Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Jul 4 2006, 12:09 PM
Trimis la
|
||||||||||
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Ea le face din piept de pui pe care după ce e tăiat felii de către măcelar ea le mai bate cu ciocanul de carne Apoi face o pastella amestecind un ou cu făină, sare, iese un amestec foarte gros, pe care il subţiază apoi cu lapte, dar se poate pune şi apă sau bere, consistenţa trebuie să fie ca un aluat de clătită un pic mai grosuţ. Aici părerea mea e că fiecare poate face ce vrea muşchiul lui adică poate folosi lapte, apă gazată sau nu, bere, şi la fel poate aromatiza pastella cu cea vrea, ce ştiu eu, usturoi dezhidratat, diferite arome etc etc Dă apoi carnea prin făină albă Şi prin pastella Apoi o frige, cind am făcut pozele le-am fript afară in friteuză Et voilà Secţiune in farfurie primplan Mie, mă repet, imi plac enorm. |
|||||||||
|
|
||||||||||
Jul 4 2006, 12:28 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 290 Inregistrat pe: 1-March 06 Membrul Nr.: 30,592 |
Vai ,Adriana,Ce-mi faci???
Exact asa le fac si eu,mai bine zis le faceam Faceam din 3 piepti mari,si de cite ori deschideam frigiderul,mai luam cite unul...asa gol si asa rece. Cind o sa mai am liber la prajeli o sa incerc si cu bere. Sa va fie de bine! |
|
|
|
|
|
|
Jul 4 2006, 12:31 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,482 Inregistrat pe: 11-March 03 De la: dAu La Kuaie Membrul Nr.: 6,867 |
Intotdeauna bune, snitelele...
|
|
|
|
Jul 4 2006, 12:32 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 841 Inregistrat pe: 21-April 06 De la: belgia Membrul Nr.: 31,726 |
|
|
|
|
Jul 4 2006, 12:35 PM
Trimis la
|
|
![]() Producator bilutze marca inregistrata Grup: Membri Postari: 5,264 Inregistrat pe: 19-February 06 De la: Iac-aciulea la beljica Membrul Nr.: 30,428 |
-------------------- |
|
|
|
Jul 4 2006, 12:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Membri Postari: 174 Inregistrat pe: 10-February 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 30,265 |
Asa am invatat si eu sa le fac de la mama mea...intradevar sunt foarte gustoase. Mie una imi plac mai tare asa pentru ca sunt crocant-pufoase (iar a doua zi moi), pe cand cele in pesmet sunt crocant-uscate...cel putin asa mi se pare mie. Singura diferenta este ca mama amesteca pur si simplu ou cu faina si ceva delikat, fara altceva, iar inainte de a le da prin compozitie nu le mai dadea prin faina. Am sa incerc si eu sa adaug un pic de lapte si apoi incerc si varianta cu bere. pupici |
|
|
|
Jul 4 2006, 12:43 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Aha, deci vad ca multe mame sunt ca a mea
Pozele sunt vechi, de acu citeva luni, in orice caz eu dovleceii in aceeasi pastella, Vezi Dovleceii mei, i-am prajit simbata la prinz pe terasa, la 38 de grade o friteuza in functiune ce mai conteaza |
|
|
|
Jul 4 2006, 12:51 PM
Trimis la
|
|
![]() departe ff departe Grup: Membri Postari: 1,227 Inregistrat pe: 8-May 05 De la: Medias -now Ireland Membrul Nr.: 23,944 |
Buuuuune adriana .asa le face si mama,dar mie nu-mi iasa cumsecade cind le fac asa.trebuie sa le d-au separat prin faina si apoi prin ou.nu-mi sta compozitia pe carne .adica nu e destula .nu stiu cum sa-ti spun.acum ca am vazut la tine cum e aluatul mai fac o incercare.
-------------------- |
|
|
|
Jul 4 2006, 02:27 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
eu asa fac si inele de ceapa, dovlecei, bucatele de piept de pui,sau chiar snitele de pui si curca,conopida ..daca nu ma însel am si pus mai dedemult undeva poze..si cu calamari..eu am vazut la J.Oliver aluatul se poate face cu bere,apa minerala cu acid,plata,lapte.Aluatul se poate face si dulce,chiar si aromat cu vanilie si scortisoara..de ex. pt felii de mere..super
-------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Jul 4 2006, 02:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Membru de onoare Grup: Membri de onoare Postari: 4,367 Inregistrat pe: 15-December 03 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 10,612 |
Buna o mama la casa omului
Asa le fac si eu, Adriana. Folosesc drept condiment: vegeta si piper. Bune rau cu garnitura de cartofiori prajiti si castraveciori acri. Fetei mele ii plac mai mult intre felii de paine ca un sendvici. Multumim -------------------- |
|
|
|
Jul 4 2006, 02:42 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 583 Inregistrat pe: 12-February 03 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 6,664 |
Adriana, stii cum se numesc la noi snitelele acestea? "Snitzele in pijama"...foaaaarte buneee, mai bune decat alea cu pesmet, pentru ca pun in compozitie fel de fel de ierburi aromate+usturoi
Acest mesaj a fost editat de Buburuza: Jul 4 2006, 02:49 PM -------------------- Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj....
|
|
|
|
Jul 4 2006, 02:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membri de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Iaca,am gasit legumele si carnea mea de pui cu pastela de asta
Pe prima pagina..calamari,piept de pui si ceapa. Pe a -2-a ,ceapa ,dovlecei si vinete . AICI -------------------- Maya's World .
|
|
|
|
Jul 4 2006, 03:02 PM
Trimis la
|
|
![]() Vedeta culinara Grup: Membri Postari: 4,630 Inregistrat pe: 27-September 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 17,284 |
Si eu cu mama mea tot asa fac snitelele din piept de pui, cu lapte nu cu altceva, iar noi de abia le-am terminat, le-am facut duminica si sigur facem curand altele, ii plac foarte mult "cupilului" si sincer sunt tare gustoase.
-------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 4 2006, 04:07 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,842 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
io de cand am descoperit ca ficatul meu(de-acum batraior si el,deh,ca anii trec si peste el ca peste toata lumea)nu prea mai e simpatizant prajeli,am inceput sa fac snitele la cuptor.poate am mai scris despre ele,va rog sa ma scuzati ca ma repet.
procedeul e extrem de simplu: se ia carne din aia subtire si se procedeaza asa ca tanti mama lu' adriana,adica le mai bateti un pic. se ung cu ulei (extravirgin,de floarea soarelui,de care vreti voi). intr-un castron amestecati pesmet cu cat mai multe arome(piper,fulgi maruntiti de ceapa,praf de rosii uscate,susan,daca va place,rozmarin,praf de usturoi si nu mai am chef sa mai enumar,ca stiti voi) luati pe rand cate o felie de-aia batuta de tanti mama lu' adriana si unsa de voi si o dati prin pesmetul ala aromatizat,in sensul ca o apasati bine si o storcoshitzi pe toate partile.ideea e ca sa lipeasca de carne un strat de pesmet(mai gros,sau mai subtire,depinde de voi). aprindeti cuptorul la 180-200 grade celsius,si puneti pentru zece -cinspe minute in cuptor o tava tapetata cu hartie de pergament pe care ati asezat in mod maiastru si fara a le suprapune,feliile alea(nu mai mentionez cum se poarta tanti mama lui adriana cu ele ...scuzati delirul...poate e caldura de vina -------------------- |
|
|
|
Jul 4 2006, 04:18 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,752 Inregistrat pe: 21-December 04 De la: Piatra Neamt (Neamt) Membrul Nr.: 19,669 |
Maaaiii, asha fac shi io, da taceam malc sa nu zica lumea prea mult ca-s puturos
si cateodata mai faceam asa si cascavalul pane -------------------- Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
|
|
|
|
Jul 4 2006, 04:19 PM
Trimis la
|
|
|
Mami de Rege si Printz! Grup: Membri Postari: 4,329 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Si fara oua, Bolo?
Acest mesaj a fost editat de bulinuta: Jul 4 2006, 04:20 PM |
|
|
|
Jul 4 2006, 04:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Best romantic story teller Postari: 2,842 Inregistrat pe: 5-October 04 De la: pe dinafara Membrul Nr.: 17,498 |
fara oua.te asigur ca sunt super!uite,daca nu ma crezi,intreaba-l si pe nenea Radu
P.S.(adica pleosc scriptum)bueyyy!m-ati innebunit cu snitzelele si cu mancarea de pastai. diseara le fac pe amandoua! -------------------- |
|
|
|
Jul 4 2006, 04:33 PM
Trimis la
|
|
|
Mami de Rege si Printz! Grup: Membri Postari: 4,329 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
Ia uita-te la mancarica de fasole verde postata de nenea Radu!! Sa vezi acolo poza si sa te tii pofte dupa!
O sa fac si eu asa ca tine, fara oua. Merci de idee! |
|
|
|
Jul 4 2006, 04:38 PM
Trimis la
|
|
QUOTE(nenea Radu @ Jul 4 2006, 06:18 PM) [snapback]231105[/snapback] Maaaiii, asha fac shi io, da taceam malc sa nu zica lumea prea mult ca-s puturos si cateodata mai faceam asa si cascavalul pane eu fac si legume la cuptor(vinete,ardei,rosii,dovlecei tineri,felii de ceapa),aici le zice ca cica-s "gratinate". daca nu le tai felii subtiri si le ungi cu ulei si le dai prin pesmet,poti sa le tai cubulete,sa le amesteci cu ulei(poti pune si cubulete de cartofi)apoi cu pesmet si sa le dai la cuptor. -------------------- |
|
|
|
Jul 4 2006, 04:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,110 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
QUOTE(Bolognese di Cluj @ Jul 4 2006, 02:38 PM) [snapback]231115[/snapback] eu fac si legume la cuptor(vinete,ardei,rosii,dovlecei tineri,felii de ceapa),aici le zice ca cica-s "gratinate". daca nu le tai felii subtiri si le ungi cu ulei si le dai prin pesmet,poti sa le tai cubulete,sa le amesteci cu ulei(poti pune si cubulete de cartofi)apoi cu pesmet si sa le dai la cuptor. super ideea! merci -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|