Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Jul 3 2006, 12:22 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 509 Inregistrat pe: 7-April 04 De la: Australia - Sydney Membrul Nr.: 13,329 |
Deci la inceput foile: 6 oua, 6 linguri cu varf de zahar, 50 ml apa, 6 linguri faina -------------------- Ana - fericita bunica
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:25 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 509 Inregistrat pe: 7-April 04 De la: Australia - Sydney Membrul Nr.: 13,329 |
Inxcepem cu albusurile si le batem bine de tot. Separat punem galbenusele cu apa si zaharul si le batenm cu mixerul la viteza mare pana sunt o crema
-------------------- Ana - fericita bunica
|
|
|
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:27 AM
Trimis la
|
|
Acum punem albusurile peste galbenusuri si faina si amestecam usor cu lingura de jos in sus fara sa batem doar sa amestecam ingredientele
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:29 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:34 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:41 AM
Trimis la
|
|
Asa acum crema: 1/2 lt.cafea tare se pune pe foc cu 350 gr.zahar se fierbe pana se ingroasa bine siropul se ia de pe foc si se pun 50 gr.cacao se ingroasa ca o crema. Separat se spumeaza - nu cred ca este corecta expresia in romana se bate cu mixerul 300-400 gr.unt pana se albeste si se face spuma si se pune cate putzin din crema rece.Se umplu foile
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:48 AM
Trimis la
|
|
Acum foaia cu caramel: Se ard 4-5 ling.zahar - eu nu pun nimic in zahar - altzii pun unt, dar eu nu pentru ca nu iese zaharul asa transparent si fain - zic eu - Inainte eu ung cu unt marmura, daca nu aveti punteti o tava unsa cu ulei sau unt, sau o folie de plastic si roata pe marginea foii se fie bine uns pentru ca daca curge caramelul nu mai ridicatzi foaia. Dupa care eu insemn cu cutzitul locul unde voi taia portziile de caramel pentru ca operatziunea se face foarte repede si nu mai am timp sa ma gandesc la marimea portziei.
Intre timp pun un vas cu apa fierbinte in apropiere si cutziul uns cu ulei il tzin in apa fiarta si tot acolo il pun dupa fiecare miscare. Nu stiu eu sa explic f bine operatziunea, dar sper ca intelege-ti -------------------- Ana - fericita bunica
|
|
|
|
Jul 3 2006, 12:50 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Jul 3 2006, 07:37 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Bravo Ana, foarte frumos totul, asa l-as face si eu, singura retinere pe care o am e ca mi-e teama ca n-o sa-mi placa crema pentru ca nu-mi plac cremele cu unt.
Cum e crema? Se simte untul sau e acoperit de zahar si cafea? |
|
|
|
Jul 3 2006, 08:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 402 Inregistrat pe: 29-June 06 De la: In heaven Membrul Nr.: 32,676 |
-------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 3 2006, 08:09 AM
Trimis la
|
|
![]() Supercalifragilistic!!! Grup: Membri Postari: 8,845 Inregistrat pe: 10-August 05 Membrul Nr.: 26,306 |
QUOTE(Georgii @ Jul 3 2006, 09:05 AM) [snapback]230686[/snapback] Da. -------------------- |
|
|
|
Jul 3 2006, 08:18 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,319 Inregistrat pe: 26-October 04 Membrul Nr.: 18,050 |
MINUNAT!
Arata SUPER,SUPER faine,cred ca ai muncit o gramada,mai ales ca ai facut 2. Am facut si eu o data ,dupa o retata luata dintr-o carte,dar cu caramelul am dat-o in bara si crema a fost asa de dulce incit nu puteai sa papi mai mult de 2-3 bucaturi. Dar dupa cum vad ai facut 2 torturi si sint convinsa ca nu le faceai daca nu aveau succes. Reteta am copiat-o si cind se iveste ocazia incerc sa o prepar inca o data,deoarece dobosul meu din amintiri din RO. imi placea f. mult.si parca imi este dor.... Am inteles si cu EXPLICATIILE si ITI MULTUMESC MUUUUUUUULT DE TOT SI PT. RETETE,POZE . -------------------- http://leckereien.blogspot.com/
|
|
|
|
Jul 3 2006, 08:29 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 290 Inregistrat pe: 1-March 06 Membrul Nr.: 30,592 |
QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2006, 05:37 AM) [snapback]230669[/snapback] Bravo Ana, foarte frumos totul, asa l-as face si eu, singura retinere pe care o am e ca mi-e teama ca n-o sa-mi placa crema pentru ca nu-mi plac cremele cu unt. Cum e crema? Se simte untul sau e acoperit de zahar si cafea? Eu am facut aceasta crema fiindca imi doream de mult timp o crema cu gust puternic de cafea.Desi n-am nici o problema cu untul din creme aici mi s-a parut totusicam gretoasa.Sigur o sa mai fac crema cu cafea darcu cantitatea de unt redusa probabil la jumatate si inlociut cualtceva. |
|
|
|
Jul 3 2006, 08:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,482 Inregistrat pe: 11-March 03 De la: dAu La Kuaie Membrul Nr.: 6,867 |
Foarte fain arata. Noroc ca tocmai mi-am luat micul dejun ca altfel iar pofteam aici langa calculator. Imi place si cum l-ai ornat; e deosebit.
|
|
|
|
Jul 3 2006, 09:08 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,504 Inregistrat pe: 30-December 02 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,002 |
Multzumesc Ana pentru reteta explicata si pentru poze.
Precizeaza ,te rog, si cate foi ies din cntitatile date(6 oua,etc) si ce diametru au foile rotunde. Un Dobos serios tre bie sa aiba cel putzin 8-9 foi??? Mie imi place o crema de unt cu ciocolata la tort. Cred ca ar merge si o crema ganache:ciocolata topita cu amantana, la care se poate pune 2-3 linguri cafea tare. Nu este gretoas. Cu bine Higeia -------------------- "Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia [size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"] |
|
|
|
Jul 3 2006, 09:31 AM
Trimis la
|
|
Eu tai cu cutzitul caramelul cand este fierbinte si portzionez pentru ca dupa ce se intareste nu-l mai potzi taia. Crema este cam....cum spuneti voi dar asa cer cei carora le place Dobosul. Aceasta reteta este foarte veche are vre-o 30 de ani, se zice ca este cea originala. Voi aveti dreptate cred ca cu ciocolata este mult mai buna, dar cei ce-mi comanda zic ca nu mai este Dobos original daca e cu ciocolata. La mine in casa nu se mananca nici o crema cu unt, sau cu foarte putzin unt, dar pentru "client" stiti voi vorba aceea "clientul nostru - stapanul nostru" hihihihi sau "gusturile nu se discuta".
Am mai vrut sa va scriu o constatare - la amandine am incercat sa pun in sirop un plic de capucino cu caramel a fost excelent gustul - multzumesc pentru ideee -------------------- Ana - fericita bunica
|
|
|
|
Jul 3 2006, 09:33 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2006, 05:37 AM) [snapback]230669[/snapback] Bravo Ana, foarte frumos totul, asa l-as face si eu, singura retinere pe care o am e ca mi-e teama ca n-o sa-mi placa crema pentru ca nu-mi plac cremele cu unt. Cum e crema? Se simte untul sau e acoperit de zahar si cafea? adriana, eu fac crema cam asa: pun ciocolata neagra la topit la bain marie cu 1-2 cescute de expresso ( depinde de cantitatea necesara de crema) si cca 50 gr unt. apoi o las sa se raceasca, bat frisca tare ( fara zahar, caci nu-mi plac dulciurile lesinate) si amestec usor cu ciocolata . asta-i tot. nu e gretoasa, nu e duuuulce ( folosesc ciocolata neagra , nu de menaj ci cremant) si sta perfect. singura mea problema e cu caramelul. -------------------- |
|
|
|
Jul 3 2006, 09:35 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
QUOTE(Levkic Ana 13334 @ Jul 3 2006, 07:31 AM) [snapback]230714[/snapback] Eu tai cu cutzitul caramelul cand este fierbinte si portzionez pentru ca dupa ce se intareste nu-l mai potzi taia. Crema este cam....cum spuneti voi dar asa cer cei carora le place Dobosul. Aceasta reteta este foarte veche are vre-o 30 de ani, se zice ca este cea originala. Voi aveti dreptate cred ca cu ciocolata este mult mai buna, dar cei ce-mi comanda zic ca nu mai este Dobos original daca e cu ciocolata. La mine in casa nu se mananca nici o crema cu unt, sau cu foarte putzin unt, dar pentru "client" stiti voi vorba aceea "clientul nostru - stapanul nostru" hihihihi sau "gusturile nu se discuta". Am mai vrut sa va scriu o constatare - la amandine am incercat sa pun in sirop un plic de capucino cu caramel a fost excelent gustul - multzumesc pentru ideee Ana, felicitari, arata super dobosul. nu stiam ca se pune apa in galbenuse. eu dfe obicei pun suc de lamaie si coaja rasa, il fac din 10 oua, fac foile pe tava patrata si totul e ok, afara de caramel care e mereu....aiurea. -------------------- |
|
|
|
Jul 3 2006, 02:39 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 463 Inregistrat pe: 28-September 04 De la: Iasi Membrul Nr.: 17,331 |
O reteta veche de Dobos o gasiti aici
Si puteti admira si cele spe foi |
|
|
|
Jul 4 2006, 09:20 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 402 Inregistrat pe: 29-June 06 De la: In heaven Membrul Nr.: 32,676 |
Multumesc Ana pentru explicatii, la cat de frumos arata poate o sa ma incumet si eu o data sa-l fac.Oricum l-am notat!
-------------------- ![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|