> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Suc de rosii si bulion
BD
mesaj Jul 10 2006, 03:29 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Nu am gasit nici o reteta in imagini sa lipesc si eu sucul si bulionul de astazi asa ca am deschis subiect nou. Daca trebuia pus in alta parte scuze.

Am gasit rosioare ieftine in piata si am luat 5 kg.

Nu le-am stors la clasicul aparat ci cu storcatorul de fructe.
In final am avut o parte mai mare de suc si o parte pulpa cu coji si seminte zdrobite.

Am pus un spritz si am inchinat pt nenea radu icon_biggrin.gif
Am pregatit condimentele: sare marina, zahar brun, ardei iutzi, piper, foi de dafin si apoi:

pentru suc: multe ramuri de telina, doi catei de usturoi, 3 cepe verzi;

pentru bulion: mai putina telina, patrunjel, ardei gras, ceapa.

Am pus sucul in oala sub presiune si bulionul pe foc normal (sa pot baga mixerul in el).
Dupa o vreme am mixat tot ce era in bulion, am dat la o parte condimentele din suc si am mai lasat pe foc pana a capatat consistenta dorita.

Dupa care inca un spritz pentru nenea radu am mai pus, in sanatatea noastra a tuturor icon_biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Jul 10 2006, 05:46 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



Bulion si suc de rosii nu fac, ca mi-e lene tongue.gif , da un sprit beau si eu, daca nu pentru altii, in cinstea mea. Imi place prezentarea. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 11 2006, 07:56 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Deci fa-ma sa-nteleg, ai bagat rosiile bucatoaie in storcatorul de fructe? SI pe de o parte a iesit rosia pasata buna de fiert si pe partea cealalta coaja si semintele? rolleyes.gif Deci as gasi o alta utilizare a storcatorului, uraaa! icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yta
mesaj Jul 11 2006, 08:58 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 290
Inregistrat pe: 1-March 06
Membrul Nr.: 30,592




Si eu am incercat acum multi ani sa scot sucul din rosii la storcator ,dar n-a iesit deloc cum voiam.Iese doar zeama si o mica parte din pulpa.M-am lasat pagubasa si merg pe alta metoda.fac o pasta din rosiile crude,o fierb 5-10 min,dupa care o trec prin sita de bulion.Pare mai complicat dar eu il fac pe tot o data(35-40l) si merge destul de repede.Si altceva....Intotdeauna fac di rosii pruna sau rosii mari cu multa pulpa.Eu fac sucul un pic mai grosut,ca nu se aduna lichid decit de un deget deasupra (sau deloc)

BD,ce faci cu mixerul?Sau e vorba de un blender,sa maruntesti coaja?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mandana
mesaj Jul 11 2006, 09:48 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 83
Inregistrat pe: 12-June 06
De la: Bucuresti-Pieptanari
Membrul Nr.: 32,455



Ai pu si ceva conservant ? IN ce recipiente ai pus totul? Si unde le tii? icon_question.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Jul 11 2006, 11:01 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



Deci asocierea aia suc de rosii + vin cu gheata e cam nepotrivita .
O Finlandia, suc de rosii, si ceva condimante deasupra + doua cuburi de gheatza e combinatia beton (numai sa nu iesi la soare ca dai in primire laugh.gif )


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Jul 11 2006, 11:06 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 11 2006, 08:56 AM) [snapback]232993[/snapback]

Deci fa-ma sa-nteleg, ai bagat rosiile bucatoaie in storcatorul de fructe? SI pe de o parte a iesit rosia pasata buna de fiert si pe partea cealalta coaja si semintele? rolleyes.gif Deci as gasi o alta utilizare a storcatorului, uraaa! icon_smile.gif


ntz ntz!

deci la masina de tocat carne (sau la unii robotzi) este un accesoriu asemanator cu scula aia pt carnatzi, numai ca palnia aia e perforata iar capatul din varf astupat, permitzand pastei de rosii sa iasa afara, retzinand semintele si pielita inauntru - bineinteles ca din cand in cand se demonteaza si se curata - ma refer la cantitati de genul 20-30 kg de suc


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 11 2006, 12:40 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Pai ala de care zici tu e numai pentru rosii, il cunosc.
BD zice insa ca a folosit storcatorul de fructe care dealtfel se vede si in poza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 11 2006, 02:06 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



SI eu am un storcator de fructe,chiar unul foarte ieftin cumparat de la LIDL cu 15 euro,si stoarce de jar mannca.SOrteaza foarte bine.Sucul si pulpa pica n recipientul prevazut,iar pielita si smburii ies pe partea ailalta icon_biggrin.gif..eu am stors rosii,pentru suc proaspat,nu pentru bulion.
Pentru asa ceva am si accesoariu la kitchen aid,care iar e excelent..doar ca eu nu fac bulion(nu mai fac)..l folosesc daca fac un sos fin de rosii...sau daca primesc muuulte rosii bune din Romnia,le trec prin aparatul ala si pun n doze,pentru la congelator.


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Claudita
mesaj Jul 11 2006, 02:49 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 415
Inregistrat pe: 14-March 06
De la: sua
Membrul Nr.: 30,795



QUOTE(nenea Radu @ Jul 11 2006, 09:01 AM) [snapback]233054[/snapback]

O Finlandia, suc de rosii, si ceva condimante deasupra + doua cuburi de gheatza e combinatia beton (numai sa nu iesi la soare ca dai in primire :lol: )



da' de ce? ca eu nu stiu, nu beau deloc... dar daca s-o intampla, sa fiu pregatita, ca am norocul incepatorului!!! :lol:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 11 2006, 06:54 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Deci pe rand asa:

unu la mana raspund doamnei Adriana:
pe o parte iese sucul si pe o parte ceea ce ar trebui sa fie "cazaturi". Sucul merge la suc, cazaturile (care vor fi nimicite de lama mixerului) la bulion. Care mi s-a spus ca e ketchup dupa gust asa ca viata lunga nu are.

Si da. E posibil singura utilizare a storcatorului.


Bulion si suc de rosii nu fac, ca mi-e lene


Cu storcatorul dureaza putin si ai si o mana libera ... pentru spritz icon_smile.gif

yta, probabil ca depinde de aparat, aveam unul inainte care se comporta ca al tau. l-am dat afara din casa, prostu' naibii icon_biggrin.gif
si da, cred ca blender ii zice, brown din ala, face praf tot ce ii iese in cale.

mandana
never ever conservant. in primul rand ca sunt pt consum imediat. in al doilea rand ca daca pui pasta in borcane pana aproape de capac cat e fierbinte compozitia si inchizi se face vid fara sa mai videzi. asa fac de ani de zile. fara conservant, fara aspirine. trebuie doar sa fie fierbinte sticlele/borcanele, puse pe ceva metalic (cutit) pt transfer de caldura ca sa nu crape si stranse bine.

Le tin in camara ca tot omu' icon_smile.gif

nene radu, am zis explicit ca nu am folosit chestia aia speciala pt rosii wink.gif

MAYA, din ramasite facui bulionul. din ce iese in partea ailalta. numai ca mai bag si brownul sa faca praf semintele si eventualele pielitzi.

oricum e in curs de devorare si apropos, toti cei care au degustat sucul zic ca are gust exact de bloody mary desi nu i-am pus pic de vodka icon_smile.gif

Acest mesaj a fost editat de BD: Jul 11 2006, 06:54 PM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jul 11 2006, 07:03 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Doamna Adriana mulţumeşte, ba cre că mai mult signor Stefano, că a mai găsit o ntrebuinţare unui aparat pe care l posedă deja şi aşa nu mai tnjeşte după altul. laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 12 2006, 11:05 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Cu placere icon_smile.gif

Un amendament. Inainte am avut un storcator d'asta de capacitate mica. Cu ala nu merita ca te apuca primavara bagand feliuta cu feliuta rosiile icon_smile.gif Asta de acum e primit de la o tanti si e mare, puternic si silentios.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 12 2006, 11:51 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(BD @ Jul 11 2006, 06:54 PM) [snapback]233181[/snapback]

MAYA, din ramasite facui bulionul. din ce iese in partea ailalta. numai ca mai bag si brownul sa faca praf semintele si eventualele pielitzi.

oricum e in curs de devorare si apropos, toti cei care au degustat sucul zic ca are gust exact de bloody mary desi nu i-am pus pic de vodka icon_smile.gif



deci, nu stiu cum e storcatorul tau,dar la al meu,ce iese pe partea ailalta..nu se poate prelucra ca bulion..snt doar pielite si smburi,fara pic de suc..niste ramasite seci..


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Jul 13 2006, 12:57 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Ale mele le vezi in prima poza, ultima imagine in oala de inox. E si carne de la rosie, naiba stie o fi aparatul altfel. Sita de fapt.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Aug 6 2006, 03:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



eu l-am pus pe Tzutzu sa le dea gospodareste la masina de tocat, manuala, la care a atasat separatorul de seminte si coji. n-am pus nici un pic de conservant, fac asa de ani buni si a rezistat f bine sucul. suc fac, la bulion tb sa fierbi prea mult...

asta-i prima tura, ca abia s-a deschis sezonu'...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cxna
mesaj Aug 24 2006, 03:05 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 159
Inregistrat pe: 21-July 06
De la: Cluj Napoca
Membrul Nr.: 32,985



Am facut si eu aseara prima portie de "bulion" din viata mea icon_smile.gif Sunt tare mandra de mine... tongue.gif Am stors rosiile cu storcatorul de fructe, sucul l-am pus apoi la fiert cu ceapa, cozi de telina si usturoi. Dupa cam o ora de fiert pe focul cel mai mic dat la minim, l-am turnat in niste sticle de suc mici de 250ml si acum sta cuminte sucul meu de rosii la un dunst uscat in carpe, cum am vazut pe aici ca au mai facut culinareii. La gust era cu o delicata aroma de usturoi... foarte placuta de altfel icon_smile.gif Abia astept sa il folosesc la mancaruri (desi cred ca va fi baut mai repede) icon_biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Aug 24 2006, 03:11 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



pentru suc de rosii bucatarul de la noi le beleste dupa ce le plonjeaza in apa fierbinte pentru cateva secunde, apoi le fierbe (fara apa ca au ele zaft destul) si le strecoara printr-o sita tuguiata, apasand tandru si repejer cu un polonic mic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 24 2006, 05:15 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(Carmiris @ Aug 24 2006, 03:11 PM) [snapback]242917[/snapback]

le strecoara printr-o sita tuguiata

aici l cheamă chinois pe sita aia

Cxna dă obrăjoru să te pup că ai tras sus mesajul ăsta, de 3 zile mă uit la roşii şi cnd mă gndesc ct tre să stau la curăţat la ele tot amn, uitasem de ideea cu storcătorul
mă duc să ncerc
dacă nu mere direct la BD şi la Maya mă duc cu o falcă n cer şi una n pămnt laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Aug 24 2006, 05:28 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



(cxna @ Aug 24 2006, 05:05 PM) [snapback]242915[/snapback]

Am facut si eu aseara prima portie de "bulion" din viata mea icon_smile.gif Sunt tare mandra de mine... tongue.gif Am stors rosiile cu storcatorul de fructe, sucul l-am pus apoi la fiert cu ceapa, cozi de telina si usturoi. Dupa cam o ora de fiert pe focul cel mai mic dat la minim, l-am turnat in niste sticle de suc mici de 250ml si acum sta cuminte sucul meu de rosii la un dunst uscat in carpe, cum am vazut pe aici ca au mai facut culinareii. La gust era cu o delicata aroma de usturoi... foarte placuta de altfel icon_smile.gif Abia astept sa il folosesc la mancaruri (desi cred ca va fi baut mai repede) icon_biggrin.gif


auzi...da tu nu citesti pe la "Off Topic"? sau nu esti la Cluj in perioada respectiva? wink.gif

P.S.eu sunt innebunita dupa bulion,l-as bea in loc de apa.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st September 2014 - 09:29 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare