> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura rapida cu branza dulce, de la socrela Nuti
sava laura
mesaj Nov 15 2006, 01:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Reteta acestei prajituri o am de la soacra mea si am facut-o de multe ori pentru ca se face repede si usor.
Soacra-mea e experta, o face mult mai buna decat mine- nu stiu de ce... laugh.gif, dar eu continui s-o fac pentru ca ne place. Am facut-o ieri ca ultima "gura" dulce inainte de intrarea in postul Craciunului, dar n-am mai apucat s-o gust fiindca m-a prins miezul noptii laugh.gif
Aceasta prajitura o dedic socrelei- Nuti!
Blat: se face un blat jos din: 80 g.unt, 80 g.zahar, 200 g.faina, 1 ou, putin bicarbonat



Crema: 3 galbenusuri + 1 ou intreg se freaca cu 200 g.zahar + 2-3 pliculete zahar vanilat + 1/2 kg. branza dulce + 330 ml. lapte + 2-3 linguri gris + 1 budinca de vanilie + stafide(optional)


Blatul aranjat cu spatula in forma de silicon rotunda si crema pregatita:

Crema pusa peste blat:

Se da la cuptor.
Se bat albusurile cu 200 g.zahar si se pune bezeaua peste prajitura cu putin timp inainte de a fi gata.



Se lasa la cuptor pana bezeaua se coloreaza in auriu.

Sectiune- cand inca era calda prajitura:


Si o felie pentru voi:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Nov 15 2006, 01:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



sar'na mult laura, pentru felie! floare.gif

as savura-o cu placere, doar ca e post, asa ca...astept sa treaca postul si apoi...pazea! laugh.gif


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj Nov 15 2006, 01:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



arata tare, tare bine, am sa o incerc si eu, o prietena a facut acum cateva zile o prajitura asemanatoare dar blatul era din biscuiti, si nu avea bezea


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 15 2006, 03:36 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630




Crisa- si eu tot de-aia am facut-o, s-o devorez icon_biggrin.gif , dar daca nu m-am trezit mai repede s-o fac ( a se citi: nu m-am dezlipit mai repede de pe culinar... laugh.gif ) astept si eu ca tine sa treaca postul...

Bogdana, ma bucur ca-ti place. Bezeaua ii da tot gustul tongue.gif . Si daca folosesti si stafide in umplutura rolleyes.gif
La mine niciunul nu suporta stafidele...
Am sa o mai fac si in tava mare, unde vine taiata patratele si unde arata parca si mai bine.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 15 2006, 04:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Si revin cu o mica precizare despre blat: e tare lipicios si deci n-o sa-l prea puteti intinde ca o foaie, asa ca ii puteti adauga putin lapte ca sa devina mai fluid si il nivelati direct in forma, cu o spatula...
Daca faceti prajitura intr-o forma de silicon, atunci nu ii mai trebuie nimic icon_biggrin.gif dar daca o faceti intr-o tava ar fi bine sa o tapetati cu hartie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Nov 15 2006, 10:42 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Bine ai venit cu retete noi si multa harnicie de care vad ca dai dovada.
Acum si un sfat , imi permit deoarece cred ca sunt de o varsta cu soacra ta (ce as vrea si eu o asemenea nora!!!)
Deobicei la asemenea retete eu coc putin blatul(doar cat sa se usuce deasupra )si apoi pun umplutura de branza sau fructe. Astfel nu va ramane coca cruda.

Cateva flori pentru tine si socrela ta : floare.gif


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 15 2006, 10:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Higeia- iti multumesc pentru frumoasa primire icon_smile.gif
Asta o fi secretul ca lui socrela ii iasa mai buna prajitura decat mie eusa_think.gif laugh.gif
Cand o mai fac -incerc varianta ta. Multumesc de sfat. floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danluc77
mesaj Nov 15 2006, 11:11 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 368
Inregistrat pe: 6-December 05
De la: israel
Membrul Nr.: 29,272



bun venit!cu siguranta am sa incerc prajitura este rapida icon_smile.gif


--------------------
luci
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 16 2006, 12:34 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Danluc- bine te-am gasit! De-abia astept s-o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 16 2006, 09:18 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Pai si cine o maninca pe prajiturica asta daca toti postiti? rolleyes.gif
Venim noi? laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 16 2006, 09:24 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Cnd ajung la Timisoara,direct la ea ma duc..pazea!
Da eu vreau si ardeii aia pane ,umpluti cu brnza tongue.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 16 2006, 03:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Veniti, Veniti !!! smiliehello.gif smiliehello.gif smiliehello.gif Va astept pe toate!!!
Spatiul nu este o problema- am o curte imensa cool.gif... si vorbesc si cu nenea de la "vremea" sa ne dea soare icon_biggrin.gif
Iar bucatele vor fi ca in basme laugh.gif
Si- Maya, iti fac portie dubla de ardei pane (as fi zis tripla... laugh.gif) dar eu tin la silueta ta tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diana99ndd
mesaj Nov 23 2006, 01:39 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 474
Inregistrat pe: 3-December 05
De la: RM.VALCEA
Membrul Nr.: 29,220



Arata tare bine prajitura,o sa o fac si eu cat de curand !!!!


--------------------
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 23 2006, 02:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Diana, ma bucur ca-ti place cum arata prajitura si vei vedea cat de usor e s-o faci... si cat e de gustoasa smiliecheeburga.gif
De-abia astept icon_biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nia
mesaj Dec 13 2006, 07:33 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 80
Inregistrat pe: 31-August 04
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 16,658



Am facut si eu sambata prajitura asta si marturisesc ca duminica seara nu mai aveam deloc, asa ca luni am "refacut-o" si abia au ramas 3 bucati sa le fotografiz sa va arat c ami-a iesit.
E foarte buna intradevar, si sotul meu care nu e amator de prajituri, a incercat sa ma convinga s anu ii servim pe musafiri sa ii ramana tot lui biggrin.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Ce minune ca esti, ce mirare ca sunt....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 13 2006, 08:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Nia, asa cum se zice: mi-ai facut ziua frumoasa!!! pupic.gif ...si am ras si eu si sotu' de ne-am spart! icon_rotf.gif
Ma bucur mult ca v-a placut si vad ca ti-a iesit tare fain, bravo!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Jan 2 2007, 02:59 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Am refacut prajiturica! Acum mi-a iesit ca la carte biggrin.gif
Mi-am luat notite exacte de la socrela si am facut-o in tava, in varianta originala mellow.gif :

Si sectiunea:

...din care se vede cat e de frumoasa laugh.gif
Sfatul meu este sa urmati intocmai reteta, cu gramajul si tot ce scrie...si va iesi o minunatie de prajitura!
Si doar daca o veti face intr-o forma de silicon, puteti adauga putin lapte la aluat, ca s-o intindeti mai usor si mai repede, pentru ca se propaga altfel caldura... dar mai bine- renuntati la ideea asta cu laptele, ca poate va iasa cum mi-a iesit mie- un pic cam crud aluatul...si sa n-o coaceti inainte de a pune crema, cum ne-a indrumat Higeia-un sfat bun, desigur,dar pentru alte prajituri asemanatoare acesteia poate...(asa mi-a zis socrela laugh.gif )- ca de-aia i se zice: prajitura RAPIDA - ca pui tot deodata wink.gif bineinteles- prima data aluatul, care cu putina rabdare si...faina laugh.gif se intinde chiar frumos...si apoi crema...
V-am ametit atata cu explicatiile blink.gif laugh.gif pentru ca sint foarte incantata ca mi-a iesit, in sfarsit, asa cum trebuie! Si asta fiindca am facut-o exact ca in reteta, fara improvizatii!


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aLAndala
mesaj Jan 2 2007, 08:33 AM


Nevasta lui Lance


Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561



Laura, arata foarte apetisanta prajiturica asta.
Crezi ca as putea folosi branza ricotta? ma refer daca-ti imaginezi consistenta daca e aproximativ aceeasi?
multumesc.


--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Jan 2 2007, 12:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Alina, nu stiu,sincer,ce sa zic eusa_think.gif Ricotta e parca mai untoasa... eu n-am mai facut pana acum decat cu branza dulce...n-as vrea sa o faci si sa nu-ti iese sad.gif desi cred ca, in final, singura "problema" ar fi ca ai avea o prajitura mult mai fina laugh.gif
Chiar sint curioasa...
pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aLAndala
mesaj Jan 3 2007, 08:16 AM


Nevasta lui Lance


Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561



Laura, multumesc pentru reteta, am facut prajitura cu ricotta si a iesit foarte buna, partea din mijloc e mai mult ca o crema si partea de jost a iesit putin crocanta. Aluatul s-a modelat foarte usor, am pus untul topit, am amestecat cu mixerul si a fost gata in 3-4 minute. Crema la fel, foarte rapida si buna.

Am copt la aprox 190-200 C dar data viitoare o sa las temp putin mai mica si ceva mai mult timp, poate aluatul ramane putin mai moale.
floare.gif



Acest mesaj a fost editat de aLAndala: Jan 3 2007, 08:18 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st November 2014 - 02:31 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare