Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
May 6 2006, 06:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
Ingrediente parmezan ras sau orice altfel de branza mai tare - eu am pus Pecorino Romano, ca din aia aveam (cam o lingura pentru fiecare acadea) piper (eu am pus si putin busuioc uscat) Mai avem nevoie de bete pentru frigarui (pe care le-am pus inainte in apa ca sa se umezeasca putin, sa nu se arda la cuptor...cu toate ca in alea 8 min.cat dureaza coacearea nu prea aveau cum sa se arda)...si cam atat
Imagini Atasate
-------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
May 6 2006, 06:11 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,213 Inregistrat pe: 18-October 05 De la: Montreal Membrul Nr.: 28,350 |
Intr-o tava, pe hartie de copt se aseaza betele (pe care le-am taiat cam la jumatate, ca erau prea lungi), cu varful spre centru (asa cum se vede in foto). Apoi la capatul dinspre margine al fiecareia se pune cate o lingura de parmezan ras si se rasfira putin astfel incat sa se formeze un cerc cam de 7-7,5 cm diametru. Se presara putin piper proaspat macinat..si ce mai vrea fiecare, dupa preferinta... si se da tava la cuptor cam 8 min la 175 grade C.In tava au loc 6 bete.
Imagini Atasate
-------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
|
|
|
May 6 2006, 06:12 AM
Trimis la
|
|
Imagini Atasate
Aventuri Culinare |
|
|
|
May 6 2006, 06:19 AM
Trimis la
|
|
Atentie unde le asezati ! ca le mine incepuse sa picure putin grasime de la branza. Si o idee care mi-a venit acum...cred ca in loc de bete de frigarui, ar merge de pus sticks-uri...si astfel se mananca acadeaua cu totul...De incercat !
Imagini Atasate
Aventuri Culinare |
|
|
|
May 6 2006, 06:23 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
-------------------- |
|
|
|
May 6 2006, 07:30 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,338 Inregistrat pe: 16-February 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 21,490 |
Arata super fain.
Cred ca ar face senzatie la o petrecere unde cei care consuma ceva bautura nu prea se incumeta sa manace si dulciuri. -------------------- Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
|
|
|
|
May 6 2006, 10:12 AM
Trimis la
|
|
![]() mami de fluturas Grup: Membri Postari: 4,115 Inregistrat pe: 12-July 05 De la: deutschland Membrul Nr.: 25,609 |
QUOTE(stella @ May 6 2006, 08:23 AM) [snapback]214816[/snapback] pe aceeasi tema, tot cu parmezan ras marunt, pui o tigaie ( nu f. mare diametru)sa fie incinsa, presari pe toata suprafata parmezanul ras, cand se rumeneste usor pe margini, cu o paleta le dezlipesti , si daca le asezi imediat pe un bol rasturnat (up side down) si le lasi la racit, ai apoi un fel de cupole, care umplute cu salata mixrta sau risotto, sunt de mare efect. ( ps vazut tot la tv, la prova del cuoco pe rai1) asta am vazut si eu acum vreo 2 seri la o emisiune pe vox,iar dupa ce s-au racit a umplut ''cosuletele'' formate cu o salata usoara si le-a servit ca aperitive. Acest mesaj a fost editat de s_tana: May 6 2006, 10:13 AM |
|
|
|
May 6 2006, 04:35 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
îmi place ideea, Dana, încerc să-mi fac timp în una din zilele astea şi să le experimentez pe sticksuri ca să le fac de ziua lui Marco,
altă idee similară făcusem mai demult şi eu aici Un aperitiv interesant postul 32 |
|
|
|
May 6 2006, 05:20 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,482 Inregistrat pe: 11-March 03 De la: dAu La Kuaie Membrul Nr.: 6,867 |
E foarte faina ideea, iar cu sticks-uri e si mai si. Invatam, invatam...
|
|
|
|
Jan 17 2007, 09:46 PM
Trimis la
|
|
Pentru ca-i tot a lui Ricardo, m-am gandit sa pun urmatoarea reteta tot aici (cu toate ca ar fi mers la fel de bine la Retete pentru incepatori, ca-i super usoara). Chiar rog un administrator (
Conopida "Popcorn" Ingrediente o conopida (a mea avea cam 900 g) 3 linguri unt topit sare, piper si ce condimente, ierburi mai doriti. sos Tabasco (optional) Conopida se spala si se taie buchetele mici Se amesteca intr-un castron cu untul topit si condimentele, apoi se aseaza intr-o tava pe hartie de copt (sau foaie de silicon, cine poseda) Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 210 C (425 F), pe gratarul din mijloc...si se coace 25-30 min. intorcandu-le din cand in cand. E superbuna in varianta asta, merge la party-uri, sau ca si garnitura la fripturi etc. Eu, de fapt, luasem doua conopide, una din ele trebuia sa ajunga salata, dar a ajuns tot Popcorn, ca fost batalie pe prima
Imagini Atasate
Aventuri Culinare |
|
|
|
Jan 18 2007, 12:21 AM
Trimis la
|
|
![]() made in Brasov Grup: Membri Postari: 594 Inregistrat pe: 27-October 06 De la: Brasov Membrul Nr.: 34,576 |
WOW !!! superbe amandoua. Exact stilul pe care il caut si eu in bucatarie. Dana.. mai pune te rog frumos, mai pune !!! ... si multumesc !!!
|
|
|
|
Jan 18 2007, 12:25 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,080 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Dana, crezi ca merg si alte legume la pop-corn?
asta cu conopida ma atrage tare. -------------------- |
|
|
|
Jan 18 2007, 12:28 AM
Trimis la
|
|
![]() azi zambesc nemotivat Grup: Membri de onoare Postari: 2,076 Inregistrat pe: 13-August 04 De la: Bucharest / dreamworld Membrul Nr.: 16,283 |
arata excelent
am modificat si titlul si, da, mai puneeee -------------------- "There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in." |
|
|
|
Jan 25 2007, 04:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,262 Inregistrat pe: 13-February 03 De la: INDIANA Membrul Nr.: 6,686 |
Na , ca n-am deschis culinarul mai devreme ca tocmai mi-am facut conopida pasta de pus pe paine
Gata, s-a facut , maine cumpar alta conopida !!!!!!!!!!!!! -------------------- |
|
|
|
Feb 21 2007, 06:50 PM
Trimis la
|
|
Nu-i a lui Ricardo, dar o pun tot aici (de altfel, toate aperitivele interesante, tot aici o sa le mai postez). reteta este a lui ketani de pe un forum francez. Pentru Cristina, cu dedicatie, caci i s-au lungit urechile asteptand reteta.
Muffins cu pesto Ingrediente 115 g faina 2 lingurite praf de copt 30 g parmezan putina sare 1 ou 125 g iaurt 150 ml sos pesto Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu praful de copt, sarea si parmezanul ras. Intr-un alt vas se bat ouale, apoi se adauga iaurtul si parmezanul, omogenizand bine. Se combina cele doua compozitii, fara a amesteca prea mult. Am turnat compozitia in doua tavi de muffins medii (cate 6 buc fiecare), unse si tapetate. Le-am dat la copt 20 min. la 180 C. Cine doreste le poate servi cu sos cu rosii. L-a mine n-a mai fost cazul, au disparut in goana calului, de-abia am mai apucat vreo doua, sa vad cum sunt. N-au iesit prea inalte, pentru ca formele au fost totusi cam mari.
Imagini Atasate
Aventuri Culinare |
|
|
|
Feb 21 2007, 06:56 PM
Trimis la
|
|
Asa ca le-am refacut, compozitia am dublat-o, si-am folosit tava de mini muffins (una cu 24 buc.).
Pesto am folosit de doua feluri, unul normal (nu-i cu maioneza chiar daca asa se crede la prima vedere, citindu-i denumirea), si celalalt - Pesto cu rosii uscate. Inainte de copt (cele rosii) Si rezultatul
Imagini Atasate
Aventuri Culinare |
|
|
|
Feb 21 2007, 07:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,128 Inregistrat pe: 20-March 02 Membrul Nr.: 2,886 |
in sfarsit
|
|
|
|
Feb 21 2007, 07:25 PM
Trimis la
|
|
Trecute pe lista ? Doar atat ?
Ce zici daca le refac eu sambata ? -------------------- A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw
Aventuri Culinare |
|
|
|
Feb 21 2007, 10:47 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,328 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Mexic Membrul Nr.: 11,099 |
si eu am cazut in...scaun Danezo, ce originale bunatati. Stii ca nu mai cunosteam cuvantul acadea? Pai esti o acadea
-------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute. Goethe ![]() |
|
|
|
Feb 21 2007, 10:51 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,328 Inregistrat pe: 14-January 04 De la: Mexic Membrul Nr.: 11,099 |
eu am facut la vremea ei reteta data de Adriana si m-a incantat. Aici am invatat de la un restaurant nou cum se pune cascaval pe o tava care o avem inclusa in aragaz, presarat pe toata tava si cand incepe sa se faca crocant se impinge usor ca sa se faca cornet mare Ei doar il stropesc apoi cu un sos de ardei iute, poate fi si Tabasco.dar mi-au placut mai mult cornetele lui Adriana, sant mai versatile
-------------------- Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute. Goethe ![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|