
cred ca e tare gustot prajit dar nu stiu exact tehnologia. mi-o poate spune cineva?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mioara66
mesaj Mar 6 2006, 09:46 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 5-February 06
De la: suceava
Membrul Nr.: 30,200



stiu ca nautul se foloseste la mincarurile arabesti cum ar fi Falafel dry.gif


--------------------
TOTUL VINE LA TIMP PENTRU CINE STIE SA ASTEPTE......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 6 2006, 10:23 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Newchef, cred că mi-ar place prăjit cum spui tu, am să l mai caut, eu ncă nu l-am găsit.
Mai vorbeam demult pe aici cu o fată din America parcă care trimisese soţul după năut normal şi -l adusese pe ăsta mi se pare.
icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Mar 6 2006, 10:46 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Uite si o reteta de aici. Mexicana dar de provenienta andaluza.

Potage

1/2 kilo naut
1 ceapa
1 capatana de usturoi
1 cartof mare
1 morcov
1 ardei gras
1rosie.
1/4 kil de fasole verde verdes.
1dovlecel.
2 manunchiuri de spanac
1 carnat sau diferiti carnati de care aveti (aici se pune si morcilla daca aveti)
1 afumatura sau sunculita.
slaninuta taiata marunt.
1 paprica
ulei de masline si sare.

Se pune la fiert nautul asa cum arata Adriana dar la fiert se pune si ulei de masline. Separat se prajeste in grasimea propie slaninuta taiata mic, apoi ceapa si usturoiul tocat. Cand e aproape gata nautul se adauga in apa lui aceasta prajeala plus carnatii taiati felii si afumatura. Apoi legumele in ordinea fierberii lor. E buna rau si mai ales satioasa, pentru zilele de iarna.


--------------------
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Otilia
mesaj Mar 6 2006, 10:55 PM


Carevasazica...la pensii!


Grup: Membri
Postari: 2,662
Inregistrat pe: 16-November 02
De la: Printre fiare
Membrul Nr.: 5,451



In Spania il folosesc mult la toate fierturile tip "olla de carne" (oala de carne tongue.gif ) sau "cocido" = fiertura. Astfel de mincaruri sint fabada asturiana, escudella catalana, cocido madrileo etc. In general aceste feluri de mincare se prepara din mai multe tipuri de carne puse la fiert cu cartofi, naut, morcov, ardei, ceapa, dovleac. Sint foaaarte gustoase icon_biggrin.gif

Alte retete simple, din bucataria spaniola:

SALATA DE NAUT cu sfecla rosie

Avem nevoie de: 800g de naut, 500 g de sfecla rosie fiarta, 3 cepe, 500 g de ton in conserva, 2 pahare de maioneza.

Se lasa nautul la inmuiat in apa cu sare de seara pina a doua zi. Se fierbe nautul si cind s-a fiert (dupa mai bine de o ora) se scurge si se lasa sa se raceasca. Se taie sfecla rosie "pai", se toaca marunt ceapa si se marunteste ton-ul cu o furculita. Se amesteca toate ingredientele astfel preparate si se "drege" cu maioneza.

SALATA DE NAUT cu .... toba

500 grame de naut, 2 oua fierte tare, 4 ardei verzi, 2 cepe verzi, 2-3 catzei de usturoi, 1 rosie, patrunjel, ulei de masline, otet, si 50 g "cabeza de jabal" (= cap de mistret, este un mezel tip carne in aspic deci ma gindesc ca se poate inlocui cu toba).

Se fierbe nautul ca in reteta anterioara. Se scurge si se lasa la racit. Se face o vinagreta din ardeii, ceapa, usturoiul si rosia curatata de coaja si seminte si taiata in cubulete. Se adauga mezelul taiat cubulete, ouale fierte, uleiul de masline si otet dupa gust. Se amesteca totul bine si se adauga sare, daca este nevoie, si patrunjelul tocat fin. Intr-un platou se pune nautul si deasupra se toarna vinagreta.

NAUT GRATINAT

200g de naut fiert, 4 rosii, 2 cepe, 100g mozarella, 4 linguri de ulei de masline, 1 foaie de dafin.

Se dau rosiile si ceapa pe razatoare (sau se toaca foarte marunt in robot, blender, etc). Intr-o tigaie se pune uleiul si cind s-a incalzit se adauga rosiile si ceapa. Cind ceapa este aproape inmuiata, se adauga foaia de dafin si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa la foc mic inca vreo 5 minute. Se unge o forma cu ulei se adauga nautul si deasupra lui se toarna sosul de ceapa si rosii. Se agita forma ca sa se amestece bine sosul cu nautul. Deasupra se acopera cu felii de mozarella si apoi se da la cuptor pina se topeste brinza.

Nautul este deasemenea ingredientul de baza al falafelului care nu e altceva decit o kiftea din naut icon_biggrin.gif Deasemeni, hoummus-ul tot din naut se face. Nu stiu de ce dar cred ca s-a vorbit deja de tema falafelului aici pe forum.... sau poate ma insel eu? dry.gif

Acest mesaj a fost editat de Otilia: Mar 6 2006, 11:01 PM


--------------------


Fighting over the internet is like special olympics, no matter if you win, you're still retarded!



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Otilia
mesaj Mar 6 2006, 11:05 PM


Carevasazica...la pensii!


Grup: Membri
Postari: 2,662
Inregistrat pe: 16-November 02
De la: Printre fiare
Membrul Nr.: 5,451



Yandira cred ca scriam in acelasi timp laugh.gif . unsure.gif Abia acum m-am gindit ca sint totusi la retete in imagini. Promit pe cravata mea patata cu sos de "cocido" tongue.gif ca am sa fac una din retetele astea in curind si pun si poze icon_biggrin.gif


--------------------


Fighting over the internet is like special olympics, no matter if you win, you're still retarded!



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 6 2006, 11:10 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Perfect, acum am de unde alege ca să-i termin pe cei fierţi.
icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Mar 7 2006, 06:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



QUOTE
(Boni @ mar 6 2006,01:27 PM)
eu am descoperit acum o luna nautul si sunt incantata.

Eu, de mai multi ani, si-mi place tare mult. pupic.gif fetelor pentru retete.
Alte cateva retete cu naut gasiti si aici: http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/7279/pagination/pagina/40/


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Mar 7 2006, 07:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Adriana, o intrebare:
Pentru humus, in loc de pasta de susan se poate folosi ulei de susan (din asta am in casa)?


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Mar 7 2006, 07:04 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



merci mult. tocmai am fiert o oal cu nut, asa c voi avea ce face.
mai pun si la congelator asa "natur" icon_smile.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 7 2006, 09:26 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Cred că nu, cred că e musai pasta de susan icon_frown.gif
dar tu fă piure de năut sau cremă de năut cu uleiul numai wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj Mar 8 2006, 05:27 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



eu azi am facut supa cu naut...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Mar 8 2006, 07:35 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Aici se mananca nautul prajit ca semintele. E delicios dar nu stiu cum se face. Se numesc Alune Japoneze (?) si au un invelis crocant cu sare sau cu sare si lamaie, sau cu sare si ardei iute.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Mar 8 2006, 07:43 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



aici e nautul prajit cu coaja de ardei iute afumat. Asta e cel mai gustos dupa mine.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st September 2014 - 09:30 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare