> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Banalul mujdei de usturoi, astept idei si variatii
Carmiris
mesaj Aug 29 2006, 11:30 AM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



Pentru ca sunt mare iubitoare de usturoi si mananc mujdei de usturoi la aproape fiecare masa cu carne, am zis sa va arat si voua cum il fac eu, asteptand, of course, si de la voi sugestii de imbunatatire

Ingredientele nu le-am pozat ca sunt putine: usturoi curatat si zdrobit, sare mare, ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie sau, in lipsa, cateva picaturi de otet.

Sa purcedem:

Aici am zdrobit usturoiul si i-am pus ceva mai putin de 1/2 linguritza de sare mare



l-am frecat bine cu o linguritza pana am obtinut un fel de pasta/crema



apoi am adaugat ulei de masline, cateva picaturi



si am amestecat bine prin frecare tongue.gif , am repeptat operatiunea de cateva ori, pana am vazut ca are o consistenta pufoasa, cremoasa



In lipsa de zeama de lamaie am adaugat niste otet



am amestecat bine si am adaugat 1 piculetz de patrunjel toct fin de tot. Lamaia/otetul si patrunjelul ii "fura" din tarie si nici respiratia nu miroase atat de neplacut.

Eu l-am servit azi cu pulpe pe gratar si niste Lecso ce-l aveam facut de ieri.



si un prim-plan:

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 29 2006, 11:35 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Imi vine sa ma duc sa iau pulpite numai ca sa am motiv a-l face, dar am jurat ca tre sa golesc congelatorul rolleyes.gif
Il incerc si eu asa ca al tau, eu acum nu-l prea fac ca se cam oripileaza lumea la cantitate mare de usturoi, cind stateam cu ai mei il facea tata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Aug 29 2006, 12:42 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



(Adriana Nicoleta @ Aug 29 2006, 01:35 PM) [snapback]244093[/snapback]

Imi vine sa ma duc sa iau pulpite numai ca sa am motiv a-l face


Eu il fac cu orice fel de carne, ma refer la pui, porc, peste ca bovina si ovina nu mananc. Nu c-as face nazuri dar habar n-am sa le gatesc decent!
La peste merge excelent tocmai din cauza sucului de lamaie cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Aug 29 2006, 12:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669




Carmiris, si eu fac foarte mult mujdei, cel mai mult imi place asa :

usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei de masline, zeama de lamaie, putin ardei iute murat



il amestec bine in blender, pana arata chiar ca o crema :




pasta asta merge extraordinar pe un rasol de vita cu legume fierte :



cand nu se mai gaseste usturoi verde, folosesc uscat, care socrii reusesc sa-l faca mare mare, cu un singur catel pe maciulie :



acuma, in functie de felul de mancare, mai pun amestec de legume (un fel de knorr - maggi laugh.gif congelat)



sau mustar, sau - in cazul pestelui prajit - scot smantana si pun rosii fara pielita

uite si aici , la post nr 7
sau aici , la post nr. 2

Acest mesaj a fost editat de nenea Radu: Aug 29 2006, 12:58 PM
Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata


Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Aug 29 2006, 12:46 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331




Mie imi place sa-l fac asa cum am gasit intr-o revista Practic: zdrobit, apoi frecat cu ulei, care se pune cate un pic, ca la maioneza (usturoiul va creste si se va deveni ca o crema), apoi adaugat galbenus(uri), sare, putin mustar, putina boia si putin piper alb.
De fapt, in revista scria ca intai se face maioneza, apoi se incorporeaza usturoiul zdrobit etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sabe Li
mesaj Aug 29 2006, 12:53 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 463
Inregistrat pe: 28-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,331



Usturoi cu un singur catzel pe maciulie... Unde locuiesc socrii tai, Radu?

Ase,enea usturoi se spunea ca este la Copalau, in jud. Botosani (se organiza acolo si Festivalul usturoiului). Dar eu am cumparat anul acesta si e foarte mare si frumos, ce-i drept, dar e usturoi obisnuit, cu mai multi catzelusi icon_smile.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Aug 29 2006, 01:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



(Sabe Li @ Aug 29 2006, 01:53 PM) [snapback]244117[/snapback]

Usturoi cu un singur catzel pe maciulie... Unde locuiesc socrii tai, Radu?

Ase,enea usturoi se spunea ca este la Copalau, in jud. Botosani (se organiza acolo si Festivalul usturoiului). Dar eu am cumparat anul acesta si e foarte mare si frumos, ce-i drept, dar e usturoi obisnuit, cu mai multi catzelusi icon_smile.gif .



deci nu e in permanenta asa, (socrii au pamant la 10 KM de Piatra Neamt), hai sa zic cumva ca din trei ladite una e asa, restul e cam din doi trei catei, mari si foaaaaarrrteee iutzi laugh.gif , dar si foarte uleiosi,
asa ca-mi trebuie destul "diluant" icon_rotf.gif


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Aug 29 2006, 01:31 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



[quote name='Carmiris' date='Aug 29 2006, 09:30 AM' post='244092']
Pentru ca sunt mare iubitoare de usturoi si mananc mujdei de usturoi la aproape fiecare masa cu carne, am zis sa va arat si voua cum il fac eu, asteptand, of course, si de la voi sugestii de imbunatatire

Ingredientele nu le-am pozat ca sunt putine: usturoi curatat si zdrobit, sare mare, ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie sau, in lipsa, cateva picaturi de otet.
si am amestecat bine prin frecare tongue.gif , am repeptat operatiunea de cateva ori, pana am vazut ca are o consistenta pufoasa, cremoasa
In lipsa de zeama de lamaie am adaugat niste otet
am amestecat bine si am adaugat 1 piculetz de patrunjel toct fin de tot. Lamaia/otetul si patrunjelul ii "fura" din tarie si nici respiratia nu miroase atat de neplacut.


deci eu fac asa ca tine cateodata, pana la acreala. nici otet nici lamaie.
dar cel mai des il fac asa cum il facea tatal meu, adik usturoi pisat ( el facea in scacit(z), eu il zdrobesc cu aparatul de usturoi) , putina sare , apa ( nu prea multa ca sa fie ceva totusi consistent si ulei (eu pun de masline) si asta-i tot.
cand fac aioli pun si galbenuse, sau cand fac fondue de carne, alaturi pun in diferite boluri maioneza ( de casa) in care amestec dif mirodenii, sau verdeturi, si un bol e siiigur din maioneza cu muult usturoi si ceva patrunjel tocat fin. ( altele sunt cu : piper verde, curry, capere si anchois, etcetc)








--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Aug 29 2006, 01:33 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



(Sabe Li @ Aug 29 2006, 10:53 AM) [snapback]244117[/snapback]

Usturoi cu un singur catzel pe maciulie... Unde locuiesc socrii tai, Radu?

Ase,enea usturoi se spunea ca este la Copalau, in jud. Botosani (se organiza acolo si Festivalul usturoiului). Dar eu am cumparat anul acesta si e foarte mare si frumos, ce-i drept, dar e usturoi obisnuit, cu mai multi catzelusi icon_smile.gif .



in provence (sudul frantei) exista des usturoi cu catei enormi.
mie cel mai mult imi place usturoiul lor *violet*. e f. gustos .


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Aug 29 2006, 01:34 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



am auzit si eu de varianta cu smantana. Pana acuma am facut numai hrean cu smantana, tot din capitolul "Sosuri picante pentru gratar".

Interesant mi se pare ca mujdeiul nu este exclusiv romanesc, am vazut gramada de retete spaniole parca - ma rog, in orice caz - latine ca sa le zic asa - care functioneaza pe acelasi principiu. Si interesant este ca tot ceva cu M la spune laugh.gif dar am uitat cum exact. Ma duc sa ma documentez si ma intorc informata wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Aug 29 2006, 01:38 PM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



(stella @ Aug 29 2006, 03:33 PM) [snapback]244134[/snapback]

in provence (sudul frantei) exista des usturoi cu catei enormi.
mie cel mai mult imi place usturoiul lor *violet*. e f. gustos .


Mujdeiul asta al meu a fost facut din usturoi violet, aici parca-i zice usturoi chinezesc, tot asa, numa un catel.





Acest mesaj a fost editat de Carmiris: Aug 29 2006, 02:03 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 29 2006, 02:47 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Usturoiul cel mai bun e cel la care eu ii zic roz, cred ca e asta la care voi ii ziceti violet, usturoiul chinezesc de aici e oribil.
Acu am 2 capatini abia aduse din Franta si simbata ma duc sa mai iau, imi tin perfect citeva luni, iar chinezescul de exemplu mucegaieste imediat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Aug 29 2006, 04:04 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



(Adriana Nicoleta @ Aug 29 2006, 12:47 PM) [snapback]244155[/snapback]

Usturoiul cel mai bun e cel la care eu ii zic roz, cred ca e asta la care voi ii ziceti violet, usturoiul chinezesc de aici e oribil.
Acu am 2 capatini abia aduse din Franta si simbata ma duc sa mai iau, imi tin perfect citeva luni, iar chinezescul de exemplu mucegaieste imediat.


total de acord cu tine. cel de care vorbesc eu e frantuz din provence, n-are nimic cu china.
chinezii au multe lucruri faine, dar nu usturoi si rosii in bulion.


asa arata cel de provence-franta

Acest mesaj a fost editat de stella: Aug 30 2006, 08:14 PM


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Aug 29 2006, 07:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Hallo!
Ma bag si eu la usturoi ca ,de curind am facut si eu ceva crema de usturoi asa precum maioneza ,dar de data acesta cu usturoi chinezesc.
Si stiti ceva,imi place mult mai mult sa lucrez cu cel chinezesc,are o aroma deosebita,fata de usturoiul care-l mai gasesc la Supermarket ,aici la noi.
Am facut in ultimul timp ,tot asa cu sare ,ulei si lamiie si in 2-3 zile la frigider,a primit o culoare verde inchis in borcan si a trebuit sa arunc totul.
Oare de ce?
Ei ,cu asta chinezesc am facut de ca. 10 zile si si acu mai am ceva din cel de culoare roz in frigider si este excelent la gust si copii mei il papa cu placere mai ales linga cartofi preparati in cuptor.
Eu am pus pozele si ideea aici:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...mp;#entry242288
Care de fapt sint luate de aici;

http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8461/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-8461/

Nenea Radu,imi place taaaaare mult cum iti iese crema de usturoi cu patrunjel....
Din pacate la mine verdeturile si in general legumele lasa de dorit,dar pt. ca arata asa de apetisant o sa probez si eu,indata ce a mea se termina. icon_biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Aug 31 2006, 07:39 AM


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daveco
mesaj Aug 29 2006, 08:26 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 622
Inregistrat pe: 27-July 06
De la: Piatra Neamt
Membrul Nr.: 33,050



Reteta mea de la care mi-e mai putin"rau".O lingura de usturoi,o lingurita hrean ras (am un borcanel mic de hrean tocat si pus cu otet),o lingura otet,o lingurita zahar,un paharel de 125g iaurt gras,sare,100 ml lapte facut ca o mamaliga la consistenta,cu amidon porumb.Puneti in blender si gata.Cantitatea e cam pt. 6 persoane.Din cauza hreanului tine 2,3 zile in frig.Concentratia de usturoi e mai mica si-mi mai omor si eu un pic pofta.Oricum intre mujdei clasic si asta l-as alege pe asta.Chestie de gust.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 30 2006, 10:43 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



L-am făcut icon_smile.gif
ai făcut foarte bine deschiznd acest subiect pentru că uneori ignorăm chestiile banale dar sunt folositoare
Am pisat cu unealta aceea specială 3 căţei de usturoi roz aduşi din Franţa, am adăugat un pic de sare mare afumată (cam prea mult rolleyes.gif ) şi am amestecat, am nceput să adaug uleiul care l folosesc la gătit, extravirgin de măsline, s-a terminat, am continuat cu cel toscan care l folosesc numai crud, s-a terminat şi ăsta din sticluţa n care l ţin pentru consum, am adăugat pe cel pugliez pe care la fel l folosesc numai crud şi l ţin tot aşa ntr-o sticluţă şi mi-am zis: sper că nu se va tăia şi s-a tăiat laugh.gif aşa că am adăugat suc de lămie şi şi-a revenit, dar cum Stefano nu e mare amator de usturoi m-am gndit să-l diluez cu iaurt grecesc, am turnat deci deasupra cam aceeaşi cantitate de iaurt. Ce să-ţi zic că şi-a ntins Stefano pe peşte n prostie de m-am crucit
Mersi frumos pupic.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 30 2006, 10:48 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Credeam ca snt singura pe planeta asta care mannca ustroi la fiecare masa cu carne icon_biggrin.gif
Eu l fac n diferite feluri,dar cum snt n concediu,nu am timp prea mult..tre sa ma ocup de sotzior icon_biggrin.gif ..ca de fica-mea se pare ca nu mai trebuie sa ma ocup prea mult pentru ca e toata ziulica teleelu icon_biggrin.gif

Dar o sa revin pupic.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nenea Radu
mesaj Aug 31 2006, 07:09 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,752
Inregistrat pe: 21-December 04
De la: Piatra Neamt (Neamt)
Membrul Nr.: 19,669



la carne ca la carne, da ce ziceti la cartofi tzaraneshti , sau la ciumperci cu mamaliga ?
mie deja mi s-a facut foame laugh.gif


--------------------
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 1 2006, 08:41 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Carmiris, stii ce am facut cu "banalul" care-mi ramasese de alaltaseara?
L-am amestecat cu, probabil ulimele, vinete din gradina coapte ca pentru salata si tocate. Foooooarte bun, fara nimic altceva.
Of ce-mi facusi tu mie. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmiris
mesaj Sep 1 2006, 09:07 AM


Master of disaster


Grup: Suspendat
Postari: 3,131
Inregistrat pe: 5-December 04
De la: -
Membrul Nr.: 19,157



(Adriana Nicoleta @ Sep 1 2006, 10:41 AM) [snapback]244894[/snapback]

Carmiris, stii ce am facut cu "banalul" care-mi ramasese de alaltaseara?
L-am amestecat cu, probabil ulimele, vinete din gradina coapte ca pentru salata si tocate. Foooooarte bun, fara nimic altceva.
Of ce-mi facusi tu mie. rolleyes.gif


A naibii banalurile astea laugh.gif
Io amu fac pauza de usturoi pana duminica (plec in excursie), sper sa nu ma apuce tremuriciul, ca masura preventiva iau totusi 2 catei de usturoi cu mine dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th July 2014 - 12:20 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare