> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura din albus, Pentru atunci cind nu stiti ce sa mai faceti cu ele
yta
mesaj Jun 22 2006, 10:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Fiindca azi am facut cozonac si mi-au ramas fix 8 albusuri,mi-am adus aminte de reteta asta careia nu-i mai venea rindul...Nu mai papasem nimic dulce de 2 saptamini din cauza de sunci biggrin.gif ,si cred ca eram in sevraj biggrin.gif
Deci...
BLAT:
-8 albusuri
-200 g zahar
-100 g mac
-100 g nuca de cocos
-4 linguri faina
-1 praf de copt

CREMA:
-300 ml lapte
-4 linguri zahar
-1 budinca vanilie
-200 g unt
-2 plicuri de zahar vanilinat

2-3 pacete de biscuiti Picnic

GLAZURA:

100 g ciocolata
-2 linguri zahar
- 4 linguri lapte
-50 g margarina
-1 cutie mica finetti (nu va uitati la galeata mea ca n-am pus-o pe toata.Cam 200 g)

Acest mesaj a fost editat de yta: Jan 13 2007, 09:25 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 22 2006, 11:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Deci... icon_biggrin.gif Se bate bine albusul ,apoi se adauga zaharul..

.
Apoi eu am pus si celelalte ingr gramada ca eram in criza de timp


Am amestecat bine dar usooor totul ,am pus compozitia in tava cu hirtie si am dat la cuptor la foc potrivit(la mine icon_biggrin.gif ) cam 15-20 minute



aici blatul copt



In timp ce se coace blatul se face si crema din budinca




Si tot in viteza ,cind budinca era calda bine am trintit untul,sfidind legile "taierii

"

Asa calda cum era am intins-o peste blat



dupa care am asezat unul linga altul biscuitii

.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 22 2006, 11:46 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



N-a mai ramas de facut decit glazuraaaa.....



Le-am pus pe toate in tuciul meu urit,si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci icon_biggrin.gif ,si-nca 1-2 minute dupa

.



si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava



E o glazura tare cumsecade,delicioasa,iar dupa ce e tinuta la frigider,se taie fara sa se intinda.Se pune tava la frigider pentru 3-4 chiar 5 ore sa" traga" biscuitii si sa se poata taia.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 22 2006, 11:53 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592




In reteta zicea sa presar nuca de cocos deasupra dar eu am pus doar pe jumatate.

.



Asta e!Pare ca-i complicata dar se face destul de repede si de gustoasa nu mai zic....Merita sa va scoateti albusurile din congelatoare icon_biggrin.gif .Singurul inconvenient pentru mine este macul,care ma-nerveaza ca se baga printre dinti icon_biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sirena
mesaj Jun 23 2006, 12:06 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 14
Inregistrat pe: 31-May 06
De la: north america
Membrul Nr.: 32,239



Foarte bine arata cool.gif ... Yta
Daca nu te impaci cu macul, s-ar putea inlocui cu nuca macinata/ sau pesmet?

o sa o incerc si eu in we, dar cu fructoza in loc de zahar, sa mai 'reduc' din calorii.

Toate bune

Sirena


--------------------
Quantity doesn't stand for quality
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbo
mesaj Jun 23 2006, 01:34 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 219
Inregistrat pe: 4-May 06
De la: jp.
Membrul Nr.: 31,893



ce bine arata!!!!!! poate o sa o fac si ei cind o sa fac rost de mac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Jun 23 2006, 08:21 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Foarte interesanta si arata foarte bine.
Eu faceam chec din albusuri dar si asta e o alternativa buna.
Mercic.


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jun 23 2006, 08:35 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



QUOTE(yta @ Jun 22 2006, 11:53 PM) [snapback]227905[/snapback]

Merita sa va scoateti albusurile din congelatoare icon_biggrin.gif .

exact la asta ma gindeam si eu mai ales ca de curind am gasit si mac
mersic icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 23 2006, 01:26 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Sirena[b], stiu ca poate fi inlocuit macul,dar numele initial al prajiturii era -prajitura cu mac - si ,cum n-o mai facusem niciodata m-am gindit sa nu modific nimic la ea.Eu am numit-o astfel fiindca mi s-a parut esential ca se face doar cu albusurile.

Livia[b],si eu faceam chec din albusuri dar nu prea-mi placea ca era cam gumos.Acum am constatat ca in blatul de albus ii musai sa pui ceva gen nuca macinata ,de cocos care-l mai afineaza/fragezeste icon_biggrin.gif

Daca o faceti nu uitati sa folositi un cutit bine ascutit,caci ale mele parca-s taiate cu ciobul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreea fr
mesaj Jun 23 2006, 01:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,873
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Franta
Membrul Nr.: 30,436



yta arata super prajitura ta. am o intrebare: in loc de mac ce pot pune? merci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 23 2006, 02:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



QUOTE(andreea fr @ Jun 23 2006, 11:34 AM) [snapback]228071[/snapback]

yta arata super prajitura ta. am o intrebare: in loc de mac ce pot pune? merci



Eu ma gindisem ca data viitoare sa incerc cu nuca macinata,sa pun treptat,treptat sa nu se betoneze compozitia.Poate ca merge aceeasi cantitate,nu stiu. Iese o compozitie batoasa ,grosuta ,care nu curge.In fine...o sa ma risc pe albusul meu icon_biggrin.gif ,daca o sa te risti si tu pe-al tau,da de stire ce-a iesit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Jun 23 2006, 02:26 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Yta , arata tare frumos si te cred pe cuvant ca e gustoasa tongue.gif .
Poti incerca linistita cu miez de nuca dar sa fie macinat fin. Incearca prima data cu 250 grame si daca ti se pare prea aerata pune pana la 300 asa. Eu am prajituri din bezea cu nuca si cam asa e cantitatea. Iese un blat foarte gustos.

Intrebare: cate calorii are fructoza in comparatie cu zaharul? Este unul si acelasi lucru cu inlocuitorul de zahar?



--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 23 2006, 02:30 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Sa inlocuiesc 100 g mac cu 250-300-g nuca macinata?!?!?! blink.gif

Sa o rugam pe Sirena sa ne spuna cum e cu fructoza ,caci eu n-am folosit,dar sint interesata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Jun 23 2006, 05:35 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Da Yta, pentru ca macul are e mult mai greu ca nuca macinata. Uite la reteta mea de alcazale zice 3 cani de nuca macinata la 4 albusuri. http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9052/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-9052/ ai aici linkul sa vezi cum iese "coptura" si aici la prajitura cu crant, care e pe acelasi principiu, fac foi de bezea cu nuca: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/10758/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-10758/ si aici la 10 albusuri ai 300 g nuca macinata. Aluatul de la alcazale iese mult mai dens asa ca a doua varianta ar fi mai potrivita.


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 23 2006, 10:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Eram sigura ca la mijloc e o neintelegere!
In discutie era doar inlocuirea macului,fara sa ne atingem de faina sau nuca de cocos,si deasta mi s-a parut foarte mult cantitatea sugerata de tine.
E foarte bine ca ai pus link-urile acelea aici caci sint tot cu albus .Mai am doua borcane cu albus congelat iar praji cu crant mi-a facut cu ochiu icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NAZDRAVANA
mesaj Jun 25 2006, 08:27 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 747
Inregistrat pe: 24-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,618



so....am prestat si eu blatul de la prajitura aceasta, dar cu mici modificari: am facut-o din 6 albusuri,2 linguri cu varf de fructoza (nu a iesit prea dulce), 50 g mac, 50 g cocos, 15-20 g seminte de susan, 2 linguri cacao, scortzisoara, cuisoare macinate, esentza de migdale.
am facut un blat si jumatate, groase cam de 0,5 cm. le-am uns cu gem monti de capsuni si le-am suprapus.
si a iesit asta:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jun 25 2006, 10:46 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592



Nazdravano,ce facusi cu prajitura mea? blink.gif De fapt cred ca am inteles.Ai transformat-o intr-o prajitura Monti.Nu stiu ce sa zic...Nu blatul este piesa de rezistenta la ea.Dar probabil ca pentru un dulce de dieta e acceptabil.Tie cum ti-a placut?Ca daca-i bunuta asa o fac si eu pentru sot ca-i la regim.A lasat tot greul pe mine laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NAZDRAVANA
mesaj Jun 27 2006, 04:34 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 747
Inregistrat pe: 24-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,618



mey...de buna e buna, cu ce-am pus eu prin ea. dulce...doar daca pui mai multa fructoza. imi place, dar ma enerveaza ca rontxzai juma de ora la ea (vorba vine). cu ocazia asta, ma face sa-mi piara si pofta de mancare icon_biggrin.gif . potzi sa incerci cu juma din cantitatzi si cu ce am spus eu, mai adaugi si tu ce-tzi place si ce stii ca merge si vezi daca-i place. apropos...ceva dulciuri monti nu stii? rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Jun 28 2006, 08:22 AM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Cu placere Yta, daca o faci modificata pune o pozica.
Spor!


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micaalsa
mesaj Jan 13 2007, 12:55 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 56
Inregistrat pe: 1-December 06
Membrul Nr.: 35,214



Faina este in blat? Intreb pentru ca in poza mi se pare ca e dar in reteta nu scrie nici o cantitate de faina. Acum m-am apucat si eu de ea si stau in dubii, sa pun faina sau nu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 05:35 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare