> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

7 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retete pentru wok
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



M-am gandit sa deschid topicul asta ca sa adunam aici retetele care se prepara in ustensila asta minunata...pe care eu am folosit-o ieri pentru prima data. M-am dotat, nu cu mult timp in urma si cu o carticica cu retete pentru wok, pe care am de gand sa le pregatesc pe cat posibil, in marea lor majoritate.

M-as bucura daca si nenea Radu (care am vazut ca pregateste retete minunate, in wok...si nu numai) si alti culinari/culinarese, se vor alatura mie la acest subiect. icon_smile.gif

Pui cu lamaie ("Lemon Chicken")

Ingrediente:
2 albusuri
7 lingurite amidon de porumb (am pus una in plus)
cam 600 g piept de pui fara os si piele (am avut 660 g de la 2 piepti)
1/2 cana ulei (120 ml)
1 ceapa (am pus 2 ca erau mai mici)
1 catel usturoi (3 mai anemici)
1 ardei gras rosu (am pus si jumatate de galben)
2/3 cana supa de pui (200 ml)
coaja rasa si sucul de la o lamaie
1 lingura zahar
1 lingura sos de soia (light soy sauce)
1 lingura vin de orez sau dry sherry (asta l-am sarit, ca nu-l aveam)
un strop de sos de ardei iute (hot pepper sauce, am pus in loc putina pudra de chilli)
frunze de ceapa ciorii pentru decor
orez pentru servit


Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Pieptul de pui se taie fasii. Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu 5 lingurite de amidon (eu am pus si putina sare si piper proaspat macinat). Se adauga puiul si se amesteca bine, ca sa se acopere cu amestecul de albus+amidon. Apoi se pune la frigider pentru 10-15 min.

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Se incinge uleiul in wok, apoi se pun bucatile de pui la prajit cam 2-3 min.(in transe), intorcandu-le pe toate partile, pana devin aurii.


Pe masura ce se prajesc se scot pe un servetel de hartie, ca sa mai absoarba din ulei.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:21 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350




Ardeiul gras, ceapa se taie fasii subtiri, usturoiul feliute


si se pun la calit in wok, pana ce ceapa incepe sa se inmoaie (dupa ce in prealabil s-a scurs uleiul, si s-a mai pastrat doar o lingura pentru prajit)

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Se adauga supa de pui, sucul si coaja rasa de lamaie, zaharul, sosul de soia, vinul de orez si sosul de ardei iute (praful de chilli, in cazul meu)


Se dizolva restul de 3 lingurite de amidon in 2 linguri apa rece, si se adauga si el la un loc cu celelalte.
Se fierbe cam 30 sec, sau pana ce sosul se ingroasa.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Floricica
mesaj Jun 1 2006, 07:33 PM


is de-a dreptu' pe langa


Grup: Membri
Postari: 4,490
Inregistrat pe: 9-February 05
De la: Onesteanca in Toronto
Membrul Nr.: 21,207



Ma scuzati, dar eu is mai de la tara, nu pricep de ce trebuie musai wok de asta.
Intr-o tigaie sau cratita, ceaun nu se poate face aceeasi combinatie? Si pentru wok nu trebuie foc mare? Cum se gateste la aragaz electric sau pe plita plana? Cati ani trebuie sa lucrez la sala de sport ca sa pot manui un wok de asta de 10 kile?


--------------------

Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Se adauga si bucatile de pui la sos, si se mai lasa sa fiarba cam un minut. Se amesteca bine, ca sa se acopere puiul cu sos.


Servit cu orez, si cu ceva sos din ala de smantana cu usturoi si patrunjel de-al lui nenea Radu (ca prea mi-a facut pofta de-atatea ori cu el). Nu stiu daca se potrivea la mancarea asta, dar a mers la fix, barbata-miu s-a lins pe degete.laugh.gif

Pofta mare! Este delicios. icon_smile.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Floricica
mesaj Jun 1 2006, 07:39 PM


is de-a dreptu' pe langa


Grup: Membri
Postari: 4,490
Inregistrat pe: 9-February 05
De la: Onesteanca in Toronto
Membrul Nr.: 21,207



Daneza, ma scuzi ca m-am intercalat in postarea ta dar tot astept lamuriri.
E foarte apetisant puiul cu lamaie, dar nu pot sa-l fac decat la wok?


--------------------

Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 07:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Floricico, cine n-are wok poate sa faca si in cratita sau tigaie, nu-i bai. Eu daca am avut am pregatit in el (cum am spus mai sus, reteta este dintr-o carte cu mancaruri gatite-n wok). Si nu cred ca esti chiar de la tara, daca sti ca la wok trebuie foc mare .Merge si pe aragaz electric, ca doar incingi uleiul sa fie "very hot". wink.gif


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Floricica
mesaj Jun 1 2006, 07:46 PM


is de-a dreptu' pe langa


Grup: Membri
Postari: 4,490
Inregistrat pe: 9-February 05
De la: Onesteanca in Toronto
Membrul Nr.: 21,207



Pai tocmai ca-s si de la tara , cred ca wokul asta se incinge cel mai bine la flacara de la soba icon_smile.gif
Merci de lamuriri, nu stiam care-i smecheria.


--------------------

Nu sufar din cauza nebuniei, profit in fiecare moment de ea.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Jun 1 2006, 08:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Modul cum e pregatit puiul e chiar fain. Incerc sa ma feresc de prajit dar din cand in cand oi mai calca si eu stramb.Si atunci o sa fac reteta asta ca tare bine mai arata.
Multam.


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 1 2006, 09:13 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



QUOTE
(Micu Livia @ Jun 01 2006, 06:25 PM)
... Incerc sa ma feresc de prajit dar din cand in cand oi mai calca si eu stramb... Multam.


Cu placere.
Tocmai de-aia e bun wok-ul, ca se foloseste foarte putin ulei sau grasime la gatit, iar mancarea fiind preparata la foc puternic si repede, isi pastreaza culoarea, aroma proaspata, vitaminele si nutrientii. icon_smile.gif


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Jun 2 2006, 07:33 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



Dana, arata super, da cu aprecierile la adresa preceperii mele la mancarurile facute in Wok pune frana, ca rade lumea de mine dupa aia. (si eu de-abia am facut cateva retete in cele doua wok-uri)
Din ce am vazut eu, cel mai in tema topic pe tema asta e :

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8291/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-8291/


Iar ce ai facut tu este super acolo.

Despre unificarea retetelor in imagini, sa vb cu adminii.


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 3 2006, 06:38 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Nene Radule, nu mai fi asa modest laugh.gif, ca alea cateva retete in wok (si nu numai) ti-au iesit tare apetisante. Multumesc pentru link, imi notasem deja tot de-acolo. wink.gif

Si sa continui cu alta reteta... Astazi am pregatit Vita picanta cu susan ("Spicy Sesame Beef")
Ingrediente:
1 lingura amidon
3 linguri sos de soia
cam 450 g muschi de vita (am avut cam 570 g taiata cuburi)
un buchetel broccoli (ce ma inebunesc pe mine masurile astea americane rolleyes.gif , cica 12 oz. florete de broccoli laugh.gif )
2 linguri ulei de susan
2 catei usturoi
1 ardei gras rosu
1 radacina ghimbir (cam 2,5 cm)
1 ardei iute rosu (pe asta l-am sarit, am pus un praf de chilli)
1 conserva de baby corn
1/2 cana supa de vita, pui sau apa (am avut supa de pui si-am pus cam 250 ml)
4-6 cepe verzi
seminte de susan rumenite pentru ornat
orez sau taitei pentru garnitura


Sticla de ulei de floarea-soarelui nu avea ce cauta in poza (am pus-o din viteza, poate doar cine n-are ulei de susan, sa inlocuiasca cu de care are), iar amidonul am uitat sa-l pun cu celelalte la un loc. rolleyes.gif

Acest mesaj a fost editat de Daneza13: Jun 3 2006, 07:08 AM
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 3 2006, 06:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Carnea se taie fasii subtiri. Amidonul se amesteca cu sosul de soia intr-un castron, si peste se pune carnea. Se tavaleste bine prin sos, ca sa se acopere...si se pune la frigider penru 20 min.


Broccoli se taie in florete mai mici, iar tijele se taie si ele pe diagonala in bucatele. Ardeiul gras fasii subtiri, usturoiul feliute, ghimbirul se curata si se taie julienne, si ceapa verde rondele (mai lungi).



Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 3 2006, 06:55 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Se incinge wok-ul si se adauga uleiul de susan. Se lasa sa se incalzeasca si se invarte, ca sa se imbrace si peretii tigaii. Se pune carnea (in reteta scria ca si marinata..care ?blink.gif, ca toata se imbiba in carne..in fine) la prajit (toata, eu am vrut s-o adaug in transe, ca la reteta cu pui...dar uleiul aici e putin si se duce repede), amestecand tot timpul pana se maroneste. (cam 2-3 min.)


Dupa ce s-a rumenit bine se scoate pe o farfurie


apoi am pus in tigaie usturoiul si ghimbirul (am lasat si focul putin mai domol, ca sa nu arda si sa se amareasca ghimbirul)

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 3 2006, 07:02 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Se caleste 1 min, apoi se adauga broccoli, ardeiul gras si baby corn-ul (am dat focul iarasi mai tare). Se lasa la calit 2-3 min, pana ce se inmoaie brocoli, dar ramane inca crocant.


apoi se pune si supa si ceapa verde si se lasa sa fiarba putin.


La final se adauga si carnea, se mai lasa 1-2 min.pana se ingroasa putin sosul. Eu am mai pus si putin praf de chilli (ca nu pusesem ardeiul iute), si putin piper si sare.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 3 2006, 07:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Ca garnitura taietei, ca orez avusesem la cealalta (am avut niste taitei chinezesti cu morcovi...unde or fi fost nu stiu, ca nu s-au simtit la gust laugh.gif)

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Jun 3 2006, 07:42 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



arata, hmmmm, bun bun tare.
Eu am facut ceva la wok, nu e reteta chinezeasca, da tare mi-a fost la indemana wok-ul laugh.gif
am s-o pun luni, marti.


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Jun 3 2006, 11:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



QUOTE
(nenea Radu @ Jun 03 2006, 05:42 AM)
...Eu am facut ceva la wok, nu e reteta chinezeasca, da tare mi-a fost la indemana wok-ul
am s-o pun luni, marti.


Nu-i bai ca nu-i chinezeasca, te astept aici cu reteta icon_smile.gif . In cartulia aia de care ziceam si din care m-am apucat sa fac retetele astea, nu sunt numai asiatice...si sunt chiar si vreo 4 deserturi din fructe, preparate-n wok. O sa le incerc si pe alea si le pun, bineinteles, tot aici.


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

7 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 11:15 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare