Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Mar 6 2006, 02:29 AM
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Eu,habar nu am cum este nautul..nu am mîncat niciodata...explikeaza-mi..ce gust are..a ce aduce..cu ce se poate compara...
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Mar 6 2006, 02:41 AM
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
În germana le zice Kichererbsen,la bobitele astea
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Mar 6 2006, 08:46 AM
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Mar 6 2006, 10:05 AM
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 140 Inregistrat pe: 29-November 05 De la: España Membrul Nr.: 29,146 |
Aici in sudul Spaniei se mananca destul de des naut, mie cel mai mult imi place cand e prajit ,gen alune, asa chiar il mananc cu placere. Are numeroase proprietati nutritive, e recomandat in diferite diete, insa e adevarat e foarte dur, asa ca cel mai bine e sa fie lasat o zi in apa. Stiu ca si in Mexic se mananca mult, poate ne mai spune Yanira niste retete de pe acolo. |
|
|
|
Mar 6 2006, 01:09 PM
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,121 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
în francezà se numeste *pois chiches* si se foloseste la retzeta de couscous.
eu des îl iau în cutii, si-l folosesc pt hummus, sau dacà nu am timp, deschi cutia, spàl nàutul,tai putzinà ceapà, ardei iute. sare, ulei,otzet si màrar sau pàtrunjel, si e o mâncare de post rapidà. -------------------- |
|
|
|
Mar 6 2006, 03:27 PM
|
|
![]() doar monti... Grup: Membri Postari: 2,120 Inregistrat pe: 14-May 04 De la: Sibiu (Romania) Membrul Nr.: 14,218 |
eu am descoperit acum o luna nautul si sunt incantata. din ce am pregatit eu mi-a placut cel mai mult piure-ul de naut: naut fiert di dat prin robot (ca fasolea batuta) la care am adaugat smantana.
cred ca e tare gustot prajit dar nu stiu exact tehnologia. mi-o poate spune cineva? |
|
|
|
Mar 6 2006, 09:46 PM
|
|
![]() micro Bucatar Grup: Membri Postari: 29 Inregistrat pe: 5-February 06 De la: suceava Membrul Nr.: 30,200 |
stiu ca nautul se foloseste la mincarurile arabesti cum ar fi Falafel
-------------------- TOTUL VINE LA TIMP PENTRU CINE STIE SA ASTEPTE......
|
|
|
|
Mar 6 2006, 10:23 PM
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Newchef, cred că mi-ar place prăjit cum spui tu, am să îl mai caut, eu încă nu l-am găsit.
Mai vorbeam demult pe aici cu o fată din America parcă care trimisese soţul după năut normal şi î-l adusese pe ăsta mi se pare. |
|
|
|
Mar 6 2006, 10:46 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,336 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Mexic Membrul Nr.: 11,099 |
Uite si o reteta de aici. Mexicana dar de provenienta andaluza.
Potage 1/2 kilo naut 1 ceapa 1 capatana de usturoi 1 cartof mare 1 morcov 1 ardei gras 1rosie. 1/4 kil de fasole verde verdes. 1dovlecel. 2 manunchiuri de spanac 1 carnat sau diferiti carnati de care aveti (aici se pune si morcilla daca aveti) 1 afumatura sau sunculita. slaninuta taiata marunt. 1 paprica ulei de masline si sare. Se pune la fiert nautul asa cum arata Adriana dar la fiert se pune si ulei de masline. Separat se prajeste in grasimea propie slaninuta taiata mic, apoi ceapa si usturoiul tocat. Cand e aproape gata nautul se adauga in apa lui aceasta prajeala plus carnatii taiati felii si afumatura. Apoi legumele in ordinea fierberii lor. E buna rau si mai ales satioasa, pentru zilele de iarna. -------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute. Goethe ![]() |
|
|
|
Mar 6 2006, 10:55 PM
|
|
![]() Carevasazica...la pensii! Grup: Membri Postari: 2,662 Inregistrat pe: 16-November 02 De la: Printre fiare Membrul Nr.: 5,451 |
In Spania il folosesc mult la toate fierturile tip "olla de carne" (oala de carne
Alte retete simple, din bucataria spaniola: SALATA DE NAUT cu sfecla rosie Avem nevoie de: 800g de naut, 500 g de sfecla rosie fiarta, 3 cepe, 500 g de ton in conserva, 2 pahare de maioneza. Se lasa nautul la inmuiat in apa cu sare de seara pina a doua zi. Se fierbe nautul si cind s-a fiert (dupa mai bine de o ora) se scurge si se lasa sa se raceasca. Se taie sfecla rosie "pai", se toaca marunt ceapa si se marunteste ton-ul cu o furculita. Se amesteca toate ingredientele astfel preparate si se "drege" cu maioneza. SALATA DE NAUT cu .... toba 500 grame de naut, 2 oua fierte tare, 4 ardei verzi, 2 cepe verzi, 2-3 catzei de usturoi, 1 rosie, patrunjel, ulei de masline, otet, si 50 g "cabeza de jabalí" (= cap de mistret, este un mezel tip carne in aspic deci ma gindesc ca se poate inlocui cu toba). Se fierbe nautul ca in reteta anterioara. Se scurge si se lasa la racit. Se face o vinagreta din ardeii, ceapa, usturoiul si rosia curatata de coaja si seminte si taiata in cubulete. Se adauga mezelul taiat cubulete, ouale fierte, uleiul de masline si otet dupa gust. Se amesteca totul bine si se adauga sare, daca este nevoie, si patrunjelul tocat fin. Intr-un platou se pune nautul si deasupra se toarna vinagreta. NAUT GRATINAT 200g de naut fiert, 4 rosii, 2 cepe, 100g mozarella, 4 linguri de ulei de masline, 1 foaie de dafin. Se dau rosiile si ceapa pe razatoare (sau se toaca foarte marunt in robot, blender, etc). Intr-o tigaie se pune uleiul si cind s-a incalzit se adauga rosiile si ceapa. Cind ceapa este aproape inmuiata, se adauga foaia de dafin si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa la foc mic inca vreo 5 minute. Se unge o forma cu ulei se adauga nautul si deasupra lui se toarna sosul de ceapa si rosii. Se agita forma ca sa se amestece bine sosul cu nautul. Deasupra se acopera cu felii de mozarella si apoi se da la cuptor pina se topeste brinza. Nautul este deasemenea ingredientul de baza al falafelului care nu e altceva decit o kiftea din naut Acest mesaj a fost editat de Otilia: Mar 6 2006, 11:01 PM -------------------- |
|
|
|
Mar 6 2006, 11:05 PM
|
|
![]() Carevasazica...la pensii! Grup: Membri Postari: 2,662 Inregistrat pe: 16-November 02 De la: Printre fiare Membrul Nr.: 5,451 |
Yandira cred ca scriam in acelasi timp
-------------------- |
|
|
|
Mar 6 2006, 11:10 PM
|
|
|
Perfect, acum am de unde alege ca să-i termin pe cei fierţi.
|
|
|
|
Mar 7 2006, 06:55 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
QUOTE (Boni @ mar 6 2006,01:27 PM) eu am descoperit acum o luna nautul si sunt incantata. Eu, de mai multi ani, si-mi place tare mult. Alte cateva retete cu naut gasiti si aici: http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/7279/pagination/pagina/40/ -------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
Mar 7 2006, 07:03 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
Adriana, o intrebare:
Pentru humus, in loc de pasta de susan se poate folosi ulei de susan (din asta am in casa)? -------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
Mar 7 2006, 07:04 PM
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,121 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
merci mult. tocmai am fiert o oalà cu nàut, asa cà voi avea ce face.
mai pun si la congelator asa "natur" -------------------- |
|
|
|
Mar 7 2006, 09:26 PM
|
|
|
Cred că nu, cred că e musai pasta de susan
dar tu fă piure de năut sau cremă de năut cu uleiul numai |
|
|
|
Mar 8 2006, 05:27 PM
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 437 Inregistrat pe: 24-September 05 Membrul Nr.: 27,730 |
eu azi am facut supa cu naut...
|
|
|
|
Mar 8 2006, 07:35 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,336 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Mexic Membrul Nr.: 11,099 |
Aici se mananca nautul prajit ca semintele. E delicios dar nu stiu cum se face. Se numesc Alune Japoneze (?) si au un invelis crocant cu sare sau cu sare si lamaie, sau cu sare si ardei iute.
-------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute. Goethe ![]() |
|
|
|
Mar 8 2006, 07:43 PM
|
|
aici e nautul prajit cu coaja de ardei iute afumat. Asta e cel mai gustos dupa mine.
-------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
|
|
|
| Reclama |
|
|
Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |