Limba cu ciuperci

Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung. Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Limba cu ciuperci

Ingrediente

  • Limba de porc
  • ciuperci
  • morcov
  • ceapa
  • marar
  • pasta de tomate
  • piper
  • lamaie

Mod de preparare

Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.

Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun mare de fonta, dar acuma, daca am la indemana wok-ul, ), pun rondele de morcovi la prajit - ideea e ca morcovul contine substante solubile in apa, deci prin prajirea asta in ulei se pastreaza gustul specific.

Se adauga si feliile de limba, se frig un timp.

Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, si ceva vin rosu (dulceag).

Lasam sa se inabuse bine.

Adaugam ciupercile feliate si le lasam pana scad si lasa apa.

Dupa ce au scazut si ciupercile, adaugam ingredientele (o foaie de dafin, piper, o felie de lamaie, maraul taiat marunt, sare, pasta de tomate, un pc de zahar, ceapa taiata marunt.

Se da un clocot bun, pana se amesteca.

Dupa care ori se adauga suc de rosii, ori se completeaza cu apa si se mai pune pasta de tomate.

Dulceatza morcovului se pastreaza numai in el, nu se duce si in sos, acolo se simte mai intai lamaia, apoi dafinul, pe fondul gustului de la ciuperci. Limba isi pastreaza savoarea ei, pe care o simti numai cand gusti din ea.
Pofta buna!

Reteta Limba cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci ,

Tocanita cu ciuperci,

Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Gem de gutui si mere
Bucataras.RO

Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca...

Gem de gutui si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!