Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Mar 15 2006, 07:31 PM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
Asadar, desi o sa ma injurati, nu am crezut ca voi posta, si nu am cantitatile. Dar, e simplu, va descurcati voi dupa explicatii, caci, daca eu ma descurc, se descurca oricine. Pt. mucenici-- daca nu ii gasiti de cumparat, sau n-aveti chef de iesit: un ou, un praf de sare faina si apa Pt zama: apa, scortisoara, zahar si nuca macinata Aluatul: se face un aluat de taitei, din faina, ou, apa si sare, depinde cati mucenici vreti sa va iasa S-o luam incetisor. Intr-un castron, puneti asa: doua linguri de faina oul si praful de sare, incepeti sa mestecati, apoi puneti cescutza de apa si amestecati bine, sa nu va iasa cocoloase. Apoi aduagati faina Ideea e ca, puteti jongla cu cantitatea de apa si faina, pana va iese un aluat care sa nu se lipeasca de maini, si sa fie foarte elastic. mie la un ou si cescutza (mica) de faina cred ca mi-au intrat 6-8 linguri de faina. Arata asa, nu se vede elasticitatea Apoi il intindeti cu sucitorul, dar pudrati bine cu faina, masa de lucru, ca sa nu se lipeasca, iar apoi, taiati forme. Eu nu am avut "opturi" am facut floricelo-mucenici cum a zis cineva Bunica mea ii lasa pe o hartie, cateva ore sa se usuce, eu nu i-am mai lasat, asa ca am pus o oala de 2 litri de apa la fiert, cu zahar (dupa gust) si am lasat-o sa dea in clocot. Am pus mucenicii, si cand apa a inceput din nou sa fiarba, am pus scortisoara si nuca macinata. Lasati la fiert, pana cand mucenicii sunt fierti si...pofta buna! Sincer, e mai greu de explicat decat de facut, daca stati in Romania, aveti toate sansele sa ii gasiti gata facuti, dar numai la "timpul" lor, iar cum eu ii fac tot timpul anului...Sunt foarte buni,incercati. Pupici voua! -------------------- |
|
|
|
Mar 15 2006, 07:34 PM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
Am dat-o in baraaaaaaaaa! L-am postat unde nu trebuie, trebuia sa-l pun la "retete in imagini" , asa ca admini, va rog din suflet, mutati-l voi...Multumesc si imi cer mii de scuze!!!
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Mar 15 2006, 11:21 PM
Trimis la
|
|
![]() VIP Member Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
Luciana, nu numai daca n-avem chef de iesit sa-i cumparam dar si in cazul in care n-avem chef sa iesim sa mancam, ii facem imediat in casa
Mersi -------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 15 2006, 11:23 PM
Trimis la
|
|
Acest mesaj a fost editat de Luciana.m: Mar 15 2006, 11:26 PM -------------------- |
|
|
|
Mar 15 2006, 11:26 PM
Trimis la
|
|
![]() VIP Member Grup: Best romantic story teller Postari: 7,090 Inregistrat pe: 16-November 05 De la: Does it matter? Membrul Nr.: 28,886 |
-------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 16 2006, 12:50 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 818 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 11,092 |
Eu fac zama si cu multa coaja de lamaie si portocala, rase pe razatoarea mica. E mai bun asa, incercati.
|
|
|
|
Mar 16 2006, 12:58 PM
Trimis la
|
|
Da Iubita, de coji de oaresice citrice , am uitat complet ( asta si pt faptul ca, nu mai aveam nici o citrica in casa) .merci Iubita, asadar, omeni buni, treceti la ras coji de citrice.
-------------------- |
|
|
|
Mar 16 2006, 01:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane Grup: Membri Postari: 1,376 Inregistrat pe: 28-December 03 De la: Atena Membrul Nr.: 10,782 |
-------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 16 2006, 01:51 PM
Trimis la
|
|
Wowwwwww Teodora, ai tai arata de mii de ori mai faini ca ai mei. Am sa incerc aluatul si fara ou, sa vad cum e. Nu e tare, nu? Dupa ce i-ai facut, ia-i lasat sa se usuce?
-------------------- |
|
|
|
Mar 16 2006, 03:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 688 Inregistrat pe: 8-January 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 29,743 |
Theo ti-au iesit minunati , felicitari !
-------------------- O zi minunata si mult spor in bucatarie !
![]() |
|
|
|
Mar 16 2006, 03:19 PM
Trimis la
|
|
Unul din admini, a mutat postul si ii multumesc frumos,dar arata-te la fatza, sa-ti dau si-un pupic, ca asa pe necunoscutelea...mi-e frica, cine stie peste cine dau
-------------------- |
|
|
|
Mar 16 2006, 03:44 PM
Trimis la
|
|
![]() Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane Grup: Membri Postari: 1,376 Inregistrat pe: 28-December 03 De la: Atena Membrul Nr.: 10,782 |
I-am pus in tava si i-am uscat putin in cuptor...
I-am fiert a doua zi...si aluatul era foare usor de lucrat...am omis oul pt ca era in post ziua de macinici si am vrut sa fiu corecta...religios! -------------------- ![]() |
|
|
|
Mar 16 2006, 07:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 353 Inregistrat pe: 11-October 03 Membrul Nr.: 9,434 |
Ma pregateam acum sa intreb ce fel de mucenici sunt astia???? Dar mi-am amintit ca anul trecut in Bucuresti am mancat asa ceva. Am inteles ca asa se prepara ei in zona Bucurestiului si in Oltenia. La noi in Moldova ei sunt cu totul altceva. SE coc niste "colacei" in forma de 8 dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac. Cand sunt gata se toarna peste ei un sirop din miere topita amestecata cu nuca macinata. Daca stau mai mult in acest sirop se moaie bine. Sunt deliciosi. N-a facut nimeni din astia, sa ma satur si eu macar cu poza?? Aici in Oradea n-am vazut inca si nu stiu daca se fac, trebuie sa intreb mai multe persoane.
-------------------- |
|
|
|
Mar 16 2006, 08:18 PM
Trimis la
|
|
Cate obicee
-------------------- Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
![]() |
|
|
|
Mar 16 2006, 08:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,872 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Franta Membrul Nr.: 30,436 |
waw chiar ca nu am vazut pana acum mucenici de astia, si eu tot din moldova sunt si cum spunea pisi se fac din aluat si seamana cu coronitele fragede ale lui poca, am sa incerc si asa
|
|
|
|
Mar 17 2006, 09:41 AM
Trimis la
|
|
Fetelor, sunt doua soiuri de mucenici. Din aluat de cozonac peste care se pesara nuca si se "stropesc" cu miere, si care am inteles ca se fac in numar de 40, numarul sfintilor, mucenicilor, daca gresesc ma corectati voi
-------------------- |
|
|
|
Mar 17 2006, 10:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
QUOTE(pisi2004 @ Mar 16 2006, 09:56 PM) [snapback]198288[/snapback] Ma pregateam acum sa intreb ce fel de mucenici sunt astia???? Dar mi-am amintit ca anul trecut in Bucuresti am mancat asa ceva. Am inteles ca asa se prepara ei in zona Bucurestiului si in Oltenia. La noi in Moldova ei sunt cu totul altceva. SE coc niste "colacei" in forma de 8 dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac. Cand sunt gata se toarna peste ei un sirop din miere topita amestecata cu nuca macinata. Daca stau mai mult in acest sirop se moaie bine. Sunt deliciosi. N-a facut nimeni din astia, sa ma satur si eu macar cu poza?? Aici in Oradea n-am vazut inca si nu stiu daca se fac, trebuie sa intreb mai multe persoane. ............................................................................................................ Eu am facut ,cu toate ca stau in Bucuresti dar ne tragem(partial) dinspre" Moldova de gios". Gasesti poze cu faze de executzie si produsul finit la cap. Dulciuri , subiectul:Ghici, ce vom pregati.... Potzi sa te saturi virtual cu ei . Cred ca la Oradea nu se fac , deoarece stiu ca-n tot Ardealul nu se fac . Cu bine Higeia -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Mar 20 2006, 11:25 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,540 Inregistrat pe: 21-September 05 De la: Scandinavia Membrul Nr.: 27,586 |
Si eu tot de mucenicii cu zeama stiu. Am auzit despre cei din Moldova, dar n-am mancat niciodata.
Iata-i pe cei pe care i-am pregatit anul acesta: -------------------- ![]() Member of n_puiu Fan Club! |
|
|
|
Mar 20 2006, 01:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 688 Inregistrat pe: 8-January 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 29,743 |
-------------------- O zi minunata si mult spor in bucatarie !
![]() |
|
|
|
Mar 8 2007, 07:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 5,505 Inregistrat pe: 20-March 06 De la: buzau Membrul Nr.: 30,859 |
azi am prestat mucenici. la buzau se fac mucenici din aceia fierti, ca pastele fainoase si cu o zeama care cica e parfumata, dar din cauza culorii total neapetisanta, eu n-am putut niciodata nici macar sa gust. si nici pastele fainoase nu-mi plac.
dar raman tributara obiceiului in care am fost crescuta si fac si impart mucenici din aluat copt. ii ung din belsug cu miere si cu nuca putin prajita si sunt excelenti. asta a mai ramas: |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|