> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Friptura de mistret
Samara
mesaj Nov 1 2006, 11:00 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



M-am hotarat si eu sa postez prima mea reteta in imagini! Asa ca fiti indulgenti, mai ales ca am ales o reteta destul de problematica - friptura de vanat. Asta este, de cand sotul meu e vanator n-am ce face si trebuie sa ma perfectionez in ale vanatului, iar asta este prima mea friptura de mistret.
Carnea de vanat trebuie tinuta la bait/in marinata. Eu am tinut-o 2 zile in apa cu otet cand a adus-o sotiorul acasa, apoi am congelat-o si azi m-am hotarat sa ma lupt cu ea. Ideal era sa o tin 2-3 zile in bait, dar eu am luat-o pe scurtatura si am facut un bait rapid dupa o reteta a lui Nicolae Olexiuc Colea.
Va pun mai jos poza cu ingredientele pentru bait:
200 ml apa
100 ml otet (eu nu am mai pus, ca operatiunea cu otetul era deja facuta la mine)
1/2 l vin alb sau rosu
1 ceapa
1 telina
1 patrunjel (legumele se taie in felii subtiri, eu le-am taiat cubulete)
1-2 foi de dafin
1 ramura de cimbru
cateva boabe de piper si de ienibahar
sare
optional cuisoare, boabe de ienupar si coaja de lamaie.
Eu la condimente am luat-o iar pe scurtatura si am pus un amestec de condimente pentru gratar.
Inca o poza cu legumele taiate si cu vinul pe care il uitasem in prima poza.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Nov 1 2006, 11:04 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Ei bine, amalgamul de legume, apa, vin si condimente se pune la fiert intr-un vas acoperit si se fierbe 5-6 minute.

Se ia de pe foc si se toarna peste carne.

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Nov 1 2006, 11:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Eu am lasat carnea in bait aproximativ 3 ore. Am impanat-o cu usturoi si bucatele de slanina, dar nu este obigatoriu, puteti sari peste etapa asta.

Apoi am asezat carnea in vasul care se introduce la cuptor. Am turnat peste ea o parte din zeama si legumele din bait si am introdus-o in cuptor, la inceput am tinut vasul acoperit, pentru ultima jumatate de ora insa am lasat vasul descoperit. Din cand in cand se verifica si se mai stropeste cu zeama sau se adauga apa/supa de legume clocotita.
Asa arata cand am introdus-o in cuptor.

Dupa aproximativ 2 ore si jumatate a fost gata. Am scos carnea intr-un alt vas si am pozat-o rapid, ca eram deja lesinata de foame, si eu si restul familionului.

Restul sosului impreuna cu legumele le-am blendarit rapid pana a rezultat un sos consistent, simplu si foarte bun. Friptura eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de morcovi peisoare, deja postata pe forum.

A iesit foarte buna friptura, nu a avut gust de vanat, doar culoarea rosu inchis specifica.
In plus reteta se poate face la fel de bine si cu carne de porc, nu e mare diferenta, baitul ii da o aroma nemaipomenita.
Sper ca v-a placut!

Acest mesaj a fost editat de Samara: Nov 3 2006, 11:04 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Nov 1 2006, 11:22 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456




Wow! N-am mancat si nici n-am vazut niciodata.
Multumesc ca ai impartasit cu noi reteta.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Nov 1 2006, 11:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



mmmmm, ce bine arata!

mie nu prea imi place carnea de mistret, mi se pare ca are un gust mai...ciudat! dar arata tare bine in poze!


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Nov 1 2006, 11:24 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Hm, acum vad ca am si gresit, dar nu reusesc sa modific, in fine, ultima poza si antepenultima sunt inversate, poate ma ajuta un moderator.
Asta e, cu incepatorii astia
tongue.gif tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 3 2006, 10:09 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(Samara @ Nov 1 2006, 10:24 PM) [snapback]263376[/snapback]

Hm, acum vad ca am si gresit, dar nu reusesc sa modific, in fine, ultima poza si antepenultima sunt inversate, poate ma ajuta un moderator.
Asta e, cu incepatorii astia
tongue.gif tongue.gif

Ia vezi daca acu e bine, daca nu modificam iar icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Nov 3 2006, 11:07 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Adriana, multumesc mult de ajutor! M-am ambitionat si eu si l-am mai bibilit un pic (mesajul).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apetito
mesaj Nov 3 2006, 11:33 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,118
Inregistrat pe: 22-December 05
De la: De Nederlands
Membrul Nr.: 29,531



dry.gif
eu nu vad nici o poza din ultimul mesaj, cele cu "produsul final" si "sectiunea"...
heeelp!!
se vad doar "attachmentid..."


--------------------




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 3 2006, 11:47 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



eu acum le vad
poate le modifica ea in acel timp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 17th April 2014 - 08:28 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare