> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Roast beef
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 11:27 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Dintotdeauna m-a speriat puţin roastbeef-ul, un pic frica aceea faţă de reţetele pe care nu le-ai făcut niciodată şi care ţi se par foarte greu de făcut la care nu poţi improviza că iese aiurea, un pic pentru că neplăcndu-mi carnea n snge nu mă atrăgea foarte mult.
Dar acum l-am făcut pentru a doua oară respectnd ce mi-a zis măcelarul şi de data asta a ieşit foarte bine aşa că m-am gndit să vă arăt şi vouă, pe urmă puteţi să mi povestiţi şi voi cum l faceţi.
Aici e plin de el prin gastronomii sau la raionul cu prosciutto şi celelalte carnoase, se vinde felii dar nu mă atrage deloc gata făcut.

Din nefericire nu vă pot spune care parte a animalului bovin trebuie pentru că eu i spun măcelarului ce vreau să fac şi el alege bucata cea mai potrivită.
Bucata asta avea 800 de grame.

tot măcelarul a şi legat-o, am pus-o n tigaie cu puţin ulei

şi am prăjit-o la foc mare n tigaia cu capac, cam cte 5 minute pe fiecare parte

apoi am pus-o direct la cuptor la 180C, fără capac, timp de jumătate de oră , am ntors-o după 15 minute, măcelarul mi-a zis să calculez 40 de minute pe chil de carne

Cum mi trebuia pentru cină n-am avut timp să l las să se răcească aşa că l-am tăiat cam cald si astfel am nenorocit feliile rolleyes.gif

l-am servit n acea ocazie cu păstăi

nu e deloc greu de făcut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Sep 21 2006, 11:47 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Arata foarte bine. eu stiam ca principiu, de la francezi, ca se calculeaza 1/4h pe livre, adik 1/2 kg cca, in cuptorul preincins, dar e stiut ca francezii mananca toate carnurile foarte roz spre rosu.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
apetito
mesaj Sep 21 2006, 11:53 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,209
Inregistrat pe: 22-December 05
De la: De Nederlands
Membrul Nr.: 29,531



nu cred ca e greu de facut si arata si foarte bine...cred ca tine foarte de carne...eu sunt foarte sceptica la carnea de vita, ca oricine...
asa ca...sa-ti traiasca macelaru'!!
ce sa zic, apetisant!!!


--------------------




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Sep 21 2006, 12:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842




<< nu vă pot spune care parte a animalului bovin trebuie>>

Io aş zice că e pulpă, la măcelăriile de la noi "pulpă fără os".


<<eu sunt foarte sceptica la carnea de vita, ca oricine...>>

Adică? Gustul, modul de preparare...?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 12:24 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Nu cred ca e pulpa, cred ca e partea de linga sira spinarii de la git.
Apetito musai sa fie o macelarie acolo la tine la care sa poti cere sfaturi, au ba?
Macelaru pentru mine e parte din fidelitatile mele, ca coafeza par exemple laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miorita
mesaj Sep 21 2006, 12:26 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 169
Inregistrat pe: 12-April 06
Membrul Nr.: 31,533



Super arata Adriana! Salivez deja!
Si eu am fost reticenta la inceput iar ceea ce gaseam la magazin nu ma incanta.
Am facut si eu de cateva ori si a iesit foarte bine. Vazusem undeva la TV ca se poate da carnea prin piper colorat macinat mai mare inainte de faza cu tigaia, iar in tigaie nu se punea ulei (defapt se poate folosi direct tava cea mai simpla de cuptor, pe aragaz intai). Am incercat si asa si a iesit foarte bine. Se simte piperul icon_biggrin.gif si un gust de "foc" (nu stiu cum sa-i zic, afumat).
Asta ca o mica alta varianta gustativa laugh.gif

Carnea care o folosesc e clasata ca fiind pentru roast beef, nu stiu ce parte e rolleyes.gif dar e dintr-una fara "grasimute". E ca un bloc de carne.
Am o prietena care foloseste un termometru special de carne si ea se bazeaza pe el pentru timpul de "cuptorire"


Acest mesaj a fost editat de Miorita: Sep 21 2006, 12:30 PM


--------------------
"Orice sut in dos e un pas inainte ".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 12:30 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Carnea de vita e splendida dar evident ca nu tre sa fie vita batrina rolleyes.gif si trebuie si coapta asa cum trebuie.
Am niste poze ale unor friptane de un chil jumate una coapte cite 5 minute pe parte pe gratarul cu carbuni aduse de prietena mea din Toscana da mi-e ca va oripilez daca vi le arat laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miorita
mesaj Sep 21 2006, 12:35 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 169
Inregistrat pe: 12-April 06
Membrul Nr.: 31,533



(Adriana Nicoleta @ Sep 21 2006, 12:30 PM) [snapback]249813[/snapback]

Carnea de vita e splendida dar evident ca nu tre sa fie vita batrina rolleyes.gif si trebuie si coapta asa cum trebuie.
Am niste poze ale unor friptane de un chil jumate una coapte cite 5 minute pe parte pe gratarul cu carbuni aduse de prietena mea din Toscana da mi-e ca va oripilez daca vi le arat laugh.gif


Pe mine una m-ai facut curioasa ... hai pune pozele icon_biggrin.gif


--------------------
"Orice sut in dos e un pas inainte ".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Sep 21 2006, 02:36 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Adriana,friptana ti-a iesit PERFECT!
Asa-i place si lui Peter -MEDIUM-,toate friptanele mai ales Steak-urile!
Sa stii ca imi place chiar imi face tare,tare cu,la urmatoarea masa festiva, sigur voi face si eu una.
Greu de facut nu este,dar trebuie F.MARE ATENTIE,daca lasi numai citeva min. mai mult,ADOIO cu MEDIUM.
La fel ca tine Adriana,febletea mea este MACELARUL icon_biggrin.gif
Din pacate in toti acesti ani de cind sint aici,coafeza mea preferata nu am gasit-o mad.gif ,dar nu-i bai Macelarul este la putere:D ,ala are hrana necesara barbatilor mei-CARNEA- tongue.gif

Adriana,eu in restul grasimi/sosului de la friptuta,pun boabe de piper verzi,daca am conservate ,daca nu le zdrobesc numai,adaog putina apa 50-100ml ,las sa fiarba pina scade ,presar cu ceva faina,amestec bine sa nu ramine cocoloase,sting cu coniac sau vin rosu,eventual pun ceva vegeta sau condimente dupa gust ,citeodata mai amestec si ceva smintina si servesc linga carne.

Iar daca am la fel ca tine pastai de fasole,citeodata acestea le invelesc cite 3-4buc. in bacon pe care le prajesc putin la fel in grasimea/sosul de la friptuta,pina nu o fac sos.

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apetito
mesaj Sep 21 2006, 02:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,209
Inregistrat pe: 22-December 05
De la: De Nederlands
Membrul Nr.: 29,531



n_puiu, sunt sceptica la "varsta" ei...la gust, nicidecum...
dar sincera sa fiu n-am mancat niciodata o friptura frageda de vita...
adriana, ai tu dreptate cu macelarii si coafezele...eu n-am inca niciunu' fidel sau fidea...
macelari vazui p-aci' doar turci...
tre' sa-mi fac curaj sa intreb...ca ma gandesc ca e cam 13-15 euro pe kil, deci macar sa-si merite banii, nu?!


--------------------




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 03:06 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(Miorita @ Sep 21 2006, 12:35 PM) [snapback]249817[/snapback]

Pe mine una m-ai facut curioasa ... hai pune pozele icon_biggrin.gif

icon_smile.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 03:07 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Restul miine ca acu ma duc la una dintre fidelele mele, coafeza laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
n_puiu
mesaj Sep 21 2006, 03:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,562
Inregistrat pe: 1-September 03
De la: Dîn Corleone
Membrul Nr.: 8,842



<< sunt sceptica la "varsta" ei.>>

Acu' am nţeles. Un indiciu ar fi culoarea, de la roz (precum carnea de porc) - la viţel, pnă la roşu nchis la vita bătrnă.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Sep 21 2006, 04:32 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



(Adriana Nicoleta @ Sep 21 2006, 10:24 AM) [snapback]249806[/snapback]

Nu cred ca e pulpa, cred ca e partea de linga sira spinarii de la git.
Apetito musai sa fie o macelarie acolo la tine la care sa poti cere sfaturi, au ba?
Macelaru pentru mine e parte din fidelitatile mele, ca coafeza par exemple laugh.gif



marele *chic* este sa o faci din faux-filet . evident ca tre' sa ai un macelar super bun si de incredere.
deci asa cum ziceam se face 30 min pt kg de carne. iese relativ rosie ( nu chiar ca fiorentina din poza ta, care arata suculenta... miam-miam ), iar de obicei se acopera carnea si se mai lasa 8-10 min, in cuptorul stins si cu usa intredeschisa, ceea ce permite sangelui centrat in mijlocul *friptanei* ( e valabil si la gigot-pulpa de miel) sa se redistribuie in toata friptura, si sa ai acea culoare rozie care se indreapta putin spre rosu.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 06:20 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760




Da, aci cre că există multe şcoli c�te preferinţe sunt, fiecare o lasă la copt după cum �i place apoi de �n s�nge sau nu, pentru mine aşa e perfect.
Fiorentina din poză eu o măn�nc numai pe margini şi cu ochii �nchişi, am verificat pe pielea mea că e cu at�t mai fragedă cu c�t e coaptă mai puţin dar nu pot vedea roşu ăla �n faţa ochilor laugh.gif
�n cazul de faţă venise prietena mea din Toscana şi adusese ştiind că făceam grătar o fiorentina, 1,5 kg bucata, rasa chianina, specifică Toscanei şi foarte apreciată, extrem de scumpă, animalul fiind tranşat numai atunci c�nd are o anumită v�rstă greutate etc etc bucăţile sunt toate relativ de această măsură, dacă e să se respecte �ntocmai originalul, se face numai pe grătar de cărbuni c�te 5 minute pe fiecare parte plus 5 minute �n picioare, pe partea cu osul, să se odihnească. Absolut interzis să se �mpungă cu furculiţa.
se sărează pentru cine vrea apoi �n farfurie dar dacă vrei poţi pune numai ulei evident din Toscana
�n Toscana p�inea e fără sare tocmai ca să se simtă mai bine gustul m�ncării
bucata
Imagine Atasata

�nălţimea

Imagine Atasata

pe grătar

Imagine Atasata

şi bucăţica mea pricăjită şi aburită

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Sep 21 2006, 06:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Adrianaaaaaaaaaaaaa,ce faci cu noi??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
O splendoare sa vezi asa o bucata de carne PERFECTA!
Tre sa-mi iau codita si sa plec repede ,ca nu mai pot de pofta ohmy.gif laugh.gif
Sa va fie de bine !


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 21 2006, 06:59 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Păi putem face n felul următor, la anu cnd mergi la mare n Toscana cumperi carnea, te opreşti la noi şi o mncăm că deacu Stefano ştie cum se face şi toată lumea e mulţumită icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Sep 21 2006, 09:00 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Am mancat fiorentina si inca un fel, ii zicea ceva gen tagliatta? Excelente, mie imi place carnea de vita in sange, mai ales carnea de calitate.

roast beef nu am curaj sa fac icon_smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Sep 22 2006, 06:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



(Afrodite @ Sep 21 2006, 08:34 PM) [snapback]249915[/snapback]

Adrianaaaaaaaaaaaaa,ce faci cu noi??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
O splendoare sa vezi asa o bucata de carne PERFECTA!
Tre sa-mi iau codita si sa plec repede ,ca nu mai pot de pofta ohmy.gif laugh.gif
Sa va fie de bine !



Adriana,pai de-i asa,dupamiaza cind vine Peter acasa ii arat pozele si ii povestesc despre ce este vorba.
Cine stie tongue.gif ,poate aceste bucati de carne sa-i imbie sa calatoreasca ceva mai mult laugh.gif
Dar poate pina atunci faci tu o calatorie la Austria si pregatesc eu ceva A la sis(asa le zic eu la austrieci laugh.gif )
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 22 2006, 08:35 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(BD @ Sep 21 2006, 09:00 PM) [snapback]249965[/snapback]

Am mancat fiorentina si inca un fel, ii zicea ceva gen tagliatta?

Tagliata e aceeaşi Mărie cu altă pălărie n sensul că e tot fiorentina care se serveşte apoi tăiată felii subţiri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st October 2014 - 02:32 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare