> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Sirop de muguri de brad in imagini
Ardnax
mesaj May 20 2006, 06:46 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Sirop de brad

Aceasta reteta o folsesc de ani de zile cu succes, in sensul ca nu a fermentat niciodata, a tinut de la un an la altul fara probleme, nu s-a zaharisit, chiar si dupa doi ani a fost bun.
Prima etapa: culegerea mugurilor tineri cu dimensiunea de 3-5 cm, atentie numai partea verde, "teaca" maron cu care este prins mugurele de creanga trebuie inlaturata, caci am inteles eu ca are prea multa rasina.
Spalam bine mugurii, apoi eu ii las de seara pana dimineata intr-o oala cu apa care are o sita, in care ii pun, si dimineata ridic usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile.
Mugurii spalati (700gr) se pun intr-o oala curata (6L) si se pune apa pana sunt acoperiti (2200ml).
Oala se pune pe foc, si din momentul in care fierbe apa se cronometreza o ora apoi se stinge focul. Eu pun capacul pe oala in timpul fierberii, si o las acoperita cateva ore (pana ma intorc de la servici) Cand ridicati capacul o sa aveti o priveliste nu tocmai apetisanta, dar nu va speriati. Mugurii se strecoara si se storc bine, gata, si-au facut datoria se pot arunca.
Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste (la mine 2200ml) si se amesteca cu cantitatea identica de zahar (2200gr), si se pune la fiert pana obtinem siropul de consistenta obisnuita pe care il facem si pentru dulceata.
Un secret este faptul ca atunci cand siropul este pus la fiert se aude asa cum fierbe apa, stiti voi "...bul,...bul,...",cand este aproape gata bulele de fierbere sunt mai mari, siropul dens si se aude ca un "sasait", am incecat sa fac o poza nu stiu daca se intelege.
Eu il incerc asa cum am mai spus si aici ( http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...psuni&st=0) lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie, daca se formeaza perle este gata. In acest moment am pus zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac apoi am stins focul.
Siropul il pun fierbinte in borcane, inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata.
Culoarea trebuie sa fie roscata, si consistenta mierii, asa ca in poza.
Un sfat: daca aveti cantitate mai mare de 2L de lichid fierbeti siropul in doua vase, astfel o sa fiarba mai putin ca timp si o sa ramana mai deschis la culoare

Acest mesaj a fost editat de irca20: May 21 2009, 11:03 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj May 22 2006, 12:13 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Pentru ca eu una nu vad nici o poza,si pentru ca subiectul sa nu fie mutat la alta categorie,si pt ca vreau de catva timp sa fac sirop si ultimul ,pentru ca am cules azi muguri,m-am pus si eu sa fac siropul,dar cu combinatii intre retete.

Eu am spalat mugurii in nu mai stiu cate ape,si i-am cantarit.Aveam fix 1008 gr de muguri uzi(spalati si storsi)

IPB Image


Am pus mugurii intr-o oala(habar n-am cati litrii are rolleyes.gif ),si i-am acoperit cu apa,adica am incercat sa-i acopar,ca se ridicau o data cu apa.Daca i-am apasat in jos,am avut cam de o palma apa peste ei.In orice caz am masurat apa si am pus fix 4 litri.


IPB Image


Am dat la fiert,si dupa ce a inceput sa clocoteasca bine,am lasat mai cam o ora jumate la fiert.Dupa care am oprit ochiul de la plita si am mai lasat oala acolo vreo juma de ora.

Asa arata candva in timpul fierberii.

IPB Image




Voi continua maine,cand strecur zeama ramasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj May 22 2006, 09:36 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Milioane de scuze!
Nu stiu ce se intampla ca nu mai reusesc sa atasez pozele. Ma duc la file attachments, browse, selectez imaginea, apoi add ... si surpriza, nici o poza in mesaj. Ce gresesc? Ma ajuta cineva? Multumesc.
Si tie Petunie iti mutumesc ca ma ajuti cu pozele de la realizarea siropului tau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj May 22 2006, 09:58 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786




ardnax, dupa ce dai add, ce se intampla? nu iti da o eroare ceva? nu iti zice ca e poza prea mare? nimic?


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj May 22 2006, 10:40 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(Ardnax @ May 22 2006, 09:36 AM) [snapback]218862[/snapback]

Milioane de scuze!
Nu stiu ce se intampla ca nu mai reusesc sa atasez pozele. Ma duc la file attachments, browse, selectez imaginea, apoi add ... si surpriza, nici o poza in mesaj. Ce gresesc? Ma ajuta cineva? Multumesc.
Si tie Petunie iti mutumesc ca ma ajuti cu pozele de la realizarea siropului tau



Cu placere.

Poate e poza prea mare.Eu am pus aseara poze de 500/375 si a mers...greu.daca nu e prea mare poza(pozele) ta,atunci nu te mira,ca o fi de la site.

Eu revin azi cu continuarea siropului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj May 22 2006, 12:34 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



QUOTE(Ardnax @ May 22 2006, 10:36 AM) [snapback]218862[/snapback]

Nu stiu ce se intampla ca nu mai reusesc sa atasez pozele. Ma duc la file attachments, browse, selectez imaginea, apoi add ... si surpriza, nici o poza in mesaj. Ce gresesc? Ma ajuta cineva? Multumesc.


ordinea e urmatoarea:
1. Browse...
2. Add This Attachment
3. Add into post (dupa pasul 2 o sa vezi sub butonul cu "Add This Attachment" o casuta cu pozele pe care le ai legate de mesajul tau si trebuie sa le mai "arunci" in text cu butonul "Add into Post")

sper ca te-am lamurit ca te cat icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj May 22 2006, 01:03 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Aceasta reteta o folsesc de ani de zile cu succes, in sensul ca nu a fermentat niciodata, a tinut de la un an la altul fara probleme, nu s-a zaharisit, chiar si dupa doi ani a fost bun.
Prima etapa: culegerea mugurilor tineri cu dimensiunea de 3-5 cm, atentie numai partea verde, "teaca" maron cu care este prins mugurele de creanga trebuie inlaturata, caci am inteles eu ca are prea multa rasina.
Spalam bine mugurii, apoi eu ii las de seara pana dimineata intr-o oala cu apa care are o sita, in care ii pun, si dimineata ridic usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile.

Mugurii spalati (700gr) se pun intr-o oala curata (6L) si se pune apa pana sunt acoperiti (2200ml).

Oala se pune pe foc, si din momentul in care fierbe apa se cronometreza o ora apoi se stinge focul. Eu pun capacul pe oala in timpul fierberii, si o las acoperita cateva ore (pana ma intorc de la servici) Cand ridicati capacul o sa aveti o priveliste nu tocmai apetisanta, dar nu va speriati. Mugurii se strecoara si se storc bine, gata, si-au facut datoria se pot arunca.

Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste (la mine 2200ml) si se amesteca cu cantitatea identica de zahar (2200gr), si se pune la fiert pana obtinem siropul de consistenta obisnuita pe care il facem si pentru dulceata.

Un secret este faptul ca atunci cand siropul este pus la fiert se aude asa cum fierbe apa, stiti voi "...bul,...bul,...",cand este aproape gata bulele de fierbere sunt mai mari, siropul dens si se aude ca un "sasait", am incecat sa fac o poza nu stiu daca se intelege.

Eu il incerc asa cum am mai spus si aici ( http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...20capsuni&st=0) lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie, daca se formeaza perle este gata. In acest moment am pus zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac apoi am stins focul.

Siropul il pun fierbinte in borcane, inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata.
Culoarea trebuie sa fie roscata, si consistenta mierii, asa ca in poza.

Un sfat: daca aveti cantitate mai mare de 2L de lichid fierbeti siropul in doua vase, astfel o sa fiarba mai putin ca timp si o sa ramana mai deschis la culoare

MULTUMESC TUTUROR
Intr-adevar am micsorat pozele la 25% si asa au mers. Pot sa spun ca atunci cand erau mari dura foarte mult sa le incarce si la sfarsit nu dadea nici o eroare! In sfarsit, sper ca acum e clar.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj May 22 2006, 02:56 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



QUOTE(Ardnax @ May 22 2006, 01:03 PM) [snapback]218900[/snapback]

Mugurii spalati (700gr) se pun intr-o oala curata (6L) si se pune apa pana sunt acoperiti (2200ml). Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste (la mine 2200ml) si se amesteca cu cantitatea identica de zahar (2200gr),




...io nu inteleg cum ramane la tine tot 2200ml de lichid dupa ce a fiert,ca mie din 4l mi-au ramas 2l si vreo 200-300 ml.Siropul meu acuma este pe foc la fiert,dar nu am pus 2200-2300 gr zahar,ci numai 1400 gr la 2200 de lichid.Ca am gustat si mi s-a parut super-extra dulce.E vreo problema daca am pus mai putin zahar?


Si inca ceva,pentru cei care vor face sirop si vor dori sa-l puna intr-o oala mai mica la fiert,nu va lasati pacaliti de cantitatea mai mica de lichid si schimbati oala.Ca eu am pus intr-o oala mai mica si mi-a dat in foc...si a trebuit sa schimb dupa aia intr-o oala mai mare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj May 23 2006, 09:44 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



De obicei mugurii se acopera cu apa cam de trei ori cantitatea mugurilor.
I-am fiert cu oala acoperita cu capac ca sa evit aburii in bucatarie, si de aceea apa a ramas in aceeasi cantitate.
In legatura cu oala de la inceput am mentionat 6L, special pentru ca mie nu imi place sa gatesc in oale mici, sa se stropeasca aragazul sau chiar sa ma trezesc cu continutul oalei baltind pe aragaz.
Zaharul trebuie sa fie in cantitate egala cu apa ca sa se lege mai repede, daca nu, trebuie fiert mai mult pana se evapora apa si rezultatul tot ala trebuie sa fie, ca pana nu se face de consistenta unui sirop (eu am zis a mierii) nu trebuie oprit focul, ca altfel o sa fermenteze in scurt timp si il arunci (sau explodeaza! asa cum am citit pe aici ca a patit cineva) Insist totusi sa mentionez ca fiertul prea mult innegreste siropul si presupun ca se si pierd din calitatile sale.
Siropul se foloseste in mod curent amestecat cu apa intr-o proportie dorita de fiecare, de obicei 1 parte sirop si 6 parti apa, de aceea singur este foarte dulce, ca si orice dulceata, sirop, (miere daca pot sa o includ in enumerare) dar eu pun sucul de lamaie care mai atenueaza din dulceata siropului.
Petunie, sunt curioasa cum iese siropul tau astept poze in continuare, si succes.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj May 23 2006, 04:35 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Vin si cu ultimele poze.Scuze de intarziere,dar ieri a fost timp frumos si am iesit cu piciul la joaca,asa ca nu am avut timp sa ma ocup de poze.



Deci zeama strecurata de la m muguri....

IPB Image


...mugurii ramasi,ce culoare ciudata au,...

IPB Image

...la fiert cu zaharul...

IPB Image

...in borcan.Acuma nu mai am poze cu perlele,dar l-am lasat sa fiarba pana mi-au stat stropii frumos in farfurie,si dupa culoare arata ca al tau,asa-i?numai ca al meu e otzara mai in umbra ,si pare mai inchis la culoare,dar nu e.La gust e foarte bun.AAA si inca ceva,eu nu am pus alcool,numai zeama de lamaie.Crezi ca o sa mi se strice?

IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj May 24 2006, 08:08 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Ooo... arata super! ma bucur ca iti place si la gust!
Nu cred ca o sa se strice, pentru ca l-ai fiert cat trebuie si nu vad de ce sa fermenteze, alcoolul intr-adevar este un ajutor in plus, dar merge si fara.
Felicitari si ma bucur ca esti multumita de rezultat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alva_tm
mesaj May 25 2006, 08:21 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 21
Inregistrat pe: 20-January 06
Membrul Nr.: 29,921



Am o nelamurire. Am facut aseara siropul asta, dar mie mi-a ramas lichid bine, desi l-am fiert vreo 2 ore.
Dupa ce se adauga zaharul se fierbe cu capac sau fara? Eu l-am fiert cu capac si tot zemos a ramas.

Si in final cum trebuie sa miroasa? Eu imi amintesc ca am baut de la cineva si mirosea a rasina. Al meu miroase acrisor si aproape deloc a brad.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ardnax
mesaj May 25 2006, 03:06 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 116
Inregistrat pe: 14-April 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 13,513



Dupa ce se aduga zaharul trebuie fiert fara capac tocmai ca sa se evapore surplusul de apa. In mod normal, (ca la la orice dulceata) zaharul se pune in aceeasi cantitate cu lichidul (sau cu fructele la dulceata) si la final vom avea aproximativ aceeasi cantitate de produs finit.
Adica: un litru lichid (fructe), plus un kg zahar rezulta un singur kg sirop (dulceata), plus/minus bineinteles.
Daca l-ai fiert acoperit s-ar putea sa nu se evapore suficient si sa nu se lege. Despre ce cantitate este vorba?
De mirosit, intr-adevar trebuie sa miroasa a brad, a rasina, a ... dulce... In nici un caz acru.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alva_tm
mesaj May 27 2006, 09:39 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 21
Inregistrat pe: 20-January 06
Membrul Nr.: 29,921



Am pus 1 kil de zahar la 1 l de zeama. Dar am fiert cu capac si n-a apucat apa sa se evapore.
Cat despre miros am doua banuieli:
1. poate nu erau muguri de brad: arata pomu' a conifer, da' nu stiu egzact daca era chiar brad.
Desi m-as fi asteptat sa miroasa oarecum a conuri, rasina, etc...
2. or fi fost mugurii prea tineri: cei mai mari aveau doar vreo 3 cm. Da' numa' din aia am gasit.

Cred ca urmatoarea incercare ramane pe anul viitor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dadani
mesaj May 31 2006, 08:09 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 31-May 06
Membrul Nr.: 32,236



Am incercat si eu reteta Ardnax si mi se pare excelenta, doar ca am modificat prima parte: Am fiert mugurii de brad in kukta (oala de presiune), asa ca prima faza dureaza doar jumatate de ora si nu se pierd uleiurile aromatice din muguri. Zeama iese perfect, concentrata si nu aburesti de loc bucataria.

Cat despre faza a doua, felicitari Ardnax; nu imi iese, sau nu am rabdare, sau (ca anul trecut), prefer sa pastrez siropul cat de bogat in aromele lui initiale. Sarja de anul trecut nu mi-a fermentat, pentru ca am inchis sticlele cat erau inca fierbinti (pe la 70 de grade).

Multumesc pentru fotografii - avem un etalon al culorii... si pot zambi icon_smile.gif a iesit la fel!!!

Urmatoarea "lucrare" o sa fie o dulceata de caise. Ultima am facut-o acum cativa ani si a iesit perfect... pentru ca am uitat-o pe foc in timp ce vorbeam la telefon... si asta dureaza... icon_biggrin.gif !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dadani
mesaj Jun 1 2006, 07:42 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 31-May 06
Membrul Nr.: 32,236



Problema majora!!! huh.gif

Am facut siropul asa cum zice toata lumea, adica bine legat. A iesit excelent, la culoare si consistenta. DAR uitam un lucru: siropul trebuie sa se si dizolve in apa! (ba sa mai si curga din sticla) icon_smile.gif

In consecinta, facut o noua sarja, la care am fiert mai putin de 30 minute impreuna cu zaharul si am turnat-o in sticle cat era inca fierbinte. Se poate pastra cat vreti, cu conditia ca dopul sa fie etans, iar umplerea sticle sa fi fost facuta la peste 75 de grade.

Siropul este mult mai aromat si se dizolva imediat in apa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jun 1 2006, 10:36 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Fetili,eu mi-am indulcit ceaiul cu sirop de muguri,a primit un gust super.


Si acuma,cu toate ca eu am pus mai putin zahar de cat trebuia,mi s-a ingrosat cat trebuia,adica sa il si pot scoate usor din borcan(nu ca marmelada) si nici sa curga ca apa,a iesit potrivit.Eu l-am fiert fara capac,nu mai stiu exact cat timp...am verificat cu perlutele.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOITILI
mesaj May 26 2009, 08:43 AM


Academic Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 1,107
Inregistrat pe: 10-March 09
De la: curtea de arges
Membrul Nr.: 49,678



am gasit si eu muguri si am pus sa fac sirop sau esenta mai bine spus
binenteles i-am spalat, i-am spalat, i-am lasat un pic la scurs si apoi m-am apucat de treaba
la 1kg muguri mi-a intrat 1,5kg zahar
intr-un borcan de 1700ml (ne-avand ceva mai mare) am pus un rand de mugur un rand de zahar ultimul rand fiind cel de zahar
si fiinca a mai ramas mugur dupa ce am umplut borcanul am mai pus si intr-unul mai mic de 720ml
acum trebuie sa le las vreo 3 luni in pamant ingropate dar fiindca nu am unde le depozitez in camara si peste trei luni il scot si storc si strecor siropul rezultat
iese fff concentrat
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
plicurici
mesaj May 26 2009, 09:10 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 89
Inregistrat pe: 9-October 07
De la: Galati
Membrul Nr.: 39,164



QUOTE(DOITILI @ May 26 2009, 09:43 AM) *
am gasit si eu muguri si am pus sa fac sirop sau esenta mai bine spus
binenteles i-am spalat, i-am spalat, i-am lasat un pic la scurs si apoi m-am apucat de treaba
la 1kg muguri mi-a intrat 1,5kg zahar
intr-un borcan de 1700ml (ne-avand ceva mai mare) am pus un rand de mugur un rand de zahar ultimul rand fiind cel de zahar
si fiinca a mai ramas mugur dupa ce am umplut borcanul am mai pus si intr-unul mai mic de 720ml
acum trebuie sa le las vreo 3 luni in pamant ingropate dar fiindca nu am unde le depozitez in camara si peste trei luni il scot si storc si strecor siropul rezultat
iese fff concentrat




ASTA imi suna interesanta... insa se poate oare si cu miere? Am multa miere si e pacat sa fac sirop cu zahar...si asa macerata e cea mai buna idee... nu isi pierde calitatile mugurul de brad...
ai o poza dupa cele 3 luni de stat la macerat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DOITILI
mesaj May 26 2009, 09:24 AM


Academic Chef


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 1,107
Inregistrat pe: 10-March 09
De la: curtea de arges
Membrul Nr.: 49,678



CITAT(plicurici @ May 26 2009, 10:10 AM) *
ASTA imi suna interesanta... insa se poate oare si cu miere? Am multa miere si e pacat sa fac sirop cu zahar...si asa macerata e cea mai buna idee... nu isi pierde calitatile mugurul de brad...
ai o poza dupa cele 3 luni de stat la macerat?



am facut acum 2 ani dar atunci nu prea pozam ceea ce faceam
imi pare rau dar nu am
am mai facut si anul trecut ceva asemanator dar cu patlagina
din pacate nu am poze nici cu esenta de patlagina
oricum iese un sirop destul de grosisor
eu cred ca ar merge si cu miere
eu daca as fi in locul tau as incerca un pic cu miere si un pic cu zahar si la anu as face numai din acela de care am fost mai multumita
sper ca m-am facut destul de inteleasa


--------------------
mami de fetite si baietei (2+3)


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

"Nu eşti mai mare atunci când eşti lăudat nici mai mic atunci când eşti criticat; ceea ce eşti înaintea lui Dumnezeu contează şi nimic mai mult."

blog
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st December 2014 - 06:02 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare