> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura Nu-Ma-Uita
CristinaK
mesaj Jul 5 2006, 07:47 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



Multe straturi si arome... delicioasa!

Inainte de a incepe, cateva maruntisuri:
tava folosita la blaturi are 30x30 cm
cana folosita are 240 ml (in caz ca mi-a scapat pe undeva)


Blat cacao: 4 oua, 4 linguri zahar, 30g faina, 10g cacao, 1 lingurita rasa praf de copt
Se coace la 175-180 C pentru aprox. 15 minute, in tava tapetata, in cuptorul preincalzit.

Imagine Atasata

Blat simplu: 4 oua, 4 linguri zahar, 40g faina, 1 lingurita rasa praf de copt, vanilie
Si acesta se coace pentru aprox. 15 minute la 175-180 C, in tava tapetata.

Imagine Atasata

Blat bezea: 6 albusuri, 1 1/2 cana zahar pudra, 100g alune prajite si macinate
Se bat bine albusurile cu zaharul, adaugat treptat. Se pun si alunele si se amesteca usor de jos in sus. Se coace pe fundul tavii (pe hartie de copt), la foc mic, aprox. 100 C, pentru aproape 1 ora si jumatate (nu trebuie sa se rumeneasca deasupra).

Imagine Atasata

Crema 1: 85g ciocolata amaruie, 2 galbenusuri, 60g zahar, 60 ml apa, 110g unt moale
Ciocolata se topeste pe baie de apa.
Din apa si zahar se face un sirop gros.
Galbenusurile se freaca bine. Peste ele se adauga, putin cate putin si amestecand continuu, siropul fierbinte.
Untul se freaca crema. Se adauga peste amestecul de galbenusuri, treptat, cate o lingura, amestecand bine de fiecare data. Peste acesta crema se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza bine.

Imagine Atasata

Crema 2: 200 ml frisca lichida, 375g ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de apa cu 100 ml frisca. Se ia de pe foc. Se adauga si restul de frisca si se omogenizeaza amestecul.

Imagine Atasata

Gelatina zmeura: 10g gelatina pudra, 450g zmeura
Peste gelatina se toarna aprox. 100 ml apa fierbinte si se amesteca bine pana se dizolva.
O parte din zmeura se zdrobeste putin. Se amesteca usor cu gelatina. Se adauga si restul de zmeura si se amesteca bine, dar usor. Se da pentru aprox. 10 min. la frigider, sa "se lege"(sau mai bine zis sa se raceasca bine) nu sa se inchege de tot.

Crema frisca 1: 240 ml frisca lichida sau smantana, 50g zmeura
Zmeura se piseaza, se trece prin sita.
Smantana bate frisca. In ea se incorporeaza usor sucul de zmeura rezultat anterior.

Crema frisca 2: 1/2 crema frisca 1, 5g cacao
Cacao se cerne si se adauga usor in amestecul de frisca.


60g gem zmeura
30-50 ml lichior de zmeura
20- 30 ml rom (optional)
50-100g ciocolata alba

S-au racit blaturile asa ca trec la asamblare.

Gemul se incalzeste putin si cu el se unge blatul de cacao.
Imagine Atasata

Peste gem, se intinde Crema 1. Se da la frigider pt. 20 min.
Imagine Atasata

Peste Crema 1 se pune usor cu lingura gelatina de zmeura si se nivealeaza. Se da pt. aprox. 20 min. la frigider.
Imagine Atasata

Peste gelatina de zmeura se intinde 1/2 din Crema 2.
Imagine Atasata

Peste Crema 2 se pune blatul bezea care se unge cu lichiorul de zmeura. (Am uitat sa fac poza...) sad.gif

Peste blatul bezea se intinde Crema frisca 1,
Imagine Atasata

iar peste ea se pune blatul simplu. Se stropeste cu putin rom. Peste blat se intinde Crema frisca 2 si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Imagine Atasata

Peste Crema frisca 2 se intinde jumatatea ramasa din Crema 2 si peste ea se rade ciocolata alba. Eu am ras doar 50g, cine vrea mai mult... Se da la frigider.
Imagine Atasata

Cu sectiunea vin putin mai tarziu, sa se mai intareasca cremele.

Acest mesaj a fost editat de CristinaK: Oct 5 2007, 12:16 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Jul 5 2006, 08:06 AM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Delicios!
Imi plac tare mult prajiturile astea cu multe straturi, si daca sunt si diferite straturile... o nebunie de gusturi!



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Giorgiana
mesaj Jul 5 2006, 08:07 AM


Vedeta culinara


Grup: Membri
Postari: 4,630
Inregistrat pe: 27-September 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 17,284



Te asteptam cu sectiunea, cat mai repede!!!!
Acum sincer, cat timp ti-a luat sa o faci? trebuie sa fi avut multa rabdare.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 5 2006, 08:08 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




Da,bune-s prajiturile astea..mie nsa,mi lipseste rabdarea tongue.gif
Astept si eu sectiunea,ma gndesc ca arata excelent.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Jul 5 2006, 08:35 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726



si numele i se potriveste de minune!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Jul 5 2006, 10:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



Am venit si cu sectiunea... mai trebuia lasata la frigider, dar n-am mai avut rabdare... ca de dimineata ma "bat" cu ea...

Imagine Atasata

Nu este foarte dulce, azi chiar am folosit ciocolata cu procent mai mare de cacao, fata de alte dati, si a iesit cu o tenta chiar amaruie, exact cum mi-am dorit... biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de CristinaK: Oct 5 2007, 12:16 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Jul 5 2006, 10:19 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498



Super prajitura. Super si sectiunea. O s-o fac si eu, dar cam pe la sfarsitul lunii. Mersi de reteta. icon_smile.gif

Acest mesaj a fost editat de V.LIVIA: Jul 5 2006, 10:20 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boariu Iuliana
mesaj Jul 5 2006, 10:54 AM


departe ff departe


Grup: Membri
Postari: 1,227
Inregistrat pe: 8-May 05
De la: Medias -now Ireland
Membrul Nr.: 23,944



excelent arata dar cum spunea si maya trebuie rabdare pt asa ceva.brava


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ducky
mesaj Jul 5 2006, 11:19 AM


mac mac


Grup: Membri
Postari: 1,593
Inregistrat pe: 30-January 06
De la: Iasi acum in Würzburg
Membrul Nr.: 30,091



Super prajitura.
Eu una nu asi avea rabdare sa fac atatea blaturi si creme pt o prajitura.
Ai toata admiratia mea . rolleyes.gif

Ai prezentat foarte frumos reteta. icon_smile.gif


--------------------
Viata e ca o floare.La fiecare petala o iluzie,la fiecare spin o realitate...!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Jul 5 2006, 12:06 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Doamne, ce minunatie de prajitura. Apai, daca la dobos m-am chinuit 4 ore cu un singur fel de foaie si o singura crema, la asta mie mi-ar lua o zi lumina laugh.gif
Bravo, excelenta !!


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Jul 5 2006, 12:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



Multumesc tuturor pentru cuvintele dragute referitoare la "rabdare" icon_smile.gif ... cand e vorba de prajituri pot spune ca "nu-mi trebuie nici apa", mai ales ca sunt intrerupta de "asistanta", care vrea sa ma ajute si ea putin, macar la "framantat" laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbo
mesaj Jul 5 2006, 12:43 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 219
Inregistrat pe: 4-May 06
De la: jp.
Membrul Nr.: 31,893



mamaaa ce bine arata!!!
rabdare as avea eu insa cu coptul foilor nu prea ma impac.daca mi-oi face curaj sa stii ca fac si prajitura ta care arata super.















Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jul 5 2006, 12:50 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Si mie-mi plac mult prajiturile cu multe foi si multe creme, dar nu m-am incumetat sa fac vreuna pana acum...
Am incercat prin facultate prajitura televizor si a iesit buna. Poate aveam si mai multa rabdare pe atunci... laugh.gif

Imi salvez reteta si intr-o zi cand voi fi total relaxata, fara vreun examen pe cap (sper sa se intample cat mai repede!! wink.gif ) o sa incerc si eu.
Va anunt, oricum.

Bravos!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jul 5 2006, 01:32 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



mama cate straturi, cate culori... arata foarte bine, iar gustul tre' sa fie super .
subscriu si eu la ce-au zis fetele... felicitari pt rabdare wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 5 2006, 02:53 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(CristinaK @ Jul 5 2006, 10:12 AM) [snapback]231327[/snapback]

Am venit si cu sectiunea... mai trebuia lasata la frigider, dar n-am mai avut rabdare... ca de dimineata ma "bat" cu ea...



Nu este foarte dulce, azi chiar am folosit ciocolata cu procent mai mare de cacao, fata de alte dati, si a iesit cu o tenta chiar amaruie, exact cum mi-am dorit... icon_biggrin.gif

exact cum asteptam,arata excelent!
SI eu mi-o salvez..dar nu stiu cnd o s-o fac..momentan e fantastic de cald.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gratiela
mesaj Jul 5 2006, 03:01 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 87
Inregistrat pe: 26-November 02
De la: Olanda
Membrul Nr.: 5,565



Arata excelent!
este o adevarata provocare!

Am sa o prestez cat de curand!

Felicitari CristinaK!


--------------------
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata...............
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 5 2006, 03:28 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Arata tare fain,iti vine sa o mananci cu ochii...

cat timp are "asistanta"?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marci
mesaj Jul 5 2006, 03:36 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 865
Inregistrat pe: 9-June 06
De la: Brooklyn, N.Y.
Membrul Nr.: 32,406



arata atit de bine incit era sa-mi infig dintii in monitor icon_biggrin.gif ; cind se mai racoreste vremea pe la noi o sa o fac si eu;


--------------------
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jul 5 2006, 04:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



La cate culori de blaturi mi s-au perindat in fata ochilor, care mai de care mai apetisante, eu cu siguranta n-o voi uita ! icon_smile.gif E minunata, nu mi-ar strica o bucatica. E salvata si cand va domni pacea si linistea in capul meu ma apuc de ea. laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Jul 5 2006, 04:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



mama ce colorata e si cat de bine arata ohmy.gif
nici eu nu o voi uita dar eu nu prea stau bine la faza"rabdare" dar cred ca merita
felicitari cristinak
poate intr-o zi cand n-oi avea ce face si am vreo 3 zile la dispozitie o fac si eu icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 16th September 2014 - 05:26 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare