> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Emotii culinare
nenea Radu
mesaj Mar 20 2006, 05:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



Emoţie culinară



Suntem in plin post al Paştelui, multa lume e preocupata cu ce mancare sa pregatesca, sa fie de post, dar daca s-ar putea cu munca cat mai puţină, ar fi perfect.

Totul a inceput de dimineaţă. Dupa cafeaua de la prima oră, care e mai dulce ca orice (in patul cald, la televizor), am vazut cum soarele binevoieşte să bată şi la noi in balcon, lucru care m-a impins la inevitabila melancolie de primăvară. Am hotărat sa fac o mică excursie la piaţă, mai mult sa fac o plimbare decat sa cumpar ceva. Bineinţeles ca nu s-a potrivit nimic din ce am vrut să fie la inceput.

Am ajuns la piaţă, şi pe langă fructele care erau in programul de achiziţii mi-au luat ochii nişte ciuperci champignon care erau nemaipomenite. Din aproape in aproape, am ajuns acasă cu ele, şi cu ce am mai simţit că ar merge la o mancare de ciuperci proaspete, altceva decat ghebele noastre la sare.

Primul lucru care e bine să-l faci e să cureţi toate legumele, le aşezi pe masă şi să vezi dacă ar lipsi ceva.

Imagine Atasata


Actorii sunt consacraţi : champignoanele, un ardei gras roşu, morcov romanesc proaspat, o ceapă roşie, un usturoi, un ardei iute nu foarte iute, mărar, ulei de măsline, o felie de lamaie, un pahar de vin negru (fetească neagră), boia de ardei dulce, piper mozaic, sare. După ce am curăţat totul, am trecut la mărunţire :

Imagine Atasata


S-ar părea că e gata totul. Aş vrea doar să mai punctez minunatul piper mozaic (alb, negru, roşu,verde), care dacă e măcinat pe loc nu se poate compara cu altceva:


Imagine Atasata


Intre timp pregătgesc gazda evenimentului, veteran incercat in lupte, care nu se emoţionează prea uşor la evenimente noi :


Imagine Atasata


E din tabla groasă, se incinge bine şi e ideala pentru astfel de mancaruri. După ce am degustat vinul pentru mancare mi-am dat seama că mai lipseşte ceva, aşa ca am mai completat decorul şi cu o felie de portocală, care friptă pe tefon va da o aromă nemaipomenită.


Imagine Atasata



Primul lucru care se pune in tigaia bine incinsă sunt morcovii tăiaţi subţire, si care trebuie fripţi un timp , pana cand se frăgezesc şi sunt gata sa primesca şi fraţii ceilalţi in tigaie:


Imagine Atasata


Această operaţie se face in doua trei etape, c�nd se stinge cu apa amestecul, şi se lasă sa se patrundă toate legumele ( nu se pune nici un strop de ulei ).


Imagine Atasata


După ce s-au pătruns toate legumele, se adaugă pasta de tomate şi vinul negru, apoi �ncă puţină apă şi se fierbe p�nă scade sosul la consistenţa dorită. Astfel fiecare legumă �şi păstrează gustul, dar sosul �mprumuta cate puţin din fiecare, fara ca vinul sau altele să pătrundă in legume. Dupa ce am terminat am eliberat tigaia pentru episodul doi.

Rezultatul e ceva de genul....... :


Imagine Atasata



In capitolul doi nu prea e mult de zis : te gandeşti cum să prăjeşti nişte cartofi ; pui totul in tigaie, apoi incepi să-ţi aminteşti ce păţeşti daca pui calamar la tigaie (cand iese apa la greu si ramai cu o mana de carne din ce ai pus iniţial).

Singurul lucru e să nu uiţi să amesteci bine ciupercile sa fie intinse in ulei pe toate părţile.

Apoi le laşi sa se friga pană scade apa de tot şi vei avea surpriza să regăseşti uleiul pus in tigaie la inceput şi care credeai că a dispărut in apa din ciuperci :


Imagine Atasata



Treaba e gata. Nu mă pot abţine să nu pun toată treba intr-un vas de lut ars smălţuit, care să păstreze tot acest buchet de gusturi nemaipomenite. Iniţial m-am simţit cam penibil , avand in vedere caracterul mediteranean al mancării, să o pun intr-un vas de-al nostru (mi-am adus brusc aminte de secvenţa cu Irina Loghin care canta muzica latino gen : "Hai porom pompe, hai măi porompompe" .. )

Dar beneficiile unui vas de argilă sunt prea tentante , aşa ca... asta e:


Imagine Atasata



Soarele surade prin geam, totul e frumos (primăvara se anunţă). Profit de ocazie sa ma uit şi la floarea pe care de o săptămană Ioana mi-o arăta (primul boboc dupa doi ani) şi eu nu eram prea entuziasmat (dupa o zi plină de muncă nu e de mirare ) :


Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de nenea Radu: Mar 7 2009, 08:58 PM


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 20 2006, 06:11 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Radu, ce sa-ti spun, nu stiu cat de buna este mancarea, dar cred eu ca e tare buna, insa am ramas foarte placut impresionata, de cum ai povestit reteta, m-a apucat si pe mine nostalgia la gandul unei primaveri cu soare bland si cald, iar mancarea ta, trebuie sa o fac.Multumim, si te aspetam cu muuuulte alte retete minunate. BUN VENIT PE CULI, RADULE! Meriti o floare.gif pt cat de frumos ai scris!

PS Planta ta e foarte faina


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Mar 20 2006, 06:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



De exceptie prezentarea, m-ai deconectat, am aceeasi senzatie cand vad un film bun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Mar 20 2006, 07:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686




Cu adevarat, mancarea ta suna tare tentant descrisa in asemenea cuvinte !!!!!!


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Mar 20 2006, 08:02 PM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Si mie mi-a placut "povestea", mi-au placut si pozele... mai vleau tongue.gif

Bine ai venit , Radu!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 20 2006, 08:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



foarte frumoase atat povestea cat si pozele icon_biggrin.gif mancarica pare delicioasa icon_smile.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Mar 20 2006, 08:28 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



(Off topic, dar tu ai inceput !): Radu, ma mir foarte tare ca planta aia infloreste acum prima data dupa 2 ani. Este cunoscuta ca o planta cu flori in permanenta (am si eu doua). Pune-o la lumina, la soare direct (langa un geam). Daca vrei sa afli mai mult despre ea, se cheama Euphorbia Milii (vezi pe Internet). Imi face placere sa-ti dau informatiile astea pentru ca este una dintre cele mai placute si mai nepretentioase plante din cate cunosc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Mar 20 2006, 09:54 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Foarte frumoasa prezentarea retetei,pacat ca nu ai pus la retete in imagini icon_frown.gif ...poate muta cineva subiectu acolo



BIne ai venit printre noi!La cat mai multe retete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebemik
mesaj Mar 21 2006, 12:29 AM


mika si rea


Grup: Membri
Postari: 2,844
Inregistrat pe: 21-December 05
De la: there....
Membrul Nr.: 29,506



aahhh ciupercuteeee yummy bun bun
f frumos radule BINE AI VENIT !!!!


--------------------



©Kmy

Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 21 2006, 08:07 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Bine ai venit ,Radu.Vad ca a durat mult,de la intrare ,pna la prima postare.Ma bucur ca ai ndraznit.Frumoasa prezentarea icon_smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 21 2006, 08:33 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Radu,prima ta postare a lasat o impresie f. buna!
Felicitari pt. introducerea melancolica si plina de caldura si pt. papica care arata f. apetisant!
Toate culorile legumelor impletite cu asa multa caldura,cum sa te lase rece???!!!!!
MULTUMIM si pe CULINAR!
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Mar 22 2006, 04:02 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



deci eu nu sant cu mancarurile, dar mi-a placut prezentarea icon_smile.gif
bine-ai venit nenea Radu si evident, ca mai asteptam si alte retete icon_biggrin.gif
P.S.- nu stiu de ce, dar stilul lui Radu de a povesti mi-aduce aminte de tipul ala care venea pe culinar acu ceva vreme... se numea azapacit rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Mar 22 2006, 05:04 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(Pocahontas @ Mar 22 2006, 03:02 PM) [snapback]199218[/snapback]


P.S.- nu stiu de ce, dar stilul lui Radu de a povesti mi-aduce aminte de tipul ala care venea pe culinar acu ceva vreme... se numea azapacit rolleyes.gif


mie mi-a adus aminte de Radu Anton de la PRO TV.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Mar 22 2006, 05:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



numai ca Radu Anton a murit saracu,imi placea cum gatea
dar si nenea Radu de pe culinar gateste bine pt inceput tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Mar 22 2006, 05:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



QUOTE(cosmina_liana @ Mar 22 2006, 07:07 PM) [snapback]199257[/snapback]

numai ca Radu Anton a murit saracu,imi placea cum gatea
dar si nenea Radu de pe culinar gateste bine pt inceput tongue.gif

daca as avea timp pe cat imi place, tare bine ar fi.
Cand sunt zile din alea prea scurte sau prea urate sa iesi pe undeva, ma gandesc de dimineatza ce mi-ar place sa fac de papa, si ...... dupa inspiratzie.
Si inca ceva,imi place sa citesc din cartea de bucate dimineatza, dupa care nu mai citesc, ma las in voia inspiratiei - in felul asta ramane rezultatul in suspans :=))


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 22 2006, 06:05 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



QUOTE(Trufin Radu 19674 @ Mar 20 2006, 04:48 PM) [snapback]198605[/snapback]

Am hotărt sa fac o mică excursie la piaţă, mai mult sa fac o plimbare dect sa cumpar ceva. Binenţeles ca nu s-a potrivit nimic din ce am vrut să fie la nceput.

Eu promit că execut reţeta dacă-mi spui la care piaţă ai fost ca să localizez mai precis imaginea poveştii wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 22 2006, 11:16 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



icon_smile.gif alături de o felie de ceafă de porc făcută şi ea cu vin roşu

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Mar 23 2006, 08:15 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Mar 22 2006, 08:05 PM) [snapback]199289[/snapback]

Eu promit că execut reţeta dacă-mi spui la care piaţă ai fost ca să localizez mai precis imaginea poveştii wink.gif



Nu mai stiu de cand ai plecat din Piatra, am fost la piatza mare, promit sa fac nishte pozishoare sa vezi cum mai arata.



--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Mar 23 2006, 08:16 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Mar 23 2006, 01:16 AM) [snapback]199397[/snapback]

icon_smile.gif alături de o felie de ceafă de porc făcută şi ea cu vin roşu




cat despre ceafa, eu sunt mare amator de carne de vita, dar acuma sunt ion post si tac


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 23 2006, 09:06 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



icon_smile.gif am inceput in '92 sa ma tot duc laugh.gif ultima data insa cind am fost rapid de tot a fost in 2001 dar cautam luminari icon_frown.gif
De la piata mare am tot carat jdemii de legume pe vremuri pentru muraturi si zacusca icon_smile.gif

ce a ramas de aseara (ca Marco a zis imediat ca nu-i plac), mi le-am luat azi la pachet asa ca verific cum sunt si reci
eu am folosit champignon congelate ca numa' de astea aveam si vinul era foarte "rosu" icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 03:03 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare