> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> PRAJITURA CARPATI, pozele lui Yta cu reteta Danei-nody si pozele mariei apescaritei
apascaritei mari...
mesaj Dec 5 2005, 07:19 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



Bulinuta,
nu stiu de fapt care e Carpati si care e triunghi.Am aici una care poate v-ar interesa.
Despre crema de dobos, ca sa nu fie gretoasa,adaugati un pic de budinca de ciocolata,atit cit permite untul.
Eu nu insiropez foile de dobos ca e mai bun sa fie un pic crocant.
Deci incerc sa am un dobos lung, dar pe inaltime sa fie egal cu latimea,si il tai pe diagonala.
Prajitura trebuie sa fie tinuta la frigider,aproape congelata,ca sa poti lucra cu ea usor.

Acest mesaj a fost editat de apascaritei maria 27733: Dec 5 2005, 10:42 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj Dec 5 2005, 07:24 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



Apoi il potivesc ca sa le pot lipi.Una dintre parti trebuie rasucita.Cind le tai o sa-ti dai seama cum,eu n-am avut cum sa pozez miscarea asta.Ungi o parte cu crema si o lipesti.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj Dec 5 2005, 07:29 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



Le ungi si pe partile laterale cu crema(foile mele arata ca ar fi groase,dar dobosul meu e mai subtire la foi,asta fiind sectiunea de la capat)
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj Dec 5 2005, 07:42 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728




Pt glazuta de zahar ars,ung o foaie cu zahar asa cum ai explicat si tu,dar le tai cu cutitul uscat bine si uns cu ulei.Daca cumva se prinde zahar ars de el il curat cu alt cutit
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj Dec 5 2005, 07:44 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



icon_smile.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj Dec 5 2005, 07:49 AM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



Le asezi frumos pe o parte a tortului,decorezi cu un pic de crema, iar pe cealalta parte,poti pune un mesaj.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj May 10 2006, 01:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Reteta este postata de Dana-nody la TORTURI_POZE pg. 39 la rugamintea noastra.

azi am executat-o si eu,si a iesit asa de buna ca m-am gindit ca ar fi pacat sa nu aiba si carpatii un loc al lor(daca mai e postata vreo reteta pe undeva,eu nu am gasit-o)




Eu am mai adus ceva modificari retetei(nu mari)




Cea cu cioco si nuca imi place cel mai mult.


Am facut si poze pas cu pas(sau aproape) dar reteta fiind a altei fete de aici nu stiam daca e voie sa postez la imagini

Dana ,multumesc pentru reteta!Mai astept si altele. .
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj May 10 2006, 03:06 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Cica daca e voie ohmy.gif ...pune mai repedeeee aici reteta si pasii si modificarile si tot tot ce ai facut icon_smile.gif !!


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dorina-Ella
mesaj May 10 2006, 03:11 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 231
Inregistrat pe: 27-October 05
Membrul Nr.: 28,510



QUOTE(yta @ May 10 2006, 11:58 AM) [snapback]215893[/snapback]

Reteta este postata de Dana-nody la TORTURI_POZE pg. 39 la rugamintea noastra.

azi am executat-o si eu,si a iesit asa de buna ca m-am gindit ca ar fi pacat sa nu aiba si carpatii un loc al lor(daca mai e postata vreo reteta pe undeva,eu nu am gasit-o)


Eu am mai adus ceva modificari retetei(nu mari)


Cea cu cioco si nuca imi place cel mai mult.
Am facut si poze pas cu pas(sau aproape) dar reteta fiind a altei fete de aici nu stiam daca e voie sa postez la imagini

Dana ,multumesc pentru reteta!Mai astept si altele. .

Da sigur ca e voie asa ca noi asteptam cuminti. Multumim tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alice- Andrada
mesaj May 10 2006, 03:21 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 113
Inregistrat pe: 16-July 05
De la: GAZA-RAFAH
Membrul Nr.: 25,729





FELICITAAAAAARI YTA

Am facut si eu reteta Danei-nody si cred ca este mai buna prajitura dupa 2-3 zile.


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj May 10 2006, 03:43 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Acu,mai aveti un picut de rabdare ca imi scot puii la joaca,ca-i soare si-i frumos afara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj May 10 2006, 03:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



QUOTE(Alice- Andrada @ May 10 2006, 01:21 PM) [snapback]215932[/snapback]

FELICITAAAAAARI YTA

Am facut si eu reteta Danei-nody si cred ca este mai buna prajitura dupa 2-3 zile.



Andrada,nu-s cum o fi peste 2-3 zile,dar acum e buna rau, rau de tot.Vorbesc de cea cu cioco caci nu prea ma dau in vint dupa cea cu unt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj May 10 2006, 04:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Ti-a iesit f frumoasa prajitura thumbsup.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mioara66
mesaj May 10 2006, 04:22 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 5-February 06
De la: suceava
Membrul Nr.: 30,200



CARPATII ARATA FFF. BINE.


--------------------
TOTUL VINE LA TIMP PENTRU CINE STIE SA ASTEPTE......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj May 10 2006, 05:17 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Arata ca la cofetarie , pe vremea lu' pomenitu'.

Auzi la ea cica daca e voie, nuuuuu, este o-bli-ga-to-riu! icon_smile.gif Te asteptam sa revii de la joaca !


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj May 10 2006, 06:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



eu stiam ca reteta de carpati are 12 foi, cel putin asa facea mama, vad insa ca a facut lumea si cu mult mai putine foi, eu de aia nu m-am incumetat sa il fac singura, ca e multa munca dar si prajitura f multa


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
apascaritei mari...
mesaj May 10 2006, 07:38 PM


genuine passion for food


Grup: Membri
Postari: 950
Inregistrat pe: 27-September 05
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 27,728



OK,Bogdana,o sa-i spun la a mea pseudo-Carpati!


--------------------
A good meal ought to begin with hunger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj May 10 2006, 07:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



laugh.gif pseudocarpati, tare
doamne fereste, e carpati in toata regula numai ca nu mai vazusem eu pana acum


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj May 10 2006, 08:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Revin,desi nu stiu pentru cit timp.
Am zis daca e voie ,dar de fapt nu stiu daca e corect ce fac eu aici,dar daca voi ziceti ca pot....

Desi vad ca v-a astimparat curiozitatea Maria,o sa incerc sa fac sa se inteleaga ceva din reteta asta.
Pun si ingredientele ca sa nu mai cautati dincolo:
FOI-3 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana ulei
1 1/2 cana lapte
1 lingurita amoniac stins
coaja lamiie
faina pina se ajunge la o consistenta care sa permita sa intindeti

CREMA I
1 kg zahar
14 linguri faina(aici am inlocuit cu Maizena icon_biggrin.gif )
2 litri lapte
2 pachete unt


CREMA II

2 pachete unt
1 cana zahar pudra
3 linguri cacao


Se pun toate ingredientele pentru foi intr-un castron,se amesteca bine,apoi se adauga faina...







Cind se ajunge la consistenta dorita se imparte aluatul in 10 parti egale(aproximativ)





Eu cam ocoleam retetele in foi,dar tot facind,nu ma mai sperie.Se fac destul de repede,e greu inceputul icon_biggrin.gif
Daci ,incepem la copt foi


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj May 10 2006, 10:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Probabil ca o sa-mi amintesc toata viata de prajitura asta (si nu doar pt. ca e buna)caci in timp ce coceam foile si Horia(piticul meu)isi facea de lucru prin casa,aud un plinset,tipat ,urlet...Alerg la el..de la frunte curgea singe...incep sa tremur...suna ambulanta...si cu coca pe unghii am plecat la spital.A fost nevoie de un fir.Iata-l si pe micu.

.

Dupa toate astea am continuat cu foile desi nu mai aveam nici un chef



Astea-s toate coapte...

In timp ce coceam la foi am pus si zaharul la topit,pentru crema



si amestecam,amestecam pina arata asa:



Apoi se adauga amidonul.



Si iar amestecam bine ,dupa care ,tot amestecind icon_biggrin.gif ,turnam cite putin lapte.Toata operatiunea se face la foc mic.O sa obtinem o crema,o budinca..


.

Pe care eu ,ca sa apuc s-o termin cit de cit pina se trezea Holi,am pus-o la racit in chiuveta....

Si iar amestec....si tot in criza de timp trintesc si untul cind crema era calduta



Si iar amestec... icon_biggrin.gif Pentru ultima oara ca trec la umplut foile


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th July 2014 - 10:51 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare